Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia93 wrote:Haha Niezapominajko, facetom to się zawsze wszystko magicznie kurczy
Nie ma żadnego innego wyjaśnienia, magiczne wróżki w nocy się zakradają i pomniejszają wszystko
Julia93, Pestkaa, przedszkolanka:), Magda - mbc, Arashe lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyAlex Ty się żadnymi skracającymi szyjkami nie stresuj
co ma być to będzie, a lepiej się cieszyć ciążą niż zamartwiać, co może pójść nie tak
Na dobrą sprawę to dosłownie wszystko może pójść nie tak, a gdyby się tak tym przejmować to żadna pani ginekolog albo położna albo neonatolog nie miałaby nigdy dzieci -
Pestkaa wrote:Szczęściaro o której wizytujesz?
przedszkolanka:), alex0806, Domi_tur, Pestkaa, Arashe, blair. lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Potwierdzam, mój mąż ciągle wszystkim mówi, że w suszarce mu się skurczyly rzeczy 😂 mi nie skurczylo się nic a nic, wystarczy pewne rzeczy wyciągnąć jeszcze ciepłe i naciągnąć przed składaniem... Ale jemu wszystko się kurczy😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 11:21
Pestkaa, Arashe, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Nie jest to łatwe. Z każdej strony czytam historie o skracająch, rozwierających się szyjkach, wychodzących pęcherzach płodowych itd. Aż mnie mrozi.
alex0806, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Rzepakowe niestety na wrześniówkach ostatnio co chwila takie historie się przewijają. Czytam trzy po trzy i jak coś negatywnego to omijam. No ale niestety. Na dodatek dzisiaj mi mała chyba wali po szyjce i mam d czasu co czasu jakieś kłucie w środku. Dobrze, że dzisiaj wizyta
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:To nie czytaj tych historii. Poczytaj sobie w zamian o dobrych porodach. Takich historii też jest mnóstwo. Ja nie wierzę w to, że przyciągamy to czym się otaczamy. Ale to czym się otaczamy na pewno wpływa na nasze nastawienie. A ponieważ ciąża i poród to stany determinowane hormonami w dużej mierze, to akurat psychika ma na to wpływ.
Moja lekarka cały czas powtarza, że najważniejsze jest nastawienieszczególnie do porodu
W ramach pozytywnego nakręcania się polecam przeczytac książkę "Rodzić można łatwiej". Może nie ma jakoś dużo odkrywczych rzeczy, ale pozytywnie nastraja i w sumie daje nadzieję, że przez poród i ciążę da się przejśćale z odpowiednim nastawieniem
-
Niezapominajka2 wrote:Ja ze względu na małe mieszkanie nie mogłam mieć osobno suszarki i mam pralko -suszarkę i nie wyobrażam sobie bez niej życia. Na pewno nie jest tak dobra jak suszarka, przede wszystkim nie ma tyle programów, poza tym pralka i suszarka mogą chodzić w tym samym czasie a mój sprzęt nie. I tak jestem bardzo zadowolona. Pościel, ręczniki, bielizna - wszystko to plus moje ciuchy oprócz spodni idą do suszenia, o dziwo ubrania męża juz mają problem i się kurczą odrobinę. Nie uwolnilam się zupełnie od zwyklej suszarki, ale mam ogródek, poza tym jest tego dużo mniej ☺ ja tam polecam całym sercem, jeśli dla osobnej suszarki nie ma miejsca!!
No mnie też się nie zmieści jedno i drugie, a teraz te pralko-suszarki samsunga czy lg wydają się być porządne. Wydaje mi się, że jak dajesz pod 4 tys. za taki sprzęt to chyba nie ma lipy
Nawet już ręczniki, pościel, majtki, skarpetki czy jakieś tetry to już jest dużo.
Teraz lato, to jeszcze na spokojnie, ale zimą to sobie nie wyobrażam, bo my też mamy małe mieszkanie.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
sunshine03 wrote:Dokładnie!
Moja lekarka cały czas powtarza, że najważniejsze jest nastawienieszczególnie do porodu
W ramach pozytywnego nakręcania się polecam przeczytac książkę "Rodzić można łatwiej". Może nie ma jakoś dużo odkrywczych rzeczy, ale pozytywnie nastraja i w sumie daje nadzieję, że przez poród i ciążę da się przejśćale z odpowiednim nastawieniem
Mam i czytałam
po porodzie mogę podać dalej!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja już po wizycie maluszek jest serduszko puka. Ciąża młodsza o 5 dni niż z terminu Om.. Uf cały stres ze mnie zszedł 😁😁
sunshine03, Julia93, Magda - mbc, Arashe, Dośka, OlivkowaMama, Lami, przedszkolanka:), Pestkaa, Nikodemka, alex0806, madziorek86, Niezapominajka2, Ani0nka, Meggs, kark zakamuflowany na maksa, Wik89, blair., Biegającą-mama, Martek&M lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Gratuluję wszystkich wizyt, na szczęście pozytywnych!
Alex Twoja szyjka to nawet nie trąba słonia jak u Lami, a szyja żyrafy!
Kciuki za Twoją wizytę i Szczesciary
Co do obowiązku mierzenia szyjki na połówkowym to też tak myślałem, a jednak nikt mi nie mierzył, jak pytałam lekarki mojej czemu tam mi nie mierzyli to powiedziała, że nie ma potrzeby, bo bada co wizytę na fotelu i wszystko jest dobrze. Choć teraz na usg 3 trymestru się upomne.
Co do infekcji to i tak więcej niż ja nie można mieć. Bo ja mam ciągle, bez przerwy. Teraz mam nawet kuracje że co 3 dni mam brać natamycyne profilaktycznie po skończonej kuracji takiej codziennej. Na szczęście to bez bakterii, przynajmniej na razie.
A teraz jestem w drodze nad morze nasze i całe 8 dni będziemy
Edit. Szczesciara gratulacje! Dobrze ze wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 12:00
Szczęściara, Lami, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Wrzucam zdjęcie maluszka.
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:27
przedszkolanka:), Julia93, Lami, Nikodemka, OlivkowaMama, alex0806, Arashe, madziorek86, VianEthel2, Pestkaa, Beti82, Słoneczko123, Meggs, kark zakamuflowany na maksa, XxMoniaXx, tęczova lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )