X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegajacamama - gratuluję wizyty! Duża dziewczynka! ❤️

Monia, mi pierwszy raz mierzyła moja prowadząca szyjkę 23 kwietnia (czyli 21tc) i dzisiaj, oba przez USG dopochwowe, poprzedzone badaniem na fotelu, chyba stan nadżerki i czy szyjka zamknięta, ale nic nie komentowała, a ja mam jakieś zawieszenia i nie dopytuje nigdy co tam robi. Na połówkowych w innym gabinecie nie mierzyła nic.

Domi, a Tobie na połówkowych mierzyła szyjkę dr Olesiak?

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie i dzisiaj też nie mierzyła. Mam za to od 15 tygodnia co miesiąc badaną dopochwowo i nigdy nie była taka dluga jak Twoja 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Czy szyjke na prenatalnych bada wam na usg przez brzuch ?
    Dopochwowo musi być, żeby było rzetelnie zmierzone :)

Lami masz szyjkę długą jak trąba słonia :D

Moja ma 31mm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 22:01

kark zakamuflowany na maksa, madziorek86, Biegającą-mama, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Sunshine 😁 Się trzęsę cały czas, że się skraca, a jeszcze będę nosić dzieciaka do 45 tygodnia, jak się będzie skracać o centymetr miesięcznie. Wtedy to urodzę dziecko 6 kg i będę w wiadomościach, jak dzisiaj sześcioraczki 😂

przedszkolanka:), kark zakamuflowany na maksa, sunshine03, Ani0nka, Biegającą-mama, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e31ea4fec66c.jpg my dzisiaj po polowkowym. Bobo mam się dobrze waży prawie 400gram ;) no i będę mieć 5 chłopak 👦

madziorek86, XxMoniaXx, Wik89, przedszkolanka:), tęczova, kark zakamuflowany na maksa, Pestkaa, Niezapominajka2, Słoneczko123, blair., OlivkowaMama, Ani0nka, Biegającą-mama, Dośka, Meggs, Szczęściara, Arashe, Lami lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli ja nie mam pojecua nic o mojej szyjce. Moja lekarka zawsze badala pierw dopochwowo a potem przez brzuch a ten gin co ja zastepuje bada na fotelu a potem robi usg przez brzuch. Zawsze mowi ze wszystko ok ale jakos sie martwie.
    Dobrze ze na wizycie 3 czerwca bedzie juz moja ginka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 22:19

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia moja normalnie tylko na foletu bada, jak nie ma zastrzeżeń to nie sprawdza na usg. Mi 2 razy ostatnie sprawdzała, bo tydzień temu miałam miękką i otwartą z zewnątrz, a na wcześniejszej wizycie mówiłam, że mam mocne skurcze razem z bólem pleców.
    Ja 5 tygodni temu miałam 4cm, teraz nie skomentowała, więc nie wiem i też jestem zła, że nie dopytałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 22:31

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:00

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie troche uspokoilyscie. Genetycznne mam w calkiem innym gabinecie u innego lekarza. Myslicie ze jest sens pytac o szyjke skoro robi usg tylko przez brzuch.

Czy na polowkowych tez pobieraja krew na pappe po raz 2gi ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia bez stresu :) szyjkę na usg dopochwowym lekarz musi zbadać dopiero na usg połówkowym. Ja wcześniej miałam badaną tylko na fotelu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    To mnie troche uspokoilyscie. Genetycznne mam w calkiem innym gabinecie u innego lekarza. Myslicie ze jest sens pytac o szyjke skoro robi usg tylko przez brzuch.

Czy na polowkowych tez pobieraja krew na pappe po raz 2gi ?
    Powinien zbadać szyjkę, bo to jest w wytycznych jakiś, że lekarz ma obowiązek na polowkowych zmierzyc szyjke :)

Pappy juz sie nie robi

• Lami Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Monia myślę, że fotel to podstawa, tym bardziej na początku - jak coś jest nie tak, to dopiero badają przez USG. Mi, tak jak Tobie napisałam, dopiero na 21 tygodniu zaczęła badać na USG. W wcześniej tylko fotel, czy wszystko wygląda ok.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Julka na polowkowych mialam tylko usg przez brzuch. Teraz bede miec u tego samego. Ogolnie bardzo fajny i dokładny, dodatkowo pediatra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 23:03

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! dziewczyny szalejecie dziś :D fala dobrych, wizytowych informacji! Biegająca, kalcia gratuluję dorodnych maluszków!

Kark, tak jak rozmawiałyśmy ;) brak odpowiedzi w terminie 14 dni od zgłoszenia reklamacji z mocy prawa oznacza, że sprzedawca uznał reklamację i co ważne uznał roszczenie konsumenta. Jeśli żądaliście wymiany lub zwrotu pieniędzy, to w pierwszej kolejności powinien przystąpić do wymiany, a jeśli tego nie zrobi (nieważne z jakiego powodu) to zwrot gotówki. Możecie iść w piątek z pisemnym oświadczeniem, że w związku z przekroczeniem terminu na ustosunkowanie się do reklamacji, reklamacja jest uznana, a wy żądacie niezwłocznego dokonania wymiany lub zwrotu pieniędzy. Niestety przepisy prawa nie dają sztywnego terminu na realizację roszczenia, jest tylko sztywny termin 14 dni na udzielenie odpowiedzi. Nie wiem czy pamiętasz jak mówiłam, że z uwagi na to, że jest to pierwsza reklamacja z rękojmi, sprzedawca jest nieco chroniony i prawo daje mu możliwość zmiany metody realizacji reklamacji i może zamiast żądanej wymiany, wykonać niezwłoczną naprawę. Jeśli sprzedawca powie, że oczywiście uznał reklamację, ale przekazał sprzęt do naprawy, no to albo możecie poczekać spokojnie na naprawę, albo tupnąć nogą i podnieść argument, że sprzedawca nie poinformował was o naprawie i nie uzyskał zgodny na jej wykonanie. Bo tak powinno to wyglądać, to że sprzedawca może przy pierwszej reklamacji wykonać naprawę, nie oznacza, że może zrobić to samowolnie, bez wiedzy i zgody konsumenta. Poza tym stanowczo też można podnosić, że brak odpowiedzi skutkuje uznaniem ROSZCZENIA zgodnie z art. 561(znaczek 5) kc. Sprzedawca uznaje wadę produktu, uznaje żądanie zgłoszone przez konsumenta i wyraża zgodę wykonanie tego żądania. Jak sprzedawca chciał skorzystać z kontruprawienia i np. widział możliwość naprawy albo naprawa była dla niego po prostu tańsza, to wg mnie miał czas na to, żeby to z Wami ustalać :) Trochę przydługo, mam nadzieję, że chociaż sensownie :P

Biegającą-mama, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi teraz badał przez brzuch szyjkę, sam powiedział ze nie jest tak dokładnie zmierzone ale ważne ze długa, a 2 tygodnie temu moja mi badała dopochwowo wtedy było 4 cm , ale sama ja poprosiłam bo czytałam tu u was te wiadomości o szyjkach 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 04:54

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Hehe, ale dziś był wizytowy dzień 😉 Gratulacje dziewczyny, rosną nam te bobasy 😊
    Przydałoby się doładować listę o nowe zafasolkowane 😃

Beti, chyba przegapiłam, jak działka? Kupiona?

Pestko i Magda mam pytanie... Czwartek jest 14 dzień od dostarczenia reklamacji. Czyli jest teraz ten warunek, że w piątek, jeżeli nie zdażą nam odpowiedzieć to z automatu nam uznają reklamację? Możemy wtedy wbić i z jakimś sprytnym pisemkiem zażądać kasy albo nowego sprzętu?
    Tak ,tak kochana działka kupiona ;)

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za wiadomości, wczoraj już nie miałam siły odpisywać tylko lajkowalam 😁😘😘

Wik89 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, jak u Ciebie? Dalej luz? :)
    Ja tez sie staram zluzowac, ale co krok trafiam na newsy o ciazach moich kolezanek albo sni mi sie pozytywny test (druga noc z rzedu). Chyba los nie chce mi dac psychicznego spokoju :D
    Jutro wizyta u cudotworcy 🙈

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, ale Ty składałaś pismo 10.05 więc 14 dzień, to jest piątek i mają jeszcze cały piątek, także z takim pisemkiem możesz iść w sobotę. Terminy zgodnie z KC liczymy od dnia następnego więc 1 dzień to 11.05.

Ja bym napisała tak:
    W dniu X złożyłam w państwa sklepie reklamację z tytułu rękojmi suszarki xxx. W dniu 24.05.2019 r. minął czternastodniowy termin obligujący państwa do ustosunkowania się do mojego żądania, jakim było xxxx.
    Zgodnie z treścią art. art. 561 ze znaczkiem 5 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny (tekst jednolity Dz. U. z 2014 r., poz. 121) uznaje swoją reklamację za zasadną, a tym samym w pełni akceptującą moje żądanie.
    W związku z powyższym proszę o wymianę towaru na nowy wolny od wad, a gdy jest to niemożliwe proszę o zwrot zapłaconej ceny (kwota) i wyznaczam dodatkowy termin – 7 dni – na wykonanie w/w zobowiązania.

Jeśli się okaże, że wysłali do naprawy, to walnęłabym im pismo, że zrobili to bez mojej zgody i niech dają nowy sprzęt w ciągu 7dni, bo nie takie były Twoje żądania - mogli odrzucić reklamacje z tymi żądaniami i zaproponować naprawę.

kark zakamuflowany na maksa, sunshine03 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Beti, jak u Ciebie? Dalej luz? :)
    Ja tez sie staram zluzowac, ale co krok trafiam na newsy o ciazach moich kolezanek albo sni mi sie pozytywny test (druga noc z rzedu). Chyba los nie chce mi dac psychicznego spokoju :D
    Jutro wizyta u cudotworcy 🙈

Jutro bede trzymać kciuki za tego cudotwórcę, powiedz mu, ze bez cudów nie wychodzisz!

Beti82, madziorek86 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ