X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Wiki ,Nikodemko jestescie juz po owu? Jak myslicie?
    Ja chyba nie jeszcze :P
    Zobaczymy jutro rano temp

Wik89 lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa 😁 Przedszkolanko sporo osób brzuch zauważalo wczoraj dopiero jak się za niego łapałam😂 ale byłam sensacją wieczoru jak wyszłam z mężem na parkiet, niektóre wieloryby zbierały szczękę z podłogi... 🙈
    Była jeszcze seria pytań kiedy braliśmy ślub, okazuje się, że to było istne grono matematyczne bo wszyscy doliczyli się, że musialam być już wtedy w ciąży 😂 i na nic próba opowiedzenia o tym jak zaczęliśmy się starać i po prostu się stało zgodnie z planem , "ooo wpadka zaliczona, ślub z rozsądku, ale miłość jeszcze przyjdzie nie bójcie się!" 😂😂😂 także tego...

Idę sobie zrobić jakieś pyszne śniadanie, trzeba celebrować ostatnie tygodnie życia zanim się skończy 👹
    hahahha Domi dobre ale tak czułam w Twoim przypadku ,ze sie kiedys znajdzie nie jeden mądry co tak powie .Srał ich pies kochana
    Ja sie ostatnio dowiedzialam przypadkiem ,ze wcale nie jestem żoną mojego męża hahahhahah

Domi_tur, Nona lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem czy się swoja dłuży... Ja dopiero się cieszyłam z prenatalnych :D W sumie połówkowe miałam prawie miesiąc temu. Jakoś mi leci :) Jak mam leniwy tydzień to się wlecze, ale czasem nagle bach i minął :)
    Teraz odliczam czas do sobotniego echo i urodzin, później do wizyty u gina będę liczyć :) W lipcu to do kolejnej wizyty i urlopu męża, później 2 tygodnie pewnie spędzimy u rodziców i będą wakacje na działce :) Sierpień zleci po wakacjach i zacznę się stresować :D Tak naprawdę te 3 miesiące to jak początek ciąży, do 12 tygodnia... :) Zleci nie wiadomo kiedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 09:28

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Hej dziewczynki
    Wiki ,Nikodemko jestescie juz po owu? Jak myslicie?
    Ja chyba nie jeszcze :P
    Zobaczymy jutro rano temp
    Hej, ja dołączam do waszego grona, za dwa tygodnie będzie gorąco jak będziemy drugiej kreski wypatrywać 😂 Ja byłam wczoraj na podglądzie. Miałam pęcherzyk 24mm który pewnie chwilę po badaniu eksplodowal. Seks w piątek wieczorem i dziś rano, może się jakiś chłopak wkręci... Strasznie bym chciała żeby się udało, wczoraj dostałam skierowanie na wszystkie wymazy i bakterie potrzebne do HSG, AMH I TSH, oczywiście wszystko prywatnie i jak pomyślę o wydawaniu kasy to mi słabo, fajny wózek by był za to wszystko 😐 jutro sobie zadzwonię do Medicover, bo niby mam pakiet w pracy na wszystkie badania, ale nie wiem czy mogę sobie tak isc że skierowaniem od swojego gina, czy tam mi muszą to skierowanie przepisać...

Nikodemka, Dośka, Niezapominajka2, Beti82, Domi_tur, sunshine03, Pestkaa, Lami, Słoneczko123, tęczova, Wik89, przedszkolanka:), blair., madziorek86, Arashe, Nona lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella musisz mieć skierowanie od lekarza Medicover i wtedy badania za darmo :) Ja tak chodzę właśnie. Po co masz płacić, lepiej załatwić na pakiet :) bo to drogie badania

fiorella82 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Fiorella czyli dolaczasz do nas? :) Swietnie!
    Beti, wydaje mi sie, ze juz po, ale nie mam pewnosci. Wczoraj na owulaku jeszcze byl pik, ale u mnie to normalne.
    Tak czy inaczej nadal olewam ten cykl, nie badam proga i nawet nie pamietam w ktorym dc jestem. Zatestuje sobie 14 czerwca :)

Beti82, fiorella82, madziorek86 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bedą emocje za dwa tygodnie!!

Do boju Dziewczyny!! Czas na wysyp kresek!! 😍

Beti82, fiorella82, tęczova, Wik89, przedszkolanka:), madziorek86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to za 2 tyg będzie! Magda przecież zwalnia brzuch :)

sunshine03, Magda - mbc, Wik89, Beti82, madziorek86, Arashe, Nona lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Fiorella musisz mieć skierowanie od lekarza Medicover i wtedy badania za darmo :) Ja tak chodzę właśnie. Po co masz płacić, lepiej załatwić na pakiet :) bo to drogie badania
    A to może być zwykły lekarz, czy musi być ginekolog?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 wrote:
    A to może być zwykły lekarz, czy musi być ginekolog?
    Wydaje mi się, że skoro wymazy, amh itd to musi być ginekolog w medicover.

Lekarze w medicover są rozliczani z tego, ile zlecają badań i jakie (przynajmniej z tych które sa w pakiecie) i nie zawsze są tacy chętni do wypisania tego skierowania :)

Ja się np przez całą ciążę do tej pory nie doprosilam o skierowanie na cytologie 🙈 lekarz z medicover uwaza, ze wynik sprzed roku wystarczy zupelnie ;) żadne argumenty o rekomendacjach aktualnych pana doktora nie przekonaly :p oczywiście zrobilam prywatnie :p

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak wymazy to ginekolog. Zależy pewnie od lekarza. Moja rodzinna zleca mi wszystko z czym przyjdę i dodaje jeszcze masę od siebie. Ginekolog też nie robi problemu. Więc w sumie pewnie zależy od tego, jak lekarz podchodzi do zadania :) także mi ten Medicover dużo daje. Nawet jest coś takiego, że jak masz Centrum Medicover w większych miastach to możesz w ciąży zrobić ileśtam badań bez skierowania od lekarza. Ale ja niestety w Opolu nie mam Centrum i nie mogę, dopytywałam się. Chociaż w pakiecie tę usługę mam. Może się komuś to info przyda :)

http://www.zawodytworcze.pl/dokumenty/Program%20Opieki%20Medycznej%20Zdrowie%20Premium%20-%20zakres%20uslug.pdf

sunshine03 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo alex, jestem gapa jednak :D bo mogłam bez skierowania iść na tą cytologię 🙈 teraz już będę pilnować i w razie czego bez skierowania idę, bo w wawie mogę :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun tylko sprawdź, jaki masz pakiet :) Ja mam ten full full :) Oprócz porodu w centrach bo i tak nie mam w Opolu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Domi padłam 😂 No to zabawa nie miała siły przebicia i Cię nie poniosła. Dobrze, że chociaż ogóry były. Ale jak ruszyliście intelektualnie towarzystwo. Dawno pewnie nie mieli tyle rozwywki przez te pieluchy, spacery i w ogóle 😂 A tu dobre rady trzeba było z rękawa rzucać i jeszcze zagadki matematyczne!

Magda, AniOnka gratuluję pełnych pokonczonych tygodni. Magdy test pamiętam z samego początku, pierwsze dni na forum jak byłam 😊

Fiorella, super! No to odliczamy! Ale się emocje szykują! Musi być wysyp kresek podwójnych i koniec!

Wczoraj byłam na "baby shower" u koleżanki. Były nasze wspólne koleżanki że studiów, z którymi nie utrzymuję kontaktu. Po 3 h padło pytanie czy też jestem w ciąży, bo można tak wywnioskować po kilku moich wypowiedziach. Więc mówię,, że tak: ooo, a który to miesiąc? 2,3? Nie, 7. 😂
    Chyba muszę zacząć nosić obcisłe ciuchy. Ostatnio jakaś baba w tramwaju stanęła przy mnie i nie złapała się za uchwyt przy siedzeniu, tylko przełożyła się przez całą mnie i złapała się za rurę przy oknie i tak wisi nade mną, a raczej brzuchem i dyszy i stęka, bo przecież ja taką niedomyślna i nie ustępuję jej miejsca. (Było wolne miejsce kawałek dalej i multum młodych siedzących ludzi). Więc jej mówię przepraszam, czy mogłaby pani złapać się uchwytu na siedzeniu, bo jestem w ciąży i boję się, że przy hamowaniu albo zakręcie upadnie pani na mój brzuch. Łooo, dopiero zaczęła stękać i musiała dodać kręcenie głową, żebym zauważyła jej dezaprobatę na moje bezczelne zachowanie 😂😂😂

Magda - mbc, Dośka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze Lami, ze zwrocilas uwage.
    Wczoraj tez taka starsza pani zaczela cmokac do mojego psa i ten chcial do niej isc i zaczal mnie szarpac, a ze do cierpliwych wczoraj nie nalezalam to mowie do niej: widzi pani, ze jestem w ciazy i ciezko mi z nim isc, to go jeszcze pani wola. Trzeba sie troche zastanowic mowie do niej, bo ja rozumiem, ze mily piesek, ale jednak obcy i do tego z kobieta w ciazy wiec bedzie pani taka uprzejma i teraz pojdzie w druga strone. Zatkalo ja, ale poszla.

W sumie nie pomyslalam, ze zwalanim brzuch, o kurde, to beda podwojne emocje!!! :)

Mam jeszcze pytanie do dzieciatych, robilyscie ktg, bo mnie na razie nikt nie wyslal :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tak Magda, uwielbiam tak w ogóle cmokanie na obce psy, mój na szczęście reaguje ostrym szczekaniem i wszyscy uciekają 😂 ale jak ostatnio podeszła do mnie kobieta z 3-letnim dzieckiem i bez pytania zaproponowała dziecku żeby podeszło blisko pieska(przypominam, że mam owczarka niemieckiego pobudzonego więc na dworze zachowuje się jakby był dziesięć lat w niewoli😂). Kulturalnie musiałam zapytać pani czy jest normalna, czy uważa że to rozsądne bez pytania podpuszczać dziecko i czyja to będzie wina jak mój pies przewróci smarkacza...

Magda, poza czopem coś jeszcze się u Ciebie dzieje? :)

To kto testuje w najbliższym czasie? 😁😁😁

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No generalnie o zachowaniach ludzi do naszych psow, to pewnie moglybysmy ksiazke napisac :D
    Nie oprocz tego czopa i lazenia wczoraj do toalety, to nic. Dzis tez sie czuje duzo lepiej.
    Chcialabym wytrzymac do srodowej wizyty :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, ja mam odwrotny problem. Nie jestem w ciazy, a wszyscy mysla, ze jestem 😂 Przytylam, a przy mojej wadzie postawy mam wystajacy brzuch, wiec jest kombo. W ogole troche mnie martwi, ze nie moge schudnac... Od miesiaca trzymam diete, wiecej sie ruszam, a od dwoch tygodni naprawde mocno sie do tego przykladam i waga ani drgnie, a ja caly czas czuje sie gruba i spuchnieta.

Chyba najblizsze testowanie to te grupowe za 2 tyg? :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja cała ciążę prowadzilam w luxmedzie i też nie miałam ani razu ktg. Dopiero jak zgłosiłam się do szpitala już po terminie.

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy golden retrievera czyli psa kochającego absolutnie wszystkich i wszystko i cmokanie , wołanie , głaskanie bez pytania mamy na porządku dziennym. Nie musze mówić że próbując okiełznać mojego psa doprowadza mnie to do szału. Ale ludzie mają to absolutnie gdzieś.

Beti a nie mówiłam?

My się chillujemy na słoneczku. Chociaż alergia mnie niebawem wykończy 😔 ale widziałam dziś lecące całe stado bocianów - wysłałam do wszytkich naszych staraczek 😊

fiorella82, tęczova, Wik89, Lami, Beti82, blair. lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ