X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wczoraj napisać, że w związku z wypowiedziami Reset o nasieniu, proponuję ją habilitować bo wiedza naprawdę imponująca :)

Magda - mbc, reset, Nikodemka, Lami, Pestkaa, Ani0nka, madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:32

• reset Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- ja np. kokon rozważam, ale tylko w opcji na chwilę w dzień, by nie kłaść na kanapie (a mam schizy, że jednak nie upilnuję momentu, kiedy się ten drobiazg nauczy obracać i spadnie;)). Pewnie będę go mieć docelowo u rodziców, bo tam wielki dom i łóżeczko będzie na innym piętrze niż salon. U nas w mieszkaniu to raczej maluch do łóżeczka/ na matę/ ewentualnie do fotelika (o ile oszaleję i wydam tą chorą kasę na Babybjorna :P).
    Aha, do rodziców rozważam też upolowanie na Olx np. drewnianej szczebelkowej kołyski (widziałam taką za 50 zł i głupia nie wzięłam!) albo taniego łóżeczka, bo czuję, że dziecko będzie u nich bywać czesto, a mimo że dzieli nas 8 km, to jednak wiem, że rodzicom będzie wygodniej we własnym domu niż nocować u nas.

Domi_tur- dziękuję za miłe słowa. Ja mam taką naturę, że muszę działać, więc faktem jest, że cały okres starań dość mocno się doszkalałam w każdym zakresie, w którym wyszły potencjalne problemy... A że jeszcze problemy z nasieniem wyszły nam w czasie mojego urlopu naukowego na czas przygotowań do egzaminu zawodowego, to często dla oderwania się od kodeksów i kazusów siedziałam na PubMedzie i czytałam. Mój angielski jeszcze nigdy nie był tak dobry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 12:42

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również niczego nie wkładam do łóżeczka. Moja prawie dwuletnia córka jeszcze kilka dni temu spała tylko na prześcieradle i w śpiworku. Zmieniłam na kołderkę, bo ze śpiworkow powyrastała i dokupiłem maleńką płaską poduszkę, bo poszewka była w komplecie.

Mi te miękkie łóżeczka nie pasują właśnie że względu na materace. A wiem, że w instrukcjach niektórych jest napisane, żeby nie zmieniać materaca (tak np. było w moim turystycznym), nie wiem, czemu tak jest. Ja w końcu dokupilam piankowy i tak do swojego.

A propos rodziny daleko. Ja nie brałam łóżeczka turystycznego przez pierwsze pół roku. Córka spała w gondoli. Wiem, że tam mało przewiewnie, ale uznałam, że mimo to jest to lepsze rozwiązanie niż łóżeczko turystyczne dla takiego maleństwa.

Wciąż nie mam pomysłu jak rozwiązać kwestię łóżeczka u nas. :(

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 24 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Reset, Rzepakowe i Magda - lubię czytać wasze wypowiedzi, nawet jeśli mnie nie dotyczą, bo mimo 4tego dziecka w drodze, zawsze się z nich dowiem czegoś ciekawego i mądrego 😊😀
    Bardzo mi miło, że to piszesz. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 24 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam się wczytywać w wyniki z połówkowego i kość nosowa bardzo króciutka - 5,17 mm. Brzuszek i główka też stosunkowo bliżej lewego końca skali, ale o to się nie martwię. NB już za skalę wychodzi. Lekarz 4 razy kość nosową pokazywał, nic nie mówił, że krótka. Ale oczywiście jak nigdy nie schizuję, to teraz musiałam zacząć. :(

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe, może w przeciwieństwie do mnie nie masz takiego długiego nosa, który dziecko mogłoby odziedziczyc? :p

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 24 maja 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Rzepakowe, może w przeciwieństwie do mnie nie masz takiego długiego nosa, który dziecko mogłoby odziedziczyc? :p
    Mam krótki, to fakt. Nawet bardzo krótki. Pierwsze dziecko też ma malutki.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzisiaj z małżem u położnej bo mieliśmy indywidualne zajęcia z pielęgnacji. Mamy ciche dni aktualnie i powiem Wam, że miałam radochę jak zobaczyłam jego nieogarnięcie z lalką :p wiem wredna jestem, ale przynajmniej uświadomił sobie, że nawet zmiana pampersa to na początku nie jest hop siup :) wyszliśmy, a On z przerażeniem w oczach "jak Ty sobie poradzisz z dzieckiem w szpitalu?" 😂😂😂

Szpital to chyba pikuś w obliczu kolejnych kilkunastu lat z dzieckiem pod jednym dachem 😂

Wik89 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nosa, to mój ma za to solidną "klamkę", nikt jej nie mierzył poza prenatalnymi bo widać z daleka 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem ile ma nosek ;o

Jestescie niepowazne! No tyle pisac jak ja nie mogę ogarnac..!
    Musialam jechac do wsi obok odebrac paczke bo mi tam wczoraj zostawili! Dobrze,ze moj nr.tel.byl i gosciu zadzwonil..tak Magda ,to Twoje misie i sa boskie😍

Domi ja jak urodzilam po 2,po 4 bylam na sali a o 6-7 kazali ja budzic i karmic to jak pozniej wstalam i zdalam sobie sprawe ze mam przewinac ledwo zywa i bez snu to bylam przerazona ;p ale spoko- druga noc placz kilka godzin bo chyba mleka nie bylo, a teraz to chcialoby sie powiedziec z górki,ale nie powiem😂😂 ale 4 latek juz rozumny, wiec tez inaczej bo sie dogadac mozna 😀

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to nie roztrząsam tego cukru. Choć wydaje mi się, że żeby mieć energię, to godzinę po posiłku trochę większy wzrost powinien być, nawet w związku z normami z labu (do 140 po 1h). Po czterech godzinach, kiedy już powinien być na poziomie cukru na czczo (stąd jedzenie posiłków co 3-4 h) mam 63, czyli sporo niższy.
    No nic, lepsze to niż zbyt wysoki poziom. Mam nadzieję. Dzięki Kark i rzepakowepole, że napisałyśmy swoje wyniki.

Pęka mi łeb przez te pogode. Czy ona kuźwa może się ustabilizować? Jutro znowu będzie pewnie lać 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 13:20

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Magda- ja np. kokon rozważam, ale tylko w opcji na chwilę w dzień, by nie kłaść na kanapie (a mam schizy, że jednak nie upilnuję momentu, kiedy się ten drobiazg nauczy obracać i spadnie;)). Pewnie będę go mieć docelowo u rodziców, bo tam wielki dom i łóżeczko będzie na innym piętrze niż salon. U nas w mieszkaniu to raczej maluch do łóżeczka/ na matę/ ewentualnie do fotelika (o ile oszaleję i wydam tą chorą kasę na Babybjorna :P).
    Aha, do rodziców rozważam też upolowanie na Olx np. drewnianej szczebelkowej kołyski (widziałam taką za 50 zł i głupia nie wzięłam!) albo taniego łóżeczka, bo czuję, że dziecko będzie u nich bywać czesto, a mimo że dzieli nas 8 km, to jednak wiem, że rodzicom będzie wygodniej we własnym domu niż nocować u nas.

Domi_tur- dziękuję za miłe słowa. Ja mam taką naturę, że muszę działać, więc faktem jest, że cały okres starań dość mocno się doszkalałam w każdym zakresie, w którym wyszły potencjalne problemy... A że jeszcze problemy z nasieniem wyszły nam w czasie mojego urlopu naukowego na czas przygotowań do egzaminu zawodowego, to często dla oderwania się od kodeksów i kazusów siedziałam na PubMedzie i czytałam. Mój angielski jeszcze nigdy nie był tak dobry ;)

ja mam to inovi cocoon i ono jest z moskitierą więc rozważam to przy opcji balkoningu :P
    jeśli chodzi o kanapę, to mam otulacz tetrowy i bd rozkładać no i mam krzesełko stokke tripp trapp z newbornsetem więc tu opcja do leżenia bez pilnowania czy pies nie usiadł na dziecku :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko <3 <3

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja właśnie też się obawiam że mój mąż pielęgnacji noworodka nie ogarnie. On nigdy nawet dziecku pampersa nie zmieniał;p też go biorę na takie ważniejsze tematy do położnej. Tak samo o porodzie. Niech się zaprawiają do boju ;p

Ja to zaraz zasnę. Wróciliśmy z badań, poszłam do biura po umowę do dnia porodu bo mi Warszawka wysłała. Siedziałam z koleżankami z pracy 1.5 godziny na plotach :p teraz zakupy, wróciłam wypompowana. I normalnie cała energia że mnie uchodzi. A dzisiaj piękna pogoda i powinno się człowiekowi chcieć;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Co do nosa, to mój ma za to solidną "klamkę", nikt jej nie mierzył poza prenatalnymi bo widać z daleka 😂

tez mam duzego :P

Domi_tur lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam tak: bobas, 2 latek, 5 latek - pikuś. Za to moją 10 latkę mam ochotę udusić 200 razy w ciągu dnia!!! Jezu, jeszcze rok temu była dzieckiem idealnym, a teraz?!
    Ale zawsze jak nas wkurza na maksa to mąż mnie zawsze pociesza "Spokojnie kochanie, przecież bunt nastolatka jeszcze przed nami..." 😳 Chyba się za 3 lata wyprowadzę 😅

Pestkaa, blair. lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, kark, jak to mówią: male dzieci maly klopot :P

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Co do dzieci w Polsce to, żeby wszyscy nad Tobą ohali i achali trzeba mieć: syn w wieku 29 lat, córka w wieku 31 lat. Wiek na pierwsze dziecko idealny, rodzina 2+2 - idealna, syn pierworodny - idealnie, a do tego różnica wieku 2 lata - idealnie 😅

Kark to my rodzina idealna na razie 😂 Z mała obsuwą bo urodziłam jak miałam 30 ale ciaza cała w 29

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 14:03

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeszłam się kawał drogi na ryneczek po truskawki, było ich pełno! w domu się na nie wręcz rzuciłam 😋

Ej a ja wrócę jeszcze do tematu materacyków, co to znaczy dobry? próbowałam ogarnąć temat i szczerze mówiąc błądzę. Omińmy temat ceny, po prostu na co warto zwrócić uwagę?

Magda, przedszko a co będzie się tworzyć? 😊

przedszkolanka:), Dośka lubią tę wiadomość

‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ