WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Dziewczyny, spokojnie, Magda ma jeszcze czas i ja jej mimo wszystko życzę, żeby jeszcze chwilkę w tej ciąży pochodziła. :-)
    przyłączam się do tych życzeń :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    przyłączam się do tych życzeń :D
    Ja teź, a przynajmniej do momemtu otrzymania przesyłki😂😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja teź, a przynajmniej do momemtu otrzymania przesyłki😂😂
    no właśnie, miałam robić unboxing na forum! :D

przedszkolanka:), Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda, no to jeszcze kilku brakuje. Zobaczymy jak to wyjdzie.
    A powiedz mi czy jak już trafiłaś do hematologa z tymi pierwszymi wynikami, to na resztę dawał skierowania, czy robiłaś prywatnie? Czy dostałaś skierowanie do szpitala na oddział i zrobili wszystko? Jeśli to ostatnie to ile dni to trwało?
    A czy jest jakiś sens, żebym teraz zrobiła to badanie ANA1? Bo z tego co piszecie to mały wydatek, a w zasadzie nikt mi nie zalecał. Czy czekać po ciąży?

Niech sobie maluszek czeka spokojnie w brzuszku 😊 Już nie będziemy go popędzać 😊

Alex, ja się trochę przesunęłam z zastrzykami na boki, czasami moje gigant cycki mi utrudniają, ale na tym etapie już mogłabym to robić z zamkniętymi oczami. Kiedyś miałam fajna miejscówkę nad pępkiem, ale już się utwardziło tam. A teraz jest tak, jak pisze Magda, przykładam igłę, jak czuję ukłucie to nie pcham na siłę i szukam dalej. Zdarza sie, że zrobię dwa dni z rzędu w tę samą stronę brzucha.

Domi, baw się dobrze! Cos czuję, że jak Cię impreza poniesie, to po północy dopiero zawiniesz żagle 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 10:41

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś kolejny test i jedna kreska. Wczoraj wieczorem bardzo bolało mnie podbrzusze, myślałam, że @ się w końcu pojawi a tu nic. Dziś odczuwam tylko lekki ból. Nie wiem co jest grane. Niech ten cykl się już skończy :-(

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko to może seksik albo ćwiczenia na przyspieszenie ☺?

Dokładnie, niech Jerzyk siedzi w brzuchu, każdym dzień jest na wagę złota i może uchronić przed wieloma problemami po 😊

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ja robię zastrzyki tylko po bokach brzucha właśnie. Nigdy nad i pod pępkiem nie robiłam. I tak właśnie myślę w jakim odstępie mogę to robić od pępka itd. Zrobię wam później zdjęcie brzucha i moich siniakow i ocenicie ok?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:01

Magda - mbc, Nikodemka, kark zakamuflowany na maksa, Ani0nka lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:02

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Dzięki Magda, no to jeszcze kilku brakuje. Zobaczymy jak to wyjdzie.
    A powiedz mi czy jak już trafiłaś do hematologa z tymi pierwszymi wynikami, to na resztę dawał skierowania, czy robiłaś prywatnie? Czy dostałaś skierowanie do szpitala na oddział i zrobili wszystko? Jeśli to ostatnie to ile dni to trwało?
    A czy jest jakiś sens, żebym teraz zrobiła to badanie ANA1? Bo z tego co piszecie to mały wydatek, a w zasadzie nikt mi nie zalecał. Czy czekać po ciąży?

Niech sobie maluszek czeka spokojnie w brzuszku 😊 Już nie będziemy go popędzać 😊

Alex, ja się trochę przesunęłam z zastrzykami na boki, czasami moje gigant cycki mi utrudniają, ale na tym etapie już mogłabym to robić z zamkniętymi oczami. Kiedyś miałam fajna miejscówkę nad pępkiem, ale już się utwardziło tam. A teraz jest tak, jak pisze Magda, przykładam igłę, jak czuję ukłucie to nie pcham na siłę i szukam dalej. Zdarza sie, że zrobię dwa dni z rzędu w tę samą stronę brzucha.

Domi, baw się dobrze! Cos czuję, że jak Cię impreza poniesie, to po północy dopiero zawiniesz żagle 😂

Lami, ja trafiłam do hematologa, jak sobie wszystkie wyniki zrobiłam sama prywatnie.
    Ja generalnie na te ostatnie najwazniejsze dla mnie badania wydalam kolo 1600zł.
    Zrobiłam ten test z testu dna i potem dziewczyna z wrocławskiego forum powiedziala mi co mam dorobic i to dorobilam w miedzyczasie czekajac na wizyte, bo ja poszlam do hematologa prywatnie wiec i tak nie mialabym zrefundowanych badan.

ANA zalecił mi endokrynolog (Gawrys, poszlam do niego, bo znowu kazda z dziewczyn byla u niego na konsultacji) jak mi wyszlo ANA3, to moj gin polecil mi reumatologa (pracuje na Borowskiej), a ja go znalazlam na nfz na Bielanach i od niego dostalam skierowanie na ANA2 i dziwnie brzmiace badania i skierowanie na oddzial, bo powiedzial, ze one sa drogie i tak bedzie lepiej, ale trzeba sie liczyc z tym, ze ordynator na Fieldorfa moze mnie nie przyjac. Ale poszlam, pogdalysmy (okazalo sie, ze moj reumatolog ma tam na Fieldorfa duze uznanie) i znalazla mi termin, czekalam 3 mies i zdazylam zajsc w ciaze. Ale wczesniej pytalam pani ordynator czy moge sie starac i powiedziala, ze nie ma co marnowac cykli, bo im to w ogole nie przeszkadza.

ANA1 i inne mozesz robic w ciazy, ciaza moze zmienic wartosci, ale nie zmieni tego, czy je masz czy nie.
    Dlatego ja po ciazy mam zrobic tylko ANA2 zeby zobaczyc, czy cos sie zmienilo w stosunku tym 1:coś tam (ja mialam
    1:80), bo wiadomo, że nie bede nagle cudownie ozdrowiona i zniknie mi Jo-1 ;)

No i po ciazy musze je machnac prywatnie, bo nie dal mi skierowania, bo i tak by mi sie przeterminowalo.

No i na reumatologii nie patrzyli czy ja mam pelny obraz badan na zakrzepice, bo oni zajeli sie tylko swoja dzialka.
    Generalnie wzieli sobie te badania, ale zadnego nie powtorzyli oprocz APTT, PT, TT czyli podstawy podstaw.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko ja mocno trzymam kciuki!
    Beti dzieki za rady :D
    W koncu poprosilam moja siostre zeby mi zrobila, bo po obejrzeniu tych filmikow na youtube troche bylam niepewna co i jak, ale teraz juz wiem ze to nie boli ani nic wiec nastepnym razem sama sobie zrobie :P

Beti82 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale bedzie sie dzialooo! Chyba bedziemy musialy zrobic telekonferencje i wspolnie czekac na Jerzyka :D
    Sloneczko, przylaczam sie do kciukow Teczovej, moze po prostu jeszcze za wczesnie na testowanie, oby tak bylo :)
    Ja dzis spedzilam 2h na gieldzie staroci, kupilam piekne krzeslo do zdjec za 40zl! Widzialam tez przecudna wiklinowa kolyske 😍

Nona, Wik89, Foto_Anna, Beti82 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:15

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czop odszedł razem z krwią, i od razu po tym zaczęły się skurcze. No ale ja byłam 2 tyg po terminie 😁

Magda jeszcze ze 2 tyg zaciskaj nogi, niech posiedzi młody jeszcze trochę :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:15

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona a mierzysz temp? czy termometr jest w odstawce?

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a któraś z Was dzieciatych miała tak, że przed porodem biegunka albo wymioty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 14:13

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda czyżby?? 😁😁
    Ja miałam biegunkę ale organizm może długo się oczyszczać😉😉

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć biegunka to oczyszczenie przed porodem :) Magda, chyba zaczyna się dziać! :)

Ja dzisiaj mega aktywnie, podczytywałam was ale dopiero teraz na chwilę usiadłam i zaraz zmykam na grilla :)
    Jakby któraś potrzebowała to w lidlu dzisiaj znalazłam prześcieradła do łóżeczka, 2 sztuki za 11,99 :) To jak za darmo, a fajny materiał :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c0c91d97672.jpg

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie mam biegunki, ale przy luteinie 400 i zelazie 100 chyba ciezko o biegunke, natomiast jak przez to mam zaparcia, tak dzis mam wrazenie ze wyprozniam sie za wszystkie czasy :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ