X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy tylko z okresu 1 ciąży. Zero z okresu dojrzewania, bo wtedy minimalnie biodra i cycki mi się zaokrągliły i tyle.
    W ciąży z Tosią smarowałam od pozytywnego testu, bo mama mnie uprzedzała, że z pierwszej ciąży ma tylko rozstępy.
    Smarowideł tryliard pięćset, smarowanie min 2x dziennie i dupa.
    Cycki w paski, brzuch, boki jak u tygrysa, pośladki, uda. Na samym brzuchu zakładam min. 50 się znajdzie (jak ktoś się ni3 boi to mogę wrzucić zdjęcie 😏). A podczas samego porodu wyszły mi nawet na łydkach.
    W żadnej kolejnej ciąży nie wyszedł ani jeden rozstęp, mimo, że nie smarowałam się regularnie, a przy Kajtku przez poród i szyjkę ostatnie 2 miesiące, kiedy brzuch najbardziej rośnie i człowiek tyje, miałam zakaz dotykania brzucha, więc nie było nawet mowy o kremac i olejkach.

Także... Jak ktoś ma mieć to będzie miał i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O macie, minimalny fragment brzucha, żeby was zbytnio nie przestraszyć (nie cytujcie):
    f5e2c3d59522e667m.jpg
    Po 11 latach, kilku kremach redukcyjnych i zabiegach kosmetycznych nie ma tragedii. Najgorzej było na świeżo, jak były bordowo-czerwone 👿
    No i brzuch nie jest zły. Cycki to tragedia. Jak takie promienie słoneczne wokół sutka wyglądają. Czasami na szerokości cm mam na nich np 12-15 cieniutkich kresek.
    No, ale nic są i trzeba z tym żyć. Tak jak blizna po nacięciu czy po cesarce. Starając się człowiek zakłada, że nie tylko jego życie, ale i ciało też się może zmienić ☺

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, nie czytaj internetu. Moja córka też była spokojna w brzuchu, teraz nadrabia. Badania na tarczycę robią każdemu noworodkowi - przesiewowe.

A rozstępy to kwestia genetyki. Ja nie smarowałam się wcale nie mam ani jednego. Koleżanka chodziła nawet na zabiegi do kosmetyczki w ciąży i cała w rozstępach.

Lami lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę jak to jest ze szkołą rodzenia? Kiedy powinno się zapisać?

bl9cmg7y7g2u5710.png

Wysłany: 20 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam w okolicach 20-25 tygodnia. Zależy jaki ma program, ile trwa. Spotkania z położna można mieć od 21 tygodnia.

Dośka lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę jak to jest ze szkołą rodzenia? Kiedy powinno się zapisać?
    musisz sprawdzić w szkole rodzenia, jakie mają zasady :)
    u mnie w mieście zapisują dopiero od 28-30 tygodnia ciąży, także strasznie późno, jak dla mnie

Dośka lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, obiecałam Ci info o położnych. No to tak. Ja generalnie polecam przychodnie na ul. Inflanckiej. Jest tam bardzo dobra neonatolog i później też dobra pediatra i lekarka rodzinna. Nigdy nie miałam problemu dostać się z chorym dzieckiem, tylko trzeba mieć cierpliwość w dzwonieniu albo najlepiej jechać. Terminy do dzieci zdrowych znośne, podejście do szczepień super.

Położne są dwie (a właściwie 3, ale ta jedna to taka starsza, nie środowiskową, jest wice kierowniczką) - Pani Kasia prowadzi edukację w formie szkoły rodzenia, pracuje w Trzebnicy. Bardzo chciałam, żeby do mnie przyjeżdżała i wpisałam ja na deklaracji. Niestety ona chyba nie jeździ (albo jeździ baaaardzo mało) i była u nas druga, Pani Ania. Generalnie Pani Ania jest przemiłą osobą, przyszła szybko po porodzie. Ja miałam z nią taki problem, że bardzo niefajnie potraktowała mnie w problemach z karmieniem. Córka nie przybierała na wadze, straszyła mnie szpitalem etc. Byłam w koszmarnym stanie psychicznym głównie przez ten jeden patronaż. Moje koleżanki były z niej zadowolone. Ja się drugi raz na nią nie zdecyduje, ale to tylko moje doświadczenie.

Druga położna jest z Zakrzowa, nazywa się Agnieszka Rybarczyk-Ciniuk. Prowadzi indywidualną edukację przedporodową, jeździ, więc myślę, że do Ciebie też by dojechała. Jest bardzo chwalona, młoda etc.

Ja natomiast zostaję u Ani Hrynakowskiej. Pamiętaj, że mimo Twojej powikłanej ciąży dalej możesz zapisać się niej jako do środowiskowej i korzystać z edukacji przedporodowej a ciążę prowadzić u lekarza. Ona chyba też mieszka niedaleko Jedności, powiedziała, że do mnie będzie jeździć, Ty nie jesteś dużo dalej. Naprawdę Ci ją polecam z całego serca.

Lami lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:53

Wik89, Meggs, OlivkowaMama, Ani0nka, blair., Lami, madziorek86 lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj dostałam zamówienie z lidla! Zamówiłam sukienke i leginy wszystko rozmiar 32/34. No i czekam na ten wielki brzuch bo jak narazie to sukienka wisi a leginy odstaja i zjezdzaja mi w dół bo sie nie maja na czym trzymać :) ale myśle że od września będą idealne! Tez polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 13:28

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Niezapomniajko ale pokaz mody :D super ogladam Was w tych ciuszkach i sobie wizualizacje robie hhaha podobno dziala ;)
    No do mnie wczoraj przyszla wredna malpa wieczorem :/ wczoraj pochlipalam ale dzis juz mam lepszy nastroj i jestem nastawiona na dzialanie ;) zbliza sie wizyta meza u androloga, bierze swoje suple i odstawil piwo, ja mam brac clo od czwartku.. takze jestem jakos pozytywnie nastawiona.

Lami nie stresuj sie bedzie na pewno dobrze, a mozepowiedz o swoich obawach na kolejnej wizycie to lekarz Ci rzuci jakas medyczna wiedza i uspokoi :)

Nikodemko Fiorella Beti no to mamy podobny etap cyklu. Jak w rodzinie zaczynaja sie synchronizowac cykle hehehe

Beti82 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023

Wysłany: 20 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:53

Lami lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj miałam pierwszą edukację u położnej. Tematy są takie super że nawet szkoła rodzenia nie będzie chyba potrzebna. U mnie od 28 tc można chodzić do szkoły rodzenia ale trzeba trafić na odpowiednią turę co 5 tygodni więc pewnie dopiero się w lipcu załapię. Bo teraz zaczyna się 27 mają więc za wcześnie.
    Ogólnie zajęcia super, na najważniejsze tematy tj fizjologia porodu, etapy, kąpanie malucha, pierwsza pomoc to pójdę z mężem. A tak o laktacji, wyprawce itd to będę sama chodzić. Zapisałam się w sumie do mojej koleżanki, bo jest też doradcą laktacyjnym A to się może przydać;)

Niezapominajko ja zamawiałam na allegro. Najlepsze jakościowo z firmy markoli mi wyszły:) bawełna Premium w te piórka z których robiłam rożek, minky też fajnie tłoczony. Velvet na piance też spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 13:40

Niezapominajka2, Dośka, Lami lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 20 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:54

Wik89 lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko w środę mam fizjo a jutro mam ginekologa 😊

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, widziałam wczoraj Nikodemkową stylówkę i się zakrztusiłam z zazdrości 😍 nawet pokazałam małżowi i powiedziałam, że musimy szybko chrzciny zrobić bo chciałabym w tym roku tak się ubrać a innych okazji nie będzie 😂😂😂

blair. lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy wyniki pappy i oczywiście wyszło wysokie ryzyko trisomii 13 🙄🙄🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 14:08

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam w koncu ;p
    Niezapominajko figura do pozazdroszczenia!😍
    Co do rozstępów to mam na bokach pupy i 3 przy pępku - myślę ze dzieki smarowaniu tylko jeden nowy przy pępku .
    Niezapomonajko tetry nie szylam,znalazłam stronkę bo jak Alex chcialam spróbowac ale niestety mieli 3 wzory to nie bralam;p

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 20 maja 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    A my mamy wyniki pappy i oczywiście wyszło wysokie ryzyko trisomii 13 🙄🙄🙄
    A jakie miałaś po samym USG?

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 20 maja 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:54

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wysokie czyli jakie?

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ