X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Meggs ojej cudowny😊 zarys dzidziola jest!

Anhydra współczuję Ci.. a miałas jakies objawy niepokojące prócz skurczy? Jakies bóle czy coś?
    Pytam bo ja 2 dzień czułam twarda macice,boli mnie okresowo (maluch jest po środku gdzie boli),wczoraj mnie kłuła z lewej strony jakby szyjka i chyba zaczynam juz pomału panikować..

Ja będę jednak namawiać, że jak cokolwiek Cię niepokoi to lepiej to skontrolować. Polecam słuchać swojej intuicji. W moim przypadku ja w ogóle nie miałam świadomości że mam skurcze- jedyne co czasami odczuwałem to delikatne (całkowicie bezbolesne napinane brzucha/lekkie twardnienie ale bardzo delikatne), ktore generalnie pojawiało się zazwyczaj przy ruchach Małego. Sadzilam, że to normalne i że to on się wypycha. ...a okazało się, że to normalne nie jest. Dopiero po podłączeniu do ktg sobie uświadomiłam. Teraz juz umiem je rozpoznawać.
    Wydaje mi się, że na tym etapie co Ty, nie powinno to być nic groźnego, niemniej jednak, jeżeli odczuwasz niepokój to lepiej skontrolować czy wszystko gra.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos swiadomosc ze wizyta nastepna odbedzie sie dopiero w 17+2 mnie przeraza 🙉
    Zwlaszcza ze wtedy jeszcze nue bedzie mojej ginki tylko ten koles jeszcze ;/
    Moze w koncu zerknie wtedy malenstwu miedzy nogi :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:* co ja bym bez Was zrobiła..mąż oczywiście,że panikuję i wymyślam więc już nic nie mówię.
    Anhydra oczywiście jak tylko się pogorszy lub będzie utrzymywać to piszę do gina, póki co magnez 3x i raz no spe wzięłam ( mąż mi kupił i szuka teraz bo zgubił!).
    Julka mówisz że teraz niemożliwe jest skracanie szyjki ? może dlatego mi gin nie bada na każdej wizycie..
    jeszcze się zastanawiam, bo jelita mi dzisiaj szaleją,może ucisk też jest..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ostatnio nie sprawdzal szyjki wcale.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin sprawdza szyjkę teraz co wizytę. Pierwszy raz trochę ponad miesiąc temu, tydzień temu też :)
    Bada mi też ph jakimś papierkiem, ale to nie wiem, czy żeby sprawdzić, czy jest infekcja, czy żeby wiedzieć, że się wody nie sączą 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak to myślę, że Julka ma rację i na tym etapie bobas jest malutki to i nie ma jakiegoś ucisku na szyjkę :) więc nie martwiłabym się na zapas :)

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam właśnie twardnienie- przyłożyłam rękę i macica twarda jak kamień, po kilku sekundach puściła. Wzięłam no spe i leżę..
    Julka za tydzień dopiero..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko pewnie gdyby w naszych szpitalach od razu nie zatrzymywali to prosciej byloby ot tak pojechac na ip i sprawdzic..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Przedszkolanko pewnie gdyby w naszych szpitalach od razu nie zatrzymywali to prosciej byloby ot tak pojechac na ip i sprawdzic..
    dokładnie.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, ja miałam podobnie kilka dni temu. I chyba Wam rano pisałam, dopiero duże dawki magnezu pomogły.
    A jak bolał mnie brzuch w 13 tygodniu i pojechałam na IP, to nic się nie działo, lekarz mówił, że łożysko przejmuje funkcje ciałka żółtego, które zanika (?) I stąd bóle i kłucia na przełomie I i II trymestru.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Przedszkolanko, ja miałam podobnie kilka dni temu. I chyba Wam rano pisałam, dopiero duże dawki magnezu pomogły.
    A jak bolał mnie brzuch w 13 tygodniu i pojechałam na IP, to nic się nie działo, lekarz mówił, że łożysko przejmuje funkcje ciałka żółtego, które zanika (?) I stąd bóle i kłucia na przełomie I i II trymestru.
    brałam 3x ,dwie no spy i witaminy. Jutro to samo zrobię ,może tak być że magnez bo ostatnio kawę wypiłam i mi drgała powieka. Staram się nie panikować,ale rękę mieć na pulsie..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    brałam 3x ,dwie no spy i witaminy. Jutro to samo zrobię ,może tak być że magnez bo ostatnio kawę wypiłam i mi drgała powieka. Staram się nie panikować,ale rękę mieć na pulsie..

Powinnaś trochę poleżeć i odpocząć. Nie wiem jaki magnez bierzesz, ale przy tym drganiu powieki to może dobrym pomysłem byłoby wziecie asparginu (to magnez z potasem). Tutaj w szpitalu tylko w takiej formie dają.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:05

Meggs, Anhydra lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę,ale wiadomo jak to przy Poli. Jeść dac trzeba,ubrać , ale jak tylko mogę to lezymy i tak się bawimy.
    Ja brałam 2x asparginian wlasnie i raz plusmagb6 jakos tak. Teraz po no spie jest ok,po tylu tabletkach muli mnie ale to przezyje.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wróciłaś 🥰🥰🥰

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nonaa a co u Ciebie???

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, wracaj do Nas!

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs! Piękny duży dzidziuś! Niech nam rośnie! 😘

Meggs lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka ale już duży twój synek! I tak szybko się ujawnił:) miałaś dobre przeczucia! Ja szczerze myślałam, ze na twoim usg to noga hehe ale ja się wogole na tych zdjęciach nie znam.

Ani0nka lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegającą-mama wrote:
    Meggs super wiadomości! A co ten lekarz ci powiedział apropo leżenia? Nadal reżim, czy Poprostu nie przeciążać się ?

Ja to teraz codziennie w pracy, potem muszę ogarnąć domek, Mikołaja i już na nic nie mam czasu. Od usg minęło 3 tyg a kolejne pewnie dopiero połówkowego, ciekawa jestem co tam się dzieje ...
    Kazał prowadzić mocno oszczedzajacy tryb zycia. Jak najwiecej lezec i odpoczywać. Ale też nie lezec plackiem. Moge przejsc sie po mieszkaniu, umyc sie, wstac do lazienki i ogarnać jedzenie. Nie za wiele co prawda, ale tak tez funkcjonowalam w tym tygodniu. Narazie spacery mam odpuscic, wiec nadal troche jak niewolnik.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ