Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny! Sorry że tak z kopytami ale nie mogę się nadziwić jak ten czas leci! Jak czytałam jeszcze Wasz wątek miesięczny to większość dalej toczyła batalię o Maleństwo a teraz... 12, 15, 20tc! WOW! Życzę Wam wszystkim spokojnych ciąż, cudownych wizyt i zdjęć no i kolejnych brzuszków!!!
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko to się lekarz nie popisał swoją wiedzą i podejściem chyba. Ja u lekarki na nfz w poradni patologii ciąży miałam identycznie. Kazała się rozebrać, zbadała tylko wizerunkiem 3 sekundy, a później lezałam rozkraczona na tej kozetce, kroczem do drzwi przez które w każdej chwili mógł ktoś wejść! I robiła mi usg przez brzuch...
Ja w ogóle unikam lekarzy na nfz i jakbym miała chodzić do jakiegoś regularnie to by mnie szlag jasny trafił.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Domi_tur wrote:Meggs ja tak miałam do 9 tygodnia, teraz zaczęła mi się faza druga jedzenia :p
Anionko jeszcze tydzień i powitasz drugi trymestr, ale zleciało:)
Hop hop Najmlodsza a jak u Ciebie procedura?
Dziękuje kochana, ze pytasz
Jest ciężko. Spiedzielili u mnie po całości stymulację
Dużo tu pisać, swoje się już naplkalam i wywyzywalam
Jak dobrze pójdzie, to jutro transfer. Oby zarodek nie padł na mecie.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Meggs wrote:Jej Najmlodsza co sie stało?
Fakt, ze jesteśmy niezwykle prostym przypadkiem odbił nam się czkawka
Lekarz bal się u mnie mocnej stymulacji i przesadził niestety w druga stronę - skończyłam z jednym zarodkiem. W moim
Wieku taki wynik jest żenujący :p szczególnie, ze główny problem to niedrożność, która nie ma żadnego wpływu na jakość komórek jajowych. Dziewczyny jak ja zostają dawczyniami, a u nas wynik jest taki, ze jak zarodek nam padnie/ transfer się nie uda musimy podchodzić jeszcze raz do całej procedury, bo nie mamy co mrozić ... a ivf naprawdę proste nie jest. Psychicznie obciąża dużo bardziej niż „normalne” starania. Jest tez fizycznie nie łatwe ... nie wspominając już o tym, ze będziemy płacić za kolejna procedurę od a do z, zamiast płacić tylko za transfer mrożonych zarodków. Na razie jednak staram się to odsunac i wierze, ze ten jeden zarodek jest tym, który już z nami zostanie.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
Niezapominajko przykro,że trafilas do takiego lekarza. Ja zawsze sie bronilam przed nfz ale ten moj spadl z nieba. I co lepsze-warunki są o wiele bardziej komfortowe niz u mojej prywatnej. Zapominasz o tej wizycie!
Najmłodsza trzymam kciuki za tego jednego silacza 💪💪Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
-
Mocno w to wierze, nic innego mi nie pozostało
Ja was podczytuje na bieżąco laskico wieczór nadrabiam
tylko ciężko mi się wbić i udzielać
niezwykle jesteście zżyte już, poza tym nie chce was zamęczać tutaj problemami, bo jednak ivf to taki temat, ze jak się w tym nie siedzi, to ciężko cokolwiek ogarniać. Ja sama jeszcze zielona jestem.
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Najmlodsza - bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki! Wspolczuje tych problemow ze stymulacja, to niepotrzebny dodatkowy stres. I domyslam sie jak to wszystko wykancza fizycznie i psychicznie, dlatego musi sie udac za pierwszym razem i ciaza wynagrodzi Ci ten ciezki czas
-
Ja po wizycie prenatalnej, jest wszystko super, serduszko troszkę za szybko bije, 178 uderzeń do 170taka górna granica jest ale powiedział, ze po kimś musi mieć wysokie bo wszystkie parametry idealne, a ze ja mam puls zawsze koło 90-100 to powiedział, że to po mamusi 😂 6,49cm czyli 12 tydzień 6 dzień- Maluszek rośnie jak na drożdżach, wg owulacji dziś jest 12 tydzień 2 dzień jak na suwaczku 😁
alex0806, Wik89, przedszkolanka:), Beti82, Szczęściara, Niezapominajka2, Cytrynowy sok, Pestkaa, Słoneczko123, Nikodemka, madziorek86, sunshine03, blair., Arashe lubią tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny ❤️
Anionka super wiesci - ciebie namiętnie na ig oglądam 😅Ani0nka lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Niezapominajko współczuję wizyty. Wyobrażam sobie jak musiałaś się czuć. Niestety niektórzy to nie mają za grosz empatii.. Wiem,że chcą szybko zrobić żeby przyjąć jak najwięcej pacjentek ale te 10 min mógłby poświęcić tymbardziej że to tak ważne usg. Nie przejmuj się i zapomnij o nie miłym incydencie.
Najmłodsza_staraczka myślę że ten jeden będzie na tyle silny że nie będzie trzeba przechodzić przez to drugi raz. Kciuki.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Widzę że wszędzie można trafić na takich "specjalistów"... szkod gadać. Ale najważniejsze że jest ten jeden wydmuchany zarodeczek ❤ teraz zaciskamy kciuki by został z Wami juz na zawsze! I pisz tu do nas koniecznie! Jesteś przeciez jedną z nas 😊
Anionka cudowne wieści! Będzie silny , duży chłopak 😊Ani0nka lubi tę wiadomość