Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Babeczki!
Jak dobrze się wyspać po tygodniu pracy, tylko w Poznaniu coś pochmurno. Mąż jeszcze chrapie, a ja nadrabiam forumowe zaległości.
Kurcze powiem Wam, że czytam Wasze posty i uświadamiam sobie, jak mało jeszcze wiem o samym porodzie. Nie wiedziałam, że może wyjść jeszcze coś dodatkowo haha 😄 💩
Beti82, fiorella82 lubią tę wiadomość
-
Tempka poki co nie spadla, ale u mnie potrafi spac nawet 2dc. Nie duzo, ale to juz poczatek @... I cholernie sie boje, bo juz bardzo mnie boli, a mam caly weekend zapchany sesjami
Wczoraj wyplakalam swoje, dzis jestem po prostu zla i bezsilna.
Powiedzcie mi, od ktorego dc bierze sie Clo? Moze jeszcze zdaze jakos to ogarnac... -
Witam się w 23 tc
dzisiaj mąż mi pobudkę przed 8 zrobił i nie było spania do 9 ;( A tak do pracy to jak trup wstaje. A w weekend już przed 7 by chciał być na nogach.
Nikodemko ;( przykro mi bardzo. Ten cykl musi się udać!
Też bym chyba wolała nacięcie Julka niż pęknąć samoistnie. Moja przyjaciółkę drugie dziecko mocno poszarpało bo sama pękła i też mówi że zgodzilaby się na nacięcie. Ale ona w Nysie rodziła i tam mówiła że niezbyt fajna opieka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 10:18
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hih Dośka ja tez nic nie wiem o porodzie, to forum mnie uswiadamia
ale u mnie brak ciazy poki co wiec powoli sie doksztalcam haha
Nikodemko buuurozumiem nastroj😘 ale spokojnie, zwiekszone szanse ma sie przez kilka cykli po hsg. Ja tam ciagle w nas wierze
mi od nastepnego cyklu gin przepisal clo pd 5 dnia cyklu przez 5 dni
No wlasnie ladny ten moj progesteron faktycznie, mysle ze akurat trafilam na ten „wyrzut” bo ten hormon chyba jest pulsacyjny, tylko ze ja zamiast sie cieszyć to mysle sobie ze gdyby byl niski to chociaz bylby jakis punkt zaczepienia do ew zwalczeni przyczyny niepowodzen..a tak to zostaje nam nadal „tylko” nasienie a wiadomo ze to trudna sprawa. Czekam z niecierpliwoscia na kontrole meza u androloga moze bedzie mial dobry plan
Beti inne wyniki chyba ok. Obciazenie glukoza 80-103-74, tsh 2 (to moze do zbicia, nie wiem...? Rok temu mialam 2,14), prolaktyna 302 (norma od 90 do 498), wiec spadla mi pd ostatniego badaniaDośka lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Nikodemka wrote:Tempka poki co nie spadla, ale u mnie potrafi spac nawet 2dc. Nie duzo, ale to juz poczatek @... I cholernie sie boje, bo juz bardzo mnie boli, a mam caly weekend zapchany sesjami
Wczoraj wyplakalam swoje, dzis jestem po prostu zla i bezsilna.
Powiedzcie mi, od ktorego dc bierze sie Clo? Moze jeszcze zdaze jakos to ogarnac...Clo roznie .Przedszkolanka chyba miala nawet od 2 dc ,mozna od 3 dc a ja dostalam od 5 dc
-
Wik89 wrote:A czy w szpitalu moga odmowic wykonania lewatywy mimo ze pacjentka prosi o to?33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Wik89 wrote:Hih Dośka ja tez nic nie wiem o porodzie, to forum mnie uswiadamia
ale u mnie brak ciazy poki co wiec powoli sie doksztalcam haha
Nikodemko buuurozumiem nastroj😘 ale spokojnie, zwiekszone szanse ma sie przez kilka cykli po hsg. Ja tam ciagle w nas wierze
mi od nastepnego cyklu gin przepisal clo pd 5 dnia cyklu przez 5 dni
No wlasnie ladny ten moj progesteron faktycznie, mysle ze akurat trafilam na ten „wyrzut” bo ten hormon chyba jest pulsacyjny, tylko ze ja zamiast sie cieszyć to mysle sobie ze gdyby byl niski to chociaz bylby jakis punkt zaczepienia do ew zwalczeni przyczyny niepowodzen..a tak to zostaje nam nadal „tylko” nasienie a wiadomo ze to trudna sprawa. Czekam z niecierpliwoscia na kontrole meza u androloga moze bedzie mial dobry plan
Beti inne wyniki chyba ok. Obciazenie glukoza 80-103-74, tsh 2 (to moze do zbicia, nie wiem...? Rok temu mialam 2,14), prolaktyna 302 (norma od 90 do 498), wiec spadla mi pd ostatniego badania
Tsh szczerze? to ja bym nie ruszala.Bo ty nie bierzesz zadnych lekow nie? Nie wiem moze zle mowie ale bym nie robila nic z tym raczej.Ja mialam 3,5 to dostalam leki -
Pojde w poniedzialek do ginki porozmawiac, zapytam jak ona to widzi. Moim zdaniem cos jest nie tak z ta owulacja. Nie dosc, ze jest pozno, cykle maja po 35 dni, to jeszcze ten progesteron nie jest powalajacy...
-
Julia93 wrote:Rzepakowepole, na jakiej podstawie twierdzisz że przed nacięciem nie goli się miejsca nacięcia? Owszem, goli się. Jest kilka objawów po których widać, że za chwilę najprawdopodobniej trzeba będzie krocze naciąć i jest czas na to żeby je podgolić w miejscu planowanego nacięcia. Położna nie zapyta Cię, czy może naciąć, w momencie kiedy już trzeba to zrobić. Robi się to na skurczu, bez wiedzy pacjentki, żeby nie dokładać jej stresu. A to czy się zgadzasz czy nie ustala się przy przyjęciu na porodówkę, w naszym szpitalu podpisujesz nawet pisemną zgodę na ewentualne nacięcie. Można też to zaznaczyć w planie porodu. Nie mówię tu o sytuacjach zagrożenia życia dziecka, wtedy może nie być czasu na przygotowanie tego miejsca nacięcia.
-
Ja od wczoraj jestem tajniakiem, cały czas Was czytam ale nie miałam czasu odpisać.
Wiki, piękny próg! Niech oznacza tylko jedno! ❤️
Fiorella, co za konkurs! Ale emocje! Piękne dzieła!
Domi, a pytanie do Ciebie w związku z goleniem/depilacją. Przychodziły do Ciebie babeczki na pastę albo wosk przed rozwiazaniem? Bardzo zmniejsza się próg bólu?
A jak już jesteśmy przy takich tematach - można zrobić sobie teraz lewatywę taka domową? Czy tylko bardziej się rozleniwia jelita?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Beti ogólnie czuję się nieźle. Ciągle tylko jeszcze plamię, ale już chyba co raz jaśniej. Widocznie musi się to wszystko oczyścić...
Wczoraj cały dzień spędziłam w łóżku z netflixem , arbuzem i chipsami 😊 czekam do piątkowej wizyty. Do niej bardzo oszczędzający tryb życia.Beti82 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:54
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”