X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy tylko z okresu 1 ciąży. Zero z okresu dojrzewania, bo wtedy minimalnie biodra i cycki mi się zaokrągliły i tyle.
    W ciąży z Tosią smarowałam od pozytywnego testu, bo mama mnie uprzedzała, że z pierwszej ciąży ma tylko rozstępy.
    Smarowideł tryliard pięćset, smarowanie min 2x dziennie i dupa.
    Cycki w paski, brzuch, boki jak u tygrysa, pośladki, uda. Na samym brzuchu zakładam min. 50 się znajdzie (jak ktoś się ni3 boi to mogę wrzucić zdjęcie 😏). A podczas samego porodu wyszły mi nawet na łydkach.
    W żadnej kolejnej ciąży nie wyszedł ani jeden rozstęp, mimo, że nie smarowałam się regularnie, a przy Kajtku przez poród i szyjkę ostatnie 2 miesiące, kiedy brzuch najbardziej rośnie i człowiek tyje, miałam zakaz dotykania brzucha, więc nie było nawet mowy o kremac i olejkach.

Także... Jak ktoś ma mieć to będzie miał i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O macie, minimalny fragment brzucha, żeby was zbytnio nie przestraszyć (nie cytujcie):
    f5e2c3d59522e667m.jpg
    Po 11 latach, kilku kremach redukcyjnych i zabiegach kosmetycznych nie ma tragedii. Najgorzej było na świeżo, jak były bordowo-czerwone 👿
    No i brzuch nie jest zły. Cycki to tragedia. Jak takie promienie słoneczne wokół sutka wyglądają. Czasami na szerokości cm mam na nich np 12-15 cieniutkich kresek.
    No, ale nic są i trzeba z tym żyć. Tak jak blizna po nacięciu czy po cesarce. Starając się człowiek zakłada, że nie tylko jego życie, ale i ciało też się może zmienić ☺

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, nie czytaj internetu. Moja córka też była spokojna w brzuchu, teraz nadrabia. Badania na tarczycę robią każdemu noworodkowi - przesiewowe.

A rozstępy to kwestia genetyki. Ja nie smarowałam się wcale nie mam ani jednego. Koleżanka chodziła nawet na zabiegi do kosmetyczki w ciąży i cała w rozstępach.

Lami lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę jak to jest ze szkołą rodzenia? Kiedy powinno się zapisać?

bl9cmg7y7g2u5710.png

Wysłany: 20 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam w okolicach 20-25 tygodnia. Zależy jaki ma program, ile trwa. Spotkania z położna można mieć od 21 tygodnia.

Dośka lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę jak to jest ze szkołą rodzenia? Kiedy powinno się zapisać?
    musisz sprawdzić w szkole rodzenia, jakie mają zasady :)
    u mnie w mieście zapisują dopiero od 28-30 tygodnia ciąży, także strasznie późno, jak dla mnie

Dośka lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, obiecałam Ci info o położnych. No to tak. Ja generalnie polecam przychodnie na ul. Inflanckiej. Jest tam bardzo dobra neonatolog i później też dobra pediatra i lekarka rodzinna. Nigdy nie miałam problemu dostać się z chorym dzieckiem, tylko trzeba mieć cierpliwość w dzwonieniu albo najlepiej jechać. Terminy do dzieci zdrowych znośne, podejście do szczepień super.

Położne są dwie (a właściwie 3, ale ta jedna to taka starsza, nie środowiskową, jest wice kierowniczką) - Pani Kasia prowadzi edukację w formie szkoły rodzenia, pracuje w Trzebnicy. Bardzo chciałam, żeby do mnie przyjeżdżała i wpisałam ja na deklaracji. Niestety ona chyba nie jeździ (albo jeździ baaaardzo mało) i była u nas druga, Pani Ania. Generalnie Pani Ania jest przemiłą osobą, przyszła szybko po porodzie. Ja miałam z nią taki problem, że bardzo niefajnie potraktowała mnie w problemach z karmieniem. Córka nie przybierała na wadze, straszyła mnie szpitalem etc. Byłam w koszmarnym stanie psychicznym głównie przez ten jeden patronaż. Moje koleżanki były z niej zadowolone. Ja się drugi raz na nią nie zdecyduje, ale to tylko moje doświadczenie.

Druga położna jest z Zakrzowa, nazywa się Agnieszka Rybarczyk-Ciniuk. Prowadzi indywidualną edukację przedporodową, jeździ, więc myślę, że do Ciebie też by dojechała. Jest bardzo chwalona, młoda etc.

Ja natomiast zostaję u Ani Hrynakowskiej. Pamiętaj, że mimo Twojej powikłanej ciąży dalej możesz zapisać się niej jako do środowiskowej i korzystać z edukacji przedporodowej a ciążę prowadzić u lekarza. Ona chyba też mieszka niedaleko Jedności, powiedziała, że do mnie będzie jeździć, Ty nie jesteś dużo dalej. Naprawdę Ci ją polecam z całego serca.

Lami lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:53

Wik89, Meggs, OlivkowaMama, Ani0nka, blair., Lami, madziorek86 lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj dostałam zamówienie z lidla! Zamówiłam sukienke i leginy wszystko rozmiar 32/34. No i czekam na ten wielki brzuch bo jak narazie to sukienka wisi a leginy odstaja i zjezdzaja mi w dół bo sie nie maja na czym trzymać :) ale myśle że od września będą idealne! Tez polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 13:28

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Niezapomniajko ale pokaz mody :D super ogladam Was w tych ciuszkach i sobie wizualizacje robie hhaha podobno dziala ;)
    No do mnie wczoraj przyszla wredna malpa wieczorem :/ wczoraj pochlipalam ale dzis juz mam lepszy nastroj i jestem nastawiona na dzialanie ;) zbliza sie wizyta meza u androloga, bierze swoje suple i odstawil piwo, ja mam brac clo od czwartku.. takze jestem jakos pozytywnie nastawiona.

Lami nie stresuj sie bedzie na pewno dobrze, a mozepowiedz o swoich obawach na kolejnej wizycie to lekarz Ci rzuci jakas medyczna wiedza i uspokoi :)

Nikodemko Fiorella Beti no to mamy podobny etap cyklu. Jak w rodzinie zaczynaja sie synchronizowac cykle hehehe

Beti82 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023

Wysłany: 20 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:53

Lami lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj miałam pierwszą edukację u położnej. Tematy są takie super że nawet szkoła rodzenia nie będzie chyba potrzebna. U mnie od 28 tc można chodzić do szkoły rodzenia ale trzeba trafić na odpowiednią turę co 5 tygodni więc pewnie dopiero się w lipcu załapię. Bo teraz zaczyna się 27 mają więc za wcześnie.
    Ogólnie zajęcia super, na najważniejsze tematy tj fizjologia porodu, etapy, kąpanie malucha, pierwsza pomoc to pójdę z mężem. A tak o laktacji, wyprawce itd to będę sama chodzić. Zapisałam się w sumie do mojej koleżanki, bo jest też doradcą laktacyjnym A to się może przydać;)

Niezapominajko ja zamawiałam na allegro. Najlepsze jakościowo z firmy markoli mi wyszły:) bawełna Premium w te piórka z których robiłam rożek, minky też fajnie tłoczony. Velvet na piance też spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 13:40

Niezapominajka2, Dośka, Lami lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 20 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:54

Wik89 lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko w środę mam fizjo a jutro mam ginekologa 😊

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, widziałam wczoraj Nikodemkową stylówkę i się zakrztusiłam z zazdrości 😍 nawet pokazałam małżowi i powiedziałam, że musimy szybko chrzciny zrobić bo chciałabym w tym roku tak się ubrać a innych okazji nie będzie 😂😂😂

blair. lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy wyniki pappy i oczywiście wyszło wysokie ryzyko trisomii 13 🙄🙄🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 14:08

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam w koncu ;p
    Niezapominajko figura do pozazdroszczenia!😍
    Co do rozstępów to mam na bokach pupy i 3 przy pępku - myślę ze dzieki smarowaniu tylko jeden nowy przy pępku .
    Niezapomonajko tetry nie szylam,znalazłam stronkę bo jak Alex chcialam spróbowac ale niestety mieli 3 wzory to nie bralam;p

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 20 maja 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    A my mamy wyniki pappy i oczywiście wyszło wysokie ryzyko trisomii 13 🙄🙄🙄
    A jakie miałaś po samym USG?

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 20 maja 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:54

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wysokie czyli jakie?

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ