X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak podbrzusze? Nie jest to uciążliwe ale jak czasami złapie to muszę przysiąść na chwilę. I jeszcze jedno czy 24 maja będzie odpowiedni czas na wizytę? Czy iść szybciej. Nie pamiętam kiedy byłam w tamtej ciąży.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro zobaczysz po becie. NIe ma sensu iść na USG, zanim nie będzie ok 1500. A najlepiej to powyżej 5000. Wyliczysz sobie mniej więcej po przyrostach.
    A brzuch też mnie bolał na początku. Kichałam zgięta, bo rwało

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:12

Szczęściara, Nikodemka lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowy sok każdej polecę odpuszczenie. U mnie chyba też zadziałało to że było rzadko bzyku. Nawet nie wiem kiedy mogłam mieć owu 😂 😂 tak olałam cykl.
    Uuu to zapowiada się za tydzień zbiorowe sikanie. Mam nadzieję że niedługo do Nas dołączycie. Tak tak Nikodemko to też do Ciebie😘😘 reszta później.

Cytrynowy sok lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:13

• Arashe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko mam taką cicha nadzieję na dziewczynkę, o dziwo i pierwszej ciazy miałam nadzieję na synka :).
    Z jednej strony chciałabym wiedzieć, by kupić coś ładnego :P a z drugiej może wcale nie chce i jak z pierwszym poczekam do porodu... Hmmm

Kark najbliższe to w 3 trymestrze, jeszcze nie mam umowionej, może od koniec czerwca albo i początek lipca pewnie. Bo mam nadzieję, że w międzyczasie nie będzie konieczna wizyta w szpitalu czy obserwacja.

Co do wysokości macicy to mi się wydaje, że to trochę też jest tak, że jak są mocniejsze mięśnie brzucha i ja trzymają, a mniejszy brzuch to ona jest wtedy wyczuwalna wyżej. Natomiast jak słabsze mięśnie i brzuch szybko widoczny to wtedy niżej. Ale to oczywiście na wyższym etapie ciąży :) Ale to takie moje wydaje się tylko ^^

Domi ja mam tak samo, czarnych myśli nawet mężowi nie przedstawiam, choć jak słyszę historie znajomych to mi się słabo robi.
    Aż nie wiem czy pisać.. Kto nie chce niech nie czyta... Ostatnio przyjaciółka rodziny urodziła zdrowe dziecko, które nie zaczęło oddychać i umarło... :( a dwa dni temu słyszałam, o koleżance kogoś z rodziny, że miała męża, bardzo długo się starali, w końcu tak ich to zniszczylo, że się rozeszli. Ona w kolejnym małżeństwie podeszła do ivf i urodziła z tego bliźniaki, z czego jeden po 10 Msc zmarł na sepse... Ehhh

Wiki a Ty kiedy testujesz?

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe ale przykre historie :(

Ja bede testowac chyba dopiero w przyszly piatek, ale jutro rano ide na monitoring to bede miala lepszy oglad sprawy. Bo temp w tym cyklu nie mierze

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe ja z Pola dużo dostalam i az tak nie szalalam,teraz mnie ponosi😀
    Historie przykre..
    Co do mięśni brzucha to się kompletnie nie znam ale mialam mocny a brzuch nisko 😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:49

Nikodemka, Arashe lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowy sok u mnie nie wiele więcej w tym cyklu bo było aż 9 albo 10 😂 😂. Arashe przykre historie. Niestety na niektóre rzeczy nie mamy wpływu..
    Wiki kciuki za monitoring. Czujesz że po owu jesteś czy przed??
    Tęczova kuruj się kuruj. Kochana czasami trzeba się poświęcić żeby być zdrowym😉 kiedy powtarzasz test??

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, Monia kiedy u Was brzuszki pojawiły się? W drugiej ponoć szybciej. Zastanawiam się ile da mi się ukryć🙈🙈🙈

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro dzieki! Jestem na pewno nie przed, mysle ze tuz po, o ile owu byla, oby :D

Szczęściara lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara hmmm nie wiem. Kolo 12 tc juz napewno bylo cos widac ..

Jutro rano dentysta i konczenie zeba. Chyba jest juz zatruty bo nie boli ale i tak jestem splakana ze strachu a o 16.15 pipoludniu wizyta u gina po przeszlo miesiacu. Mam nadzieje ze wszystko ok i w koncu mi powie plec.

Jutro tez bede dzwonic sie umawiac na polowkowe.

Szczęściara lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Szczęściara, Nikodemka, Wik89 lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki to kciuki za piękne ciałko🤞🤞
    Monia to troszkę ukryje jeszcze brzuszek. Kciuki za wizyty😉😉
    Tęczova obyś mile zaskoczyła Siebie. Trzymam kciuki.

tęczova, Wik89 lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova ja tez za ciebie trzymam kciuki :)

tęczova lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki - kciuki za piekny poowulacyjny obraz na monicie :)
    Teczova - pyknie z clo, zobaczysz! A moze juz pyklo i dowiesz sie tego jutro :) o tak, sposob z woda utleniona jest the best!
    Arashe, straszne... Ja ostatnio przezywalam historie (tragedie) naszych sasiadow, do tej pory nie moze mi wyjsc z glowy, chyba nawet nie bede pisac co sie stalo. W kazdym razie stracili dzidziusia w 8 miesiacu przez niedopatrzenie lekarza. Tylko upewnilam sie w tym, ze wole rodzic chocby 200 km stad, byle byc pod dobra opieka.
    Ale mialam dzis dziewczynke na Chrzcie... 5 miesiecy i naprawde dlugie jak na ten wiek, pomaranczowe włoski. To nawet nie byl rudy, tylko pomaranczowy! Przeslodka byla :)

tęczova lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Arashe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro, widzę, że masz córeczkę w podobnym wieku do mojej :)

Tęczova kciuki mocno trzymam za jutro!
    Co do płci to chyba mam to po mamie, nawet jak zaszła w ciążę w 2000 r i mogła poznać płeć to nie chciała, i czekaliśmy z nią do porodu co będzie :)

Co do brzucha w 2 ciąży to teraz mam taki jaki w pierwszej miałam w 32 tygodniu :P, robiłam dokumentację i aż mi się wierzyć nie chce. Ale nie pojawił się tak szybko jak liczyłam, za to wyskoczył nagle w 19 tygodniu.

Wiki kciuki więc za monit, obys była po i tyko czekała na tescik

tęczova, Szczęściara lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ