Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka2 wrote:Biegająca czy Ty sobie tutaj żartujesz? Przecież tu doszedł tylko brzuszek ☺ i juz jest całkiem spory, wiec musi swoje ważyć 😉 po ciąży w mig się go pozbędziesz.
Miałam cytować nie lubić hehe ja widzę ten cellulit na nogach , specjalnie wieczorem nie zapalam światła by mnie nie drażnił -
Dolcia__ wrote:Hej, podczytuję Was dziewczyny i widzę, _e znacie się dobrze na tych wszystkich zasi)łkach, urlopach itd.. Pomóżcie mi rozwiązać watpliwosci...
Rodzę na początku czerwca. Mam 3 umowy o prace w szkolach. Jedna zwykla na najnizsza krajowa, dwie nauczycilskie na male etaciki. Wszystkie 3 koncza mi sie ostatniego czerwca. Czy one sa przedluzane do konca urlopu macierzynskiego? Czy w szkole gdzie mam placona najnizsza krajowa powinnam miec zwikszony zasilek bo wzrosla najnizsza do 2250? Czy w przyslugiwac mi beda wczasy pod grusza i ekwiwalent za nieweykorzystany urlop?
Przepraszam ze sie tak wcinam, ale juz ktorys raz widze, ze znacie sie na tych sprawach i dzisiaj mnie zainspirowalyscie zeby sie odezwac w koncu a nie tak tylko z ukrycia czytac.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 15:34
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Dolcia__ wrote:Hej, podczytuję Was dziewczyny i widzę, _e znacie się dobrze na tych wszystkich zasi)łkach, urlopach itd.. Pomóżcie mi rozwiązać watpliwosci...
Rodzę na początku czerwca. Mam 3 umowy o prace w szkolach. Jedna zwykla na najnizsza krajowa, dwie nauczycilskie na male etaciki. Wszystkie 3 koncza mi sie ostatniego czerwca. Czy one sa przedluzane do konca urlopu macierzynskiego? Czy w szkole gdzie mam placona najnizsza krajowa powinnam miec zwikszony zasilek bo wzrosla najnizsza do 2250? Czy w przyslugiwac mi beda wczasy pod grusza i ekwiwalent za nieweykorzystany urlop?
Przepraszam ze sie tak wcinam, ale juz ktorys raz widze, ze znacie sie na tych sprawach i dzisiaj mnie zainspirowalyscie zeby sie odezwac w koncu a nie tak tylko z ukrycia czytac.
Pozdrawiam
Nie wiem jak jest w Karcie Nauczyciela, ale zwykła umowa (rozumiem, że z jakiejś prywatnej szkoły) przedłuży Ci się automatycznie do dnia porodu i potem koniec.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Biegająca gdzie widzisz ten cellulit 🙈🙈kochana co brzuszka piekniutki. Nie jedna by chciała tak niewiele przytyć. Nosisz bejbka nie ma co patrzeć na kilogramy ☺️☺️
Biegającą-mama lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
U mnie zabiegany dzien
maz zabral nas do ikei 😃 wstyd sie przyznac ale bylam pierwszy raz w zyciu 😂 do dzieci kupilam tylko niekapek. Jakos nic mnie tam nie powalilo 😂 bardziej do mieszkania rzeczy mi przypadły do gustu
Ale wieczorem jedziemy po wozek. Trafila sie super okazja:) bylismy zobaczyc ale miejscacw aucie brak i pojedziemy wieczorem raz jeszczetaki jaki chcialam za 400 zl. Uzywany ale jak nowy . ja bym go za tyle nie sprzedala
ale babka nie ma miejsca w bloku i jej zalezy.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Wy już wózki, ciuszki... przedszkolanka wykupiła pół Ikei haha, a ja nic 😳 jedyne co mam to pieluszki muślinowe, które notabene dostałam w prezencie od koleżanki
chyba zacznę robić chociaż jakąś listę rzeczy, bo mam wyrzuty sumienia, że wy takie zorganizowane a ja nic a nic...
Biegająca brzuszek jest taki "sportowy" jędrny, sterczący, ślicznynic się nie martw, wrócisz do formy szybciej niż Lewandowska
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Rzepakowe - kazała mi zrobić morfologie, progesteron, prolaktynę, CRP, TSH i betę. Wyniki już są, ale nie miałam jak podjechać po nie i będę je miała w czwartek.
Szczęściaro - liczę to od dnia, w którym niby pękał ten drugi pęcherzyk.