Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Anionka ją całą poprzednia ciążę spałam dużo na wznak. Całe życie śpię na brzuchu i ciąża to był dla mnie pod tym względem koszmar. Na bokach zawsze uciekałam na brzuch i się budziłam, więc myślę, że odruchowo nawet pół nocy schodziło mi na wznak. Moje dziecko jest zdrowe, nic mu od tego nie jest. Organizm sam Ci podpowie jak mu najwygodniej. W ogóle się tym leżeniem na wznak nie przejmuj jeśli przynosi Ci to ulgę. Byłaś u fizjo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 08:18
Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Rzepakowe bardzo Ci dziękuję za tą wiadomość! Daje mi nadzieje, ze wszystko będzie dobrze ❤️ Jeszcze raz dziekuję. Fizjoterapeutę mam w środę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 08:46
-
AniOnka, luzik z tym spaniem. Ja do 15 spałam na brzuchu, bo jak rzepakowepole, inaczej nie potrafię. Teraz mózg sam "wyczuł" dziecko w brzuchu, na brzuch się w nocy nie obracam, ale na spiąco wrzucam rogala pod biodro i zarzucam szkitę na oparcie łóżkatak, że prawie śpię na brzuchu, ale brzuch lewituje 😂 Instynkt nie pozwoliłby Tobie zrobić dziecku krzywdy, tak sobie to tłumaczę.
Rzepakowepole, dzięki za wczorajszą wyczerpującą informację! Super pomocną 😊
Tęczova, kochana, mąż szybko wróci do siebie. Dbaj o niego. Przesyłam dużo uścisków 🤗
Fiorella, tamten cykl to była rozgrzewka. Teraz walczymy!
Ale wczoraj pogoda rozpieszczała. Od razu przeszedł mi ból gardła i katar. Na słońce czekałam.Ani0nka lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ani0nka wrote:Hej dziewczyny, ja się z Wami witam w 18 tygodniu mojej ciąży, we wtorek wizyta. Już świruje i jestem bliska płaczu bo w cotygodniowych informacjach piszą, że mam unikać leżenia na wznak a jak mnie łapie rwa kulszowa to leżenie na plecach z ugiętymi nogami bądź uniesionymi do góry prostuje ten kręgosłup i przestaje nerw uciskać, ból ustaje. Boje się, że mogłam coś złego zrobić swojemu dziecku tym. Ja do wtorku chyba na zawał zejde. I ruchów nadal nie czuję. Dziewczyny proszę Was dajcie mi kopa jakiegoś na otrzeźwienie, nie radzę sobie
W sensie w takiej pozycji bardzo często się budzę więc jak widać nam tak po prostu wygodnie
Ani0nka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja nie mogę spać na lewym boku bo się duszę, śpię na prawym a i tak budzę się w nocy leżąc na wznak. Organizm sam wie jak się ułożyć żeby było mu dobrze.
Szczęściaro poza Tobą zapewne nikt żadnego brzucha nie widzi, a jeśli zrobił się taki widoczny w 6tygodniu to pomoże Espumisan😂😂😂
Tęczova dużo zdrówka dla męża ❤️
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Ja też śpię na lewym boku albo na plecach, czasem jak mała dokazuje i ciśnie po lewej stronie to kładę się na prawym żeby się przesunęła. Organizm na pewno wie jak się ułożyć, żeby było mamie w miarę wygodnie i dziecku
Dzisiaj to w ogóle czekałam ze wstaniem z łóżka, aż pannica się przesunie z mojego pęcherza i stukałam jej w brzuch, bo bałam się że jak wstanę to równocześnie się zsikam pod siebie
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
My dzisiaj jedziemy na urodzinki. Będzie imprezka rodzinna. Powiemy o ciąży rodzinie od strony męża 😊
Co do spania to ja zazwyczaj jeszcze budzę się na brzuchu 😊 uwielbiam tak spać!Wik89, przedszkolanka:), Pestkaa, XxMoniaXx lubią tę wiadomość
-
Hah przez Was zaczelam czytac w internecie artykuly na temat zdrowych pozycji do spania
te ogólne, nie dla ciężarnych
i chyba muszę zmienic nawyki bo spimy zazwyczaj na bokach na łyżeczkę i czesto budze sie rano z jedna reka zdrętwiałą..
Anionka wspolczuje rwy kulszowejoby fizjoterapeuta w srode cos pomogl!
Fiorella szkodaale przynajmniej Twoj organizm oszczedzil Ci kilku dni wyczekiwania i testowania. Kciuki za nowy cykl! U mnie z kolei brak @ nadal, kurcze, jak ma przyjsc to juz niech przyjdzie bo inaczej moge nie zdazyc z owu do wyjazdu meza.. poza tym to wyczekiwanie mnie dobija, nie moge sie na niczym skupic
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Domi na pewno to wzdęcia wczoraj był dzień bez mdłości to nadrobilam jedzeniem. Dzisiaj jest już normalny😉😉. Co do spania Anioka śpij jak Ci wygodnie. Te spanie na lewym boku i tak nie wychodzi bo kladziesz się tak a wstajesz w innej pozycji😁😁
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Nie mam testu
Właśnie, jak tam samopoczucie Nikodemko, Beti?:*
Czuję się dziś okropnie pod każdym względemtakże myślę, że niestety małpa przyjdzie. Choć oczywiście byłoby wspaniale gdybym się myliła
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Anionka ja śpię najwiecej na brzuchu 😂Ale z noga zgięta w kolanie by trochę brzuch był w gorze... i jakoś wogole się tym nie przejmuje....
co do ruchów to ja dopiero od paru dni czuje i to nie jakieś fale tylko małe kopniaki, tak jakby pukanie , mocno w dole po linia majtek wiec u każdej trochę inaczej