X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko a ja leze pół dnia i już tak mnie nosi ze masakra! Toż to oszaleć można! Serio, głowa boli, mam dosyć...

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:27

Cytrynowy sok lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Nikodemko, a pamiętasz zatrucie górskie Kozgo? Nie przekreślaj cyklu :)

Wyposażona w gruby hajs poszłam do apteki po clo i jestem w szoku... tylko euthyrox jeszcze tak mnie zaskoczył ;) 24 zł na 2 cykle, nic tylko brać

Mi wczoraj też ginka powiedziała, że będzie drogo i też byłam miło zaskoczona :-)

tęczova lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - jak obejrzysz cos dobrego na Netflixie to podsylaj, dzis na pewno mnie tez czeka caly dzien w lozku... Podejrzewam, ze i jutro.
    Jesli bede na silach to pojade jutro na bete, poki co jest nadal fatalnie. Wymiotuje nawet po napiciu sie wody,
    Najbardziej martwie sie, ze goraczka wzrosnie i nawet jesli cos mi sie tam zagniezdzilo, to bedzie po wszystkim...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Matko a ja leze pół dnia i już tak mnie nosi ze masakra! Toż to oszaleć można! Serio, głowa boli, mam dosyć...

😒 Teraz już rozumiesz hehe? A półtora miesiąca , już nie wspomnę o tych co cała ciąże... jeszcze jak przyjdzie za tydzień zmęczenie i mdłości to jakoś łatwiej się leży hehe ale jak w pełni sił to bardzo dobrze Cię rozumiem. Kiedy masz kolejna wizytę? Mimo wszystko doradzam leżeć , dodatkowo możesz sobie magnez pic i wit C i może u Ciebie za dwa tygodnie będzie czyściutko już ✊️

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko nie nie nie ! Jak ma być zagnieżdżenie to będzie, żadna gorączka nie ma na to wpływu ! Słuchaj ale jeśli to objaw zagnieżdżenia to test wyjdzie dopiero za pare dni heheh ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 16:04

• Meggs Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegającą-mama wrote:
    😒 Teraz już rozumiesz hehe? A półtora miesiąca , już nie wspomnę o tych co cała ciąże... jeszcze jak przyjdzie za tydzień zmęczenie i mdłości to jakoś łatwiej się leży hehe ale jak w pełni sił to bardzo dobrze Cię rozumiem. Kiedy masz kolejna wizytę? Mimo wszystko doradzam leżeć , dodatkowo możesz sobie magnez pic i wit C i może u Ciebie za dwa tygodnie będzie czyściutko już ✊️
    Serio czuję sie jak wiezien. Czujesz sie dobrze, masz sporo energii, za oknem piękna wiosna i słońce a Ty leż. Masakra. Zawsze wydawało mi się to takie w sumie spoko leniuchowanie a to koszmar! Kontrola za tydzień. Jeszcze mam w przyszlym tyg taki wazny panel rozstrzygajacy czy przyznaja nam dofinansowanie na nasz rodzinny projekt biznesowy na nowa technologie - przygotowywalam sie od tak dawna , jest to moje takie małe dziecko , stworzone od podstaw , cały pomysł i wszystko, tyle włożonej pracy i jak sobie pomyśle ze nie pójde na niego to mi sie ryczeć chce 🙁

Edit: tak łykam dupka, magne b6 max i wit c.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 14:54

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs spokojnie.Wczoraj troszke czytalam o krwiakach ;)
    Juz pewnie nie znajde tej strony ale było napisane.ze nigdzie nie jest udowodnione aby lezenie pomagalo pzry krwiaku.Oczywiscie oszczedzac sie ,nie dzwigac ,nie cwiczyc.Ale nawet dla dobra psychicznego matki normalnie funkcjonowac.
    Nie sciemniam tak przeczytalam ;)
    I ,ze heparyna akurat w tym przypadku nie pomaga...
    Kurde akurat tego nie czaje troche.To co ta krew za rzadka jest.To mi sie bardziej kojarzy w przepływem i problemem z zatamowaniem a krwiak to cos co sie zebralo.
    Jakos mi ta heparyna bardziej pasuje,ze by popchnela haha
    No ale ja sie nie znam na tym.
    Za tydzien tez masz w czwartek wizyte?
    U tej samej tak?

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,ze z tym lezeniem to tez sobie nie wyobrazam,mozna na glowe dostac.A moja mama tak lezala ze mna :( Teraz to jeszcze mamy milion programów i internet a kiedys...
    Ja znowu mam lipe z tym,ze nie moge na zwolnienie isc .Tylko musze pracowac .Wiec nie wiem jak ja to zrobie hehe
    Bardzo zazdroszcze jak ktos sobie moze urlop miec i w dupie prace

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti tez to czytałam. I ogolnie leze, ale tez troszke sie poruszam po mieszkaniu. Ale juz na spacer balabym sie wyjsc - wchodzic i schodzic z 4 pietra. A heparyna trafilam na dwie wlasnie sprzeczne informacje - ze zalecana i ze nie zalecana zeby szybciej skrzepło. A co do wizyty jeszcze nie podjelam decyzji. Ogolnie tez poszlabym do kogos innego z racji ceny - ta moja kasuje mnie 350 zl za wizyte a ze bylam juz 4 razy i mam latać co tydzień to pójde z torbami.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a co ja mam powiedzieć, leże od 23+5 i jeszcze sobie poleżę...

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, musi sie udac, bedziesz na tym panelu i wszystko sie uda. A moze tuz przed skonsultuj sie z lekarka czy uwaza, ze mozesz wyjsc? Tylko droga ta wizyta...
    Ja jestem przyzwyczajona do lezenia, w dziecinstwie duzo chorowalam, wlasciwie dopiero na studiach odzylam. Ale co innego lezec miesiac czy dwa, a dziewiec... tego sobie nie wyobrazam.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Beti jest tak jak piszesz. Teoretycznie nie ma nic udowodnionego , ze leżenie pomaga, dlatego ja wynegocjowałem powrót do pracy hehe. Ale już z mojego małego doświadczenia doradzam żeby w tych początkowych tygodniach jeśli jest okazja jak najwiecej polegiwać ( nie reżim łóżkowy, ale tez żeby nie wychodzić za bardzo poza dom, Ew do przychodni, apteki , chwile pooddychać heheh) zarodek na tym etapie jest zazwyczaj jeszcze mniejszy od krwiaka lepiej dać mu trochę podrosnąć by się mocno wgryzł i trzymał mamy ! Za tydZien na wizycie może już go nie będzie !

Z ta heparyna tez się zastanawiałam czemu niby nie sprzyja, z tego co wiem może wzmagać krwawienie, możliwe, ze właśnie na wczesnym etapie głównie trzeba unikać tego krwawienia ( krwiak się ewakuuje)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 16:05

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Beti tez to czytałam. I ogolnie leze, ale tez troszke sie poruszam po mieszkaniu. Ale juz na spacer balabym sie wyjsc - wchodzic i schodzic z 4 pietra. A heparyna trafilam na dwie wlasnie sprzeczne informacje - ze zalecana i ze nie zalecana zeby szybciej skrzepło. A co do wizyty jeszcze nie podjelam decyzji. Ogolnie tez poszlabym do kogos innego z racji ceny - ta moja kasuje mnie 350 zl za wizyte a ze bylam juz 4 razy i mam latać co tydzień to pójde z torbami.

chodzenie po schodach nie jest wskazane więc musisz jakoś przeboleć.
    350 to mega dużo, ja płacę 220zł.
    O 17 wizytuje, no plus opóźnienia, mam nadzieję, że wszystko tam okej.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też leżałam na początku, z przerwami co prawda i po mieszkaniu się poruszałam. Plusem było to, że mogłam zdalnie pracować. Ale jak się pomyśli, że to dla dobra upragnionego dziecka to wszystko wydaje się jakoś mniej uciążliwe :)
    Jakby któraś preferowała to mam trochę ebooków, mogę wysłać i się podzielić :) A nuż się coś ciekawego znajdzie. Polecam Netflix też :) I dla mocno zestresowanych i niecierpliwych, antystresowe kolorowanki :D Kupiłam sobie kiedyś z racji tego, że brakowało mi kreatywnych zajęć (jak przestałam pracować w żłobku) i normalnie mnie wciągnęło :)

Beti82 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda współczuje bardzo 🙁

Nikodemko panel odpuszczam. To kilka godzin na nogach, stres i prezentacja, komisja , dodatkowo mamy wspolpracowników z innych miast i odbiory z dworca i duzo jezdzenia. Przygotuje wszystko ale na samym panelu mnie nie bedzie. Jakos sobie beda musieli poradzić.
    Co do lezenia to ja jestem z tych co lubia się kręcić i cos robić. Za długo w jednym miejscu nie usiedze. Ale no trudno jakieś zajecie bede musiała sobie znalezc, ksiazki czy cos, szyc sie chyba naucze 😋
    Nawet na Netflixie jak na zlosc nic mi sie nie podoba....
    A Ty jak sie czujesz? Wzielas jakies leki?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    O ja Cie pierdziele 350 zł to Ci powiem wygrałas Meggs .To nawet w klinikach tyle nie biorą.A to jakas wazna osobistosc w swiecie ginow? Powaznie pytam

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    O ja Cie pierdziele 350 zł to Ci powiem wygrałas Meggs .To nawet w klinikach tyle nie biorą.A to jakas wazna osobistosc w swiecie ginow? Powaznie pytam
    No taki tam cennik maja. Wiec to chyba nie dla mnie... 200 zl to ja rozumiem. Ale 350 to drogo jak dla mnie, nawet na warszawe. Jak policzyc to bylam 4x , badania, leki i w miesiacu stuknelo 2000 zl na ginekologa. Niektorzy tyle zarabiaja na msc...

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, w Warszawie u lepszych lekarzy niestety prawie wszedzie takie ceny... Ja mam plan, zeby chodzic do tej mojej, bo bierze 200 zl, a na wazniejsze badania do Warszawy, bo nie urobie.
    Meggs - moze druty? Kocyk dla dzidziusia bylby w sam raz.
    Nic mi nie lepiej... Goraczka 38,40 nadal wymiotuje. Poki co nic nie bralam, ale jak do wieczora sie nie polepszy to wezme chyba smecte i paracetamol, bo sie wykoncze.
    Wlaczylam sobie „Narodziny gwiazdy”, ale ogladam polprzytomna...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    No wlasnie, w Warszawie u lepszych lekarzy niestety prawie wszedzie takie ceny... Ja mam plan, zeby chodzic do tej mojej, bo bierze 200 zl, a na wazniejsze badania do Warszawy, bo nie urobie.
    Meggs - moze druty? Kocyk dla dzidziusia bylby w sam raz.
    Nic mi nie lepiej... Goraczka 38,40 nadal wymiotuje. Poki co nic nie bralam, ale jak do wieczora sie nie polepszy to wezme chyba smecte i paracetamol, bo sie wykoncze.
    Wlaczylam sobie „Narodziny gwiazdy”, ale ogladam polprzytomna...
    No właśnie Warszawa. Ceny z kosmosu. Kurcze Nikodemko szkoda mi Ciebie bardzo. Paracetamol mozesz wziac, nie zaszkodzi a zbije goraczke. Narodziny gwiazdy fajny film, ryczałam tylko na końcu!

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ