Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Teczova jejku współczuję
dużo zdrowia dla Męża! :*
Dzięki Dziewczyny :*
Ja sobie popłakałam i biorę się w garść.
Meggs no być może zdecydujemy się na zabieg, mąż czeka ciągle na kolejną wizytę u androloga (długie terminy:/ a mogl wczesniej sie zapisac..), za 10 dni wizyta i pewnie zapadnie decyzja co dalej. Ale w międzyczasie spróbujemy ten cykl z clo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 11:14
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyTęczowa trzymam kciuki za męża, żeby było dobrze.
Wiki dupa no 😞
Rzepakowe, a jak ja mam np wybraną położna środowiskową to mogłabym się na takie spotkania zapisać do kogoś innego gdzie chce rodzić?
Do tej pory rodziłam w szpitalach ginów prowadzących, a teraz chcę w innym i mam od kilku dni rozkminę czy jakbym w 30tc zaczęła chodzić np co 2 tyg raz do ginki raz do położnej w szpitalu gdzie chcę rodzić to czy potem nie będę miała musu, że ona jest moją położną środowiskową np.
Bo ja teoretycznie mam edukację z położną w gabinecie ginki, raz na ileś tygodni przed wizytami.
I jak wygląda takie spotkanie z położną? Ona mnie też może zbadać, w sensie szyjkę konkretnie? Czy tylko zmierzy brzuch, sprawdzi ciśnienie i wagę i może skierowania na badania wypisać? -
kark zakamuflowany na maksa wrote:Tęczowa trzymam kciuki za męża, żeby było dobrze.
Wiki dupa no 😞
Rzepakowe, a jak ja mam np wybraną położna środowiskową to mogłabym się na takie spotkania zapisać do kogoś innego gdzie chce rodzić?
Do tej pory rodziłam w szpitalach ginów prowadzących, a teraz chcę w innym i mam od kilku dni rozkminę czy jakbym w 30tc zaczęła chodzić np co 2 tyg raz do ginki raz do położnej w szpitalu gdzie chcę rodzić to czy potem nie będę miała musu, że ona jest moją położną środowiskową np.
Bo ja teoretycznie mam edukację z położną w gabinecie ginki, raz na ileś tygodni przed wizytami.
I jak wygląda takie spotkanie z położną? Ona mnie też może zbadać, w sensie szyjkę konkretnie? Czy tylko zmierzy brzuch, sprawdzi ciśnienie i wagę i może skierowania na badania wypisać?
Nie każda położna jest położną środowiskową, nie każda też prowadzi ciążę. Na wizytę, jeśli położna przyjmuje w poradni K zapisać się możesz zawsze, tylko nie wiem w sumie w jakiej formule. Jeśli położna w szpitalu jest położną środowiskową, możesz się do niej teraz zapisać i chodzić na tę edukację przedporodową, a póżniej tuż przed porodem albo tuż po porodzie przepisać się znów do tej swojej starej.
Jeśli mówisz, że w gabinecie ginki masz edukację, to też tak może być. Jak się chodzi na NFZ do lekarza, to oni zwykle pracują z położnymi, czasem pół wizyty jest z położną a pół z lekarzem. Tylko patrz, co podpisujesz. Bo jak się okaże że do tej położnej od ginki podpisałaś deklarację objęcia opieką środowiskową, to automatycznie wypadasz z listy od tej swojej starej. I jak ta nowa Cię po porodzie oleje, to zostajesz bez opieki.
Położna może prawie wszystko to co lekarz przy prowadzeniu ciąży. Może nawet wypisać niektóre recepty, zrobić USG, zależy jakie kursy ma pokończone. Może normalnie zbadać na fotelu, zmierzyć szyjkę, pobrać cytologię. Zwolnienia nie wypisze. Jak widzi, że coś się dzieje patologicznego to odsyła do lekarza. Skierowania na badania Ci położna wypisuje jak prowadzisz u niej ciąże regularnie, tak ad hoc to niespecjalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 11:52
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki 😘!
W takim razie muszę zapytać na wizycie jak to wygląda ☺
A powiedz mi jeszcze odnośnie tej hemoglobiny glikowanej to byłaś na czczo?
Bo w necie raz piszą, że jest jak beta - niezależnie jaka pora dnia i czy po posiłku czy nie. A na innych, że to pobranie z żyły i w takich przypadkach zawsze musi być na czczo... -
kark zakamuflowany na maksa wrote:Dzięki 😘!
W takim razie muszę zapytać na wizycie jak to wygląda ☺
A powiedz mi jeszcze odnośnie tej hemoglobiny glikowanej to byłaś na czczo?
Bo w necie raz piszą, że jest jak beta - niezależnie jaka pora dnia i czy po posiłku czy nie. A na innych, że to pobranie z żyły i w takich przypadkach zawsze musi być na czczo...
Byłam na czczo, ale to dlatego że miałam badaną wtedy też glukozę. Normalnie nie trzeba. Ale jeszcze spytam mamę.kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Wiki przykro mi
mam nadzieję, że kolejny cykl z clo zaowocuje.
Tęczowa współczuję przeżyć, oczywiście mocne kciuki dla Was, oby mąż szybko wrócił do zdrowia.
Rzepakowepole dziurkę za rzetelne informacje, wiedziałam, że można na Ciebie liczyć w tej kwestii
właśnie mi uświadomiłaś, że coś ostatnio podpisalam o położna jak się przenosilam do nowej przychodni. Cóż zorientuje się jaka tam jest, a noz będzie ok. -
Tęczova, będzie dobrze. W szpitalu na pewno mąż jest pod dobrą opieką i szybko dojdzie do siebie.
Zapalenie mięśnia sercowego to stosunkowo częste powikłanie po anginie. Może dopaść w każdym wieku, dobrze, że mąż nie zbagatelizował objawów.
Zawsze myślę o podobnych przypadkach, jak ktoś się dziwi, że szczepię na ospę czy rotawirusy. To takie zwykłe choroby przecież, niegroźne. No angina też zwykła, każdy ją przechodził, a gdyby dało się zaszczepić, to tyle osób mogłoby uniknąć takich groźnych powikłań.
Zdrówka!Magda - mbc, madziorek86, tęczova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiki 😪😪 najważniejsze że jest plan.. Będzie dobrze😘😘
Tęczova współczuję stresów. Dużo zdrówka dla męża☺️☺️
Fiorella kochana to były przygotowanie do ciąży. Następny będzie Twój😉😉
Dziewczyny mam nadzieję że uda mi się ukryć brzuszek jeszcze tydzień🤪🤪 tak mnie wywaliło dzisiaj ze ciężko było ukryć.fiorella82 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Hej dziewczyny, ja się z Wami witam w 18 tygodniu mojej ciąży, we wtorek wizyta. Już świruje i jestem bliska płaczu bo w cotygodniowych informacjach piszą, że mam unikać leżenia na wznak a jak mnie łapie rwa kulszowa to leżenie na plecach z ugiętymi nogami bądź uniesionymi do góry prostuje ten kręgosłup i przestaje nerw uciskać, ból ustaje. Boje się, że mogłam coś złego zrobić swojemu dziecku tym. Ja do wtorku chyba na zawał zejde. I ruchów nadal nie czuję. Dziewczyny proszę Was dajcie mi kopa jakiegoś na otrzeźwienie, nie radzę sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 07:19
-
Hej
Anionka na w 1 i 2 trymestrze możesz spac jak chcesznajlepiej jak najwięcej na lewym boku ale jak na wznak masz ulgę to jak trochę poleżysz to nic nie bedzie
A na ruchy masz jeszcze czas 😊
My wczoraj całe popoludnie na dworze,sadzilismy kwiaty,owoce i warzywa 😊 dzisiaj odpoczynek
A wizyta w czwartek 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 07:28
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko obyś miała racje Kochana bo już nie wiem co ze sobą mam zrobić mam takie wyrzuty sumienia, a uwierzcie mi jak rwa kulszowa złapie to jest taki okropny ból, że nie da się tego opisać...