Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki
Wiki ,Nikodemko jestescie juz po owu? Jak myslicie?
Ja chyba nie jeszcze
Zobaczymy jutro rano tempWik89 lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Dziękuję dziewczyny za miłe słowa 😁 Przedszkolanko sporo osób brzuch zauważalo wczoraj dopiero jak się za niego łapałam😂 ale byłam sensacją wieczoru jak wyszłam z mężem na parkiet, niektóre wieloryby zbierały szczękę z podłogi... 🙈
Była jeszcze seria pytań kiedy braliśmy ślub, okazuje się, że to było istne grono matematyczne bo wszyscy doliczyli się, że musialam być już wtedy w ciąży 😂 i na nic próba opowiedzenia o tym jak zaczęliśmy się starać i po prostu się stało zgodnie z planem , "ooo wpadka zaliczona, ślub z rozsądku, ale miłość jeszcze przyjdzie nie bójcie się!" 😂😂😂 także tego...
Idę sobie zrobić jakieś pyszne śniadanie, trzeba celebrować ostatnie tygodnie życia zanim się skończy 👹
Ja sie ostatnio dowiedzialam przypadkiem ,ze wcale nie jestem żoną mojego męża hahahhahahDomi_tur, Nona lubią tę wiadomość
-
Czy ja wiem czy się swoja dłuży... Ja dopiero się cieszyłam z prenatalnych
W sumie połówkowe miałam prawie miesiąc temu. Jakoś mi leci
Jak mam leniwy tydzień to się wlecze, ale czasem nagle bach i minął
Teraz odliczam czas do sobotniego echo i urodzin, później do wizyty u gina będę liczyćW lipcu to do kolejnej wizyty i urlopu męża, później 2 tygodnie pewnie spędzimy u rodziców i będą wakacje na działce
Sierpień zleci po wakacjach i zacznę się stresować
Tak naprawdę te 3 miesiące to jak początek ciąży, do 12 tygodnia...
Zleci nie wiadomo kiedy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 09:28
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Hej dziewczynki
Wiki ,Nikodemko jestescie juz po owu? Jak myslicie?
Ja chyba nie jeszcze
Zobaczymy jutro rano tempNikodemka, Dośka, Niezapominajka2, Beti82, Domi_tur, sunshine03, Pestkaa, Lami, Słoneczko123, tęczova, Wik89, przedszkolanka:), blair., madziorek86, Arashe, Nona lubią tę wiadomość
-
O, Fiorella czyli dolaczasz do nas?
Swietnie!
Beti, wydaje mi sie, ze juz po, ale nie mam pewnosci. Wczoraj na owulaku jeszcze byl pik, ale u mnie to normalne.
Tak czy inaczej nadal olewam ten cykl, nie badam proga i nawet nie pamietam w ktorym dc jestem. Zatestuje sobie 14 czerwcaBeti82, fiorella82, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfiorella82 wrote:A to może być zwykły lekarz, czy musi być ginekolog?
Lekarze w medicover są rozliczani z tego, ile zlecają badań i jakie (przynajmniej z tych które sa w pakiecie) i nie zawsze są tacy chętni do wypisania tego skierowania
Ja się np przez całą ciążę do tej pory nie doprosilam o skierowanie na cytologie 🙈 lekarz z medicover uwaza, ze wynik sprzed roku wystarczy zupelnieżadne argumenty o rekomendacjach aktualnych pana doktora nie przekonaly :p oczywiście zrobilam prywatnie :p
-
Myślę, że jak wymazy to ginekolog. Zależy pewnie od lekarza. Moja rodzinna zleca mi wszystko z czym przyjdę i dodaje jeszcze masę od siebie. Ginekolog też nie robi problemu. Więc w sumie pewnie zależy od tego, jak lekarz podchodzi do zadania
także mi ten Medicover dużo daje. Nawet jest coś takiego, że jak masz Centrum Medicover w większych miastach to możesz w ciąży zrobić ileśtam badań bez skierowania od lekarza. Ale ja niestety w Opolu nie mam Centrum i nie mogę, dopytywałam się. Chociaż w pakiecie tę usługę mam. Może się komuś to info przyda
http://www.zawodytworcze.pl/dokumenty/Program%20Opieki%20Medycznej%20Zdrowie%20Premium%20-%20zakres%20uslug.pdfsunshine03 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Hahaha, Domi padłam 😂 No to zabawa nie miała siły przebicia i Cię nie poniosła. Dobrze, że chociaż ogóry były. Ale jak ruszyliście intelektualnie towarzystwo. Dawno pewnie nie mieli tyle rozwywki przez te pieluchy, spacery i w ogóle 😂 A tu dobre rady trzeba było z rękawa rzucać i jeszcze zagadki matematyczne!
Magda, AniOnka gratuluję pełnych pokonczonych tygodni. Magdy test pamiętam z samego początku, pierwsze dni na forum jak byłam 😊
Fiorella, super! No to odliczamy! Ale się emocje szykują! Musi być wysyp kresek podwójnych i koniec!
Wczoraj byłam na "baby shower" u koleżanki. Były nasze wspólne koleżanki że studiów, z którymi nie utrzymuję kontaktu. Po 3 h padło pytanie czy też jestem w ciąży, bo można tak wywnioskować po kilku moich wypowiedziach. Więc mówię,, że tak: ooo, a który to miesiąc? 2,3? Nie, 7. 😂
Chyba muszę zacząć nosić obcisłe ciuchy. Ostatnio jakaś baba w tramwaju stanęła przy mnie i nie złapała się za uchwyt przy siedzeniu, tylko przełożyła się przez całą mnie i złapała się za rurę przy oknie i tak wisi nade mną, a raczej brzuchem i dyszy i stęka, bo przecież ja taką niedomyślna i nie ustępuję jej miejsca. (Było wolne miejsce kawałek dalej i multum młodych siedzących ludzi). Więc jej mówię przepraszam, czy mogłaby pani złapać się uchwytu na siedzeniu, bo jestem w ciąży i boję się, że przy hamowaniu albo zakręcie upadnie pani na mój brzuch. Łooo, dopiero zaczęła stękać i musiała dodać kręcenie głową, żebym zauważyła jej dezaprobatę na moje bezczelne zachowanie 😂😂😂Magda - mbc, Dośka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Bardzo dobrze Lami, ze zwrocilas uwage.
Wczoraj tez taka starsza pani zaczela cmokac do mojego psa i ten chcial do niej isc i zaczal mnie szarpac, a ze do cierpliwych wczoraj nie nalezalam to mowie do niej: widzi pani, ze jestem w ciazy i ciezko mi z nim isc, to go jeszcze pani wola. Trzeba sie troche zastanowic mowie do niej, bo ja rozumiem, ze mily piesek, ale jednak obcy i do tego z kobieta w ciazy wiec bedzie pani taka uprzejma i teraz pojdzie w druga strone. Zatkalo ja, ale poszla.
W sumie nie pomyslalam, ze zwalanim brzuch, o kurde, to beda podwojne emocje!!!
Mam jeszcze pytanie do dzieciatych, robilyscie ktg, bo mnie na razie nikt nie wyslal💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Oo tak Magda, uwielbiam tak w ogóle cmokanie na obce psy, mój na szczęście reaguje ostrym szczekaniem i wszyscy uciekają 😂 ale jak ostatnio podeszła do mnie kobieta z 3-letnim dzieckiem i bez pytania zaproponowała dziecku żeby podeszło blisko pieska(przypominam, że mam owczarka niemieckiego pobudzonego więc na dworze zachowuje się jakby był dziesięć lat w niewoli😂). Kulturalnie musiałam zapytać pani czy jest normalna, czy uważa że to rozsądne bez pytania podpuszczać dziecko i czyja to będzie wina jak mój pies przewróci smarkacza...
Magda, poza czopem coś jeszcze się u Ciebie dzieje?
To kto testuje w najbliższym czasie? 😁😁😁 -
Lami, ja mam odwrotny problem. Nie jestem w ciazy, a wszyscy mysla, ze jestem 😂 Przytylam, a przy mojej wadzie postawy mam wystajacy brzuch, wiec jest kombo. W ogole troche mnie martwi, ze nie moge schudnac... Od miesiaca trzymam diete, wiecej sie ruszam, a od dwoch tygodni naprawde mocno sie do tego przykladam i waga ani drgnie, a ja caly czas czuje sie gruba i spuchnieta.
Chyba najblizsze testowanie to te grupowe za 2 tyg? -
My mamy golden retrievera czyli psa kochającego absolutnie wszystkich i wszystko i cmokanie , wołanie , głaskanie bez pytania mamy na porządku dziennym. Nie musze mówić że próbując okiełznać mojego psa doprowadza mnie to do szału. Ale ludzie mają to absolutnie gdzieś.
Beti a nie mówiłam?
My się chillujemy na słoneczku. Chociaż alergia mnie niebawem wykończy 😔 ale widziałam dziś lecące całe stado bocianów - wysłałam do wszytkich naszych staraczek 😊
fiorella82, tęczova, Wik89, Lami, Beti82, blair. lubią tę wiadomość