X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wczoraj napisać, że w związku z wypowiedziami Reset o nasieniu, proponuję ją habilitować bo wiedza naprawdę imponująca :)

Magda - mbc, reset, Nikodemka, Lami, Pestkaa, Ani0nka, madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:32

• reset Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- ja np. kokon rozważam, ale tylko w opcji na chwilę w dzień, by nie kłaść na kanapie (a mam schizy, że jednak nie upilnuję momentu, kiedy się ten drobiazg nauczy obracać i spadnie;)). Pewnie będę go mieć docelowo u rodziców, bo tam wielki dom i łóżeczko będzie na innym piętrze niż salon. U nas w mieszkaniu to raczej maluch do łóżeczka/ na matę/ ewentualnie do fotelika (o ile oszaleję i wydam tą chorą kasę na Babybjorna :P).
    Aha, do rodziców rozważam też upolowanie na Olx np. drewnianej szczebelkowej kołyski (widziałam taką za 50 zł i głupia nie wzięłam!) albo taniego łóżeczka, bo czuję, że dziecko będzie u nich bywać czesto, a mimo że dzieli nas 8 km, to jednak wiem, że rodzicom będzie wygodniej we własnym domu niż nocować u nas.

Domi_tur- dziękuję za miłe słowa. Ja mam taką naturę, że muszę działać, więc faktem jest, że cały okres starań dość mocno się doszkalałam w każdym zakresie, w którym wyszły potencjalne problemy... A że jeszcze problemy z nasieniem wyszły nam w czasie mojego urlopu naukowego na czas przygotowań do egzaminu zawodowego, to często dla oderwania się od kodeksów i kazusów siedziałam na PubMedzie i czytałam. Mój angielski jeszcze nigdy nie był tak dobry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 12:42

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również niczego nie wkładam do łóżeczka. Moja prawie dwuletnia córka jeszcze kilka dni temu spała tylko na prześcieradle i w śpiworku. Zmieniłam na kołderkę, bo ze śpiworkow powyrastała i dokupiłem maleńką płaską poduszkę, bo poszewka była w komplecie.

Mi te miękkie łóżeczka nie pasują właśnie że względu na materace. A wiem, że w instrukcjach niektórych jest napisane, żeby nie zmieniać materaca (tak np. było w moim turystycznym), nie wiem, czemu tak jest. Ja w końcu dokupilam piankowy i tak do swojego.

A propos rodziny daleko. Ja nie brałam łóżeczka turystycznego przez pierwsze pół roku. Córka spała w gondoli. Wiem, że tam mało przewiewnie, ale uznałam, że mimo to jest to lepsze rozwiązanie niż łóżeczko turystyczne dla takiego maleństwa.

Wciąż nie mam pomysłu jak rozwiązać kwestię łóżeczka u nas. :(

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 24 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Reset, Rzepakowe i Magda - lubię czytać wasze wypowiedzi, nawet jeśli mnie nie dotyczą, bo mimo 4tego dziecka w drodze, zawsze się z nich dowiem czegoś ciekawego i mądrego 😊😀
    Bardzo mi miło, że to piszesz. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 24 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam się wczytywać w wyniki z połówkowego i kość nosowa bardzo króciutka - 5,17 mm. Brzuszek i główka też stosunkowo bliżej lewego końca skali, ale o to się nie martwię. NB już za skalę wychodzi. Lekarz 4 razy kość nosową pokazywał, nic nie mówił, że krótka. Ale oczywiście jak nigdy nie schizuję, to teraz musiałam zacząć. :(

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe, może w przeciwieństwie do mnie nie masz takiego długiego nosa, który dziecko mogłoby odziedziczyc? :p

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 24 maja 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Rzepakowe, może w przeciwieństwie do mnie nie masz takiego długiego nosa, który dziecko mogłoby odziedziczyc? :p
    Mam krótki, to fakt. Nawet bardzo krótki. Pierwsze dziecko też ma malutki.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzisiaj z małżem u położnej bo mieliśmy indywidualne zajęcia z pielęgnacji. Mamy ciche dni aktualnie i powiem Wam, że miałam radochę jak zobaczyłam jego nieogarnięcie z lalką :p wiem wredna jestem, ale przynajmniej uświadomił sobie, że nawet zmiana pampersa to na początku nie jest hop siup :) wyszliśmy, a On z przerażeniem w oczach "jak Ty sobie poradzisz z dzieckiem w szpitalu?" 😂😂😂

Szpital to chyba pikuś w obliczu kolejnych kilkunastu lat z dzieckiem pod jednym dachem 😂

Wik89 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nosa, to mój ma za to solidną "klamkę", nikt jej nie mierzył poza prenatalnymi bo widać z daleka 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem ile ma nosek ;o

Jestescie niepowazne! No tyle pisac jak ja nie mogę ogarnac..!
    Musialam jechac do wsi obok odebrac paczke bo mi tam wczoraj zostawili! Dobrze,ze moj nr.tel.byl i gosciu zadzwonil..tak Magda ,to Twoje misie i sa boskie😍

Domi ja jak urodzilam po 2,po 4 bylam na sali a o 6-7 kazali ja budzic i karmic to jak pozniej wstalam i zdalam sobie sprawe ze mam przewinac ledwo zywa i bez snu to bylam przerazona ;p ale spoko- druga noc placz kilka godzin bo chyba mleka nie bylo, a teraz to chcialoby sie powiedziec z górki,ale nie powiem😂😂 ale 4 latek juz rozumny, wiec tez inaczej bo sie dogadac mozna 😀

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to nie roztrząsam tego cukru. Choć wydaje mi się, że żeby mieć energię, to godzinę po posiłku trochę większy wzrost powinien być, nawet w związku z normami z labu (do 140 po 1h). Po czterech godzinach, kiedy już powinien być na poziomie cukru na czczo (stąd jedzenie posiłków co 3-4 h) mam 63, czyli sporo niższy.
    No nic, lepsze to niż zbyt wysoki poziom. Mam nadzieję. Dzięki Kark i rzepakowepole, że napisałyśmy swoje wyniki.

Pęka mi łeb przez te pogode. Czy ona kuźwa może się ustabilizować? Jutro znowu będzie pewnie lać 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 13:20

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Magda- ja np. kokon rozważam, ale tylko w opcji na chwilę w dzień, by nie kłaść na kanapie (a mam schizy, że jednak nie upilnuję momentu, kiedy się ten drobiazg nauczy obracać i spadnie;)). Pewnie będę go mieć docelowo u rodziców, bo tam wielki dom i łóżeczko będzie na innym piętrze niż salon. U nas w mieszkaniu to raczej maluch do łóżeczka/ na matę/ ewentualnie do fotelika (o ile oszaleję i wydam tą chorą kasę na Babybjorna :P).
    Aha, do rodziców rozważam też upolowanie na Olx np. drewnianej szczebelkowej kołyski (widziałam taką za 50 zł i głupia nie wzięłam!) albo taniego łóżeczka, bo czuję, że dziecko będzie u nich bywać czesto, a mimo że dzieli nas 8 km, to jednak wiem, że rodzicom będzie wygodniej we własnym domu niż nocować u nas.

Domi_tur- dziękuję za miłe słowa. Ja mam taką naturę, że muszę działać, więc faktem jest, że cały okres starań dość mocno się doszkalałam w każdym zakresie, w którym wyszły potencjalne problemy... A że jeszcze problemy z nasieniem wyszły nam w czasie mojego urlopu naukowego na czas przygotowań do egzaminu zawodowego, to często dla oderwania się od kodeksów i kazusów siedziałam na PubMedzie i czytałam. Mój angielski jeszcze nigdy nie był tak dobry ;)

ja mam to inovi cocoon i ono jest z moskitierą więc rozważam to przy opcji balkoningu :P
    jeśli chodzi o kanapę, to mam otulacz tetrowy i bd rozkładać no i mam krzesełko stokke tripp trapp z newbornsetem więc tu opcja do leżenia bez pilnowania czy pies nie usiadł na dziecku :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko <3 <3

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja właśnie też się obawiam że mój mąż pielęgnacji noworodka nie ogarnie. On nigdy nawet dziecku pampersa nie zmieniał;p też go biorę na takie ważniejsze tematy do położnej. Tak samo o porodzie. Niech się zaprawiają do boju ;p

Ja to zaraz zasnę. Wróciliśmy z badań, poszłam do biura po umowę do dnia porodu bo mi Warszawka wysłała. Siedziałam z koleżankami z pracy 1.5 godziny na plotach :p teraz zakupy, wróciłam wypompowana. I normalnie cała energia że mnie uchodzi. A dzisiaj piękna pogoda i powinno się człowiekowi chcieć;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Co do nosa, to mój ma za to solidną "klamkę", nikt jej nie mierzył poza prenatalnymi bo widać z daleka 😂

tez mam duzego :P

Domi_tur lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam tak: bobas, 2 latek, 5 latek - pikuś. Za to moją 10 latkę mam ochotę udusić 200 razy w ciągu dnia!!! Jezu, jeszcze rok temu była dzieckiem idealnym, a teraz?!
    Ale zawsze jak nas wkurza na maksa to mąż mnie zawsze pociesza "Spokojnie kochanie, przecież bunt nastolatka jeszcze przed nami..." 😳 Chyba się za 3 lata wyprowadzę 😅

Pestkaa, blair. lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, kark, jak to mówią: male dzieci maly klopot :P

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Co do dzieci w Polsce to, żeby wszyscy nad Tobą ohali i achali trzeba mieć: syn w wieku 29 lat, córka w wieku 31 lat. Wiek na pierwsze dziecko idealny, rodzina 2+2 - idealna, syn pierworodny - idealnie, a do tego różnica wieku 2 lata - idealnie 😅

Kark to my rodzina idealna na razie 😂 Z mała obsuwą bo urodziłam jak miałam 30 ale ciaza cała w 29

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 14:03

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeszłam się kawał drogi na ryneczek po truskawki, było ich pełno! w domu się na nie wręcz rzuciłam 😋

Ej a ja wrócę jeszcze do tematu materacyków, co to znaczy dobry? próbowałam ogarnąć temat i szczerze mówiąc błądzę. Omińmy temat ceny, po prostu na co warto zwrócić uwagę?

Magda, przedszko a co będzie się tworzyć? 😊

przedszkolanka:), Dośka lubią tę wiadomość

‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ