Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nona, eh no wlasnie nie wiem, po prostu gin na podstawie dotychczasowych wynikow roznych badan (akurat mialam wtedy prog zbadany z listopada i wynosil 18 ng/ml, dopiero po wizycie te 3 tyg temu zrobilam proga 7dpo i byl coś okolo 24 ng/ml) zlecil w tym cyklu clo, zastrzyk i duphaston 10 dni, niejako w zestawie. Mowil, ze ogolnie na polepszenie jakosci owu i cialka zoltego (aha, ostatnio na monicie owulacji nie bylo u mnie widac cialka zoltego - moze stad ten duphaston).
Nona lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyJa już po owu, o ile w ogóle była w tym cyklu i pęcherzyk pekl. To pierwszy cykl w tym roku, który przebiegł bezboleśnie, nie wiem czy to kwestia tej infekcji pęcherza, czy coś, ale mimo iż miałam pęcherzyk po stronie cp, to prawie wcale go nie czułam, a miesiąc temu trzy dni kulalam, bo mi na całą nogę promieniował ból podczas owu. Na wszelki wypadek wczoraj poprawiliśmy i warsztat staraniowy w tym miesiącu zamkniety. Umówiłam się na 13.06 do medicoveru, po skierowania na badania za darmoszke. AMH tam tylko nie ma chyba, a HSG jest poza moim pakietem i kosztuje 1200. To całkiem sporo, bo w klinice leczenia niepłodności, gdzie chodzę i gdzie robiłam jest za 400. A z takich okoloowuacyjnych rzeczy to strasznie wody nabrałam. Mam +3 kg na wadze. Wracam do diety!
Wik89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłoneczko123 wrote:Dziękuję Magda ☺ Może w czwartek uda mi się coś zbadać, bo mam wolne.
Wtedy dorobić samemu kilka badań napewno będzie taniej niż wszystkie samemu ☺ -
Wik89 wrote:Nona, eh no wlasnie nie wiem, po prostu gin na podstawie dotychczasowych wynikow roznych badan (akurat mialam wtedy prog zbadany z listopada i wynosil 18 ng/ml, dopiero po wizycie te 3 tyg temu zrobilam proga 7dpo i byl coś okolo 24 ng/ml) zlecil w tym cyklu clo, zastrzyk i duphaston 10 dni, niejako w zestawie. Mowil, ze ogolnie na polepszenie jakosci owu i cialka zoltego (aha, ostatnio na monicie owulacji nie bylo u mnie widac cialka zoltego - moze stad ten duphaston).
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Słoneczko123 wrote:Kark, niestety chodzę prywatnie...
Pierwsza pula - tu możesz dostać od internisty kilka rzeczy plus dopłacisz ok.
250-300zł. 100zł odpłacisz już za samą insulinę.
Druga nie do refundacji wychodzi też kolo 300. Bo homocysteina
u nas 60 reszta po 35-50 zdaje się.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnySłoneczko123 wrote:Kark, niestety chodzę prywatnie...
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Magda, homocysteine i kwas foliowy już badałam. Także trochę mi odchodzi. Krzywe mam za 119 zł w Alabie, także nie ma dramatu. Reszta to już kosmos. W czwartek jakieś podstawowe prywatnie zrobię za maks. 200 zł.
Kark, u ginekolodzy na nfz są jacyś popieprzeni. Chodziłam do jednej to nawet nie chciała mi powiedzieć z którego jajnika będzie owu, a co dopiero o badania prosić. Jak zrobiłam prywatnie i do niej przyszłam to olała sprawę, a już wtedy prolaktyna była za wysoka. Także pozostaje mi robić prywatnie, bo nie mam już siły znowu kogoś szukać..Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Jeny, Słoneczko, to myśmy były przekonane, że ta ginka to NFZ. W tym przypadku to najzwyklejsza naciągaczka, która ciągnie Cię na monitoring 10 i 15 dni po owulacji nie wiedzieć po co 😱😱😱
Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
O, akurat weszlyscie na aktualny dla mnie temat :d Wlasnie sie zastanawiam czy brac luteine. Jeszcze miesiac temu lykalabym ja jak szalona, ale teraz przy tym moim „wyluzowaniu” chyba wolalabym nie brac nic, bo wiem, ze na maksa podkreci mi PMS.
Z drugiej strony w tamtym cyklu moj progesteron wynosil niecale 16
Wiki, ja tez mam zalecona dawke 2x1.
U mnie juz na pewno po owu. Czuje to w cyckach. -
nick nieaktualnyLami wrote:Jeny, Słoneczko, to myśmy były przekonane, że ta ginka to NFZ. W tym przypadku to najzwyklejsza naciągaczka, która ciągnie Cię na monitoring 10 i 15 dni po owulacji nie wiedzieć po co 😱😱😱
Choć to akurat też jest dziwne, że pracuje za free...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 09:46
-
Hejka, ja po wizycie
młody spał jak zabity, buźkę chciałyśmy podejrzeć ale nie było opcji, twarz wtulona jak w poduszkę.
Generalnie wszystko ok, mam trochę niskie ciśnienie 90/60 (mimo wypitej kawy sypanej). To by tłumaczyło to, że śpię w ciągu dnia.
Jak mój młody taki śpioch, to ja nie wiem kiedy ruchy poczuję haha
Wik89, Magda - mbc, alex0806, Dośka, Beti82, Pestkaa, Szczęściara, Słoneczko123, kark zakamuflowany na maksa, Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Nikodemka wrote:50mg, podjęzykową, 2x1
W ogole mam opakowanie podjezykowej w domu, to Ci wysle jak juz bedzie po porodach itp., dopochwowa tez Ci dorzuce, to co mi zostalo.
Ja sie nie znam na tym, ale moj gin uwaza, ze lutka pod jezyk jest bez sensu, ze wtedy lepiej lykac dupka.
Ale tak jak mowie - ja sie nie znam i nie moge dupka ze wzgledu na to, ze to jest syntetyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 10:56
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dzieki Magda, bede wdzieczna
Mam tez recepte na Dupka, ale troche sie go boje, bo nie mam pewnosci czy te ostatnie zle samopoczucie nie bylo nim spowodowane.