X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie honorowe ciężarne też nie zdają sobie sprawy, że robią innym kobietom w ciąży mocno pod górę. Takim, które ciążę gorzej znoszą.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Magda, dlatego ja jak się dowiedziałam o ciąży to się dopisałam do luxmedu męża :) jeżdżę krew oddawać tam, do tej pory było to na zapisy, ledwo stanęłam przy recepcji a mnie już wolali bo ciężarna omija kolejkę nawet jak była umówiona na godzinę :)
    Jak ostatnio byłam na krzywej cukrowej to akurat znieśli zapisy, osób w kolejce było ze 30,ja weszłam bez kolejki ale były dwie ciężarne które siedziały ponad godzinę. Na moje hasło żeby weszły bez kolejki usłyszałam, że przecież nie są chore i siedzą to mogą poczekać🙄🙄🙄
    A tam ludzie z chorymi dziećmi obsmarkanymi itd.
    Była też pani po chemioterapii w chuście na głowie, której nikt nie chciał przepuścić!!! Więc jako szeryf, jak weszłam na drugie pobranie naskarżyłam w środku, że kobieta ledwo stoi i nikt jej nie przepuszcza 😂
    Labroantka wyszła, poprosiła najpierw panią w chuście a do tych ciężarnych rzuciła "A widzę, że panie honorowo wolą zarazić się w kolejce niż zapukać" 😂

Nikodemko, pisz do lekarki koniecznie!!!

haha Domi i bardzo dobrze!! Ja normalnie chodzę zupełnie do innego labo i tam nigdy nie ma problemów i kolejek też nie ma.
    Ale to dziwne badanie musiałam zrobić w tym, żeby mieć cito wynik no i zobaczyłam prawdziwe życie :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 16 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dzięki za głos rozsądku :D to w takim razie wstrzymam się z zakupami do jesieni/zimy :D zresztą oprócz allegro wszędzie teraz letnie kolekcje to i tak nic bym nie upolowała :D
    No więc tym bardziej. ;) Jeden cieplejszy pajac kup na wyjście ze szpitala w razie czego, będziesz miała kocyki i tyle. Jak już jest bobas to zakupy też sprawiają ogromną przyjemność.

sunshine03 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 16 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    haha Domi i bardzo dobrze!! Ja normalnie chodzę zupełnie do innego labo i tam nigdy nie ma problemów i kolejek też nie ma.
    Ale to dziwne badanie musiałam zrobić w tym, żeby mieć cito wynik no i zobaczyłam prawdziwe życie :D
    Dialab jest pod tym względem cudowny! Też tam zawsze chodzę. Teraz na szczęście moja położna na NFZ też ma z nimi umowę. Jak jakiś czas temu mąż jechał rano z moim moczem tak trochę na ostatnią chwilę przed pracą, to jak wszedł i zobaczył, że są 3 osoby przed nim, to prawie dostał zawału. Bo tam gdzie chodzimy nigdy nie ma kolejek.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej nastawiam się na śpiworek, moze upoluje na olx ten co to ma być do wózka,
    ale decyzję podejmę na ostatnią chwilę zapewne :)

za to teraz chyba zamówię cieplejszy kocyk, chociaż miałam nie zamawiać, ale wezmę już większy.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja chodzę do dialabu :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro, teraz chociaż jesteś spokojniejsza 😉 Ja nie miałam objawów, a przez to schizy 😜

Meggs dobrze, że przełożyli, 22:00 to faktycznie kosmiczna pora na usg 🙃

Nikodemko, może faktycznie wyjątkowo spróbuj u jakiegoś innego lekarza?

Meggs, Szczęściara lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara lubie za mdłości! Bo myślałam juz,że tylko mi na tym forum dały popalic 2.5 miesiaca w obu ciazach -za Was wszystkie😂😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam powiedzieć, że mój pies jest mega Słodziakiem😍 ostatnio jak wypadła mi z pralki skarpetka niemowlęca i poczuł zapach dzidziusiowego płynu to ją zaczął lizać... A dzisiaj posmarowałam sobie ręce próbką Musteli dla niemowlaków, podszedł zaczął lizać mi ręce i kłaść na nie pyszczek 😍 a mówią, że owczarki to takie groźne psy 😂

Lami, madziorek86 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko nawet nie strasz że tak długo będą 🤪🤪 mam nadzieję że to chwilowe bo będzie ciężko😒😒

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi też kiedyś miałam owczarka! Kochane psy!! ❤️

bl9cmg7y7g2u5710.png

Wysłany: 16 maja 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Przedszkolanko nawet nie strasz że tak długo będą 🤪🤪 mam nadzieję że to chwilowe bo będzie ciężko😒😒
    Ja odliczalam kazdy dzien.. dokladnie 2.5 miesiaca ..w obu ciazach.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara żeś wykrakała sobie te mdłości 😁 mam nadzieje że dzięki nim czujesz się spokojniejsza.
    Mi dziewczyny tak życzyły bliskiej relacji z muszlą a nie odwiedziłam jej ani razu 😋 I na palcach jednej ręki policzylabym dni w których mnie muliło. Jestem za to wdzięczna!

Domi jak miałam 5 lat rodzice kupili pierwszego owczarka niemieckiego, potem jak miałam 17 lat drugiego i to cudowne psy! Uwielbiam i mam ogromny sentyment do tej rasy 😊

Szczęściara lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja odliczalam kazdy dzien.. dokladnie 2.5 miesiaca ..w obu ciazach.

Ja jakoś do 16-17 tc miałam, a teraz niekiedy wracają... Także łączę się w bólu. Ale przynajmniej wiedziałyśmy że z dziećmi dobrze :)
    Przedszkolanko nie wiem czy widziałaś wcześniej moje info o śnie, ale normalnie nadal widzę oczami wyobraźni tę "wyprawkę" i się sama do siebie śmieję :D A może masz takie materiały? :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 16 maja 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja jakoś do 16-17 tc miałam, a teraz niekiedy wracają... Także łączę się w bólu. Ale przynajmniej wiedziałyśmy że z dziećmi dobrze :)
    Przedszkolanko nie wiem czy widziałaś wcześniej moje info o śnie, ale normalnie nadal widzę oczami wyobraźni tę "wyprawkę" i się sama do siebie śmieję :D A może masz takie materiały? :D
    Oj to jedyne pocieszenie😂 teraz mnie nie muli,ale rano miewam osłabienie..
    A nie widzialam! Jakie materialy?😀
    Ja wybralam Olkowi...bawelna premium ,droga w kij ale tak mi sie spodobały(jedyne w ciagu mojego szycia!)ze chyba juz zamowie bo boje sie ze wrzuca jesienna kolekcje i polegne😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka to Premium? ;) ja teraz fajną taką miękką zamówiłam, do tego velvet pikowany na piance, miękki velvet jak polar i na taki cieplejszy zimowy kocyk minky w gwiazdki. Super są ;) będę szyć rożek, życz mi szczęścia;p
    A o śnie strona wcześniej;p

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mdłości przetrwam gorzej spotkanie z porcelaną. Alex spoko to jeszcze 10 tyg 😂 😂
    Dziewczyny nigdy się nie cieszyłam tak na widok śledzi 🤤🤤

przedszkolanka:), alex0806, Lami lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości wróciły od początku tygodnia, nie cały dzień ale codziennie.
    Dziewczyny... Wpadłam wczoraj w schize... Bo po myciu co raz musiałam się wycierac, bo co chwilę miałam taką wodnista wydzieline... Przeszło mi nawet przez myśl, że to wody się sacza, ale jako że dziś wizyta to nie panikuje aż tak. Siedzę w poczekalni , jeszcze jedna osoba przede mną.
    Oczywiście naczytałam się rana, bo pół nocy spać nie mogłam z nerwów i nawet śniło mi się, że zaczęłam krwawic i szybko budze męża, że trzeba do szpitala. Czytałam, że wziernikiem lekarz wstępnie ocenia czy się sacza, więc czekam. Choć może to coś innego, oby. Oczywiście nie muszę mówić, że tak dawno nie miałem "czystych" jelit...

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png

Wysłany: 16 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Premium to tako niby wypas,ale do szycia trzeba mieć duzo cierpliwosci😂😂 niby lepsza ale dla mnie słabsza niz zwykla bo szybko sie drze..i tez z velvetem chce😀
    Z rożkiem dasz rade ,pochwalić sie masz!
    A sen mega 😂😂 a skąd psi akcent to nie wiem😂😂

alex0806 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, ja wlasnie chcialabym cieplejszy kocyk taki fajna bawelna/minky z ociepleniem. Taki ja wiem 80x100
    i tak mega mega, to bym chciala jakis ladny wzor w jeżyki albo smoki albo w ogóle coś fajnego :P i chciałabym, żeby minky było w butelkowej zieleni.
    Myślisz, że da się tak? I można np. u Ciebie zamówić? :D

link dla zobrazowania: https://www.showroom.pl/p/173977,pulp-kocyk-minky-dinozaury?color=51&context=store

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 11:15

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ