Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
[
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:01
-
tęczova wrote:Beti, co to za super testy? Daj link proooszę. A u Ciebie to już cień siostry Jezuska 😘
Teczova ja sobie bardzo te chwale.Ale wiesz widze tutaj po dziewczynach ,ze kazda chyba musi trafic na swoje hahahha
Ja je lubie bo one nie kłamią i wykryły mi bete ponizej 10
Kupilam od tego samego sprzedawcy paskowe i tu lipa od 2 dni juz nic na nich nie widac a niby tez 10
Tylko jedyną wadą tych testów jest to ,ze jak nasikasz to po kilku godz one sie robią takie brzydkie i nic juz nie widac.Wiec zostawienie na pamietkę albo ogladanie na drugi dzien nie wchodzi w gre
Ale mimo tego dla mnie sa najlepsze.PO ostatnich nordach ,ktore mialy juz kreski bez sikania nie chce ryzykowac i wole znac prawde.
No te sie lubia z moimi sikamitęczova lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Reset czyli mam pytac o te CAsa? Bo jak szukam po klinikach to jedni maja komputerowe badanie CASA a tam w InviMedzie jest tylko badanie nasienia rozszerzone .Ale za to maja tez HBA i SCD a nie wszedzie to widze jest.
No nic zadzwonie to moze ktos mnie oświeci hah
Chyba musisz zadzwonić, ale w Krakowie to jest tak, że badanie CASA to wspomaganie badania ręcznego (najpierw ocena pod mikroskopem, a potem komputerowo, więc weryfikacja podwójna). A swoją drogą zupełnie przypadkiem przed chwilą natknęłam się na pamiętnik dziewczyny, który pokazuje, dlaczego warto badać wszystko: https://ovufriend.pl/pamietnik/monikowe-bazgroly-dotarlismy-do-ivf,3255.html
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Beti82 wrote:Domi miala tą wiare tak do 3 cs hahahahh
Beti skąd u Ciebie założenie, że miałaś owu 24h po podaniu pregnylu? Byłaś po tych 24h na monitoringu i potwierdzilas brak pecherztka? Bo u mnie było pekniecie po ok 36 godzinach....a z tego co kojarzę to nawet do 40h może dojść do owu...no i tutaj przy tym odliczaniu do implantacji ten 1-2 dni mają juź znaczenie. Tak jak Dziewczyny radza- czekaj minimum do ndz do wygłaszania ostatecznych osadów. Ja trzymam kciuki 😙madziorek86 lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:29
Beti82, Cytrynowy sok, Arashe, Nona lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Ja dzis wieczorem robie zakupy na ten cykl. Przede wszystkim metyle (dzieki za namiary na apteki internetowe
) i testy. Jutro dzwonie do Łodzi umówic sie na wizyte, jesli termin bedzie odlegly, to jade w piatek na HSG, nie chce stracic tego cyklu na bezczynnosc. Musze wziac sie w garsc
tęczova, Magda - mbc, madziorek86, przedszkolanka:), Beti82, sunshine03, Wik89, Szczęściara, blair., Arashe, Nona lubią tę wiadomość
-
reset wrote:Chyba musisz zadzwonić, ale w Krakowie to jest tak, że badanie CASA to wspomaganie badania ręcznego (najpierw ocena pod mikroskopem, a potem komputerowo, więc weryfikacja podwójna). A swoją drogą zupełnie przypadkiem przed chwilą natknęłam się na pamiętnik dziewczyny, który pokazuje, dlaczego warto badać wszystko: https://ovufriend.pl/pamietnik/monikowe-bazgroly-dotarlismy-do-ivf,3255.html
Juz chyba kiedys ten pamietnik widziałam bo dziewczyna opisuje sprawe z Jodem a mnie to bardzo dotyczyNona lubi tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Beti skąd u Ciebie założenie, że miałaś owu 24h po podaniu pregnylu? Byłaś po tych 24h na monitoringu i potwierdzilas brak pecherztka? Bo u mnie było pekniecie po ok 36 godzinach....a z tego co kojarzę to nawet do 40h może dojść do owu...no i tutaj przy tym odliczaniu do implantacji ten 1-2 dni mają juź znaczenie. Tak jak Dziewczyny radza- czekaj minimum do ndz do wygłaszania ostatecznych osadów. Ja trzymam kciuki 😙
Pewne w tym wszystkim jest tylko 11 dni od zastrzyku hahah
Dziekuje za kciuki
Anhydro a powiedz mi przy okazji jak szlas do MedArtu to mialas juz badania nasienia
zrobione? Pamietasz jakie wymagali ?
Chetnie bym sie z Toba na kawke umowila w Poznaniu ale moge nie byc w stanie po hsg hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 15:27
-
Oj Dziewczyny nie chciałam juz Was tutaj zasypać nienajlepszymi wiesciami ale ja od poniedzialku jestem w szpitalu
. Pojawiły mi się skurcze i zaczął robić mi się lejek po wewnętrznej stronie szyjki...Czyli wyszło na to, że to skurcze skracaly mi szyjkę. Do wczoraj leżałam pod kroplowka rozkurczową...także u mnie sporo stresu. To, że czeka mnie leżenie do końca ciąży to już pewne, teraz tylko sie modlę, aby dobrnąć jak najdalej.
Beti- my nie mieliśmy badania nasienia bo moje dwie poprzednie ciążę zaszłam naturalnie- to znaczy jak tylko miałam juz tą owulację to do zapłodnienia dochodziłoza każdym razem. Dopiero później nie mogłam utrzymać ciąży. Stąd badania nasienia nam nie zlecali.
ojej Anhydro a ja tu tylko o sobie
Trzymaj sie kochana.Lezysz na Polnej w szpitalu? -
Beti82 wrote:ojej Anhydro a ja tu tylko o sobie
Trzymaj sie kochana.Lezysz na Polnej w szpitalu?
Daj spokoj- ja to chętnie się chociaż na chwilę myślami od swoich schiz i obaw oderwę. Jestem na Polnej, bo tylko tutaj w razie czego ratują 24-tyg wczesniaki. No ale liczę, źe mój dotrwa do 38
.
A na kawkę- bardzo chętnie. Jak tylko wypuszcze na świat tego mojego 38-tygodniowego Łobuza i odzyskam kontrolę nad swoim ciałem. Zakładam, że w tym terminie Ty będziesz już z 3-miesiecznym brzuchem wiec zapewne na herbatce się skończy
.
Anhydro trzymaj się tam
Zdrowia dla ciebie i maluszka :*
Mi się dzisiaj udało na pocieszenie uchwycić na filmie, jak się mała ruszaAle kurcze nie da się chyba wstawić filmu na forum. Widocznie matkę dzisiaj kopie, chyba żebym się nie stresowała.
Anhydra, madziorek86, Beti82 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Anhydra, trzymaj się dzielnie! A Twój mały szkrab-wiercipiętka od cioć forumowych ma nakaz grzecznego czekania w brzuszku mamy na 38 tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 16:52
Nikodemka, Anhydra lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Anhydra wrote:Daj spokoj- ja to chętnie się chociaż na chwilę myślami od swoich schiz i obaw oderwę
. Jestem na Polnej, bo tylko tutaj w razie czego ratują 24-tyg wczesniaki. No ale liczę, źe mój dotrwa do 38
.
A na kawkę- bardzo chętnie. Jak tylko wypuszcze na świat tego mojego 38-tygodniowego Łobuza i odzyskam kontrolę nad swoim ciałem. Zakładam, że w tym terminie Ty będziesz już z 3-miesiecznym brzuchem wiec zapewne na herbatce się skończy
.
Anhydra lubi tę wiadomość