Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemko a moze sprobuj dostac od jakiegos gin z nfz skierowanie do poradni leczenia nieplodnosci, wtedy zapisuja Cie w wybranej poradni (w Warszawie jest kilka na nfz) i tu bys zaczela diagnostyke, mialabys hsg lub laparo na nfz..
Ja nie wiem czy polecam poradnie na karowej bo dopiero za tydzien z mezem idziemy, teraz jestem na hsg na nfz wlasnie tutaj, zobaczymy
My do poradni z 1,5-2 miesiace temu sie zapisalismy z terminem na 12.04
jesli rozwazasz cos prywatnie z uwagi na szybsze terminy to moim zdaniem warto do poradni sie zapisac, zawsze przynajmniej jakas czesc diagnostyki bedziesz miala na nfz
A tak w ogole to wiesz jak jest z „bezowulacyjnymi” rozne juz byly przypadki! A moze jednak owu byla i bedzie happy end, przy Twoim progu nie mozna tego wykluczycII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Nikodemka wrote:Beti, no wlasnie prywatnie... a jak juz mam robic to tylko u niego, nie bede ryzykowac. Musze sie dowiedziec ile to bedzie kosztowac i zaczac odkladac pieniadze, to jedyne wyjscie.
Na kontrole i zdjęcie szwów Pati była już u naszego gina żeby nie jechać i znowu nie płacić.
Koniecznie z nią pogadaj, ona się dawno nie odzywała, więc musisz poszperać. Na bank pisała coś jak byłam w szpitalu między 2-8marca.Nikodemka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyNa kadrowej jest lekarz ( niestety wizyty dopiero na sierpień ) doktor Beata Szymańska chociaż częściej używa imienia Monika:) konkretna babka po roku staram i jeśli ma się wyniki nasienia męża ok to najczęściej kieruje na laparoskopie i jak jest podejrzenie endometriozy to też na badania w kierunku niej ogólnie konkretna babka niestety przyjmuje tylko jeden dzień w tygodniu przez godzinę no ale zawsze można się zapisać Bo to na nfz
-
Kurcze Nikodemko, to ci się teraz zwaliło na głowę myśli i wszystkiego
Musisz sobie dobrze wszystko ogarnąć, pomyśleć, skonsultować się. I przede wszystkim pomyśleć o sobie i o swoim zdrowiu. A reszta przyjdzie z czasem
Słoneczko super, że trafiłaś na kogoś, kto ci jakiś plan zaproponowałJaki lek dostałaś?
Słoneczko12 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Karolika wrote:Dzięki idę czytać mamę ginekolog
Właśnie kupiłam 75 no nic następne najwyżej kupię 150
zobaczymy jak będę się potem czuć
Nikodemka czy ty chodzisz gdzieś w Warszawie do ginekologa ?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Wik - tylko, ze ja nie chce ryzykowac... Inaczej by bylo gdybym miala tylko podejrzenie endometriozy bez miesianiaka, wtedy umowilabym sie do kogos na Karowa i byloby z glowy, ale w moim przypadku chce jechac do kogos, kto juz takie zabiegi wykonywal i sie na tym zna.
Magda - dziekuje za informacje! Jesli placi sie tylko za wizyty, to jestem uratowana. Znajde ja.
Meggs - moja gin powiedziala mi, ze gdybym jechala do niego z samym problemem nieplodnosci, to na pewno zaczalby od immunologii, ale w moim przypadku skupi sie na miesniaku i endo, bo to jest u mnie widoczny problem, ktorym trzeba sie zajac.
Modle sie juz o ten okres...Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Nikodemko - kochana tulę mocno
Najważniejsze, że masz plan i wierzę, że wszystko się u Ciebie ułoży. Dziwne, że nie ma śladu owulacji. Ciekawe jakiego będziesz miała proga.
Wik - szkoda, że Ci tak nastraszył. Będzie dobrze :*
Dostałam na dziś i jutro Clostilbegyt a na niedzielę Cyclo-Progynova.
Jeżeli chodzi o tą owulację to u mnie chodzi o to, że miałam podwyższoną prolaktynę i tworzące się torbiele na jajnikach. Także pęcherzyki mogły nie pękać i dlatego jest jak jest.
Zmieniła mi Bromergon na Parlodel. Podobno nie powinno się brać Bromergonu przy staraniach, bo on nie obniża na stałe prolaktyny, tylko mogą być jakieś skoki i ovu i tak może nie być.
Za tydzień wizyta, by podejrzeć co tam się dzieje i jak to powiedziała "przepchamy szyjkę, by doszło do zapłodnienia"
Zbadałam dziś kwas foliowy, homocysteinę i glukozę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 11:53
Magda - mbc, Wik89 lubią tę wiadomość
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u
-
Nikodemka wrote:Wik - tylko, ze ja nie chce ryzykowac... Inaczej by bylo gdybym miala tylko podejrzenie endometriozy bez miesianiaka, wtedy umowilabym sie do kogos na Karowa i byloby z glowy, ale w moim przypadku chce jechac do kogos, kto juz takie zabiegi wykonywal i sie na tym zna.
Magda - dziekuje za informacje! Jesli placi sie tylko za wizyty, to jestem uratowana. Znajde ja.
Meggs - moja gin powiedziala mi, ze gdybym jechala do niego z samym problemem nieplodnosci, to na pewno zaczalby od immunologii, ale w moim przypadku skupi sie na miesniaku i endo, bo to jest u mnie widoczny problem, ktorym trzeba sie zajac.
Modle sie juz o ten okres...
On dał Patce i jej mężowi mimo wszystko jakaś swoją szaloną listę badań, ale ona jakoś z tego wybrnęła.
Na pewno Ci wszytko opowie. Stresowała się dziewczyna tymi wizytami właśnie dlatego, że on też te wlewy robi itp.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nikodemko tule. Moze wiadomości jakieś super pozytywne nie sa Ale jest PLAN i to najwazniejsze ! Gorzej gdybys wyszla z ganinetu z brakiem perspektyw. Jestes na dobrej ścieżce , czuje to. A Twój cel coraz blizej:*
Jezu jaki ja mam stres ! Jeszcze przeszło 5h a mnie juz wszystko boli.. Masakra.
Przynajmniej ze stresu nie mam dzis zaparc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 11:49
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikodemko tulę mocno!!!
Najważniejsze, że powstał plan i wiesz, jak działać dalej. Do celu coraz bliżej!
Słoneczko super, że u Ciebie też jest plan działania! Czuję, że już niedługo się uda!
Monia wszystko będzie dobrze, lekarz mężczyzna Cię nie zjeA z dzidzią na pewno wszystko w porządeczku
Dziewczyny tak poza tym nie ma co rozkminiać. Ja bym rodziła w marcu, czyli teraz byłoby małe bobo. Ale będzie na koniec września/początek października i tylko to się liczywidać tak miało być i tyle
-
Ja mimo wszystko jestem dzis w fatalnym stanie. To, ze wiem co powinnam zrobic dalej, w ogole mnie nie podbudowuje. Nie spodziewalam sie takiego obrazu na usg, myslalam, ze to tylko pozna owulacja. Musze to przeplakac. Chyba odloze starania na jakis czas, dopoki nie rozwiaze tych wszystkich zagadek i problemow, bo oszaleje z tym wszystkim na raz...
-
Nikodemka wrote:Ja mimo wszystko jestem dzis w fatalnym stanie. To, ze wiem co powinnam zrobic dalej, w ogole mnie nie podbudowuje. Nie spodziewalam sie takiego obrazu na usg, myslalam, ze to tylko pozna owulacja. Musze to przeplakac. Chyba odloze starania na jakis czas, dopoki nie rozwiaze tych wszystkich zagadek i problemow, bo oszaleje z tym wszystkim na raz...
Nikodemko bądź co bądź najgorzej to nie znać swojego wroga. Rozumiem, że nadmiar tych informacji Cię przytloczył, ale weź pod uwagę, że dzięki temu masz całkowity obraz sytuacji i krok po kroku wyeliminujesz wszystkie przeciwnosci uniemożliwiające Ci zajście w upragnioną ciążę. Tak więc nie smutaj ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 12:20
Wik89 lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
sunshine03 wrote:
Dziewczyny tak poza tym nie ma co rozkminiać. Ja bym rodziła w marcu, czyli teraz byłoby małe bobo. Ale będzie na koniec września/początek października i tylko to się liczywidać tak miało być i tyle
Dokładnie. Ja miałam rodzić w styczniu, później w czerwcu. A teraz w czerwcu to będę już się toczyć z wielkim bembolemI wrześniowa córeczka też jest upragniona i wyczekiwana
czasem trzeba więcej przeżyć i dłużej się naczekać, ale dziecko wynagrodzi wszystko
przedszkolanka:), Arashe lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Anhydra - masz racje z tym, ze lepiej znac swojego wroga... Dzis musze sie wyplakac, ale wiem, ze wezme sie w garsc i bede dzialac, nie mam wyjscia.
Jakos mi nie daje spokoju ten brak owulacji... Zobacze jaki bedzie wynik proga, ale ten ostatni i temperatura wskazuja na to, ze wzrasta. Czy to mozliwe, ze cialko zolte jakos sie wchlania albo, ze w ogole nie widac go na usg, a mimo to owulacja byla?
Pamietacie moze jak bylo u dziewczyn, u ktorych wyszla ciaza, mimo tego, ze lekarz stwierdzil cykl bezowulacyjny? -
Nikodemko kochanie jak ma Ci to pomoc to nie myśl o staraniach. Odeewij się od tego. Przetrw to na spokojnie i dzialaj. Ważne że wiesz co jest na rzeczy i możesz to zwalczyć. Tylko nie poddawaj się. Popłacz sobie i dzialaj. Tule Ciebie 😚😚
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Tak Nikodemko, dzisiaj musisz pozwolić sobie na wyrzucenie emocji, a jutro robisz cudowną mapę marzeń.
Więc dziewczyny, w związku z mapą kilka wskazówek ode mnie.
1. Jest wiele sposobów, można zrobić swój totalny misz-masz. Ale ja zawsze robię na siatce 9 kwadratów. Kolory te co wklejam niżej. Szerokość jednego pola to krótsza krawędź A4. Na początku wydaje się ogromną, ale uwierzcie mi, że w rezultacie i tak nie wklejcie wszystkich przygotowanych wycinków 😊
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae92c42b515d.jpg
2. Nie poprzestawajcie tylko na ogólnikach. Najważniejsze jest nazwanie konkretnie rzeczy, o których marzycie. Nie używajcie słów "chciałabym", ale "chcę", "będę miała" itd. Więc nie tylko jakieś wyklejanki, ale przede wszystkim Wasze wstawki słowne 😊
3. Zwracajcie uwagę na postawę i mimikę twarzy ludzi, których wklejcie. Np jeśli będzie kochająca się para symbolizująca Was, to muszą patrzeć sobie głęboko w oczy, nie być smutnymi. Jeśli wklejanie jakaś postać w pole pracy to niech będzie uśmiechnięta a nie ponura, niech nie patrzy w ziemię.
4. Zawsze najpierw wertuje gazety i wycinam wszystko, co mi się podoba. Nie zastanawiam się w które pole wkleję. Dopiero później zaczynam układać sobie na brudno i przeglądam symbole, które można umieszczać w konkretnych polach i wertuje gazety raz jeszcze.
https://jakrzucicwszystkoiwyjechacnabali.pl/czytelnia/mapa-marzen-jak-zrobic/
http://www.solaris-rozwojosobisty.pl/mapa-marzen/
Udanej zabawy, zaczynamy jutro, później jest 7 dni na uzupełnienie 😊Cytrynowy sok, Słoneczko123, Nikodemka, Wik89 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero