Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 wrote:PierwiastkaZuza oby wszystko było dobrze!
Nona tu też trzymam kciuki tak jak na różu
Beti, no dzięki za wiare we mnie, ja sie troche cykamale moze faktycznie dam rade... Powiedz mi prosze jeszcze, przy jakiej wielkosci pecherzyka mialas zastrzyk??
NO bynajmniej teraz jak bylam na wizycie pokazalam francy zdj z monitoringu i powiedziala ,ze dobrze mi polozna kazala zrobic ,ze tak mam sie stosowac.
Mi bez zastrzyku na clo tez pekaja same ale przy wielkosci ok 26 mm wedlug niej to juz za duze sa
Na naturalnym cyklu jak mam owu to pekają na 22 mm
Teraz jestem ciekawa kiedy owu bo dzisiaj powinnam miec cos ok 19 mmWik89 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj właśnie dzwoniłam do swojej hematolożki, bo też wyszedł mi podwyższony fibrynogen (może trochę mniej, bo było 4,4 przy normie do 4) i powiedziała, że podobnie jak didimery mogą być w ciąży podniesione, szczególnie w drugiej części.
Czekaj spokojnie na poniedziałek, tak jak mówisz, jak ma coś wyjść, to niech wyjdzie już w tych genetycznych, dostaniesz heparynę i będziesz spokojniejsza. Daj nam znać jak będą wyniki.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:28
-
[
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:28
Lami lubi tę wiadomość
-
Lami wrote:Magda, Pierwiastka Zuza - nie wiem czy inne wyniki w kierunku np zespołu antyfosfolipidowego będą wiarygodne w czasie ciąży. U mnie przynajmniej ich badanie przełożone po ciąży.
Może poszerz acard do 150, tak jak pisze Magda, a poniedziałkowe mutacje genetyczne może już wskażą, że potrzebna heparyna, więc będziesz zabezpieczona do rozwiązania. Na pewno umów się już na poniedziałek do lekarza, żeby od razu wyrwać w razie w receptę. I hematolog oczywiście jak najbardziej też, najlepiej ktoś, kto też w szpitalu pracuje, żeby później pokierował Cię na dalszą diagnostykę.
Ja byłam na oddziale już w ciąży, ale na początku, 8tc to był.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
PierwiastkaZuza wrote:Jestem z Poznania. Polecasz zrobienie jeszcze innych badan?
Acard jest bezpieczny, ale rozumiem, że nie chcesz sama decydować.
Ja sobie już w czasie starań sama zapodałam 150, ale to ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:18
PierwiastkaZuza lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Beti, no to mega trudne decydowac o czyms takim, ja nawet sie stresuje tym, ze mam brac duphaston w tym cyklu, jaki to bedzie moglo miec wpływ na ew. ciaze.. eh.
Co do zastrzyku to moj gin tez chyba tak mniej wiecej obliczyl, ze mam zrobic jutro do poludnia czyli jak pecherzyki beda miec ok 20-21,5 mm. I starac sie w sobote, niedziele, pon i wtorek, no ale niestety w naszym wypadku tylko dwa dni bo w niedziele w nocy maz wyjezdza. Gin powiedzial ze moze wystarczą dwa strzały hihi
No ale tak serio to jak w tym cyklu nie wyjdzie to pewnie odpuscimy u mnie z clo na pare miesiecy dopoki u meza nie uda sie poprawic wynikow. W ogole okazalo sie (przyznal mi sie), ze on nie zrobil sobie wtedy w kwietniu badan na ureaplasme, chlamydie itp, choc dostal skierowanie, bo.... zapomnialzostawil sobie część badań na inny dzien i zapomnial. no zalamalo mnie to po prostu. wczoraj sie zreszta posprzeczalismy o to. androlog zobaczyl, ze to "nieodhaczone" i kazal mu zrobic. No plus dostał to clo i witaminy i za miesiac kontrola. Chyba troche go otrzezwila ta wizyta, taka mam nadzieje..
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Arashe zaproszenie przyjete😉
Arashe lubi tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
nick nieaktualnykark zakamuflowany na maksa wrote:Dziewczyny mam pytanko od odnośnie wyników:
Morfologia ostatnio/teraz (norma)
Erytrocyty 3.55/3.77 (3.93-5.22)
Hemoglobina 10.8/11.6 (11.2-15.7)
Hematokryt 32.4/35 (34.1-44.9)
Poza tym żelazo 71.5 (33-193).
Myślicie, że już mogę zmniejszyć dawkę żelaza, bo już umierałam przez te biegunki 😞 Brać co 2, co 3 dzień? I tak w Duphavicie mam 30mg, więc zalecaną dawkę.a ferrytyne badalas? Bo to magazyn żelaza i tak naprawdę najważniejsze czy tam jest zapas żelaza
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Wik, czyli idziemy łeb w łeb
Aż tak pozytywne owulaki raczej mnie nie oszukały, wiec obstawiam, ze jutro bedzie owulacja. Bedziemy razem odliczac!
Beti, slyszalam, ze tak sie robi z zastrzykiem, ale powiem Ci, ze sama tez bym sie zastanawiala.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Wik, czyli idziemy łeb w łeb
Aż tak pozytywne owulaki raczej mnie nie oszukały, wiec obstawiam, ze jutro bedzie owulacja. Bedziemy razem odliczac!
Beti, slyszalam, ze tak sie robi z zastrzykiem, ale powiem Ci, ze sama tez bym sie zastanawiala.
Nikodemko a Twoj tez wyjezdza?
A z tym zastrzykiem to takie dla mnie kontrowersyjne ale moze ciemnota jestem w tym temacie i dlatego.
Tylko,ze niestety pamiec mam dobra i wiem co mowiła w styczniu o tym chorym dziecku wiec jakos mnie to przeraza
Zreszta moj stary juz mi powiedzial ,ze jak zajde w tym cyklu to on zbada czy to jego hahahahhaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:54
Nikodemka, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Magda, może u mnie mówiła to jednak w kontekście już wprowadzonej heparyny, bo brałam od chyba 11tc, a u niej byłam dopiero w 16 chyba. Mam takie coś z jakiegoś artykułu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59fb025808e1.jpgSzczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Beti, a kiedy u Was „BYŁO”?
Moj mial jechac dzis, ale na szczescie sie przesunelo i jedzie jutro w dzien, wiec bedzie ❤️ dzis albo jutro rano, pozniej pewnie w niedziele wieczorem, musi wystarczyc.
To bedzie mocna ekipa na testowanie :d
Nona - o nieeee -
Nikodemka wrote:Beti, a kiedy u Was „BYŁO”?
Moj mial jechac dzis, ale na szczescie sie przesunelo i jedzie jutro w dzien, wiec bedzie ❤️ dzis albo jutro rano, pozniej pewnie w niedziele wieczorem, musi wystarczyc.
To bedzie mocna ekipa na testowanie :d
Nona - o nieeee
To bzykajcie jutro rano.Podobno rano najlepiej ...tylko znowu wieczorem fajnie bo juz idziesz spac z chłopakami hahah a rano ciezko dluzej polezec
Nie no u mnie nie ma szans ,zeby ktorys przetrwał tyle dni haahah -
nick nieaktualnysunshine03 wrote:Ja bym brała co 2 dzień po prostu
a ferrytyne badalas? Bo to magazyn żelaza i tak naprawdę najważniejsze czy tam jest zapas żelaza
Narazie są tylko morfologia, żelazo, tsh i ft4.
Znając diagnostykę to jutro nie pracują i dopiero w pon będę wiedzieć -
nick nieaktualnykark na pewno jutro ich nie będzie tylko w poniedziałek
ale ja bym na spokojnie brała co drugi,trzeci dzień, bo to co najważniejsze czyli hemoglobinę masz oka szkoda sie meczyc ta biegunka
Magda - mbc, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
-
Pierwsze kopniaki!!! 18 tydzień 5 dzień leżę na boku trzymam rękę z boku brzucha a tu nagle mały palec tak do góry mi poszedł!! Położyłam się obok męża i on tez poczuł kilka razy😍😍😍😍 widocznie z boku nie mam tego łożyska i czuć wtedy bardziej, nie mam pojęcia ale kurde czad! Lekkie kopniaczki ale to na bank kopniaczki!!!!
sunshine03, Nikodemka, Niezapominajka2, Szczęściara, Magda - mbc, Lami, kark zakamuflowany na maksa, tęczova, Beti82, Meggs, Dośka, Słoneczko123, przedszkolanka:), Wik89, madziorek86, OlivkowaMama, blair., Arashe, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Lami wrote:Magda, może u mnie mówiła to jednak w kontekście już wprowadzonej heparyny, bo brałam od chyba 11tc, a u niej byłam dopiero w 16 chyba. Mam takie coś z jakiegoś artykułu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59fb025808e1.jpg
Ja na heparynie byłam od owulacji i w trakcie pobytu w szpitalu jej nie odstawiałam.
A Ty masz zalecenie od hematolog, zeby sobie po ciazy to sprawdzic, tak?
Moj jest zdania, ze jak sie ma V Leiden to sie nie ma zespolu i u mnie sie to sprawdzilo.
Natomiast moj reumatolog jest zdania, ze mozna miec i jedno i drugie.
Ja ide po pologu na reumatologie zeby sprawdzic, czy ciaza czegos nie zmienila.
Natomiast jeśli wrzuciłaś tę tabelę w kontekście robienia badań na zakrzepicę przez pierwiastkę już w ciąży, to nie wiem czy ta tabela jest okej. Az tak sie na tym nie znam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 21:44
💙11.06.2019
💙 05.08.2021