X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bardzo dobrego specjalisty od USG, to ja slyszałam o Tomaszu Roszkowskim z Warszawy. Wczoraj robilam sesje ciazowa i powiedziala mi o nim ta dziewczyna, mowila ze uratowal jej zycie, ale nie drazylam tematu co miala na mysli. Pozniej troche poczytalam i chyba faktycznie jest super.
    Meggs - nie odzywam sie w temacie, bo totalnie sie nie znam, ale jestem peeeewna, ze wszystko jest dobrze :*

Meggs lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam Dziewczyny, że dobrze robicie, ze troche stopujecie mezow z praca. Ja nie stopowalam, bo przy wlasnym biznesie jest (moze) nieco inaczej i teraz zaluje, bo moglam byc bardziej uwazna na jego zdrowie, ale jak czlowiek jest mlody, to wiadomo, mysli ze jest niezniszczalny. Poza tym ja tez w nielatwej ciazy wiec to wszystko sie rozmylo, ale nie czas na wyrzucanie sobie. Teraz zdrowie i work life balance nade wszystko i bedzie dobrze :)

Wik89 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mam nadzieję, że to nic bardzo poważnego i będziecie zdrowi i szczęśliwi mogli spędzać czas z Synkiem ❤️

Dla mojego praca to głupia wymówka do tego żeby wszystko zwalić na moją głowę. Przecież siedzę w domu to mam czas na wszystko, powinnam pod drzwiami czekać z kapciami, piwem i obiadkiem bo panicz wrócił z polowania 😂😂😂

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:54

• tęczova Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:59

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam mocz i wyszły mi bakterie ponad normę
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9994dee948b1.png
    Miałyście tak? Czyli jutro posiew zrobić tak? Jutro wizyta mam nadzieje ze wyniki będą tez tego samego dnia

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:59

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój z posiewem. Pij dużo i za tydzień powtórz z zachowaniem wszystkich zasad (umyć, wytrzeć czystym ręcznikiem, gazik w pochwę i środkowy strumień). Takie ponad normę to nie ponad normę. Nie ma leukocytów i białka, więc to nie jest infekcja. Masz jakieś objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 17:44

Ani0nka, Magda - mbc, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często chodzę do toalety... to pojawiło mi się jak brzuch urósł. Ale może to jakaś infekcja. Trochę mnie tam czasem swędzi. Zrobię posiew... ehh zawsze kurwa coś za przeproszeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 17:45

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Julka mamy jelitowke. Dostalam takich skurczy ze myślałam ze wyladuje na ip. Chyba byly z jelit. Lepiej po 2 nospach. Maz nawet nie wie bo gdyby wiedziel to by mnie zaraz wiozl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 17:53

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jejku współczuje, trzymajcie się dzielnie ❤️I zdrowka!

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Lami Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, macie rację. Ich trzeba stopować, bo jakoś sami umiaru nie widzą. Mój też o 6.30 wychodził i wracał o 18-19. Jojczyłam mu długo nad głową, ale przyniosło efekt. Teraz wychodzi dwie godziny później do pracy. Przynajmniej wiem, że pośpi te 8 godzin, a nie jak wampir po 4-5 spał, później zero siły na nic. Teraz już go urobiłam do zmiany pracy. U prywaciarza zero urlopów, bo nie ma kto pracować. Jak pójdzie na kilka dni to już mu kroi całą pensję, tylko gołą dostaje, bez dodatków. Jak znamy się dwa lata tak chyba wziął z 15-20 dni wolnego. Teraz koniecznie chcę, żeby poszedł do normalnej pracy, bez żadnych "koleżeńskich" układów, chcę urlop, składa podanie i mu udzielają, a nie wieczne pytania "dacie sobie radę?", albo wydzwanianie na urlopie do niego z pytaniami. Teraz co druga sobota w pracy, za friko pewnie. Jak zmieni to dostanie na wejściu urlop na dziecko i chyba normalnie przysługujące 26 dni. Jak zostanie w tej pracy to i tak z dzieckiem mi w pierwszych miesiącach nie pomoże, bo przecież pieniędzy wtedy mu normalnych nie wypłaci. Banda złodziei, a ten naiwny robi za pół darmo.
    Wziął np czwartek i piątek wolny, żeby coś w domku pracę podgonić. Super mi wolne, jak dzisiaj siedzi 2 h dłużej za friko oczywiście, bo nikt za niego pracy przez te dwa dni nie zrobił. Eh, szkoda gadać.

Wik89 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniOnka, wypić dużo herbaty z cytryną i płynów w ogóle, porządnie 2 razy się podmyć i powtórzyć jutro albo pojutrze sam mocz. To pewnie bakterie, które namnożyły się z wydzieliny, która dostała się do kubeczka.

Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myłam się pod prysznicem wodą... 😢 robię jutro znów mocz i posiew. Będę poć dużo wody i zurawinka

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Teczova <3 wspolczuje koniecznosci rozwazenia takiej decyzji to na pewno strasznie trudne :( chodzisz do dr Milewczyka, dobrze pamietam? A moze jeszcze przed podjeciem decyzji o zawieszeniu skonsultujesz to z drugim lekarzem? No bo to jednak pol roku wiec moze warto poradzic sie jeszcze kogos. Ale nie wiem, moze niepotrzebnie mieszam..

Heh u mnie z praca tez kiepsko ale odwrotnie bo ja za duzo pracuję, notorycznie w weekendy i wieczorami czesto, mąż sie denerwuje o to i ma rację na dodatek wytyka mi ze to tez ma wplyw na nasze starania (i tez ma racje pewnie...) :( ale pomalu pomalu staram sie to zmienic. Tak jak mowisz Magda work life balance najwazniejszy, dlatego jutro biore urlop na pol czerwca ;€ jesli go dostanę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 18:15

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh to jutro zrobię mocz i posiew podmyje się kilkakrotnie... a jutro jeszcze gin cytologię ma mi pobrać. Oby tylko nadzerka wyszła i nic woecej

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova - nie wiem co powiedziec... Bardzo Ci wspolczuje podjecia takiej decyzji. Gdybym byla na Twoim miejscu pewnie polecialabym jeszcze do jakiegos lekarza, zeby sie upewnic czy dobrze robie, ale z drugiej strony jesli bedziecie musieli zrobic ta polroczna przerwe, to pozniej bedziecie mieli o wiele wieksze szanse na powodzenie. Wiem, ze to musi byc bardzo trudne... przytulam.

Moj maz tez jest na wlasnej dzialalnosci, na dodatek jeden z jego pracownikow zlamal noge i pracuje od dwoch miesiecy tez za niego. Obawiam sie, ze jesli tak to bedzie wygladalo przez kilka najblizszych lat, to tez odbije sie to na jego zdrowiu. I wcale bym sie nie zdziwila gdyby jego stres i zmeczenie bylo jednym z glownych powodow naszych nieudanych staran. Problem jest taki, ze to czlowiek nie do przegadania...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczka moje mam prośbę do Was po prenatalnych. Napiszcie mi jakie miałyście ryzyka wyjściowe (te tylko dla danego wieku , bez usg i pappy) dla wszystkich 3 trisomii? Z zaznaczeniem ile macie lat jezeli to nie problem 😊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze 28lat i ryzyka podstawowe :
    Trisomia 21: 1:753, Trisomia 18 : 1:1772, Trisomia 13: 5577.

Meggs lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ja nie miałam teraz obliczanych. Tylko zmierzyła nt i nb i tyle. A z poprzednich ciąż już nie mam już wyników 😞

U mnie M też własną firma. Także jak po porodzie będzie chociaż krócej pracował, typu zamiast o 18 to będzie np o 14 wracał to już mi to pomoże. Bo o jakimkolwiek wolnym nie ma co nawet marzyć... To samo było przy Basi, dlatego teraz tak jak wtedy modlę się o udany i gładki sn, bo jak się coś spieprzy to chyba moja mama albo teściowa będą się musiały do nas wprowadzić, jemu tydzień urlopu "w sezonie" jest ciężko wziąć 😞

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ