Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Obecnie ta szyjka to moje największe zmartwienie po waszych historiach. Chociaż jak mi gin mierzył ostatnio to miała 52 mm. Na połówkowych też była długa, zamknięta, ale długości nie podawał w cm. Normalnie oszaleć idzie. Bardziej mnie to stresuje niż echo serca, które nas czeka. Bo z serduszkiem było do tej pory wszystko dobrze
I tak musi pozostać!
Nikodemko kciuki za cudotwórcę w takim razieZawsze to jakiś plan i możliwość przestawienia myślenia na bardziej pozytywne. Wyniki męża też na pewno będą w porządku.
Beti działka to super sprawaMy mamy swoją u rodziców, też kawałeczek od mieszkania. Jak jest ciepło to mogę tam siedzieć cały dzień i chociażby patrzeć na zielone drzewa i krzewy
Plus jest altanka z sofą, więc wiadomo
Beti82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Magda - mbc wrote:o, ciesze się, że poruszyłaś ten temat
bo moim zdaniem 14 dnia kark ma mieć odpowiedź w skrzynce i nie ma znaczenia, że nadał 14 dnia. Czy nie mam racji?
ja też tak uważam, a raczej długo tak uważałam
ale niestety praktyka tego przepisu i co gorsze, wyroki sądów są w miażdżącej mierze nieprzychylne konsumentom. Utarła się zasada, że sprzedawca (o ile oczywiście występuje spór w tym zakresie) musi umieć udowodnić, że zachował 14 dni na ustosunkowanie się do reklamacji. I sądy uważają za wystarczające wysłanie oświadczenia przez sprzedawcę przed upływem tego terminu a nie jej faktyczne dostarczenie konsumentowi w terminie 14 dni.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:haha Beti, już wrzuciłam, no nie jest to ten sam, ale podobnie
A jak nie to bede piwka w nim przewozicMagda - mbc, blair., Meggs, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Pestkaa wrote:Magda high five za prokonsumenckie podejście!
ja też tak uważam, a raczej długo tak uważałam
ale niestety praktyka tego przepisu i co gorsze, wyroki sądów są w miażdżącej mierze nieprzychylne konsumentom. Utarła się zasada, że sprzedawca (o ile oczywiście występuje spór w tym zakresie) musi umieć udowodnić, że zachował 14 dni na ustosunkowanie się do reklamacji. I sądy uważają za wystarczające wysłanie oświadczenia przez sprzedawcę przed upływem tego terminu a nie jej faktyczne dostarczenie konsumentowi w terminie 14 dni.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja kiedyś oddawałam laptop na reklamację. I centralnie tego 14 dnia to ja dostałam maila, że zostaje rozpatrzona i kolejne 3 tygodnie czekałam na naprawę. A najlepsze jest to, że maila dostałam dopiero po wizycie w sklepie, kiedy ich zjechałam za brak informacji. Mogłam się nie odzywać, dostałabym nowego lapka
Pestkaa lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Magda - mbc wrote:Bo ja zastanawiałam się nad pralko-suszarką, ale większości tych rzeczy, które mam nie można suszyć w suszarce bębnowej
Magda, pralko - suszarki 2 w 1 w życiu nie polecam! A w dobrej suszarce suszyć można większość rzeczy - ja nawet część moich pracowych ubrań tak traktuje i są ok (o ile suszarka ma odpowiednie programy, bo części rzeczy np. w trybie 'do szafy' bym nie puściła. Za to wszystkie ubranka dziecięce, nasze casualowe rzeczy, ręczniki itp. bym puszczała bez problemu i nawet bez patrzenia na metkę).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Magda no wredne, wredne...
A co do pralko-suszarki ja mam taki sprzęt i się jednak trochę boję w niej suszyći jak już korzystam, to lecą ręczniki i ścierki, ewentualnie jakieś domowe ciuchy. Wrzucałam też bieliznę, ale mój szanowny konkubent twierdzi, ze mu się gacie kurczą i mam zakaz 😅 ale ciuszki niemowlęce będę suszyć na 100% zwłaszcza te używane już, które dostałam, te nowe nie wiem, zobaczę.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Magda ja mam suszarkę automatyczną i wrzucam wszystko poza koszulami😁 swetry, bluzki no wszyściutko co piorę
czasem tylko coś wymaga lekkiego naciągnięcia przy prasowaniu :
Edit: noe wrzucam drogich koszul z te tańsze zawsze suszę :p
Ale żeby był dobry sprzęt musi być suszarka osobno...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 10:39
-
Ja tez slysze same negatywne opinie na temat pralko- suszarek, wiec kupujemy oddzielnie. W malym mieszkaniu to koniecznosc, nie chce miec rozstawionych suszarek na polowe mieszkania :d Choc w moim przypadku suszarnia moze byc poki co pokoj dla dziecka -_-
Beti - Blagam Cie, nagraj filmik albo chociaz zrob zdjecia jak on bedzie jechal w tym koszyku i nam pokazJak wyobrazam sobie, ktoregos z moich jak jedzie na rowerze, to pękam ze śmiechu!
-
[
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:20
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Widze na 1 stronie ,ze nie mamy żadnej mamusi na luty
A jeszcze tylko NOna nie testowala w tym miesiącuLami, Pestkaa, Wik89 lubią tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Nie porównuj się z innymi. Wszyscy mają albo lepiej, albo gorzej od nas.
Wszystko będzie dobrze.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Szczęściara, kciuki mocno zaciśnięte! Pisz nam od razu po wizycie, wszystko będzie dobrze! Nie stresuj się!
Miałam kiedyś w wynajmowanym od siostry mieszkaniu pralko-suszarkę. Beznadziejna była. Nie było opcji, żeby zostawić od razu po praniu na suszenie, bo za dużo było ciuchów i kisło. Ale oni kupili to typowo na dziecko, w sensie ciuszki, posciele, bo małe mieszkanie miało i brak miejsca na ciągłe suszenie - tu się trochę sprawdzało. Ale jak przez rok pracowałam w Anglii i zajmowałam się domem to ci ludzie mieli osobną suszarkę i była super. Ja się wycwaniłam po tygodniu, bo nie mój prąd, a im źle się nie powodziło, więc suszyłam mało i wtedy się od razu się prasowało 😁
Szczęściara lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Beti, chyba lutowe terminy są w pełni do rozdania. Wszystkie macie do wyboru do koloru 😁
A Nona faktycznie, z dwa razy tylko zaalarmowała, że "było" i zamilkła. Zaraz nam pewnie walnie test z krechami i napiszę tylko "JEST!"Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero