Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam rozstępy tylko z okresu 1 ciąży. Zero z okresu dojrzewania, bo wtedy minimalnie biodra i cycki mi się zaokrągliły i tyle.
W ciąży z Tosią smarowałam od pozytywnego testu, bo mama mnie uprzedzała, że z pierwszej ciąży ma tylko rozstępy.
Smarowideł tryliard pięćset, smarowanie min 2x dziennie i dupa.
Cycki w paski, brzuch, boki jak u tygrysa, pośladki, uda. Na samym brzuchu zakładam min. 50 się znajdzie (jak ktoś się ni3 boi to mogę wrzucić zdjęcie 😏). A podczas samego porodu wyszły mi nawet na łydkach.
W żadnej kolejnej ciąży nie wyszedł ani jeden rozstęp, mimo, że nie smarowałam się regularnie, a przy Kajtku przez poród i szyjkę ostatnie 2 miesiące, kiedy brzuch najbardziej rośnie i człowiek tyje, miałam zakaz dotykania brzucha, więc nie było nawet mowy o kremac i olejkach.
Także... Jak ktoś ma mieć to będzie miał i tyle. -
nick nieaktualnyO macie, minimalny fragment brzucha, żeby was zbytnio nie przestraszyć (nie cytujcie):
Po 11 latach, kilku kremach redukcyjnych i zabiegach kosmetycznych nie ma tragedii. Najgorzej było na świeżo, jak były bordowo-czerwone 👿
No i brzuch nie jest zły. Cycki to tragedia. Jak takie promienie słoneczne wokół sutka wyglądają. Czasami na szerokości cm mam na nich np 12-15 cieniutkich kresek.
No, ale nic są i trzeba z tym żyć. Tak jak blizna po nacięciu czy po cesarce. Starając się człowiek zakłada, że nie tylko jego życie, ale i ciało też się może zmienić ☺przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Lami, nie czytaj internetu. Moja córka też była spokojna w brzuchu, teraz nadrabia. Badania na tarczycę robią każdemu noworodkowi - przesiewowe.
A rozstępy to kwestia genetyki. Ja nie smarowałam się wcale nie mam ani jednego. Koleżanka chodziła nawet na zabiegi do kosmetyczki w ciąży i cała w rozstępach.Lami lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDośka wrote:Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę jak to jest ze szkołą rodzenia? Kiedy powinno się zapisać?
u mnie w mieście zapisują dopiero od 28-30 tygodnia ciąży, także strasznie późno, jak dla mnieDośka lubi tę wiadomość
-
Lami, obiecałam Ci info o położnych. No to tak. Ja generalnie polecam przychodnie na ul. Inflanckiej. Jest tam bardzo dobra neonatolog i później też dobra pediatra i lekarka rodzinna. Nigdy nie miałam problemu dostać się z chorym dzieckiem, tylko trzeba mieć cierpliwość w dzwonieniu albo najlepiej jechać. Terminy do dzieci zdrowych znośne, podejście do szczepień super.
Położne są dwie (a właściwie 3, ale ta jedna to taka starsza, nie środowiskową, jest wice kierowniczką) - Pani Kasia prowadzi edukację w formie szkoły rodzenia, pracuje w Trzebnicy. Bardzo chciałam, żeby do mnie przyjeżdżała i wpisałam ja na deklaracji. Niestety ona chyba nie jeździ (albo jeździ baaaardzo mało) i była u nas druga, Pani Ania. Generalnie Pani Ania jest przemiłą osobą, przyszła szybko po porodzie. Ja miałam z nią taki problem, że bardzo niefajnie potraktowała mnie w problemach z karmieniem. Córka nie przybierała na wadze, straszyła mnie szpitalem etc. Byłam w koszmarnym stanie psychicznym głównie przez ten jeden patronaż. Moje koleżanki były z niej zadowolone. Ja się drugi raz na nią nie zdecyduje, ale to tylko moje doświadczenie.
Druga położna jest z Zakrzowa, nazywa się Agnieszka Rybarczyk-Ciniuk. Prowadzi indywidualną edukację przedporodową, jeździ, więc myślę, że do Ciebie też by dojechała. Jest bardzo chwalona, młoda etc.
Ja natomiast zostaję u Ani Hrynakowskiej. Pamiętaj, że mimo Twojej powikłanej ciąży dalej możesz zapisać się niej jako do środowiskowej i korzystać z edukacji przedporodowej a ciążę prowadzić u lekarza. Ona chyba też mieszka niedaleko Jedności, powiedziała, że do mnie będzie jeździć, Ty nie jesteś dużo dalej. Naprawdę Ci ją polecam z całego serca.Lami lubi tę wiadomość
-
Też dzisiaj dostałam zamówienie z lidla! Zamówiłam sukienke i leginy wszystko rozmiar 32/34. No i czekam na ten wielki brzuch bo jak narazie to sukienka wisi a leginy odstaja i zjezdzaja mi w dół bo sie nie maja na czym trzymać
ale myśle że od września będą idealne! Tez polecam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 13:28
-
Wow Niezapomniajko ale pokaz mody
super ogladam Was w tych ciuszkach i sobie wizualizacje robie hhaha podobno dziala
No do mnie wczoraj przyszla wredna malpa wieczoremwczoraj pochlipalam ale dzis juz mam lepszy nastroj i jestem nastawiona na dzialanie
zbliza sie wizyta meza u androloga, bierze swoje suple i odstawil piwo, ja mam brac clo od czwartku.. takze jestem jakos pozytywnie nastawiona.
Lami nie stresuj sie bedzie na pewno dobrze, a mozepowiedz o swoich obawach na kolejnej wizycie to lekarz Ci rzuci jakas medyczna wiedza i uspokoi
Nikodemko Fiorella Beti no to mamy podobny etap cyklu. Jak w rodzinie zaczynaja sie synchronizowac cykle hehehe
Beti82 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ja właśnie dzisiaj miałam pierwszą edukację u położnej. Tematy są takie super że nawet szkoła rodzenia nie będzie chyba potrzebna. U mnie od 28 tc można chodzić do szkoły rodzenia ale trzeba trafić na odpowiednią turę co 5 tygodni więc pewnie dopiero się w lipcu załapię. Bo teraz zaczyna się 27 mają więc za wcześnie.
Ogólnie zajęcia super, na najważniejsze tematy tj fizjologia porodu, etapy, kąpanie malucha, pierwsza pomoc to pójdę z mężem. A tak o laktacji, wyprawce itd to będę sama chodzić. Zapisałam się w sumie do mojej koleżanki, bo jest też doradcą laktacyjnym A to się może przydać
Niezapominajko ja zamawiałam na allegro. Najlepsze jakościowo z firmy markoli mi wyszły:) bawełna Premium w te piórka z których robiłam rożek, minky też fajnie tłoczony. Velvet na piance też spokoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 13:40
Niezapominajka2, Dośka, Lami lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Potwierdzam, widziałam wczoraj Nikodemkową stylówkę i się zakrztusiłam z zazdrości 😍 nawet pokazałam małżowi i powiedziałam, że musimy szybko chrzciny zrobić bo chciałabym w tym roku tak się ubrać a innych okazji nie będzie 😂😂😂
blair. lubi tę wiadomość
-
Ja wrocilam w koncu ;p
Niezapominajko figura do pozazdroszczenia!😍
Co do rozstępów to mam na bokach pupy i 3 przy pępku - myślę ze dzieki smarowaniu tylko jeden nowy przy pępku .
Niezapomonajko tetry nie szylam,znalazłam stronkę bo jak Alex chcialam spróbowac ale niestety mieli 3 wzory to nie bralam;p
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość