Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Te ciążowe sny są straszne. Co to siedzi w głowach, to normalnie szok! Się namęczyłyście 😂
Ja druga w ciąży niewyspana noc. Wieczorem mała nie brykała jak zawsze, poczułam ją ze dwa razy o 20 i cisza. I od 22 zaczęło mnie tak boleć spojenie łonowe, czy co to tam jest na wysokości pipki, ani przekręcić się na łóżku nie mogłam, ani iść. Brzuch twardy na dole jak chyba jeszcze nigdy. Wzięłam magnez. I później pukałam, stukałam, żeby mała się obudziła. W końcu chyba z wylanych łez zasnęłam. Więc jak o 6 poczułam że się wierci, to już wstałam i dałam jej brzoskwinię i śniadanie. Teraz siedze jak zombie, oczy napuchnięte. Te 3 tygodnie do wizyty tak mi się wyjątkowo dłużą, a do wtorku jeszcze tyle czasu.
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Hej hej. Bosz te sny to naprawdę jakieś dziwne 😂😂😂. Też mi się śniły głupoty. Też nie mogę się wyspać. Mała dzisiaj przyszła do mnie o 4. Żeby nie było tak fajnie to sąsiadka z góry chyba robiła przeblowanie po 4 😲😲. Miłego dnia kobietki😉😉
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualnyNikodemka wrote:Domi, lepiej nie
ja mam wiekszy brzuch niz jedena z ciezarnych haha.
Fiorella - ja bym chetnie odkupila od Ciebie Fertilman 😊 Akurat mamy ostatnie poltorej listka. Chyba, ze ktoras z dziewczyn potrzebuje szybciej -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:07
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:07
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Ja może nie miałam głupiego snu dziś ( za to wczoraj, że dziecka karmić nie mogę i podkradam je do karmienia), za to obudziłam się bez bólu głowy, Jupiter
Dzis mam dużo roboty bo się książeczkę sensoryczna dla chrzesniaczki męża i do niedzieli muszę wszystko zrobić, a tu dwa dni wycięte z życiorysu miałam.
Domi, masz bardzo zgrabny brzuszekjak tak dalej pójdzie, to będą Cię pytac w szpitalu czy na pewno w terminie jesteś do porodu ^^
Madziorek i Anionka gratulacje udanych wizytAnionka już masz połowę, a pamiętamy dylematy czy brać antybiotyk czy męża wykorzystać
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
A mi kolezanka napisala,źe mały jej zachorował i jedziemy tylko na miasto .
Dziewczyny wyzszej ciązy jakie tętna mają teraz Wasze maluszki?
Teczova bol @ to i na to i na to wiec wieszWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 08:32
-
tęczova wrote:Magda, obudziłam się z myślą "ciekawe czy urodziła?"
Mi się nic nie śniło, spałam wyjątkowo spokojnie, padłam po wczorajszym full dotlenieniucałe popołudnie spędziłam pod brzozą u rodziców, jeju było mi tak bosko
kark zakamuflowany na maksa, Dośka, tęczova, przedszkolanka:), Beti82, OlivkowaMama, Szczęściara, Meggs, Słoneczko123, Magda - mbc, Lami, Arashe, blair., madziorek86, Ani0nka, alex0806, Biegającą-mama, fiorella82 lubią tę wiadomość
-
Kark - haha, az sie oplulam przez ten Twoj sen
Przedszko - nie wiem czy w ogole mozna to nazwac dietka :d Ale staram sie! Wczoraj mialam wieeeelka ochote na pizze, wiec zrobilam, ale na ciescie razowym, z kurczakiem, wiec jakis progres jest. No i ten rower... Wczoraj tez zrobilam 15km tylko bardziej na spokojnie
Plamien juz nie ma, ale standardowo 6dpo zaczal mnie bolec brzuch jak na @ po pierwszym siku. Eh. -
Hej Kobitki ☺
Nie odzywałam się, bo musiałam sobie wszystko poukładać. Miałam dzisiaj jechać na pobranie krwi, ale taka śpiąca byłam, że odpuściłam.
Plan mam taki:
- poniedziałek - najpierw wizyta u obecnej gin, skierowanie na jakieś badania + dopłacę sobie jeszcze kilka. Później jak da radę wizyta u tej starej gin co nic nie mówiła, by rozeznać sie jak naprawdę sie sprawy mają. No i pobranie krwi.
- wtorek albo czwartek wizyta z wynikami
- jeżeli coś znów mi się nie spodoba to umówiłam się na wizytę do innej gin, ale dopiero na 15.07.
To tyle. Ogólnie zaczynam zgadzać się z ginką, że nie miałam owulki. Od ponad pół roku miałam skąpe miesiączki i bolesną niby owulację. Ale po minionym cyklu wiem, że ból był od niepękających pęcherzyków, bo po podaniu zastrzyku nawet nie wiedziałam kiedy jajko pęka. No i w końcu mam normalny okres. Winowajca - moim zdaniem stres. Także myślę, że przez te ponad pół roku sama zgotowałam sobie niepłodność. Teraz wracam do gry i zacznę chyba liczyć cs od nowa. Także to dopiero mój 2 cykl haha 😀
Meggs - współczuję choroby pieska. Niech szybko wraca do pełni sił ☺ A i napisałam Ci adres na priv.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych maluszków, niech tak będzie do końca 😊
Magda - też cały czas o Tobie myślę 😀
Kochane staraczki, czekam na Wasze pozytywne testy 😀😊Magda - mbc, Beti82, tęczova, madziorek86, Pestkaa, Nona lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:A mi kolezanka napisala,źe mały jej zachorował i jedziemy tylko na miasto .
Dziewczyny wyzszej ciązy jakie tętna mają teraz Wasze maluszki?
Teczova bol @ to i na to i na to wiec wiesz
moje chyba zawsze mialo miedzy 150 a 130 (teraz pod koniec). Na ktg w pon mial 140/150 zdaje sie, ale nie dostalam wydruku💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Słoneczko123 wrote:Mam pytanko. Czy w trakcie starań można brać leki na alergię? Od wczoraj męczy mnie katar i się źle czuję. U mnie alergia trwa do bardzo późnego lata/wczesnej jesieni. Podpowiecie coś?
Słoneczko w przyszłym tyg będę szła do labu na morfologię to obok mam pocztę i wyślę przypinkę 😊Słoneczko123 lubi tę wiadomość
-
Sloneczko, bardzo dobre podejscie
Czyli jestes na poczatku drogi, nic tylko sie cieszyc.
Powiem Ci, ze ten stres to trafna teoria... Sama sie przekonalam w tym cyklu. Wydaje mi sie, ze mialam owulacje w 16-17dc a nie w 21dc, wlasnie dlatego, ze wyluzowalam. Jednak prolaktyna robi swoje.
Oby Sloneczko nie przestawalo swiecic i bedzie dobrzeSłoneczko123, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Słoneczko123 wrote:Mam pytanko. Czy w trakcie starań można brać leki na alergię? Od wczoraj męczy mnie katar i się źle czuję. U mnie alergia trwa do bardzo późnego lata/wczesnej jesieni. Podpowiecie coś?
Słoneczko123 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021