Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaraz Was dokladniej nadrobie, a tymczasem dodam, ze Przedszko to mistrz, Monia, ciesze sie, ze wszystko dobrze :*
Mam cos dla wierzacych ovufriendek. Niedaleko ode mnie jest miejsce objawienia Matki Boskiej. Moje ukochane, przepiekne, w srodku lasu... Wsiadlam na rower i pojechalam pomodlic sie za Nas wszystkie - brzuchate i jeszcze nie brzuchate.
O tu:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f50e41283540.jpgblair., tęczova, Szczęściara, Niezapominajka2, Beti82, kark zakamuflowany na maksa, przedszkolanka:), Dośka, Arashe, Wik89, Nona, fiorella82 lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanki, piękne rzeczy szyjesz.
Nikodemko, ja jestem bardzo wierząca i jak nam nie wychodziły starania to pojechaliśmy do Matki Boskiej Matemblewskij i zaczęliśmy odmawiać modlitwę i w następnym cyklu się udało 😇
Poza tym, moja lekarka do mnie zadzwoniła, że z tymi mutacjami, to dokładamy heparynę. Byłam u niej po receptę i startujemy z neoparinem 0,4 (aspirin i medargin pozostają bez zmian).
Mam nadzieję, że teraz już spokojniej będę przechodzić tę ciążę.Nikodemka, Beti82, przedszkolanka:), Arashe, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Szczęściara wrote:Dziewczyny chyba dzisiaj przesadziłam ze sprzątaniem znowu czuję podbrzusze. Kilka godz temu brałam nospe. Moge teraz wziąć magnez czy nie bardzo?? Nie chce też uzależnić się od tabletek😕😕
Szczęściara, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Szczęściaro możesz, albo magnez pierw weź
Nikodemko a propo wierzenia to coś Wam opowiem. Ciocia mojego męża dowiedziała się o raku wątroby z przerzutami... zaczęła się załamywać, w tydzień schudła 4 kg. Dodam,że ma syna 6-7 letniego. Moja teściowa oczywiście cała zaaferowana sytuacją pojechała dzisiaj do Częstochowy się modlić za nią,za dalszą diagnostykę ,leczenie i wiecie co? Po mszy pojechała do niej i w drodze dostała od niej telefon,że dzwonił jakiś profesor (on miał się sprawą zająć bliżej bo coś mu się nie podobało, że wyniki tak fatalne na bardzo rzadki przypadek) i okazało się,że... jest zdrowa!!!! Czaicie?5 lekarzy jej wmówiło raka z przerzutami,zdrowej kobiecie!! aż gęsiej skóry dostałam jak teściowa zadzwoniła..
Szczęściara, Arashe, PierwiastkaZuza, Wik89, tęczova lubią tę wiadomość
-
O matko
ale to musial byc dla niej szok! Jak dobrze, ze takie cuda sie zdarzaja.
Nie wiem jak Wy, ale mi film „Cuda z nieba” wycisnal chyba 80% łez -
Szok był, bo powiadamiała wszystkich tylko ,że jest zdrowa bo nic nie mogła powiedzieć więcej tak ze szczęścia płakała..
Edit: Dośka ja również ruchów gratuluję :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 21:13
Dośka lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam tylko, że bardzo mnie poruszyło, przybiło czy już sama nie wiem co, to stwierdzenie ginki. Dla mnie to mało prawdopodobne, ale dotknęło mnie bardzo. Nie wiem jak, ale wytrzymałam te 8 godzin w pracy, a w domu pękłam, łzy płyną same.
Stwierdziliśmy z mężem, że szukamy innego lekarza. Poczekam tylko do poniedziałku i zobaczę jakie badania mi zleci.
Nikodemko, wyciągnę badania od rodzinnego na co się da. Zaniosę mu listę i bez ponad połowy zleconych badań nie wychodzę z gabinetu.
Lami, mąż bierze Acertin i Androvit.
Magda, ktoś Ci zlecał zbadanie ANA czy robiłaś na własną rękę?
Meggs, zaraz napiszę Ci adres. Natrzyj ją dobrze 😊
Arashe, piękny brzusio ☺
Monia, cieszę sie, że u Ciebie i maluszka wszystko dobrze ☺Beti82, Nona, Wik89, Arashe lubią tę wiadomość
-
Wiecie co, ja jestem z Częstochowy
Słoneczko u mnie w rodzinie (babcia, mama, ciocia) są chore na układową chorobę tkanki łącznej więc dlatego zrobiłam, ale za namową lekarza endokrynologa. Ale nie miałam skiero, bo byłam prywatnie więc w labo robiłam na własną rękę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 21:18
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Słoneczko, ja nie pamietam już, co miałaś zrobione.
Wrzucę Ci swoją listę po prostu. My zaczynaliśmy od badania nasienia, ale tu wszystko było okej.
Pierwsze badania jakie zrobiłam, to:
2-5dc:
ASPAT
ALAT
kreatynina
TSH, FT3, FT4, anty tpo, anty tg
prolaktyna
17-OH-progesteron
testosteron
SHBG
DHEAS
androstendion
krzywa cukrowa i insulinowa 3pkt.
Te badania wykluczyły problemy z hormonami nadnerczy i te wszystkie, które wiążą się z cukrami.
Potem zrobiłam (niezależnie od dc):
homocysteina
wit. D
wit. B12
kwas foliowy
AMH
Potem zrobiłam:
test z testdna.pl
ANA1, ANA3
Potem:
APTT, PT, TT
fibrynogen
Białko C
Białko S
czynnik krzepnięcia VIII
antytrombinę III
Potem byłam u hematologa i reumatologa i ten ostatni położył mnie w szpitalu na badaniach.
U mnie tak naprawdę było warto zrobić to wszystko. Ominęło mnie hsg, ale planowałam zrobić przy dalszych niepowodzeniach.
Nie robiłam też wymazu na MUCHę, a jednak wymazy są ważne i niektórym to właśnie bakterie uniemożliwiają ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:20
Wik89 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dziewczyny, ktore brały clo i duphaston potem, jaka dawke duphastonu mialyscie zalecona? Gin zalecil mi od dzisiaj wieczorem brac 2 razy jedna tabletke przez 10 dni. Zastanawiam sie czy to duzoczy malo.
Sloneczko oby sie udalo uzyskac skierowanie na ktores z tych badan, zawsze bedziesz czula, ze posuwacie sie w czyms do przodu!
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Nona umówmy się, że będę zjadać słodycze za Ciebie!
Zjadłam dzisiaj z 15 cukierków Dumli, loda, 2 krówki Przedszkolankowe. Jestem z siebie dumna, że tak mało 😂 a bylo za gorąco żeby iść po pączka do piekarni 😂 aa no i kilogram arbuza jak nicNona lubi tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Dziewczyny, ktore brały clo i duphaston potem, jaka dawke duphastonu mialyscie zalecona? Gin zalecil mi od dzisiaj wieczorem brac 2 razy jedna tabletke przez 10 dni. Zastanawiam sie czy to duzoczy malo.
Sloneczko oby sie udalo uzyskac skierowanie na ktores z tych badan, zawsze bedziesz czula, ze posuwacie sie w czyms do przodu! -
Meggs dzięki! no ja raczej wlasnie w te drugą stronę się obawiam, czy nie za dużo, skoro nie mam problemu ze swoim naturalnym progesteronem. Ale bede brala jak dr przykazal chyba czyli 2x1 a w czw ide na wizyte i podpytam co i jak
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny