X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara gratuluje,ale super 😍😍
    Sunshine to prawda. Ja w ogóle się nie bałam porodu i miałam poród marzeń i teraz teź jakoś nie myślę o nim nawet ;)

Jej,u Was tez taka ulewa od nocy?;o

Szczęściara lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakieś fajne marki odzieżowe z ciuchami do karmienia? Czaję się na bluzę z Nubee na spacery, ale chętnie bym się zaopatrzyła w kilka ładnych i praktycznych ciuszków :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, piękne wieści!!! ❤️ Rośnijcie zdrowo!

Mój chłop to ma taki metabolizm, że masakra. Ale moje bluzki zwykłe się za krótkie porobiły. I słuchajcie hitu. Przyszedł wczoraj i mówi, że ma prezent dla mnie. I wyciąga męska długą koszulkę, taka specjalną do ćwiczeń z tym odprowadzaniem wilgoci i mówi mi "możesz biegać teraz, chociaż z 10 minut dziennie i nawet nie poczujesz, że się spociłaś, kupiłem męską, żeby była długa". Pomijam nasze różnice w ekonomicznym podejściu do życia, że takie koszulki to kupuję z najtańszych w decathlonie za 20, a nie 150 zł, to najgorsze w tym wszystkim, że on nie żartował z tym bieganiem 😌
    Chyba skończy mu się laba i będzie jeździł że mną na każdą wizytę do lekarza. Jemu się chyba wydaje, że skoro biegam z wkrętarką, to chyba mam siły za dwoje.

Biegajacamama, ja wiem, że Tyś w poprzedniej ciąży to hero byłaś i dobrze Tobie z tym było, ale skoro ja nigdy nie biegałam, to nie wiem czemu miałabym zacząć to robić 3 miesiące przed rozwiązaniem 😂

Szczęściara, Pestkaa lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny znacie jakieś fajne marki odzieżowe z ciuchami do karmienia? Czaję się na bluzę z Nubee na spacery, ale chętnie bym się zaopatrzyła w kilka ładnych i praktycznych ciuszków :)
    Ja znam tylko Happymum i h&m :D
    A bluzy piękne :D też się pewnie skuszę, jak będę karmić na taką :D

Ponoć też część ciuchów z risk made in warsaw nada się do karmienia, np. kopertowa sukienka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 12:42

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro pięknie! <3 już teraz luzik ;)

Podoba mi się opcja z szyją żyrafy, mam nadzieję że taka pozostanie ;)

Matka dzisiaj rozciąga myśli od oczekiwania na wizytę i wzięła się znowu za szycie ;) drugi rożek zrobiony, na trochę cieplejsze dni bo z miękkim velvetem ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85555c00d141.jpg

Arashe, Pestkaa, Szczęściara, kark zakamuflowany na maksa, sunshine03, Lami lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kupuje po prostu koszulki z guzikami na środku, albo z zamkiem ubrania, a nie specjalne :) mam tylko 4 bluzki na ramiączkach z hmu i sukienkę jedna też stamtąd. Ale te bluzki to polecam do spania, bo mają takie niby staniki sportowe wszyte i trzymają wkładki laktacyjne. Dzięki temu nie musiałam męczyć się w staniku w domu i przede wszystkim w nocy. Koszula do karmienia niby fajna, ale niestety wymaga stanika... A ja to nie cierpię na noc.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex luz bedzie po prenetalnych 😂 😂.
    A powiedzcie mi ile biło serduszko na pierwszej wizycie? U mnie 104 i już schiza że za wolno😳😳

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro! Gratuluję <3

Magda, Julia jak jesteście fankami zapachu świeżego to polecam
    f20fb134b02af07am.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 13:01

Magda - mbc, Szczęściara lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tęsknie za swoimi ubraniami więc na bank nie bede kupowac tych specjalnie do karmienia. Raczej przejde na latwo dostepne jak arashe :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, wszystko jest dobrze, serduszko dopiero co się wykształciło, teraz się "rozkręca" 😊

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko jestes gdzies z okolic Warszawy a ja tez poszukuje swojego "cudotworcy" bo staram sie o drugie dziecko poltora roku przy dobrych wynikach moich i meza :( daj prosze nazwisko, poszukam informacji.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 00:03

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 - ten lekarz jest z Przasnysza, nazywa sie Hubisz. W necie nie ma o nim jakichs rewelacyjnych opinii (w sensie sa dobre, ale bez fajerwerkow :)), jednak ja na kazdym kroku slysze, ze pomogl komus zajsc w ciaze. Zajrzyj tu jutro wieczorem, dam znac jakie bede miala wrazenia po wizycie :)

pap86 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu! 41min w kolejkach i biegania po szpitalu, żeby odnieść 2 skierowania pilne dla Kajtka. Ile się nakurwowałam pod nosem to wie tylko bobas 😅 Masakra jakaś, już mnie coś boli jak pomyśle, że za 3 miesiące na wizytę tam trzeba jechać!

Alex 52mm 😵😵😵?! Podziel się choć centymetrem 😂 Ja się z moich 3.94cm ostatnio cieszyłam jak głupia, a tu taki wynik 😮!

Co do suszarki to my też narazie miejsca w łazience nie mamy, dlatego wzięliśmy wąską i dupa wyszła. Także teraz z M ustaliliśmy, że kolejna suszarka nie Candy ani Beko (po rozmowie z Pestką 😆) tylko inna firma, jakikolwiek wymiar, a jak będzie za duża to się ciepnie do sypialni, póki nie zmienimy pieca i kotłownia się nie zwolni 😉

Ale! Suszarka bomba 😍 Moja miłość 😂💞
    Suszę wszystko, prócz garniaków M i stopek takich do balerinek (u nas łapały kłaczki i się tego obrać nie dało). Jestem zakochana i to jedyny sprzęt, który MUSZĘ mieć do końca życia, choćbym już była zgrzybiałą babcią mieszkająca samotnie 😆 Nawet bez lodówki czy zmywarki się obejde 😆

My mieliśmy sznurki w łazience jak mieszkałam z rodzicami w bloku i nie-e. Nie ma bata. Nie po to odstrzeliliśmy łazienkę, po salonach w poszukiwaniu płytek, wanny itd jeździliśmy, żeby mi teraz sznurki wisiały 😳😌

A zapach prania...? Ja mam przez niego schizy. A czemu? Bo w poprzednim mieszkaniu jak urodził się Kajtuś i trzeba było prać codzinnie okazało się, że mamy tragiczną wentylację.
    Doszło do grzyba.
    Wszystkie meble z drewna do wywalenia, rzeczy ze skóry to samo. Na wszystkim pleśń 😒 O ścianach nie wspomnę... 👿
    Musieliśmy dać 1000zł na osuszacz pomieszczeń, który szedł jakieś 16-18h dziennie.
    Także jak ja czuję wilgoć w domu to mam schizy.

U nas akurat przy tak dużej rodzinie jak pranie na stojącej suszarce się skończy suszyć to trzeba nowe wieszać 😅 Także, żeby suszarka nie stała się stałym elementem wystroju powiedziałam M - albo robimy suszarnię (ale na to nie ma miejsca, haha 😂) albo kupujemy suszarkę 😊

Plus Kajtek ma uczulenie na kurz, zalecana wilgotność przez klinikę gdzie go diagnozowalismy to 40-50%. Także M nie miał wyboru, suszarka i tak musiała się pojawić, to była kwestia czasu 😂

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pozytywnych wizyt :)
    Ja jade za 2 godziny.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za jakieś 2 h wychodzę z domu na wizytę. Jak zwykle stres jest, chociaż nie wiem czemu, przecież mała bryka ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo kark, ja też jestem mega alergikiem, nie mam w domu ani dywanu, ani zasłon ani firanek ani praktycznie żadnych kurzołapów i jest mi bardzo dobrze.
    Jak idę gdzieś w gości, gdzie np. jest dywan albo wykładzina, to jest masakra...

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorku kochana moja. Jak dobrze Ciebie mieć. Uspokoiłaś mnie😉😉. Gin kazał przyjść za miesiąc ale nie umawiałam wizyty bo pójdę za 3 tyg. Muszę się umawiać wtedy kiedy małż w domu ale z tym problemu nie mam bo rano jadę rejestrować i mam wizytę tego samego dnia. Dostałam skierowanie na badania. Kartę ciąży mam iść któregoś dnia i mi założą ale specjalnie nie będę szła tylko na następnej wizycie.

madziorek86 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex u mnie tez bryka, serducho na detektorze slysze ale zawsze jest jakies ale. Chyba te prenatalne pierwsze i drugie zawsze wywołują stres.
    Dla rozluznienia od kilku dni mam jakies przeczucie ze memu synkowi cos odpadlo.. Ale zobaczymy :p

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś tygodnia czuję ruchy już tak porządnie. Dziś brzuch już zaczął tańczyć. I takie mam pytanie do dziewczyn w kolejnych ciążach - jak Wy przeżywacie tę kolejną ciążę? Bo ja z jednej strony jestem spokojniejsza a z drugiej... jakoś tak jestem bardziej świadoma, że tam faktycznie jest człowiek. Dziecko. Że ma ręce, nogi, że będzie płakać, chodzić, mówić. W pierwszej ciąży kompletnie nie mogłam sobie tego wyobrazić, a teraz jakaś więź z tym co w brzuchu jest dużo szybciej.

W ogóle moja 20-miesieczna córka bardzo szybko załapała, że będzie dzidzia. Nic jej nie mówiliśmy, ale sama zobaczyła, że mam duży brzuch. Siadała mi na kolana, odsłaniała bluzkę i mówiła: "brzuch, brzuch". No to powiedziałam, że mama ma duży brzuszek, bo w środku jest dzidzia. I teraz sama chodzi i mówi "dzidzia w środku" i pokazuje na brzuch, głaszcze, bo coś wspaniałego. ;)

Lami, Szczęściara, Pestkaa lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ