WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, Magda - dziękuję ☺ W takim razie muszę się wybrać do rodzinnego po receptę.

Nikodemko - niestety taka jest smutna prawda, że stres, a co za tym idzie prolaktyna potrafią bardzo namieszać. Także włączamy luz i do boju 😀

W poniedziałek mamy z mężem 2 rocznicę ślubu. I nie mam za bardzo pomysłu jak to uczcić lub co mu kupić. Jak u Was wygląda taki dzień?

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:07

Szczęściara lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Meggs, Magda - dziękuję ☺ W takim razie muszę się wybrać do rodzinnego po receptę.

Nikodemko - niestety taka jest smutna prawda, że stres, a co za tym idzie prolaktyna potrafią bardzo namieszać. Także włączamy luz i do boju 😀

W poniedziałek mamy z mężem 2 rocznicę ślubu. I nie mam za bardzo pomysłu jak to uczcić lub co mu kupić. Jak u Was wygląda taki dzień?

My jakoś wybitnie nie obchodzimy takich okazji, ale na rocznice ślubu kupujemy sobie prezenty zgodnie z nazwą. Teraz będzie problem, bo 5 to drewniana :D. Przy 4 olaliśmy prezenty, bo wydałam w sierpniu ogromna kasę na badania.
    W tym roku myślimy o tym, żeby iść na jakąś fajną kolację, bo jest co świętować :)

Lami lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko super, że pojawiło się pozytywne nastawienie! Teraz napewno się uda! :)

Co do rocznicy to myślę, że zawsze fajnie gdzieś wyskoczyć razem, chociaż jakiś mini wyjazd :)

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja dziś o 3 w nocy miałam psią akcję "wstawaj Pańcia, będzie sraczka" 🙄🙄 opił się wody pływając w stawie wieczorem... Także spacer w koszuli nocnej ledwo zakrywajacej tyłek zaliczony 😂 z tej okazji Mały się rozchulał w nocy w brzuchu, także o 4 jadłam platki z mlekiem w łóżku a potem szpiegowałam inne wątki na belly😂
    Napisałam do małża, który był w pracy że mam przedsmak macierzyństwa i chyba nie jestem gotowa 😂 😂 😂

Dziękuję za miłe komentarze ale wiecie co, chyba jednak lepiej jak waga się rozkłada równomiernie w ciele, ja ledwo chodzę przez te biodra, wszyscy mówią że brzuch mały a ja mam wrażenie, że noszę małego słonia 😁😂

Lami, Wik89, Beti82, Ani0nka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dzień studniówki! :) Jeszcze chwila i poznamy naszą kluseczkę po drugiej stronie brzuszka... Aż się wzruszam jak pomyślę, jak długa i wyboista droga była do tego...

Domi u mnie podobnie :D Wszyscy twierdzą, że waga w brzuch poszła, a mi już ciężko buty zakładać :D
    Słoneczko kciuki za Was, żeby się w końcu udało opracować plan idealny i cieszyć ciążą :)
    Magda, cieszę się że czekasz do soboty w dwupaku :P Jak urodzisz w moje urodziny to poproszę adres, będzie prezent dla mamy i Juniora :P
    Moja klusencja dzisiaj buszuje od rana jak szalona. W nocy to samo, a matka spać przez upał nie mogła ;/ miałam normalnie wrażenie że mnie swędzi krew pod skórą z tego gorąca. Serio, takie dziwne uczucie jakby nie swojego ciała. Nienawidzę mieć ciepłych stóp i dłoni. Usnęłam jakoś po 2,5 godziny leżenia, jak zrobiło się cicho na dworze i można było otworzyć okno. A później i tak pobudki co chwila. Nad ranem dospałam i śnił mi się poród :) Ale tak mega pozytywnie :)

Dośka, Pestkaa, blair., Magda - mbc lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova😍😍 kochanie chętnie mogę z Tobą zatestować ale to już nie te emocje. Zdaj ten test na dwójkę.. Trzymam kciuki za Was wszystkie😘😘😘 jestem mentalnie z Tobą🤗🤗

tęczova lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova, poczekaj na mnie do poniedzialku, to zatestuje razem z Toba, bede wtedy 10dpo :D

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Domi, lepiej nie :D ja mam wiekszy brzuch niz jedena z ciezarnych haha.
    Fiorella - ja bym chetnie odkupila od Ciebie Fertilman 😊 Akurat mamy ostatnie poltorej listka. Chyba, ze ktoras z dziewczyn potrzebuje szybciej :)

Nikodemko mogę Ci wysłać Fertilman :) O ile po testowaniu będzie on Wam w ogóle potrzebny ;)

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Szczęściara, Ani0nka lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no tęczova, weekend jest Twój! Sobota rano to dobry czas! 😁 Mogę zatestowac z Tobą 😂

tęczova, Lami, kark zakamuflowany na maksa, Słoneczko123, Ani0nka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Magda - mbc, Lami, Domi_tur, Wik89, kark zakamuflowany na maksa, Słoneczko123, Ani0nka, Arashe lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie panie w aptece byłyby zdziwione... "Poproszę test ciążowy" a brzuch wielkości arbuza :D

tęczova, blair., Lami, Wik89, Szczęściara, kark zakamuflowany na maksa, Słoneczko123, Ani0nka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:08

Lami, Domi_tur, alex0806, Wik89, kark zakamuflowany na maksa, Słoneczko123, Ani0nka lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova sikaj w sobotę.. Nie zabieraj Nam tej radochy..
    Alex 😂😂😂 byś powiedziała że nie wierzysz jeszcze i musisz siknać..
    To co zbiorowe testowanie 😂😂

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahaha, tylko jakiś najbardziej czuły, żebym nie musiała się zastanawiać. Który pani poleca?

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jak wygląda mina farmaceutki kiedy z arbuzem przed sobą kupujesz test 😂😂😂

madziorek86 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie Pani co, tak mnie coś wzdyma od kilku miesięcy i z dnia na dzień brzuch rośnie, ma Pani na to jakiś lek? :D

Ani0nka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:19

• Lami Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nie mogę z Was. Domi to więcej testów dla innych nakupiła niż dla siebie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 12:29

Domi_tur lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ