Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda- ja np. kokon rozważam, ale tylko w opcji na chwilę w dzień, by nie kłaść na kanapie (a mam schizy, że jednak nie upilnuję momentu, kiedy się ten drobiazg nauczy obracać i spadnie;)). Pewnie będę go mieć docelowo u rodziców, bo tam wielki dom i łóżeczko będzie na innym piętrze niż salon. U nas w mieszkaniu to raczej maluch do łóżeczka/ na matę/ ewentualnie do fotelika (o ile oszaleję i wydam tą chorą kasę na Babybjorna
).
Aha, do rodziców rozważam też upolowanie na Olx np. drewnianej szczebelkowej kołyski (widziałam taką za 50 zł i głupia nie wzięłam!) albo taniego łóżeczka, bo czuję, że dziecko będzie u nich bywać czesto, a mimo że dzieli nas 8 km, to jednak wiem, że rodzicom będzie wygodniej we własnym domu niż nocować u nas.
Domi_tur- dziękuję za miłe słowa. Ja mam taką naturę, że muszę działać, więc faktem jest, że cały okres starań dość mocno się doszkalałam w każdym zakresie, w którym wyszły potencjalne problemy... A że jeszcze problemy z nasieniem wyszły nam w czasie mojego urlopu naukowego na czas przygotowań do egzaminu zawodowego, to często dla oderwania się od kodeksów i kazusów siedziałam na PubMedzie i czytałam. Mój angielski jeszcze nigdy nie był tak dobry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 12:42
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Również niczego nie wkładam do łóżeczka. Moja prawie dwuletnia córka jeszcze kilka dni temu spała tylko na prześcieradle i w śpiworku. Zmieniłam na kołderkę, bo ze śpiworkow powyrastała i dokupiłem maleńką płaską poduszkę, bo poszewka była w komplecie.
Mi te miękkie łóżeczka nie pasują właśnie że względu na materace. A wiem, że w instrukcjach niektórych jest napisane, żeby nie zmieniać materaca (tak np. było w moim turystycznym), nie wiem, czemu tak jest. Ja w końcu dokupilam piankowy i tak do swojego.
A propos rodziny daleko. Ja nie brałam łóżeczka turystycznego przez pierwsze pół roku. Córka spała w gondoli. Wiem, że tam mało przewiewnie, ale uznałam, że mimo to jest to lepsze rozwiązanie niż łóżeczko turystyczne dla takiego maleństwa.
Wciąż nie mam pomysłu jak rozwiązać kwestię łóżeczka u nas. -
A ja zaczęłam się wczytywać w wyniki z połówkowego i kość nosowa bardzo króciutka - 5,17 mm. Brzuszek i główka też stosunkowo bliżej lewego końca skali, ale o to się nie martwię. NB już za skalę wychodzi. Lekarz 4 razy kość nosową pokazywał, nic nie mówił, że krótka. Ale oczywiście jak nigdy nie schizuję, to teraz musiałam zacząć.
-
Ja bylam dzisiaj z małżem u położnej bo mieliśmy indywidualne zajęcia z pielęgnacji. Mamy ciche dni aktualnie i powiem Wam, że miałam radochę jak zobaczyłam jego nieogarnięcie z lalką :p wiem wredna jestem, ale przynajmniej uświadomił sobie, że nawet zmiana pampersa to na początku nie jest hop siup
wyszliśmy, a On z przerażeniem w oczach "jak Ty sobie poradzisz z dzieckiem w szpitalu?" 😂😂😂
Szpital to chyba pikuś w obliczu kolejnych kilkunastu lat z dzieckiem pod jednym dachem 😂Wik89 lubi tę wiadomość
-
A ja nie wiem ile ma nosek ;o
Jestescie niepowazne! No tyle pisac jak ja nie mogę ogarnac..!
Musialam jechac do wsi obok odebrac paczke bo mi tam wczoraj zostawili! Dobrze,ze moj nr.tel.byl i gosciu zadzwonil..tak Magda ,to Twoje misie i sa boskie😍
Domi ja jak urodzilam po 2,po 4 bylam na sali a o 6-7 kazali ja budzic i karmic to jak pozniej wstalam i zdalam sobie sprawe ze mam przewinac ledwo zywa i bez snu to bylam przerazona ;p ale spoko- druga noc placz kilka godzin bo chyba mleka nie bylo, a teraz to chcialoby sie powiedziec z górki,ale nie powiem😂😂 ale 4 latek juz rozumny, wiec tez inaczej bo sie dogadac mozna 😀Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Dobra, to nie roztrząsam tego cukru. Choć wydaje mi się, że żeby mieć energię, to godzinę po posiłku trochę większy wzrost powinien być, nawet w związku z normami z labu (do 140 po 1h). Po czterech godzinach, kiedy już powinien być na poziomie cukru na czczo (stąd jedzenie posiłków co 3-4 h) mam 63, czyli sporo niższy.
No nic, lepsze to niż zbyt wysoki poziom. Mam nadzieję. Dzięki Kark i rzepakowepole, że napisałyśmy swoje wyniki.
Pęka mi łeb przez te pogode. Czy ona kuźwa może się ustabilizować? Jutro znowu będzie pewnie lać 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 13:20
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
reset wrote:Magda- ja np. kokon rozważam, ale tylko w opcji na chwilę w dzień, by nie kłaść na kanapie (a mam schizy, że jednak nie upilnuję momentu, kiedy się ten drobiazg nauczy obracać i spadnie;)). Pewnie będę go mieć docelowo u rodziców, bo tam wielki dom i łóżeczko będzie na innym piętrze niż salon. U nas w mieszkaniu to raczej maluch do łóżeczka/ na matę/ ewentualnie do fotelika (o ile oszaleję i wydam tą chorą kasę na Babybjorna
).
Aha, do rodziców rozważam też upolowanie na Olx np. drewnianej szczebelkowej kołyski (widziałam taką za 50 zł i głupia nie wzięłam!) albo taniego łóżeczka, bo czuję, że dziecko będzie u nich bywać czesto, a mimo że dzieli nas 8 km, to jednak wiem, że rodzicom będzie wygodniej we własnym domu niż nocować u nas.
Domi_tur- dziękuję za miłe słowa. Ja mam taką naturę, że muszę działać, więc faktem jest, że cały okres starań dość mocno się doszkalałam w każdym zakresie, w którym wyszły potencjalne problemy... A że jeszcze problemy z nasieniem wyszły nam w czasie mojego urlopu naukowego na czas przygotowań do egzaminu zawodowego, to często dla oderwania się od kodeksów i kazusów siedziałam na PubMedzie i czytałam. Mój angielski jeszcze nigdy nie był tak dobry
ja mam to inovi cocoon i ono jest z moskitierą więc rozważam to przy opcji balkoningu
jeśli chodzi o kanapę, to mam otulacz tetrowy i bd rozkładać no i mam krzesełko stokke tripp trapp z newbornsetem więc tu opcja do leżenia bez pilnowania czy pies nie usiadł na dziecku💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Domi ja właśnie też się obawiam że mój mąż pielęgnacji noworodka nie ogarnie. On nigdy nawet dziecku pampersa nie zmieniał;p też go biorę na takie ważniejsze tematy do położnej. Tak samo o porodzie. Niech się zaprawiają do boju ;p
Ja to zaraz zasnę. Wróciliśmy z badań, poszłam do biura po umowę do dnia porodu bo mi Warszawka wysłała. Siedziałam z koleżankami z pracy 1.5 godziny na plotach :p teraz zakupy, wróciłam wypompowana. I normalnie cała energia że mnie uchodzi. A dzisiaj piękna pogoda i powinno się człowiekowi chcieć
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyPowiem wam tak: bobas, 2 latek, 5 latek - pikuś. Za to moją 10 latkę mam ochotę udusić 200 razy w ciągu dnia!!! Jezu, jeszcze rok temu była dzieckiem idealnym, a teraz?!
Ale zawsze jak nas wkurza na maksa to mąż mnie zawsze pociesza "Spokojnie kochanie, przecież bunt nastolatka jeszcze przed nami..." 😳 Chyba się za 3 lata wyprowadzę 😅Pestkaa, blair. lubią tę wiadomość
-
kark zakamuflowany na maksa wrote:Co do dzieci w Polsce to, żeby wszyscy nad Tobą ohali i achali trzeba mieć: syn w wieku 29 lat, córka w wieku 31 lat. Wiek na pierwsze dziecko idealny, rodzina 2+2 - idealna, syn pierworodny - idealnie, a do tego różnica wieku 2 lata - idealnie 😅
Kark to my rodzina idealna na razie 😂 Z mała obsuwą bo urodziłam jak miałam 30 ale ciaza cała w 29
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 14:03
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Zeszłam się kawał drogi na ryneczek po truskawki, było ich pełno! w domu się na nie wręcz rzuciłam 😋
Ej a ja wrócę jeszcze do tematu materacyków, co to znaczy dobry? próbowałam ogarnąć temat i szczerze mówiąc błądzę. Omińmy temat ceny, po prostu na co warto zwrócić uwagę?
Magda, przedszko a co będzie się tworzyć? 😊przedszkolanka:), Dośka lubią tę wiadomość