Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Anhydro trzymaj się tam
Zdrowia dla ciebie i maluszka :*
Mi się dzisiaj udało na pocieszenie uchwycić na filmie, jak się mała ruszaAle kurcze nie da się chyba wstawić filmu na forum. Widocznie matkę dzisiaj kopie, chyba żebym się nie stresowała.
-
U mnie cała MUCHA ujemna ufff
chociaz to
Wik89, alex0806, Anhydra, madziorek86, przedszkolanka:), tęczova, Magda - mbc, Ani0nka, blair., Arashe lubią tę wiadomość
-
Anhydra wspolczuje i trzymam kciuki za to zeby szyjka przestala sie skracac, jestes pod opieka, wszystko bedzie dobrze!
Czesc tak w ogoleSloneczko super wiesci z Twojej wizyty, trzymam kciuki za pecherzyk
jak fajnie, ze znalazlas gina, ktory Toba pokieruje
a czy mowila cos o wynikach badania nasienia w kontekscie staran? Bo pamietam ze nasi mezowie maja podobne wyniki, moj ma niby zdiagnozowane te zylaki powrozka nasiennego ale niewielkie, jutro odbiera wyniki dalszych badan z krwi i nasienia... ciekawa jestem jakie Wy dostaliscie zalecenia. Bo jemu androlog nawet fertilman kazal odstawic na razie dopoki nie zidentyfikuje przyczyny slabych wynikow, nie wiem czy to ok
Meggs kciuki za Twoja wizyte i dwaj znac koniecznie.
Anionka jak super z chlopczykiem chyba jeszcze tego nie skomentowalam
Beti i Madziorek czekamy na Wasze tescikiBeti82, Anhydra, madziorek86, Ani0nka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Magda - mbc wrote:Anhydra, da rade założyć szew?
No ja ma ten lejek "dynamiczny"- to znaczy pojawia sie przy skurczu (szyjka się otwiera i pozostaje jeszcze ok 1.5-2 cm zwartej szyjki) a potem ten lejek zanika- i szyjka ma znowu 3 cm... tak więc dałoby radę i pessar założyć (nawet zakładając te najkrótsza dlugosc). Z tym, że to nie jest typową niewydolność szyjki, bo ona nie skraca się sama tylko przez skurcze. Wiec tutaj raczej trzeba skupić się na zahamowanie czynności skurczowej macicy przede wszystkim.Magda - mbc lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Wik89 wrote:Anhydra wspolczuje i trzymam kciuki za to zeby szyjka przestala sie skracac, jestes pod opieka, wszystko bedzie dobrze!
Czesc tak w ogoleSloneczko super wiesci z Twojej wizyty, trzymam kciuki za pecherzyk
jak fajnie, ze znalazlas gina, ktory Toba pokieruje
a czy mowila cos o wynikach badania nasienia w kontekscie staran? Bo pamietam ze nasi mezowie maja podobne wyniki, moj ma niby zdiagnozowane te zylaki powrozka nasiennego ale niewielkie, jutro odbiera wyniki dalszych badan z krwi i nasienia... ciekawa jestem jakie Wy dostaliscie zalecenia. Bo jemu androlog nawet fertilman kazal odstawic na razie dopoki nie zidentyfikuje przyczyny slabych wynikow, nie wiem czy to ok
Meggs kciuki za Twoja wizyte i dwaj znac koniecznie.
Anionka jak super z chlopczykiem chyba jeszcze tego nie skomentowalam
Beti i Madziorek czekamy na Wasze tesciki
Moja gin na razie nie kazała powtarzać wyników męża, więc się jej słucham. Powiedziała, że nie jest źle. Kazała brać Androvit i 4000 wit D3.
Mam dosyć tych starań i chyba jakoś odpuszczam. Także nic mnie nie cieszy. Co ma być to będzie..
Daj znać jak wyniki
Anhydra - wszystkiego dobrego dla Ciebie, oby maluszek wytrzymał jak najdłużej w Twoim brzuszku :-* -
Hej ciocie!
Kropek rośnie. Ma już prawie 1 cm! Mam nadzieje ze to nie za mało! Serduszko pika na ekranie 😊
Krwiak jest, ale prawie połowe mniejszy! Mam nadzieje ze dziad sie wchłonie za kilka tyg całkowicie!
Pan doktorek fajny, ale wolę swoją ginkę. Poziom jej wiedzy bije jednak na głowę! A doktorek stwierdził że to guru warszawskich ginów. Tak wiec wracam do niej raczej 😊
A no i kropek, podobny jeszcze do niczego 😋
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:01
tęczova, Beti82, madziorek86, alex0806, XxMoniaXx, Słoneczko123, Magda - mbc, Nikodemka, Szczęściara, Ani0nka, przedszkolanka:), Julia93, Wik89, Anhydra, Lami, sunshine03, Cytrynowy sok, fiorella82, blair., Arashe, Nona lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:29
Meggs lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Meggs piekny maluszek.Wiedzialam,ze bedzie dobrze.❣❣❣
Meggs lubi tę wiadomość
-
A ten krwiak to tam do gory ta ciemna plama?
-
Beti82 wrote:A ten krwiak to tam do gory ta ciemna plama?
-
Meggs wrote:Nie, krwiak jest na dole zaraz pod kropkiem, tutaj akurat nie widać go, ale na innym zdjeciu go mam z wymiarami. A to na górze to gin nic nie mówił wiec uznaje ze nic tam nie ma 😋
-
Anhydra wrote:No ja ma ten lejek "dynamiczny"- to znaczy pojawia sie przy skurczu (szyjka się otwiera i pozostaje jeszcze ok 1.5-2 cm zwartej szyjki) a potem ten lejek zanika- i szyjka ma znowu 3 cm... tak więc dałoby radę i pessar założyć (nawet zakładając te najkrótsza dlugosc). Z tym, że to nie jest typową niewydolność szyjki, bo ona nie skraca się sama tylko przez skurcze. Wiec tutaj raczej trzeba skupić się na zahamowanie czynności skurczowej macicy przede wszystkim.
Rozumiem, to trzymam kciukasy. Wiem co przeżywasz, byłam w tym samym miejscu praktycznie w tym samym czasie.
Sciskam Cie mocno :*Anhydra lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Meggs - ja tez widze kropka juz podobnego do dzidziusia! Ciesze sie, ze wszystko dobrze :*
Meggs lubi tę wiadomość
-
Meggs jejku jaki już duży dzidziuś, ma już 1cm wiec kropkiem matka on nie jest 😁😘😘 cudownie!!
Meggs lubi tę wiadomość
-
Meggs ojej cudowny😊 zarys dzidziola jest!
Anhydra współczuję Ci.. a miałas jakies objawy niepokojące prócz skurczy? Jakies bóle czy coś?
Pytam bo ja 2 dzień czułam twarda macice,boli mnie okresowo (maluch jest po środku gdzie boli),wczoraj mnie kłuła z lewej strony jakby szyjka i chyba zaczynam juz pomału panikować..Meggs lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko mnie tez tak klulo z 1 tyg temu przez kilka dni, dzien przerwy i znow.. Myślę ze to macica nam sie rozciaga i to dlatego. Niedlugo masz wizyte wiec sie uspokoisz
Ja musze czekac dopiero na 6 maja mam wizytemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 19:57
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Mnie też często kłuje Przedszkolanko. A twardą macicę mam albo jak mała wypina dupkę, albo jak za dużo pochodzę. Lekarka stwierdziła, że to normalne. W szyjce też mam wrażenie, że czasem coś zakłuje. A ostatnio miała 52 mm więc spoko
Nie panikuj
Monia ja też wizytuję 6 maja, drugie prenatalneA wcześniej 24.04 mam połówkowe u swojego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 19:58
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵