Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Sloneczko no to w sumie duzo cennych informacji i zalecen jak na jedna wizyte, super!
Ja ciagle czekam, mojego lekarza nie ma na oddziale, widzialam go rano jak szedl gdzies i tyle, moze na porod, a wiec zaczal mnie przyjmowac inny lekarz jakis taki niemily.. mowi mi ze czeka mnie badanie krwi, usg i potem hsg wiec spytalam czy hsg czy sono hsg to sie na mnie wkurzyl ze pytam i powiedzial ze oczywiscie hsg bo tak jest na skierowaniu. A w karcie w srodku mam wpisane sono hsg dlatego zapytalam, on stwierdzil ze to nie ma znaczenia bo jak maja radiologa wolnego to robia zwykle hsg, ale jakos tak nieprzyjemnie to powiedzial i czuje sie troche zagubiona bez tego mojego lekarza bo to chyba on mial robic a go nie maSłoneczko12 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:25
Słoneczko12 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Nikodemka wrote:Sloneczko - no widzisz, dobrze ze wiesz co robic
Ja juz wyszlam z lzami w oczach. Moja lekarka otworzyla swoja klinike, ma jakies mega super usg, moj miesniak wygladal przerazajaco realistycznie, ale do rzeczy... Owulacji nie bylo, nie ma po niej sladu, ani cialka zoltego ani nic. Jest za to ognisko endometriozy w jajniku, ktore moze powodowac moj bol i taki jakby „zbiornik” z plynem, ktory moze swiadczyc o jakims stanie zapalnym zwiazanym z endomenda...
Plan jest taki, ze teraz zaleczam grzybice globulkami, za tydzien jesli okres nie przyjdzie przychodze po cos na wywolanie, po okresie robi mi biocenoze, jak bedzie ok to jade na hsg. Jak nie wyjdzie do lata, to mam jechac do Łodzi do dr Malinowskiego, ktory wedlug niej usunie mi miesniaka i endometrioze jesli jest.
Kazala mi tez zbadac kwas foliowy, od razu pobralam...
I glupia nie zapytalam z tego wszystkiego o ten progesteron. Bo jesli nie ma torbieli to skad on taki wysoki...
nie mam juz sily
Ale kochana jest plan,lekarz niczego nie przekresla i wcześniej czy pozniej bedziesz mamą i tylko tego sie trzymamy! Tulę 😚😚😚 -
Karolika wrote:Trzymam kciuki za wizyty badana itd itd
Mam pytanie A jaki ten acard bierzecie i jaka dawkę? Coś więcej na ten temat:)
ja biorę 150mg. Acard bierze się zawsze na noc.
Wydaje mi się, że on poprawia ukrwienie w macicy i zarodek ma szansę się wgryźć w endometrium
https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nikodemko, cofnij się do niej!!! Wiesz to dużo informacji jak na jedną wizytę, może o tym nie pomyślała. Też czlowiek. Zapytaj czy nie mogłabyś dostać, bo jak byłaś na luteinie to cykle były regularne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:51
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Nikodemko nie możliwe że nie było owu. U mnie też nie było śladu po owu a pęcherzyka nie było jak i płynu czy ciałka. Jak jest bezowulacyjny to nie ma szans na tak wysoki progesteron. Po prostu mogło nie widać ciałka. Ale głowa do góry najważniejsze że jest plan. 😚😚 Przytulam 🤗 🤗
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Nikodemko, kochana, wspolczuje ale nie martw sie, mialas dotad ladne owulacje jeden cykl bez owu mogl sie zdarzyc (kurde tylko skad te pozytywne owulaki, to mnie wkurza, mialam zreszta tak samo w cyklu bezowulacyjnym:/), zrobisz hsg i bedziesz wiedziala duzo wiecej! Sciskam...😘
A ja wlasnie mialam usg z 5 studentami medycyny, niezle zaskoczenie ale dowiedzialam sie przy okazji ze mam piekny pecherzyk dominujacy z prawej strony kuuurcze no szkoda ze mi robia to zwykle hsg. I w ogole jestem przekonana ze jest jakas pomylka bo na dole ta lekarka miala zeszyt ktory wypelnial moj lekarz i bylo napisane sono hsg a ten tutaj patrzyl na skierowanie „hsg” i tyle:/ trudno juz bedzie co ma bycII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Nikodemka wrote:Sloneczko - no widzisz, dobrze ze wiesz co robic
Ja juz wyszlam z lzami w oczach. Moja lekarka otworzyla swoja klinike, ma jakies mega super usg, moj miesniak wygladal przerazajaco realistycznie, ale do rzeczy... Owulacji nie bylo, nie ma po niej sladu, ani cialka zoltego ani nic. Jest za to ognisko endometriozy w jajniku, ktore moze powodowac moj bol i taki jakby „zbiornik” z plynem, ktory moze swiadczyc o jakims stanie zapalnym zwiazanym z endomenda...
Plan jest taki, ze teraz zaleczam grzybice globulkami, za tydzien jesli okres nie przyjdzie przychodze po cos na wywolanie, po okresie robi mi biocenoze, jak bedzie ok to jade na hsg. Jak nie wyjdzie do lata, to mam jechac do Łodzi do dr Malinowskiego, ktory wedlug niej usunie mi miesniaka i endometrioze jesli jest.
Kazala mi tez zbadac kwas foliowy, od razu pobralam...
I glupia nie zapytalam z tego wszystkiego o ten progesteron. Bo jesli nie ma torbieli to skad on taki wysoki...
nie mam juz sily
Chciałam zacytować, a kliknęłam „lubię to”, oczywiście, że nie lubię!
U nas na wrocławskim wątku jest dziewczyna, której prof. Malinowski rozplątywał jajowody w zeszłym roku, nick Pati88 możesz z nią pogadać.
Dziewczyny dobrze mówią, może nie warto robić hsg. Naszej Patce wykryli te jajowody przy laparo, a Malinowski i tak musiał robić drugą bo we Wro się bali ruszać, bo ona ma zespolenie jelitowe jeszcze.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nikodemko pzrykro mi ale zgadzam sie z dziewczynami ,Jezeli widac endomende .Chociaz nie wiem jak to widac skoro podobno nie widac..I masz miesniaka to ja bym szla od razu na stół.Zrobią ci wszystko co potrzeba za 1 razem.Po co płacic za hsg i narazac sie na ból skoro no jest prawdopodobienstwo ,ze to moze cos innego.
A po 2 ulzy Ci to w bólu co miesiac
Dobrze,ze dostalas namiary na lekarza i nie musisz sie zastanawiac kto.A to prywatnie bys miala ? czy w szpitalu? -
Tylko mnie na razie totalnie nie stac na tego Malinowskiego, a nie chce stac w miejscu... Juz drugi lekarz mowi mi, zeby zaczac od hsg. Mam metlik w glowie, lzy w oczach i nie mam juz po prostu na to sily.
Wiecie, ona sama powiedziala, ze nie ma sladu po owulacji, ale rozne cuda sie zdarzaja. Chyba nic innego oprocz cialka zoltego albo torbieli nie moze produkowac progesteronu, tak mi sie wydaje... Dla pewnosci razem z kwasem foliowym zrobilam tez proga, bo wedlug moich wczesniejszych zalozen wychodziloby, ze jestem dzis 8dpo.
Ten obraz usg mnie przerazil. „Zbiornik” z tym plynem jest naprawde duzy, zanim cos o nim powiedziala to juz wiedzialam, ze cos jest nie tak.
Magda, dzieki - odezwe sie do niej, chcialabym sie dowiedziec jak tam jest z kosztami i terminami.
Moja gin mowi, ze prawda jest taka, ze moge zrobic sobie laparoskopie nawet teraz i gdziekolwiek, ale nie ma to sensu, jesli ten Malinowski przy okazji usunalby mi miesniaka i endo, bo sie na tym zna.
Boje sie kazdej kolejnej wizyty, ciagle pojawia sie cos nowego -
Beti, no wlasnie prywatnie... a jak juz mam robic to tylko u niego, nie bede ryzykowac. Musze sie dowiedziec ile to bedzie kosztowac i zaczac odkladac pieniadze, to jedyne wyjscie.
-
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:ja biorę 150mg. Acard bierze się zawsze na noc.
Wydaje mi się, że on poprawia ukrwienie w macicy i zarodek ma szansę się wgryźć w endometrium
https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/Właśnie kupiłam 75 no nic następne najwyżej kupię 150
zobaczymy jak będę się potem czuć
Nikodemka czy ty chodzisz gdzieś w Warszawie do ginekologa ? -
Karolika wrote:Dzięki idę czytać mamę ginekolog
Właśnie kupiłam 75 no nic następne najwyżej kupię 150
zobaczymy jak będę się potem czuć
Nikodemka czy ty chodzisz gdzieś w Warszawie do ginekologa ?Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Karolika, myślę że 75 wystarczy. Magda ma za sobą cb i zdiagnozowanych kilka rzeczy. 75 wystarczy na początek, ewentualnie 150 możesz brać kilka dni po owulacji tylko. Ja tak robiłam.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Nikodemko, ten lekarz tani niestety nie jest. Czytałam że specjalizuje sie tez w szczepieniach i immunologii. Ale pewnie laparo dobrze by Ci ogarnal. Niestety prywatnie to spory koszt. Najmłodsza chyba 5000 zl prywatnie placiła w Krakowie. U niego pewbie podobnie jak nie wiecej.