Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Poza tym zespół Patau jest bardzo dobrze widoczny w USG. Mi wyszło podwyższone ryzyko z powodu... wysokiego tętna dziecka mierzonego przez jakieś 5 sekund. Na innym USG, gdzie tętno było niższe, ryzyko jest normalne. W ogóle pisałam Wam, że samo ryzyko podstawowe miałam drastycznie różne u dwóch innych lekarzy, a przecież tam się bierze pod uwagę tylko wiek...
Coraz częściej mam wrażenie, że te badania genetyczne to jest jeden wielki pic na wodę i statystyka. -
Meggs wrote:Statystyczne po usg było 1:5000 u mnie z racji ze serduszko biło szybko bo 174 wyszło 1:2165 , ale ginka kazała sie tym serduszkiem nie przejmować bo dziecko sie ruszało. Teraz po pappie jest ponoć 1:125 bo stezenie białka pappa mam niskie jakies 0,3 mom. Wskazanie do sanco albo amnio.
Dodam że usg wyszło super. Kość nosowa obecna, nt 1,4 , przepływy , wszystko w normie.
Ta choroba to jest zespół wad. Mi lekarz powiedział, że nie ma fizycznej możliwości, aby tego nie zobaczyć na USG. I nie chodzi o te parametry, które wpisuje się do programu, tylko o całą resztę, której nie bierze się pod uwagę, licząc ryzyko, a którą po prostu akurat w przypadku tego zespołu widać.
Idź z tymi wynikami na USG do dobrego, bardzo dobrego lekarza. -
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi
Niezapominajko... nic mi nie mówJuż wczoraj widziałam na apce, że od dzisiaj polepszenie
No coż... może następnym razem zobaczę jak wygląda Sopot w słońcu
Powodzenia jutro na wizycie mam nadzieję, że będziesz zadowolona z nowego lekarza!
Do mnie dzisiaj też paczka z Lidla doszła, będę przymierzać po pracy -
Niezapominajko, Domi - ta stylówa to był fejk na potrzeby marketingu :d Robie zdjecia dla sklepu internetowego i udawałam klientke 🙈 nie pytajcie! Ale garniturek na Chrzest bylby idealny.
Po wyniki jedziemy w srode, dzis maz nie mogl wyrwac sie z pracy i strasznie sie poklocilismy. Glownie o jego brak organizacji, ale od slowa do slowa wyszlo tak, ze chyba beda ciche dni...
Moze i lepiej, bo jestem tak wkurzona, ze gdybym jeszcze zobaczyla slabe wyniki nasienia, to byloby po mnie.
Staram sie pracowac nad odpuszczeniem, wiec bedzie mnie tu mniej. Powoli to wszystko zaczyna mnie przerastac i musze sie wyratowac w odpowiednim momencie. Najchetniej w ogole porzucilabym starania, ale za daleko juz zaszlam.
Teczova - daj znac jak u meza!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 14:35
-
Nikodemka wrote:Niezapominajko, Domi - ta stylówa to był fejk na potrzeby marketingu :d Robie zdjecia dla sklepu internetowego i udawałam klientke 🙈 nie pytajcie! Ale garniturek na Chrzest bylby idealny.
Po wyniki jedziemy w srode, dzis maz nie mogl wyrwac sie z pracy i strasznie sie poklocilismy. Glownie o jego brak organizacji, ale od slowa do slowa wyszlo tak, ze chyba beda ciche dni...
Moze i lepiej, bo jestem tak wkurzona, ze gdybym jeszcze zobaczyla slabe wyniki nasienia, to byloby po mnie.
Staram sie pracowac nad odpuszczeniem, wiec bedzie mnie tu mniej. Powoli to wszystko zaczyna mnie przerastac i musze sie wyratowac w odpowiednim momencie. Najchetniej w ogole porzucilabym starania, ale za daleko juz zaszlam.
Teczova - daj znac jak u meza!
I.kciuki za wyniki!! -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:58
Wik89, blair. lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:58
Magda - mbc, fiorella82 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualnyMeggs wrote:Statystyczne po usg było 1:5000 u mnie z racji ze serduszko biło szybko bo 174 wyszło 1:2165 , ale ginka kazała sie tym serduszkiem nie przejmować bo dziecko sie ruszało. Teraz po pappie jest ponoć 1:125 bo stezenie białka pappa mam niskie jakies 0,3 mom. Wskazanie do sanco albo amnio.
Dodam że usg wyszło super. Kość nosowa obecna, nt 1,4 , przepływy , wszystko w normie.mi po pappie wyszło ryzyko 1:600 i na sanco się zdecydowałam, żeby mieć spokojną głowę, ale nie stresowałam się, bo wiedziałam, że musi być wszystko dobrze
u mnie też obniżone było białko pappa właśnie. Ginka mi powiedziała, że to może wskazywać bardziej na to, że pod koniec ciąży przepływy będą gorsze, łożysko szybciej się zestarzeje itd., więc mi zwiększyła dawkę acardu. I tyle w sumie. Póki co wszystko jest w porządku najlepszym -
Przedszkolanko zerknij sobie na magmac.pl
Dziewczyny czytam ale nie udzielam się bo nie mam weny do pisania.
Tęczova cieszę się bardzo że z mężem już dobrze.
Nikodemko mam nadzieję że nie będą długo trwać te ciche dni. Kciuki za wyniki.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Teczova, wiem co czujesz, przezylismy podobna sytuacje ( choc nie az tak niebezpieczna jak u Was) na studiach i co najgorsze, ja bylam na mazowszu, a on w Olsztynie. Dluga historia...
Ale dalas mi do myslenia i moze nie bedzie cichych dni, a jedynie cichy wieczor dopoki mnie nie przeprosi
Wszystkiego najlepszego z okacji drugiej rocznicy! Oby zadna inna nie byla spedzona tak, jak ta dzisiejsza :* (no chyba, ze na porodówce)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 15:37
tęczova lubi tę wiadomość
-
Nikodemko, u mnie też się zapowiadają ciche dni. Mój mąż stwierdził, że jest zbyt zapracowany na MOJE wizyty u lekarzy, tylko dlatego że przypomniałam mu o jutrzejszym usg 3 trymestru na którym mial ze mną być (był tylko na połówkowych, tak go nie zabieram ze sobą) i o piątkowych zajęciach u położnej z pielęgnacji noworodka, na których miał być.
Tak więc pójdę obejrzeć sobie MOJE dziecko sama i nauczyć się pielęgnować MOJE dziecko także, a niech tylko wspomni przy mnie komuś, że się dziecka spodziewa 😂Powiem mu, że ja się spodziewam a On przecież nie ma czasu 😂😂Magda - mbc, tęczova, Wik89, blair. lubią tę wiadomość