X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Wiki ,Nikodemko jestescie juz po owu? Jak myslicie?
    Ja chyba nie jeszcze :P
    Zobaczymy jutro rano temp

Wik89 lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa 😁 Przedszkolanko sporo osób brzuch zauważalo wczoraj dopiero jak się za niego łapałam😂 ale byłam sensacją wieczoru jak wyszłam z mężem na parkiet, niektóre wieloryby zbierały szczękę z podłogi... 🙈
    Była jeszcze seria pytań kiedy braliśmy ślub, okazuje się, że to było istne grono matematyczne bo wszyscy doliczyli się, że musialam być już wtedy w ciąży 😂 i na nic próba opowiedzenia o tym jak zaczęliśmy się starać i po prostu się stało zgodnie z planem , "ooo wpadka zaliczona, ślub z rozsądku, ale miłość jeszcze przyjdzie nie bójcie się!" 😂😂😂 także tego...

Idę sobie zrobić jakieś pyszne śniadanie, trzeba celebrować ostatnie tygodnie życia zanim się skończy 👹
    hahahha Domi dobre ale tak czułam w Twoim przypadku ,ze sie kiedys znajdzie nie jeden mądry co tak powie .Srał ich pies kochana
    Ja sie ostatnio dowiedzialam przypadkiem ,ze wcale nie jestem żoną mojego męża hahahhahah

Domi_tur, Nona lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem czy się swoja dłuży... Ja dopiero się cieszyłam z prenatalnych :D W sumie połówkowe miałam prawie miesiąc temu. Jakoś mi leci :) Jak mam leniwy tydzień to się wlecze, ale czasem nagle bach i minął :)
    Teraz odliczam czas do sobotniego echo i urodzin, później do wizyty u gina będę liczyć :) W lipcu to do kolejnej wizyty i urlopu męża, później 2 tygodnie pewnie spędzimy u rodziców i będą wakacje na działce :) Sierpień zleci po wakacjach i zacznę się stresować :D Tak naprawdę te 3 miesiące to jak początek ciąży, do 12 tygodnia... :) Zleci nie wiadomo kiedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 09:28

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Hej dziewczynki
    Wiki ,Nikodemko jestescie juz po owu? Jak myslicie?
    Ja chyba nie jeszcze :P
    Zobaczymy jutro rano temp
    Hej, ja dołączam do waszego grona, za dwa tygodnie będzie gorąco jak będziemy drugiej kreski wypatrywać 😂 Ja byłam wczoraj na podglądzie. Miałam pęcherzyk 24mm który pewnie chwilę po badaniu eksplodowal. Seks w piątek wieczorem i dziś rano, może się jakiś chłopak wkręci... Strasznie bym chciała żeby się udało, wczoraj dostałam skierowanie na wszystkie wymazy i bakterie potrzebne do HSG, AMH I TSH, oczywiście wszystko prywatnie i jak pomyślę o wydawaniu kasy to mi słabo, fajny wózek by był za to wszystko 😐 jutro sobie zadzwonię do Medicover, bo niby mam pakiet w pracy na wszystkie badania, ale nie wiem czy mogę sobie tak isc że skierowaniem od swojego gina, czy tam mi muszą to skierowanie przepisać...

Nikodemka, Dośka, Niezapominajka2, Beti82, Domi_tur, sunshine03, Pestkaa, Lami, Słoneczko123, tęczova, Wik89, przedszkolanka:), blair., madziorek86, Arashe, Nona lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella musisz mieć skierowanie od lekarza Medicover i wtedy badania za darmo :) Ja tak chodzę właśnie. Po co masz płacić, lepiej załatwić na pakiet :) bo to drogie badania

fiorella82 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Fiorella czyli dolaczasz do nas? :) Swietnie!
    Beti, wydaje mi sie, ze juz po, ale nie mam pewnosci. Wczoraj na owulaku jeszcze byl pik, ale u mnie to normalne.
    Tak czy inaczej nadal olewam ten cykl, nie badam proga i nawet nie pamietam w ktorym dc jestem. Zatestuje sobie 14 czerwca :)

Beti82, fiorella82, madziorek86 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bedą emocje za dwa tygodnie!!

Do boju Dziewczyny!! Czas na wysyp kresek!! 😍

Beti82, fiorella82, tęczova, Wik89, przedszkolanka:), madziorek86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to za 2 tyg będzie! Magda przecież zwalnia brzuch :)

sunshine03, Magda - mbc, Wik89, Beti82, madziorek86, Arashe, Nona lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Fiorella musisz mieć skierowanie od lekarza Medicover i wtedy badania za darmo :) Ja tak chodzę właśnie. Po co masz płacić, lepiej załatwić na pakiet :) bo to drogie badania
    A to może być zwykły lekarz, czy musi być ginekolog?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 wrote:
    A to może być zwykły lekarz, czy musi być ginekolog?
    Wydaje mi się, że skoro wymazy, amh itd to musi być ginekolog w medicover.

Lekarze w medicover są rozliczani z tego, ile zlecają badań i jakie (przynajmniej z tych które sa w pakiecie) i nie zawsze są tacy chętni do wypisania tego skierowania :)

Ja się np przez całą ciążę do tej pory nie doprosilam o skierowanie na cytologie 🙈 lekarz z medicover uwaza, ze wynik sprzed roku wystarczy zupelnie ;) żadne argumenty o rekomendacjach aktualnych pana doktora nie przekonaly :p oczywiście zrobilam prywatnie :p

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak wymazy to ginekolog. Zależy pewnie od lekarza. Moja rodzinna zleca mi wszystko z czym przyjdę i dodaje jeszcze masę od siebie. Ginekolog też nie robi problemu. Więc w sumie pewnie zależy od tego, jak lekarz podchodzi do zadania :) także mi ten Medicover dużo daje. Nawet jest coś takiego, że jak masz Centrum Medicover w większych miastach to możesz w ciąży zrobić ileśtam badań bez skierowania od lekarza. Ale ja niestety w Opolu nie mam Centrum i nie mogę, dopytywałam się. Chociaż w pakiecie tę usługę mam. Może się komuś to info przyda :)

http://www.zawodytworcze.pl/dokumenty/Program%20Opieki%20Medycznej%20Zdrowie%20Premium%20-%20zakres%20uslug.pdf

sunshine03 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo alex, jestem gapa jednak :D bo mogłam bez skierowania iść na tą cytologię 🙈 teraz już będę pilnować i w razie czego bez skierowania idę, bo w wawie mogę :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun tylko sprawdź, jaki masz pakiet :) Ja mam ten full full :) Oprócz porodu w centrach bo i tak nie mam w Opolu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Domi padłam 😂 No to zabawa nie miała siły przebicia i Cię nie poniosła. Dobrze, że chociaż ogóry były. Ale jak ruszyliście intelektualnie towarzystwo. Dawno pewnie nie mieli tyle rozwywki przez te pieluchy, spacery i w ogóle 😂 A tu dobre rady trzeba było z rękawa rzucać i jeszcze zagadki matematyczne!

Magda, AniOnka gratuluję pełnych pokonczonych tygodni. Magdy test pamiętam z samego początku, pierwsze dni na forum jak byłam 😊

Fiorella, super! No to odliczamy! Ale się emocje szykują! Musi być wysyp kresek podwójnych i koniec!

Wczoraj byłam na "baby shower" u koleżanki. Były nasze wspólne koleżanki że studiów, z którymi nie utrzymuję kontaktu. Po 3 h padło pytanie czy też jestem w ciąży, bo można tak wywnioskować po kilku moich wypowiedziach. Więc mówię,, że tak: ooo, a który to miesiąc? 2,3? Nie, 7. 😂
    Chyba muszę zacząć nosić obcisłe ciuchy. Ostatnio jakaś baba w tramwaju stanęła przy mnie i nie złapała się za uchwyt przy siedzeniu, tylko przełożyła się przez całą mnie i złapała się za rurę przy oknie i tak wisi nade mną, a raczej brzuchem i dyszy i stęka, bo przecież ja taką niedomyślna i nie ustępuję jej miejsca. (Było wolne miejsce kawałek dalej i multum młodych siedzących ludzi). Więc jej mówię przepraszam, czy mogłaby pani złapać się uchwytu na siedzeniu, bo jestem w ciąży i boję się, że przy hamowaniu albo zakręcie upadnie pani na mój brzuch. Łooo, dopiero zaczęła stękać i musiała dodać kręcenie głową, żebym zauważyła jej dezaprobatę na moje bezczelne zachowanie 😂😂😂

Magda - mbc, Dośka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze Lami, ze zwrocilas uwage.
    Wczoraj tez taka starsza pani zaczela cmokac do mojego psa i ten chcial do niej isc i zaczal mnie szarpac, a ze do cierpliwych wczoraj nie nalezalam to mowie do niej: widzi pani, ze jestem w ciazy i ciezko mi z nim isc, to go jeszcze pani wola. Trzeba sie troche zastanowic mowie do niej, bo ja rozumiem, ze mily piesek, ale jednak obcy i do tego z kobieta w ciazy wiec bedzie pani taka uprzejma i teraz pojdzie w druga strone. Zatkalo ja, ale poszla.

W sumie nie pomyslalam, ze zwalanim brzuch, o kurde, to beda podwojne emocje!!! :)

Mam jeszcze pytanie do dzieciatych, robilyscie ktg, bo mnie na razie nikt nie wyslal :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tak Magda, uwielbiam tak w ogóle cmokanie na obce psy, mój na szczęście reaguje ostrym szczekaniem i wszyscy uciekają 😂 ale jak ostatnio podeszła do mnie kobieta z 3-letnim dzieckiem i bez pytania zaproponowała dziecku żeby podeszło blisko pieska(przypominam, że mam owczarka niemieckiego pobudzonego więc na dworze zachowuje się jakby był dziesięć lat w niewoli😂). Kulturalnie musiałam zapytać pani czy jest normalna, czy uważa że to rozsądne bez pytania podpuszczać dziecko i czyja to będzie wina jak mój pies przewróci smarkacza...

Magda, poza czopem coś jeszcze się u Ciebie dzieje? :)

To kto testuje w najbliższym czasie? 😁😁😁

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No generalnie o zachowaniach ludzi do naszych psow, to pewnie moglybysmy ksiazke napisac :D
    Nie oprocz tego czopa i lazenia wczoraj do toalety, to nic. Dzis tez sie czuje duzo lepiej.
    Chcialabym wytrzymac do srodowej wizyty :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, ja mam odwrotny problem. Nie jestem w ciazy, a wszyscy mysla, ze jestem 😂 Przytylam, a przy mojej wadzie postawy mam wystajacy brzuch, wiec jest kombo. W ogole troche mnie martwi, ze nie moge schudnac... Od miesiaca trzymam diete, wiecej sie ruszam, a od dwoch tygodni naprawde mocno sie do tego przykladam i waga ani drgnie, a ja caly czas czuje sie gruba i spuchnieta.

Chyba najblizsze testowanie to te grupowe za 2 tyg? :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja cała ciążę prowadzilam w luxmedzie i też nie miałam ani razu ktg. Dopiero jak zgłosiłam się do szpitala już po terminie.

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy golden retrievera czyli psa kochającego absolutnie wszystkich i wszystko i cmokanie , wołanie , głaskanie bez pytania mamy na porządku dziennym. Nie musze mówić że próbując okiełznać mojego psa doprowadza mnie to do szału. Ale ludzie mają to absolutnie gdzieś.

Beti a nie mówiłam?

My się chillujemy na słoneczku. Chociaż alergia mnie niebawem wykończy 😔 ale widziałam dziś lecące całe stado bocianów - wysłałam do wszytkich naszych staraczek 😊

fiorella82, tęczova, Wik89, Lami, Beti82, blair. lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ