Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie szkoda ,ze sie jutro rano nie da odswiezyc hah No nic moze mi sie uda wczesniej niz pozno wieczorem
-
Beti82 wrote:No wlasnie szkoda ,ze sie jutro rano nie da odswiezyc hah No nic moze mi sie uda wczesniej niz pozno wieczorem💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Beti- ja jestem zwolennikiem przerwy 3 dniowej. W czasie starań tj. w okresie okołoowulacyjnym te stosunki też nie są rzadsze niż 3 dni, więc warto wiedzieć, w jakim stanie nasienie jest właśnie przy takich w miarę regularnych wytryskach. U nas przerwa to było 72 - 75 h przed każdym z badań.
A co do cykli na clo to faktycznie zaleca się do 6 cykli, za to na letrozolu można do roku. Ja polecam letrozol - nie upośledza endometrium, daje też lepsze efekty u dziewczyn z pco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 21:07
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Magda - mbc wrote:Beti, a może jak coś, to mąż sam odświeży? U nas tak było, bo ja miałam okres akurat i nawet chęci na pomoc nie miałam
-
reset wrote:Beti- ja jestem zwolennikiem przerwy 3 dniowej. W czasie starań tj. w okresie okołoowulacyjnym te stosunki też nie są rzadsze niż 3 dni, więc warto wiedzieć, w jakim stanie nasienie jest właśnie przy takich w miarę regularnych wytryskach. U nas przerwa to było 72 - 75 h przed każdym z badań.
A co do cykli na clo to faktycznie zaleca się do 6 cykli, za to na letrozolu można do roku. Ja polecam letrozol - nie upośledza endometrium, daje też lepsze efekty u dziewczyn z pco.
Ale nic.nie powiedziala o zmianie lekow 😕 -
Siemka z rana! ❤️ Ja już od 4:30 na nogach, bo tak mi się siku chciało, a dziś musiałam go oddać do badania. Wiec od razu sieumylam i ogarnelam 😁
dziewczyny dajcie jakiś pomysł na obiad, bo dziś nie mam pomysłów. Chyba kupie jakieś pierogi typu ruskie albo z mięsem i do tego warzywa na parze? 😁 -
A ja wczoraj znowu przezylam chwile grozy, bo mam te globulki na zapalenie i aplikuje je po kąpieli na noc i wczoraj musiałam przy wkładaniu dotknąć tej mojej nieszczęsnej szyjki i znow cała się rozkrwawiła. O masakra. Dobrze że ginka mnie uprzedziła ze tak moze być i zebym nie panikowała bo to z szyjki a nie macicy bo bym zeszła na zawał. Całe szczęście szybko przeszło. Już w nocy było czysto i idealnie fluorescensyjnie żółto po globulkach 😊
-
Meggs, ja jestem przekonana, że u ciebie za bardzo rozrzedzona krew. Albo acard niepotrzebny, albo za dużo heparyny na Twoją wagę. Ja np mam nie brać acardu, ale została mi jedna tabletka z początku ciąży i lyknelam przedwczoraj na noc, bo szkoda było mi wywalać. Rano robię zastrzyk a tu fontanna krwi z brzucha! Nie mogłam tego zatamować. Ni kazała robić ci żadnych badań na krzepliwość?
AniOnka, zależy czy obiad dla Was, czy ładnie wyglądający dla gości 😀 Ja mam moje ulubione na szybko z makaronem. Papryka czerwona i 2 cukinie pokrojone na kosteczkę na patelnię i trochę oleju, doprawiam. Soli trochę musi być, bo cukinia niedobra bez. Do tego papryka i czosnek granulowany i pieprz cytrynowy. Z 15 minut smażę. Później zalewam trochę wody, 3 łyżki pomarańczowej śmietany "Piątnica" i się pyrka kolejne 15 minut. Przed ciążą robiłam z piersią z kurczaka i cebulą na pierwszym etapie, ale teraz mi odeszło.Ani0nka lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Hej 😊
My zaraz wybywamy z Polą na miasto. Zamówiłam sukienkę na wesele i się w niej nie widze..zmieniłam koncepcje,czekam na decyzje czy da sie uszyc a że w hm są dzisiaj podobno jakies to jadę.
Pozniej ploty z kolezanka,by deszcz nie lunął bo dziewczynki na plac miały isc..
-
Lami nie kazała, powiedziala że mniejszych dawek juz brać nie moge. No i mam ta nadzerke na szyjce. Powiedziala ze jest bardzo nabrzmiała , krwawiła nawet przy dotnięciu wziernikiem. Pewnie dodatkowy stan zapalny jej nie pomaga.
-
Weszłam na mamaeginekolog, żeby poczytać o tym szczepieniu na krztusiec i oczywiście zawędrowałem w meandry jej artykułów i mam schizę, że dziecko niedoczynność tarczycy ma. Mi tak to cholerne TSH skacze, jutro mam nadzieję, że spadnie w końcu. A ten bąbel w brzuchu to aktywny tylko o 23 jak nie śpię. A tak przez cały dzień nie pamiętam, że mam z kilogramowego i z 35 centymetrowego lokatora. Może dlatego taka zaspała. Wiem, że wymyślam, dlatego od drugiego trymestru nie czytam w ogóle internetów i forów oprócz naszego, bo się pierdzieli we łbie. Jutro rano jadę na krew, później już będę koczować u mamy w pracy na lekarkę i wyniki z krwi.
Co sądzicie o rozstepach? Bo ja już nie wpisuje w google, bo zaraz się przerażę. Genetycznie uwarunkowane, czy jednak smarowanie oliwkami pomoże? Ja się nie smaruję niczym, nie znoszę mieć czegoś na skórze. Na razie nic mi nie wyszło. Ale po okresie dojrzewania pełno mam białych szram na piersiach, po bokach brzucha i udach z boku. Koleżanka, ta z bliźniaczką bocianową, napisała mi z rana alert "smaruj łydki też, wyszły mi tam dziady rozstępy". Jej puchną już od 20tc stopy i łydki, może dlatego się porobiły. A Wam się coś robi?
Malinowa, kochana, jak sprawy u Ciebie? Przyszły mutacje?
Nona, a Ty już po owulacji?
Nikodemko, daj zaraz znać, jak odbierzecie wyniki.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami ja mam rozstępy na bokach bioder od czasów dojrzewania. I przypuszczam że na brzuchu też wyjdą chociaż na razie spokój. Ogólnie to lepiej smarować czymkolwiek i nawilżać skórę bo wtedy bedzie bardziej elastyczna. Ja nawet sie lepiej czuje przez dzien z brzuchem, skora mnie tak nie boli na brzuchu jak wieczorem nasmaruje sie oliwką. I lepiej mi sie zastrzyki robiLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lami ja tez mam po okresie dojrzewania rozstępy na tyłku i biodrach, wiec się smaruję, brzuch i piersi i pupa, biodra. Olejem kokosowym nierafinowanym, prostu skład mega nawilżenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 10:22
-
Lami, ja mam pamiątkę z okresu dojrzewania i posiekaną skórę na pośladkach i trochę rozstępów na wewnętrznej stronie ud. Smaruję się teraz intensywnie bo jak mi zaczął brzuch rosnąć to cała skóra swędziała i miałam wrażenie, że zaraz gdzieś pęknie
ale Ziaja ma fajny krem na rozstępy, szybko się wchłania nie zostawia klejącego filmu
Nie ma żadnej reguły, możesz się nie smarować i nie mieć ani grama rozstępów, możesz się teraz smarować i strzelić na koniec -
nick nieaktualnyLami rozstępy będą albo nie, na dwoje babka wróżyła
ja mam rozstępy na biodrach, pewnie od dojrzewania, więc zapewne teraz też będę mieć, ale jakoś się tym za bardzo nie przejmuję
Co do smarowania się też nie lubię, ale tak mnie ciągnie skóra, że zwyczajnie muszę, bo inaczej swędzi mnie tak brzuch, że tragediasmaruję oliwką babydream mama albo masłem do ciała z Organique (nie jest ciążowe, ale ma piękny zapach 😍)