Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi z powodu bieli... Nadrabialam nadrabialam, by dodać do testów a tu taki niemiły widok. Ale skoro Szczesciaro nie czujesz się okresowo to czekamy jeszcze :) już nie raz widziałam tu dziewczyny co bary 14dpo miały biel, a mimo to ciąża.

Lami ja też nie mam insta, chyba, że już zalozylas ;)
    Czy by zobaczyć piękne zdjęcia Nikodemki trzeba założyć konto? :) jako artysta MARZĘ, by nacieszyć oko!
    No i prace przedszkolanki mi się marzą, a także makijaż Anionki :) jak tak zachwalacie, i iii ładne buźki, przecież pamiętam że ślubnych jakie mamy tu okazy ^^.
    Ja też nie miałam zdj ślubnych, może sobie kiedyś zamówię, choć mój mąż ma inne podejście do tego ( a zanim był ze mną to koleżance swojej pozowal... Ehhh)
    Domi czy w swoim fachu znasz sposoby na wzrastające włosy na lydkach? :'(

Dzis zaczynam 20 tydzień o.O

madziorek86, Pestkaa lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 13dpo. Małpa powinna jutro być. No nic czekam. Nie pamiętam kiedy wychodziły mi testy w tamtych ciazach ale na pewno nie w terminie @.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • blair. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 23:43

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, mozesz sprobowac wpisujac w google np ”chwilografia instagram”, chociaz pewnie wyskoczy Ci okienko do zalozenia konta :) Polecam zobaczyc prace Przedszkolanki i zachwycajace makijaze Anionki i w ogole wszystkie nasze pieknosci :D Z tego co zauwazylam, to straszne z Nas wszystkich zwierzolubki :) chyba nie masz wyjscia i musisz dolaczyc do Lami!

Siedze wlasnie w pociagu i znow czuje, ze jakos sciska mnie ten jajnik... Pobralam krew na proga, chociaz nawet nie wiem ile jestem dpo i czy w ogole jestem. W kazdym razie jesli bedzie nadal niski od razu po powrocie probuje sie dostac do jakiegos lekarza, a jak sie nie uda to jade na ip. Jesli to jakas torbiel i zaczyna bolec, to nie chce ryzykowac z czekaniem.

Beti82, madziorek86, Arashe lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko 👍 kciuk za podejście i działanie!

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe moje prace to póki co na fb ;)
    Nikodemko jak dzisiaj bol jajnika?

Arashe lubi tę wiadomość

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam juz tej „kolki”, ale czasem mnie zarwie :/ Nadal sie martwie.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Arashe moje prace to póki co na fb ;)
    Nikodemko jak dzisiaj bol jajnika?
    Przedszkolanko na FB to mam cię dawno :D Zastanawiałam się nad śpiworkiem i chyba za jakiś czas się odezwę, bo wiem że szyjesz :) Moje szycie raczkuje i śpiworka raczej sobie nie zrobię sama :D na razie poszyłam kocyki, poduszki :) I chyba dzisiaj siądę i zrobię sobie poduszkę do spania, bo już się ułożyć nie potrafię.

Dzisiaj się przełamałam i piję kawę po łyczku, bo znowu zaparcie. Dwa łyki i mała zaczęła mi pukać :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • blair. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 23:43

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche skoczyla, dlatego pojawila sie nadzieja, ze to po prostu pozna owulacja... Jak bede miala wynik proga, to bede kombinowac, ale juz zla jestem :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch ma 7,1cm i wskazuje ma 13 tydz 2 dninie pokazał kim jest ale jest zdrowe :) wyrzuciłabym fotkę albę zmniejszasz nie działa jak teraz wrzucacie tu fotki ?

Kurczę liczyłam na piękne kreseczki dziś u Was ale teraz wiosna sprzyja miłosnym uniesieniom wiec tym razem się uda!!!!

Nikodemka może w końcu się jakiś pęcherzyk zdecydował i pekl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 12:21

Meggs, alex0806, przedszkolanka:), Lami, madziorek86, Szczęściara, blair., Ani0nka, Arashe, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pierwszy raz poczulam jak w ciąży 😊 byłam w biedrze na zakupach i nie wiem co sie stało ale tak mnie rwało , że ledwo sie powstrzymałam żeby nie zwymiotować. Całe szczescie ze nie musiałam sie do nikogo odezwać bo bym go orzygała dosłownie 😂 dopiero w domu mi przeszło...

przedszkolanka:), Beti82, Lami, madziorek86, Arashe, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo gratulacje! Poleciał malec do przodu z wymiarami, super :)
    Ja zwykle wrzucam na https://naforum.zapodaj.net/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    A ja dziś pierwszy raz poczulam jak w ciąży 😊 byłam w biedrze na zakupach i nie wiem co sie stało ale tak mnie rwało , że ledwo sie powstrzymałam żeby nie zwymiotować. Całe szczescie ze nie musiałam sie do nikogo odezwać bo bym go orzygała dosłownie 😂 dopiero w domu mi przeszło...
    mówiłyśmy, żebyś tak nie marudziła na brak objawów, bo Cię dopadnie :D

dziewczyny przykro mi, że testy białe :( mam nadzieję, że to tylko kiepski żart primaapirilisowy testów i @ nie przyjdzie!

kozgo gratki, jaki duży maluch! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 12:34

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo super wieści :) gratuluję dorodnego malucha 👶
    Nikodemko ja też trzymam się wersji, że to późna owu... ciekawa jestem jak ci wyjdą wyniki i co by wyszło na usg. Trzymam kciuki za najoptymistyczniejszą wersję :)
    Meggs haha przepraszam, że się śmieję z Twoich mdłości, ale nawet nie wiesz jak się cieszę, że Cię coś w końcu ciążowego dopadło (oby nie za często i nie za mocno ;P)

Beti82 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo gratuluje ;) super wiesci ;)
    Meggs mam nadzieję, że to moje mdłości i rwanie przechodzą na Ciebie 😀

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko a Ty cały czas? biedna...

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Przedszkolanko a Ty cały czas? biedna...
    Miałam już spokój..wczoraj byla masakra, dzisiaj troche lepiej ;)

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko na luzie, na pewno przejdzie :) Mi tak gwałtownie niedobrze było jeszcze jakieś 1,5 tygodnia temu. Teraz już przeszło :)

Ale Ty Meggs to obyś teraz tylko na mdłości narzekała! Bo przynajmniej uwierzysz w malucha :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam w medycynie pracy, jutro wracam do pracy. Mam zielone światło, czuje się dobrze. Moja gin stwierdziła ze jestem lekko zwariowana bo raczej dziewczyny proszą by dostać zwolnienie;) na zaświadczeniu z medycyny pracy mam napisane "stanowisko pracy specjalne dla kobiet w ciazy " hehe

Lami, Pestkaa, madziorek86 lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 468 469 470 471 472 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ