Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti, ani nie myśl w niedzielę odstawiać heparynę! Do poniedziałku testujesz w takim razie!
AniOnka, kiedy Tobie wyszła pierwsza kreska na teście?
Słoneczko, i uwierz jej! Kurcze trafiłaś na fajną lekarkę, co DZIAŁA!
A orientujecie się jak to jest z takimi receptami na heparynę? Jak wypisuje mi ginekolożka i pójdę do internistki, bo np mi się kończą, to da mi na ryczałt? Czy mogą sprawdzać, że wybrałam więcej recept niż powinnam?
A i dzięki za pomoc w podjęciu tej infantylnej decyzji, ale naprawdę bym jeszcze rano się zastanawiała co robić 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 13:39
Słoneczko123 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
Lami wrote:Beti, ani nie myśl w niedzielę odstawiać heparynę! Do poniedziałku testujesz w takim razie!
AniOnka, kiedy Tobie wyszła pierwsza kreska na teście?
Słoneczko, i uwierz jej! Kurcze trafiłaś na fajną lekarkę, co DZIAŁA!
A orientujecie się jak to jest z takimi receptami na heparynę? Jak wypisuje mi ginekolożka i pójdę do internistki, bo np mi się kończą, to da mi na ryczałt? Czy mogą sprawdzać, że wybrałam więcej recept niż powinnam?
A i dzięki za pomoc w podjęciu tej infantylnej decyzji, ale naprawdę bym jeszcze rano się zastanawiała co robić 😁
Szukam na forum tutaj cały czas czy ktos nie chce sprzedac.Juz 2 razy kupilam bo komus zostalo albo musial miec inną dawke i wtedy sprzedają -
Beti- ja na męskich wynikach zjadłam, swego czasu, zęby. Czy te wyniki M. robił w diagnostyce lub innym, standardowym labie? Moim zdaniem nie mają doświadczenia i czasem wychodzą kwiatki. Jeśli jednak podstawowe wyniki by wyszły podobne to chapeaux bas - w życiu takiej morfologii nie widziałam (przed 2010r. wg norm WHo było pow. 10%, teraz - przez czynniki środowiskowe - norma jest od 4%).
Co do innych badań jak HBA i fragmentacja - moim zdaniem warto je robić, bo one pokazują, na ile te plemniki są zdolne do (wartościowego!) zapłodnienia. Biorąc pod uwagę Twoją ciążę biochemiczną, która oczywiście mogła się nie utrzymać z powodu progesteronu czy braku heparyny, przebadałabym jednak te dwa parametry. Nadto, u nas na wątku była dziewczyna, której mąż miał piękne wyniki, a potem HBA sporo poniżej normy i jedynym wyjściem było ivf. A moim zdaniem zawsze lepiej wiedzieć wcześniej i np. leczyć M. niż samej faszerować się hormonami czy robić laparoskopię, a w tym czasie móc leczyć M. Posiew można na razie odpuścić, zwłaszcza, gdyby u Ciebie MUCHa i biocenoza pochwy wyszły ok (zazwyczaj jak jedno z partnerów ma jakiegoś syfa, to i drugie).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Domi_tur wrote:Betiii kurde trochę wiary :p
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:01
-
Beti82 wrote:LAmi kochana gdyby nie recepty to wiesz ,ze bym mogla tą heparyną sie walić codziennie hahah
Szukam na forum tutaj cały czas czy ktos nie chce sprzedac.Juz 2 razy kupilam bo komus zostalo albo musial miec inną dawke i wtedy sprzedają
Beti, a Ty potrzebujesz 0.4 pewnie?
Postaram Ci się ogarnąć receptę i wysłać razem z przypinką.
Będziesz miała 3 opakowania na recepcie więc na jakiś czas wystarczy. Ja mam z pełną refundacją więc zapłacisz grosze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 14:27
madziorek86 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dzieeczyny mam pytanie bo ostatni mocz byl bakterie: nieliczne i mialam powtorzyc i dzis odebralam wynik bakterie: pojedyncze. Ten gin ktory zastepuje moja powiedzial ze jak nadal beda bakterie to mam zadzwonic na rejestrację i on mi zostawi tam recepte z antybiitykiem. A jak wynik bedzie dobry to nic. Chyba nie da sie miec wyniku bez bakterii w moczu niee ? Czy ten bakterie: pojedyncze jest ok czy mam dzwonić ze bakterie sa👀👀👀👀👀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 14:27
-
U mnie masakry ciąg dalszy z tym zębem. Dopiero w poniedziałek wizyta, a ja ledwo jem żeby nie uszkodzić tego wypełnienia. Byłam u dentysty przed chwilą i nie ma mnie gdzie wcisnąć dzisiaj, ewentualnie zadzwoni jakby ktoś dzisiaj do wieczora nie przyszedł... Ale mówił, że raczej tu kanałówka będzie. Bo usunięcia się nie podejmie w gabinecie, jak ja na heparynie jestem - ewentualnie wyśle mnie do szpitala. Mówi, że kanałowe w znieczuleniu miejscowym (już ostatnio takie znieczulenie miałam i nic się nie działo). Wiadomo że jak kanałowe, to zalecane by było sprawdzenie na RTG. I że on może mi je zrobić, bo ma jakieś nowoczesne punktowe. Ale kurde, chyba bym się bała nawet takiego. Do lekarza napisałam maila, mam nadzieję że do poniedziałku to ja wytrzymam ;/ Cholerny ząb ;/
Beti ja mam neoparin 0,4, ale chyba mi braknie jakbym ci pudełko wysłała. Bo wizytę mam za 2 tygodnie, a mam 2 pudełka ;/ Ewentualnie jakby któraś potrzebowała to mam receptę na 2 opakowania duphastonu, a nie wykorzystam bo już schodzę z dawki.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Magda - mbc wrote:Beti, a Ty potrzebujesz 0.4 pewnie?
Postaram Ci się ogarnąć receptę i wysłać razem z przypinką.
Będziesz miała 3 opakowania na recepcie więc na jakiś czas wystarczy.
Naprawde ????
Jestes cudowna -
Magda - mbc wrote:No naprawdę
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Lami mi wyszła kreska - cień 11 dni po owulacji. 3 lutego owulacja, 14 lutego kreska ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 14:33
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Dzieki Reset
Ale to troche dziwne nie myslisz? kurde 4 lekarzy ogladalo te wyniki i nie widzieli ,ze cos nie halo
No ja tez bym wolala wiedziec od razu na czym stoje.Pogadam dzisiaj z mezem.Nie wiem co on na to ,ze 700 zl na badania ma wydac hahaha
Z tych wyników nie wyjdzie, że coś jest nie halo z HBA czy fragmentacją. Więc nie dziwię się, że w oparciu o to nie diagnozowali.
Poza tym, to chyba nie byli specjaliści od niepłodności, a z całym szacunkiem dla ginekologów, ale połowa z nich niewiele wie o wynikach nasienia, jak i badaniach mężczyzn (u mnie jeden ginekolog pukał się w głowę, że M. badał np. estradiol czy prolaktynę...).
Zresztą... ja też HBA robiłam mężowi na własną rękę, mimo, że ma już dziecko i można było domniemywać, że ma prawidłowe. A tymczasem ma poniżej normy (ma 72%, w klinice powiedzieli, że jeszcze z 5% mniej i już by mi stanowczo doradzano ivf), aczkolwiek mając blisko 300 mln w nasieniu nadrabiał. Wyniki interpretuje się jako całość, nie poszczególne parametry (już tu kiedyś pisałam, że ktoś kto ma morfologię 2% i np. 200 mln w nasieniu ma de facto lepsze wyniki niż ten, co ma i morfologię w normie np. 5'%, ale ilość 55 mln - a 55 mln to też norma).
Aha, i badanie ręczne nie jest wcale lepsze niż badanie ręczne wspomagane metodą CASA. Dlatego ja polecam tą drugą opcję.
Beti82 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:29
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”