Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 23:59
Wik89, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Alex nie doradze moge tylko napisac ze mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, kciuki!
Sloneczko hop hop
Przedszolanko, tak tak, mial juz usg tylko jak rozumiem lekarz chcial wykluczyc te inne czynniki. No bo niestety ta morfologia kiepsciutka, zreszta ilosc tez kiepska w tym drugim badaniiu (nie pamietam ile ale jalos tak tuz pod progiem albo w dolnej granicy norm). Jak u Was byl tylko jeden problem to jak reka odjal po zabiegu i super! U nas musimy liczyc na poprawe na kilku frontach..wierze ze sie uda oby nie za dlugo bo psychicznie nie wytrzymam
Prywatnie zabieg kosztuje 5000 (!), zorientujemy sie ile by musial czekac na nfzII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dużo informacji u mnie:
1. szyjka 1.8 cm więc daje rade
2. mały 3045g, 54 percentyl
3. odstawiamy Acard
4. zdaniem lek. głowa wyjdzie po zdjęciu szwu, wiec zdjęcie tylko w szpitalu jednak. Woli, żeby zrobić to na jego dyżurze 11.06
5. w środę 5.06 wizyta normalna, pobierze wymaz na GBS i oceni czy dam rade do 11.06 (pow., że jak będzie tak jak dziś, to powinnam dać).
6. jeśli dam, to rano 11.06 z rzeczami melduje się na Klinikach i rodzimy dzieckoprzedszkolanka:), OlivkowaMama, alex0806, Dośka, tęczova, Wik89, Ani0nka, Domi_tur, Meggs, Szczęściara, Lami, kark zakamuflowany na maksa, madziorek86, Beti82, blair., Niezapominajka2, Biegającą-mama, Arashe, Pestkaa, fiorella82, Nona lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Dużo informacji u mnie:
1. szyjka 1.8 cm więc daje rade
2. mały 3045g, 54 percentyl
3. odstawiamy Acard
4. zdaniem lek. głowa wyjdzie po zdjęciu szwu, wiec zdjęcie tylko w szpitalu jednak. Woli, żeby zrobić to na jego dyżurze 11.06
5. w środę 5.06 wizyta normalna, pobierze wymaz na GBS i oceni czy dam rade do 11.06 (pow., że jak będzie tak jak dziś, to powinnam dać).
6. jeśli dam, to rano 11.06 z rzeczami melduje się na Klinikach i rodzimy dzieckokark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Magda, ale wieści
Urodź 8.06! Wtedy super ludzie się rodzą :p
U nas na roczniku 92' dzisiaj mamy poródEmocje sięgają zenitu
Ja nadal czekam na wyniki. Spakuję chyba najpotrzebniejsze rzeczy, bo mi gin napisał, że pewnie zostanę na oddziale jak przyjadę. A mąż mi resztę dowiezie najwyżej...
Mam wyniki. Chyba nic złego się nie dzieje?
Morfologia krwi Leukocyty 10,4 tys/µl 3,8 10,0 H
Erytrocyty 4,1 mln/µl 3,7 5,1 N
Hemoglobina 12,7 g/dl 12,0 16,0 N
Hematokryt 37 % 37 47 N
MCV 91,40 fl 80 99 N
MCH 31,20 pg 27 35 N
MCHC 34,10 g/dl 32,0 37,0 N
Płytki krwi 261,0 tys/µl 140 440 N
Limfocyty % 20 % 20 45 N
Limfocyty # 2,1 tys/µl 1,4 3,5 N
Neutrofile % 73 % 40 70 H
Neutrofile # 7,60 tys/µl 2,50 7,00 H
Inne(Eo,Bazo,Mono) % 7 % 3 14 N
Inne (Eo,Bazo,Mono) # 0,7 tys/µl
RDW-CV 13 % 12 15 N
PDW 12
MPV 9,70 fl 9,00 13,00 N
P-LCR 23
Komentarz *
Badanie ogólne moczu Przejrzystość przejrzysty
Barwa słomkowy
Ciężar właściwy 1,010 g/ml 1,015 1,030 L
pH 6,5 5,0 7,0 N
Glukoza nieobecna mg/dl
Ketony nieobecne mg/dl 0,00 5,00
Urobilinogen w normie mg/dl 0,0 1,0
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
CRP, ilościowo CRP 3,07 mg/l 0,00 5,00 NWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 09:19
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex - ja niestety na wynikach totalnie się nie znam, ale mam nadzieję że wszystko jest dobrze i to nie jest to nic groźnego.
Wiki oby u Ciebie było tak jak u Przedszkolanki!Też polecam Fertilman, mój mąż też brał
Magda, ale to już blisko! Będziemy tu głośno kibicować! -
Wysłałam wyniki lekarzowi. Udało mi się też oczyścić jelita znowu i nagle nic nie ciśnie. Może trochę brzuch czuję jak dotykam, ale samoistnie nie boli. Oby nic groźnego. Może wszystko na raz: ucisk dziecka, ucisk jelit i dlatego tak bolało? Jedynie lekko leukocyty podwyższone, ale w sumie gardło mnie drapie więc może od tego. Oszaleć idzie. Będe obserwować i najwyżej po południu pojadę na IP jak znowu będzie bolało.
Dośka kciuki za wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 09:48
Wik89, Dośka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Magda ale czad, jaram się jak nie wiem że będziesz rodzić na dniach 😊 takie nasze pierwsze forumowe bejbi ❤
Alex ja kiedyś miałam piasek w nerkach i ból był promieniujacy do kręgosłupa nie do opisania przez cały czas, więc mam nadzieje ze u Ciebie to jednak nie to. Wyniki masz bardzo dobre.
Wiki fajnie ze mąż dostał clo i inne wspomgacze. Trzymam kciuki żeby dały rade, ale ja bym chyba zdecydowała się na zabieg. To prosta sprawa, małe ryzyko powikłań a daje super efekty i to na długo. A starać moglibyście się niemal od razu 😊 bo u Ciebie wszystko śmiga jak ta lala!
Dośka kciuki za wizytę 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 09:50
Dośka, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Alex, z wyników wynika że wszystko jest ok. Leukocyty są ciążowe, więc też są ok. Jelita potrafią dać czadu niestety. Gdyby to były objawy z pęcherza, to w moczu coś by musiało wyjść.
Ja w sobotę miałam straszne bóle, ale w końcu spędziłam czas w kibelku i przeszło jak ręką odjął, a już przeżywałam, że to na pewno szyjka. -
Magda, super plan 😊 Ale się cieszę, że mimo tych strachów w połowie ciąży teraz masz zaplanowaną końcówkę.
Synuś już duży! Teraz pewnie będzie z 300g na tydzień przybierał hihihi 😁
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Magda, mnie tez ekscytuje Twoj porod
Tak jak Meggs mowi, bedzie pierwsze ovufriendkowe bejbi!
Wiki - moj brat mial operacje usuniecia zylakow na nfz, czekal na nia tylko miesiac. Jesli chcesz, to dowiem sie od niego jak nazywa sie lekarz u ktorego byl. Poszedl do niego prywatnie, a on skierowal go do szpitala i pozniej operowal.
Przedszko - Twoj maz mial problem z uplynnieniem? Probowaliscie jakos z tym walczyc czy po prostu po operacji sie poprawilo? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 23:59
Wik89 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Magda super
Nasz pierwszy poród
Wik89, Magda - mbc, fiorella82 lubią tę wiadomość