Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Cytrynowy sok wrote:Meggs Tobie wyszło PAI1 i V Leiden nieprawidłowe tak? a MTHFR wyszły prawidłowe jak dobrze pamiętam? I mimo wszystko bierzesz metyle?
-
Cytrynowy sok wrote:A ok, czyli masz tą lżejszą formę MTHFR, ja się zastanawiam czy mam brać nadal metyle w tak dużych dawkach czy nie skoro MTHFR mam prawidłowe 🤔 🤔
-
Podejrzewam zatrucie... wydaje mi sie, ze chyba za wczesnie na tak silne objawy ciazy 10 dpo. Zrobie test jutro z porannego moczu dla pewnosci. Masakra
((
-
Cytrynowa - to bylby cud, ale jakos czarno to widze...
Jesli jest podejrzenie ciazy, to chyba nie powinnam brac kropli zoladkowych, prawda? Tak wyczytalam w necie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:39
-
Cytrynowy sok wrote:Badałam, przy normie do 17 miałam 19 więc niewiele powyżej ale jednak, B12 miałam przy dolnej granicy a homocysteine coś ponad 8, zaczęłam brać metyle czekając na wyniki mutacji. Biorę b complex 1 kapsułkę:
Porcja dzienna - 2 kapsułki Bicaps B Complex zawiera (referencyjna wartość spożycia %):
Witamina B1- 50 mg (4 545 %),
Witamina B2- 50 mg (3 571 %),
Niacyna (mg NE) (B3)- 50 mg (312 %),
Cholina (B4)- 50 mg,
Kwas pantotenowy (B5)- 50 mg (833 %),
Witamina B6- 25 mg (1 785 %),
Biotyna (B7)- 500 μg (1 000 %),
Inozytol- 50 mg,
Folian (B9)- 500 μg (250 %),
PABA (B10)- 50 mg,
Witamina B12- 500 μg (20 000 %),
Inulina- 120 mg.
Magda ostatnio pisała że jest ok ten skład. Tylko nie wiem czy mam to nadal brać skoro nie mam mutacji MTHFR.
homocysteina do starań ma być około 6 więc wybierz i zbadaj ponownie.
Cytrynowy sok lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nikodemka wrote:Cytrynowa - to bylby cud, ale jakos czarno to widze...
Jesli jest podejrzenie ciazy, to chyba nie powinnam brac kropli zoladkowych, prawda? Tak wyczytalam w necie...
Nikodemka, nie bierz nic, jutro idź na betę, 11dpo powinna wyjść.
Ugotuj sobie ryż z marchewką i jakoś dasz radę.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 09:58
-
Beti82 wrote:Dziewczyny ja sie dzisiaj przekrece...
Przywiezli mi kanape z Agaty i nie taka jak zamawialam...
Wlasnie bylam awanture robic.
Babka do mnie ,ze moga kase oddac w takim razie.No myslalam,ze ja zagryze.
Kuzwa kase jak ja sie pozbylam kanapy starej i mam pusty pokoj.
Moga zamowic nowa ale 4 tygodnie czekania
Ja tak tego.nie zostawie na bank hah
Nie ja ;p
Takze moj spokoj sie juz skonczyl hahha
O nieee :o
Niech Ci to jakoś wynagrodzą skoro to ich wina, jakaś zniżka np.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 12:05
-
Beti82 wrote:Dziewczyny ja sie dzisiaj przekrece...
Przywiezli mi kanape z Agaty i nie taka jak zamawialam...
Wlasnie bylam awanture robic.
Babka do mnie ,ze moga kase oddac w takim razie.No myslalam,ze ja zagryze.
Kuzwa kase jak ja sie pozbylam kanapy starej i mam pusty pokoj.
Moga zamowic nowa ale 4 tygodnie czekania
Ja tak tego.nie zostawie na bank hah
Nie ja ;p
Takze moj spokoj sie juz skonczyl hahha💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Beti wdech wydech, wyjdziesz na plus, tylko nie popuszczaj im!
A teraz patrz na plusy - codziennie możecie mieć parkiet ogromny do tańców romantycznych 😁Cytrynowy sok lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:26
blair. lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 09:58
-
Magda - zrobiłam glukozę, bo dawno nie miałam badanej i chciałam sprawdzić czy jest ok. I chyba jest, prawda?
Nikodemko - tak, robię prywatnie. Zarówno kwas jak i homocysteina kosztuje u mnie 30 zł.
Byłam w wszystkich lepszych aptekach u mnie w mieście i nigdzie nie ma metyliMuszę zamówić przez internet.
Beti - czy to Ty pisałaś, że w Miovarianie jest metylowany kwas? Dobrze pamiętam?
Z jednej strony cieszę się, że coś wychodzi mi z tych badań, bo mogę reagować. Ale z drugiej to wiadomo..
Czekam na resztę wyników i jak będą kiepskie to kolejny krok badanie na mutacje.