X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym zespół Patau jest bardzo dobrze widoczny w USG. Mi wyszło podwyższone ryzyko z powodu... wysokiego tętna dziecka mierzonego przez jakieś 5 sekund. Na innym USG, gdzie tętno było niższe, ryzyko jest normalne. W ogóle pisałam Wam, że samo ryzyko podstawowe miałam drastycznie różne u dwóch innych lekarzy, a przecież tam się bierze pod uwagę tylko wiek...

Coraz częściej mam wrażenie, że te badania genetyczne to jest jeden wielki pic na wodę i statystyka.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 20:44

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs dlatego najpierw powinno się robić pappę A dopiero później usg. Skoro w usg było wszystko spoko to nie stresuj się na zapas. To jest tylko statystyka, bierze się wiek pod uwagę.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Statystyczne po usg było 1:5000 u mnie z racji ze serduszko biło szybko bo 174 wyszło 1:2165 , ale ginka kazała sie tym serduszkiem nie przejmować bo dziecko sie ruszało. Teraz po pappie jest ponoć 1:125 bo stezenie białka pappa mam niskie jakies 0,3 mom. Wskazanie do sanco albo amnio.
    Dodam że usg wyszło super. Kość nosowa obecna, nt 1,4 , przepływy , wszystko w normie.

Ta choroba to jest zespół wad. Mi lekarz powiedział, że nie ma fizycznej możliwości, aby tego nie zobaczyć na USG. I nie chodzi o te parametry, które wpisuje się do programu, tylko o całą resztę, której nie bierze się pod uwagę, licząc ryzyko, a którą po prostu akurat w przypadku tego zespołu widać.

Idź z tymi wynikami na USG do dobrego, bardzo dobrego lekarza.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Dośka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi :)

Niezapominajko... nic mi nie mów :D Już wczoraj widziałam na apce, że od dzisiaj polepszenie :D No coż... może następnym razem zobaczę jak wygląda Sopot w słońcu ;) Powodzenia jutro na wizycie mam nadzieję, że będziesz zadowolona z nowego lekarza!

Do mnie dzisiaj też paczka z Lidla doszła, będę przymierzać po pracy :)

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Nikodemka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, Domi - ta stylówa to był fejk na potrzeby marketingu :d Robie zdjecia dla sklepu internetowego i udawałam klientke 🙈 nie pytajcie! Ale garniturek na Chrzest bylby idealny.
    Po wyniki jedziemy w srode, dzis maz nie mogl wyrwac sie z pracy i strasznie sie poklocilismy. Glownie o jego brak organizacji, ale od slowa do slowa wyszlo tak, ze chyba beda ciche dni...
    Moze i lepiej, bo jestem tak wkurzona, ze gdybym jeszcze zobaczyla slabe wyniki nasienia, to byloby po mnie.
    Staram sie pracowac nad odpuszczeniem, wiec bedzie mnie tu mniej. Powoli to wszystko zaczyna mnie przerastac i musze sie wyratowac w odpowiednim momencie. Najchetniej w ogole porzucilabym starania, ale za daleko juz zaszlam.

Teczova - daj znac jak u meza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 14:35

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko trzymam mocno kciuki za wyniki!!

Wiki super, że jesteś pozytywnie nastawiona, teraz się uda!! :)

Wik89 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ja się nie znam i nie mam pojęcia o czym to świadczy..

Mam pytanie z innej beczki- spódnice maxi zwiewne na lato,mqcie sprawdzone strony gdzie znajdę?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Niezapominajko, Domi - ta stylówa to był fejk na potrzeby marketingu :d Robie zdjecia dla sklepu internetowego i udawałam klientke 🙈 nie pytajcie! Ale garniturek na Chrzest bylby idealny.
    Po wyniki jedziemy w srode, dzis maz nie mogl wyrwac sie z pracy i strasznie sie poklocilismy. Glownie o jego brak organizacji, ale od slowa do slowa wyszlo tak, ze chyba beda ciche dni...
    Moze i lepiej, bo jestem tak wkurzona, ze gdybym jeszcze zobaczyla slabe wyniki nasienia, to byloby po mnie.
    Staram sie pracowac nad odpuszczeniem, wiec bedzie mnie tu mniej. Powoli to wszystko zaczyna mnie przerastac i musze sie wyratowac w odpowiednim momencie. Najchetniej w ogole porzucilabym starania, ale za daleko juz zaszlam.

Teczova - daj znac jak u meza!
    Ciche dni czasem tez są potrzebne. Szybko sie na pewno pogodzicie ;)
    I.kciuki za wyniki!!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:58

Wik89, blair. lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:58

Magda - mbc, fiorella82 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa cudownie, że mąż ma się już lepiej! Duuuużo zdrówka!!!!

tęczova lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa super, że u męża lepiej! Będzie dobrze, lajtowe życie wam obojgu się przyda ;)
    Nikodemko to mnie chyba ominęło to zdjęcie albo nie wiem o które chodzi ;) ale wszystkie twoje zdjęcia mi się podobają ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Statystyczne po usg było 1:5000 u mnie z racji ze serduszko biło szybko bo 174 wyszło 1:2165 , ale ginka kazała sie tym serduszkiem nie przejmować bo dziecko sie ruszało. Teraz po pappie jest ponoć 1:125 bo stezenie białka pappa mam niskie jakies 0,3 mom. Wskazanie do sanco albo amnio.
    Dodam że usg wyszło super. Kość nosowa obecna, nt 1,4 , przepływy , wszystko w normie.
    Meggs na pewno się nie stresuj, bo maluch pewnie ma się dobrze :) mi po pappie wyszło ryzyko 1:600 i na sanco się zdecydowałam, żeby mieć spokojną głowę, ale nie stresowałam się, bo wiedziałam, że musi być wszystko dobrze <3
    u mnie też obniżone było białko pappa właśnie. Ginka mi powiedziała, że to może wskazywać bardziej na to, że pod koniec ciąży przepływy będą gorsze, łożysko szybciej się zestarzeje itd., więc mi zwiększyła dawkę acardu. I tyle w sumie. Póki co wszystko jest w porządku najlepszym :)

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:54

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko zerknij sobie na magmac.pl
    Dziewczyny czytam ale nie udzielam się bo nie mam weny do pisania.
    Tęczova cieszę się bardzo że z mężem już dobrze.
    Nikodemko mam nadzieję że nie będą długo trwać te ciche dni. Kciuki za wyniki.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro A Ty do lekarza idziesz w tym tygodniu czy w przyszłym? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova, wiem co czujesz, przezylismy podobna sytuacje ( choc nie az tak niebezpieczna jak u Was) na studiach i co najgorsze, ja bylam na mazowszu, a on w Olsztynie. Dluga historia...
    Ale dalas mi do myslenia i moze nie bedzie cichych dni, a jedynie cichy wieczor dopoki mnie nie przeprosi :)
    Wszystkiego najlepszego z okacji drugiej rocznicy! Oby zadna inna nie byla spedzona tak, jak ta dzisiejsza :* (no chyba, ze na porodówce)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 15:37

tęczova lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Szczęściaro A Ty do lekarza idziesz w tym tygodniu czy w przyszłym? :)
    W środę ale nie wiem na którą.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, u mnie też się zapowiadają ciche dni. Mój mąż stwierdził, że jest zbyt zapracowany na MOJE wizyty u lekarzy, tylko dlatego że przypomniałam mu o jutrzejszym usg 3 trymestru na którym mial ze mną być (był tylko na połówkowych, tak go nie zabieram ze sobą) i o piątkowych zajęciach u położnej z pielęgnacji noworodka, na których miał być.
    Tak więc pójdę obejrzeć sobie MOJE dziecko sama i nauczyć się pielęgnować MOJE dziecko także, a niech tylko wspomni przy mnie komuś, że się dziecka spodziewa 😂Powiem mu, że ja się spodziewam a On przecież nie ma czasu 😂😂

Magda - mbc, tęczova, Wik89, blair. lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ