WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, przykro mi 😞 Masz jakiś plan na nowy cykl? Co mówi lekarz?

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona to dopiero 1 cs. Na spokojnie w ciągu kilku najbliższych zaskoczy 😊

Nona lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, :(
    a który to Twój cs będzie?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:15

Magda - mbc, Wik89, Dośka, tęczova lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Odstawiłam się jak stróż w Boże Ciało na najgorszą imprezę w historii 😂 zjadłam beczkę ogórków małosolnych i do domu😂 generalnie myślę, że wesela na trzeźwo na których nikogo się nie zna, a towarzystwo mocno średnie to kiepski pomysł na tym etapie ciąży... Halyny, Grażyny i Dżesiki które mają więcej dzieci niż lat, dające złote rady i sypiące hasłami " No teraz to Wam się zacznie. No teraz to czas będzie leciał. No teraz to już nie skorzystacie z życia" 😂 no cóż, myślałam że niedługo przyjdzie czas by urodzić, a tymczasem czas żegnać się ze światem 😂

P.S Tęczova - no no no! Co to za prog!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 09:41

Niezapominajka2, madziorek86, tęczova, blair., Magda - mbc, Pestkaa, Biegającą-mama, kark zakamuflowany na maksa, Meggs, Beti82, Nikodemka, Ani0nka, Dośka, przedszkolanka:), Szczęściara, Nona, Wik89, sunshine03, Słoneczko123, Lami lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:34

tęczova, Nona lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hhaha Domi ❤️
    a ja się witam w donoszonej ciąży :)

Pestkaa, Biegającą-mama, tęczova, Meggs, Beti82, alex0806, Ani0nka, Dośka, przedszkolanka:), madziorek86, Szczęściara, blair., Wik89, sunshine03, Lami, Arashe lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluje! Wszystkie już tu odliczamy !

Domi te złote rady to dlatego bo jak zobaczyły taka łaskę w ciazy to im rozumy pozabieralo z zazdrości 😂

Słoneczko a może przez prace - stres , mniej snu , zmęczenie i wysiłek fizyczny to wszystko przedłuża cykl ...

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pojechaliśmy na 4 dni na Mazury do ośrodka z domkami letniskowymi, wszystko fajnie , warunki super, tylko mi ciężko jakoś. Nie sądziłam ze będę tak narzekać w ciazy, chyba ten brak ruchu na mnie wpływa. Mój 2 latek wstaje o 5 i od razu chce iść nad wodę , na płac zabaw i oczywiście ja muszę być przy każdej zabawie. Już bym wróciła do domu, żeby mieć trochę spokoju.... a jedziemy w połowie lipca na 7 dni do Mielna nie wiem jak ja to przetrwam, podróż i te ciagle jęki 😭

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Alex w którym lidlu te prześcieradła złapałaś? Było dużo?
    Julka u rodziców w miejscowości. W piątek w Opolu na ozimskiej widzialam tylko pościele, z 35 zl na 17 przecenione. Kołdra i poduszka. Musiałabyś popatrzeć gdzieś w swojej okolicy ;) ale to normalnie w koszach było a nie w tym -50% z resztek.

Witam się w niedzielę. Dzisiaj coś po spaniu mam już tak wcześnie. A do 2 oglądałam film i padnięta byłam. Nie wiem co to, chyba chore sny mnie wzbudziły. Dzisiaj idziemy na koncert do filharmonii, tak ze znowu się zapowiada aktywny dzień;) do południa na działeczce, później wracamy do Opola i filharmonia a później pewnie Manekin ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 07:48

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam z Wami w 20 tygodniu ciąży! 😊😊😊 wg usg nawet w 21 tygodniu! 😍😍😍 to u mnie już z górki 😁😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 08:18

alex0806, Beti82, przedszkolanka:), Szczęściara, Nona, blair., Dośka, Pestkaa, Wik89, Lami, Arashe, madziorek86 lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratulacje! 😀🎈

Domi ja też uwielbiam te teksty! A mój faworyt to: „Zobaczycie, że teraz wszystko się zmieni!” NO SERIO?! 🤣🤣🤣

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie pomyśle ze na 21 października mam termin i za równe 4 miesiące mogę rodzic bo to będzie ciąża odnoszona, ponad 2 tygodnie orzed terminem to się już zaczynam cykać 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 08:26

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Magda ale zleciało co?;o
    Anionka gratuluję połowy 😊
    Teczova no prog to ja nawet takiego w ciąży nie mialam ;o
    Domi Ciebie jak zobaczyć od tylu to by się nie powiedziala,ze w ciazy! Tylko brzuch z przodu widac 😀

My dzisiaj idziemy na wsi na dzień dziecka wiec beda ploty,że A.z brzuchem będzie 😂😂

Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaa ja tez uwielbiam te zlote, cenne , niezastapione rady...
    Robie sie wtedy lagodnie mowiac wredna 😃

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi "dobrymi radami" to tak będzie już teraz na każdym kroku, czy w ciąży, czy już po narodzinach. Kurcze, ale chyba jesteśmy świadome tej zmiany w swoim życiu bo same ją sobie zaplanowałyśmy :) Więc ja nie rozumiem takich komentarzy rodzinki.
    Zwykle zlewam takie teksty ludzi. Szczególnie teściowej, jak coś dowali :D Mam swój rozum :)
    Ja to jeszcze niecałe 3 miesiące i mogę rodzić, też będzie donoszona :) Cieszę się, bo tak naprawdę lato przeleci szybciutko i w końcu będzie ona - ta cudowna, wymarzona, wrzeszcząca kruszynka :) Która na razie stwierdza, że fajnie matkę kopać boleśnie po pępku :D
    Wczoraj poszliśmy na długi spacer po rodzinnej miejscowości i spotkaliśmy dużo znajomych, co chwila ktoś. Wszyscy zachwycali się brzuszkiem, że niby taka fajna piłeczka i tylko w brzuch poszło. A mi już przybyło znowu 2 kg w ostatnim tygodniu! Nagle ta waga wyskakuje co 2 kg. Przez np. 2 tygodnie stoi i bum, nagle te 2 kg więcej. Też zauważyłyście takie skoki?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:02

Beti82, Dośka, Wik89, przedszkolanka:), Arashe lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przedszkolanko w sumie, to bardzo szybko :P
    Alex, ja też miałam skokowo. Teraz np. od 3 tyg. stoję.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja też mam skoki wagi :) wywołuje to szok na mojej twarzy, jak wchodzę rano na wagę :D

Magda wow, super! :D ale to zleciało :D przed chwilą byłaś w 28tyg :D jak się patrzy na czująś ciążę to się wydaję, że leci czas, jak szalony, a jak na swoją to się dłuży 😂😂😂

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa 😁 Przedszkolanko sporo osób brzuch zauważalo wczoraj dopiero jak się za niego łapałam😂 ale byłam sensacją wieczoru jak wyszłam z mężem na parkiet, niektóre wieloryby zbierały szczękę z podłogi... 🙈
    Była jeszcze seria pytań kiedy braliśmy ślub, okazuje się, że to było istne grono matematyczne bo wszyscy doliczyli się, że musialam być już wtedy w ciąży 😂 i na nic próba opowiedzenia o tym jak zaczęliśmy się starać i po prostu się stało zgodnie z planem , "ooo wpadka zaliczona, ślub z rozsądku, ale miłość jeszcze przyjdzie nie bójcie się!" 😂😂😂 także tego...

Idę sobie zrobić jakieś pyszne śniadanie, trzeba celebrować ostatnie tygodnie życia zanim się skończy 👹

sunshine03, tęczova, Lami, Magda - mbc, przedszkolanka:), blair., Nona lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ