Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tam bym lewatywke chciala przed porodem
Ale podejrzewam ,ze bede sama oczyszczona przez stres hahahahaWik89 lubi tę wiadomość
-
Nikodemko z tą stymulacja lekarze często nie chcą nic dawać bez wyników chłopa. Mi lekarz przepisał ale dopiero jak stwierdził, że do wyników męża nie można się przyczepić.
Zapytaj jej wprost. Powiedz, że znajoma stosowała i poleca, a nie że wyczytałaś na forum 😜
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
OlivkowaMama wrote:Nikodemko z tą stymulacja lekarze często nie chcą nic dawać bez wyników chłopa. Mi lekarz przepisał ale dopiero jak stwierdził, że do wyników męża nie można się przyczepić.
Zapytaj jej wprost. Powiedz, że znajoma stosowała i poleca, a nie że wyczytałaś na forum 😜 -
Nikodemko dobry pomysl sprobuj w poniedzialek sie do niej dostac i powiedziec o tym, moze dostaniesz clo lub cos na wspomozenie owu! Ja w koncu nie musialam „sugerowac” clo no ale powiedzialam mojemu gin ze mialam dwa razy usg tuz po domniemanej owulacji i nie bylo nigdy cialka zoltego widac, choc plyn w zatoce byl. Wiec moze jak powiesz o swoich odczuciach zw z pozna owu to ginka da clo.
Beti, dzieki za rade! mysle ze lekarz tez bedzie za tym zeby nie zbijac skoro dotad przy wyniku 2,14 niczego nie dostalam, no ale zobaczymy
Insuline tez badalam, sprawdze potem wynik
Tez bym chyba chciala lewatyweII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
W srode bedziemy mieli wyniki meza, czyli jak zwykle nie zgra sie to czasowo... Najwyzej pojde w tym cyklu na monit, a jesli nasienie bedzie ok, to zaczne clo od kolejnego cyklu.
Eh... -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:54
Beti82 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Julia zgadzam się. Jak to potem zszyć, razem z włosami. U mnie też golili, ja to na szczęście zrobiłam sama ale sprawdzali czy jest dobrze bo w razie w by podgolili.
Julia93, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Masz rację, nie ma sensu dyskutować. Deprecjonujesz to co mówię tylko dlatego, że w Twoim szpitalu się jakoś robi. Nie będę tłumaczyć tego co mówiła moja koleżanka o jakimś szpitalu, bo nie chodzi ani o koleżankę ani o jeden szpital, nadinterpretujesz moje słowa. Na szczęście nie wszystkie położne prowadzą porody tak jak to opisujesz i nie we wszystkich szpitalach.
-
Julia93 wrote:No nie ważne, zostańmy przy tym że jestem kiepską położną, mającą w dupie pacjentki
Edit. Moje obserwacje dotyczyły nie jednego szpitala a większości w moim regionie. Ale tak jak mówię, każdy szpital może mieć swoje procedury
I dopiero teraz o tym mowisz ??? -
Dla zainteresowanych tematem: https://dziecisawazne.pl/10-wstydliwych-pytan-o-porod-2/
Nie będę Was zanudzać wytycznymi i raportami fundacji rodzić po ludzku. Gdyby ktoś był zainteresowany piszcie na priv.
Lewatywa i golenie krocza w żadnym razie nie są obowiązkowe i nie mają żadnego medycznego uzasadnienia. Tyle w temacie. -
A dziewczyny jak jestesmy przy temacie szpitali,porodów itd to mam do Was pytanie.Fajnie jakby kazda sie wypowiedziala
bedziecie opłacać sobie położna?
Ciekawi mnie jak to wyglada w praktyce ,bo podobno w niektorych szpitalach normalnie umowe mozna podpisac
Jezeli o mnie chodzi to jesli dojdzie do takiej sytuacji ,ze bede w ciazy haha Ja na 100000 % chce taka polozną ,nawet jakbym miala juz teraz na nią odkladac hahah -
http://www.rodzicpoludzku.pl/images/stories/publikacje/nacieciekrocza.pdf&ved=2ahUKEwjfv83ZgJPiAhXClosKHQQKDScQFjAGegQIBhAH&usg=AOvVaw3oxiG2f4uWLfwRBTtLo129&cshid=1557561612365
A tu mowa o tym (Rodzić po ludzku), ze zgoda na nacięcie wyrażona przy przyjęciu jest nieważna i musi być powtórzona ustnie lub pisemnie przed samym zabiegiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 10:04
-
Julia93 wrote:Rzepakowe wszystko pięknie opisane, ale jest różnica między goleniem krocza a goleniem miejsca nacięcia
Osobiście wolałabym żeby mi to małe miejsce ogolili niż zwiększać ryzyko infekcji i zaropienia rany
-
Nikodemko przykro mi...
Jeśli chodzi o długie cykle i clo to ja mialam teraz od 1dc(bralam jakby od 2dc bo zaczynalo sie o 17:00 zawsze). A z Pola bralam od 3dc5dc to jak są chyba normalne..
I u Ciebie progesteron do stumulacji bym dala. -
Beti82 wrote:A dziewczyny jak jestesmy przy temacie szpitali,porodów itd to mam do Was pytanie.Fajnie jakby kazda sie wypowiedziala
bedziecie opłacać sobie położna?
Ciekawi mnie jak to wyglada w praktyce ,bo podobno w niektorych szpitalach normalnie umowe mozna podpisac
Jezeli o mnie chodzi to jesli dojdzie do takiej sytuacji ,ze bede w ciazy haha Ja na 100000 % chce taka polozną ,nawet jakbym miala juz teraz na nią odkladac hahah -
Dzieki Przedszkolanko. Czyli w tym cyklu nie zdaze na pewno.
Nadal mam te bole przy zmianie pozycji, mega zawroty glowy i podbija mnie do wymiotow. Plakac mi sie chce, nie wiem co sie ze mna dzieje, naprawde -
Dośka wrote:Beti ja tak
My obie będziemy rodzić w Poznaniu, ale powiem Ci że jeszcze nie wybrałam szpitala. 🤔
To znajdz jakas fajną położna ,dasz mi pozniej namiar
Ciekawe jakie sa ceny w PoznaniuDośka lubi tę wiadomość
-
Byłam ostatnio na zajęciach u położnej, rzeczywiście golenie i nacinanie nie jest obowiązkowe, według aktualnych wytycznych zaleca się pozostawienie krocza do naturalnego pęknięcia.. Jak to stwierdziła kobieta z 30letnim stażem pracy "widziałam tyle pęknięć od pochwy do odbytu, że nie wiem jak można nie chcieć kontrolowanego nacięcia a ranę szarpaną". Dziękuję, przekonała mnie 😁
A sama w swojej pracy widziałam tyle brzydko zagojonych blizn przez wszyte włoski, że choćby w aucie w drodze na porodowke, będę golic do zera😁Julia93, Magda - mbc, blair. lubią tę wiadomość