X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wooow 2 kg bejbi 🤩 teraz zeby w spokoju się dokulać te kilka ostatnich tyg!

Biegająca brzusio piękny! A 4 kg toż to niewiele!

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Biegająca czy Ty sobie tutaj żartujesz? Przecież tu doszedł tylko brzuszek ☺ i juz jest całkiem spory, wiec musi swoje ważyć 😉 po ciąży w mig się go pozbędziesz.

Miałam cytować nie lubić hehe ja widzę ten cellulit na nogach , specjalnie wieczorem nie zapalam światła by mnie nie drażnił ;)

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolcia__ wrote:
    Hej, podczytuję Was dziewczyny i widzę, _e znacie się dobrze na tych wszystkich zasi)łkach, urlopach itd.. Pomóżcie mi rozwiązać watpliwosci...
    Rodzę na początku czerwca. Mam 3 umowy o prace w szkolach. Jedna zwykla na najnizsza krajowa, dwie nauczycilskie na male etaciki. Wszystkie 3 koncza mi sie ostatniego czerwca. Czy one sa przedluzane do konca urlopu macierzynskiego? Czy w szkole gdzie mam placona najnizsza krajowa powinnam miec zwikszony zasilek bo wzrosla najnizsza do 2250? Czy w przyslugiwac mi beda wczasy pod grusza i ekwiwalent za nieweykorzystany urlop?
    Przepraszam ze sie tak wcinam, ale juz ktorys raz widze, ze znacie sie na tych sprawach i dzisiaj mnie zainspirowalyscie zeby sie odezwac w koncu a nie tak tylko z ukrycia czytac.

Pozdrawiam
    Witaj. Raczej umowa wygasnie chyba że masz tak miłego pracodawcę że przedłuży Ci. Jak wygasnie umowa przejmuje Ciebie ZUS i w zależności jaki wariant wybierzesz 80% czy 100/60 będzie wliczony zasiłek z tej kwoty którą teraz otrzymujesz. Teraz otrzymujesz zasiłek z średniej 12 mcy. Co do niewykorzystanego urlopu dostaniesz kasę jeżeli umowa nie zostanie przedłużona jeżeli tak to przejdzie na kolejny rok. Mam nadzieję że troszkę pomogłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 15:34

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolcia__ wrote:
    Hej, podczytuję Was dziewczyny i widzę, _e znacie się dobrze na tych wszystkich zasi)łkach, urlopach itd.. Pomóżcie mi rozwiązać watpliwosci...
    Rodzę na początku czerwca. Mam 3 umowy o prace w szkolach. Jedna zwykla na najnizsza krajowa, dwie nauczycilskie na male etaciki. Wszystkie 3 koncza mi sie ostatniego czerwca. Czy one sa przedluzane do konca urlopu macierzynskiego? Czy w szkole gdzie mam placona najnizsza krajowa powinnam miec zwikszony zasilek bo wzrosla najnizsza do 2250? Czy w przyslugiwac mi beda wczasy pod grusza i ekwiwalent za nieweykorzystany urlop?
    Przepraszam ze sie tak wcinam, ale juz ktorys raz widze, ze znacie sie na tych sprawach i dzisiaj mnie zainspirowalyscie zeby sie odezwac w koncu a nie tak tylko z ukrycia czytac.

Pozdrawiam

Nie wiem jak jest w Karcie Nauczyciela, ale zwykła umowa (rozumiem, że z jakiejś prywatnej szkoły) przedłuży Ci się automatycznie do dnia porodu i potem koniec.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca gdzie widzisz ten cellulit 🙈🙈kochana co brzuszka piekniutki. Nie jedna by chciała tak niewiele przytyć. Nosisz bejbka nie ma co patrzeć na kilogramy ☺️☺️

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zabiegany dzien :) maz zabral nas do ikei 😃 wstyd sie przyznac ale bylam pierwszy raz w zyciu 😂 do dzieci kupilam tylko niekapek. Jakos nic mnie tam nie powalilo 😂 bardziej do mieszkania rzeczy mi przypadły do gustu :)

Ale wieczorem jedziemy po wozek. Trafila sie super okazja:) bylismy zobaczyc ale miejscacw aucie brak i pojedziemy wieczorem raz jeszcze :) taki jaki chcialam za 400 zl. Uzywany ale jak nowy . ja bym go za tyle nie sprzedala :) ale babka nie ma miejsca w bloku i jej zalezy.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna kreska.

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee... Słoneczko 😢😢😢

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już wózki, ciuszki... przedszkolanka wykupiła pół Ikei haha, a ja nic 😳 jedyne co mam to pieluszki muślinowe, które notabene dostałam w prezencie od koleżanki :P chyba zacznę robić chociaż jakąś listę rzeczy, bo mam wyrzuty sumienia, że wy takie zorganizowane a ja nic a nic...

Biegająca brzuszek jest taki "sportowy" jędrny, sterczący, śliczny :) nic się nie martw, wrócisz do formy szybciej niż Lewandowska :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 21:03

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Jedna kreska.
    nie wierzę! 😯 nie...

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio.. Jedna kreska. Cały czas się wpatruje w ten test i nic. Pewnie dupa z tego. I już nie wiem co mi jest 😢

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzesz proga cały czas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 16:14

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe, tak jedną tabletkę wieczorem i ginka kazała dalej brać do czwartku, bo wtedy z wynikami krwi idę.

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko nie ma cienia cienia ani nic? Spójrz może do światła pod innym kątem. Nie wierzę że jest tylko jedna 😟😟

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro - nic tam nie ma.

Teraz już wiecie dlaczego nie chciałam tego testu zrobić.

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ten prog Ci cykl wydłuża, nic się nie martw. Bierzesz lutkę czy dupka? Jak dobrze tolerujesz to faktycznie nie odstawiaj aż do czwartku. Kiedy robisz wyniki? I co konkretnie?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko a kiedy miałaś tą drugą owu? Może jesteś jeszcze przed terminem? Te 17 dpo liczysz o tego pierwszego pęcherzyka czy od drugiego?

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe - kazała mi zrobić morfologie, progesteron, prolaktynę, CRP, TSH i betę. Wyniki już są, ale nie miałam jak podjechać po nie i będę je miała w czwartek.

Szczęściaro - liczę to od dnia, w którym niby pękał ten drugi pęcherzyk.

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko cholernie mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 17:12

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ