X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój organizm chyba odreagowuje wczorajszy dzień.. już od rana na magnezie i no spie jestem a boli i kłuje szyjka i podbrzusze..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    U nas na sierpniówkach pisała jedna dziewczyna,chyba w kwestii imienia Jerzy, że nie chciała żeby zdrabniali jej dziecko Jurek więc nawet w przedszkolu poprosiła o mówienie do mierzy Jerzy, Jerzyk :) ze Stasiem można tak samo, rodzina musi się dostosować :)

Ale jak sobie przypomnę jak trudne było u nas wybieranie imienia to aż śmiać mi się chce 😂 dziewczynka miała być Zuzia i kropka. A to wymyślnie męża "Adam- wyrucham i spadam, Mateusz-wajchę przełóż" 😂 😂 😂

Moja mama przeczytała ostatnio gdzieś jakieś dziwne znaczenie imienia Szymon i pytała czy nie chcemy zmienić :) bo będzie uparty, chodził własnymi ścieżkami, z odmiennymi poglądami od innych... No kurde połączenie mnie i męża, my tacy trudni ludzie jesteśmy to jakiego imienia byśmy nie wybrali, to nie będzie łatwe dziecko 😂

śmiesznie z tym Jurkiem, bo przecież to bardzo naturalne, że Jerzy jest Jurkiem, jak jest maluchem może być Jerzykiem, ale watpie że nim pozostanie wsrod znajomych np. w 8 klasie :D
    My sie z mezem smiejemy, ze bedziejmy na swojego wolać „dżej dżej” bo bedzie Jerzy Jan czyli JJ :D

Pestkaa, Lami, Domi_tur, tęczova, madziorek86 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mojego kuszę, że jak się zgodzi na Juliusza zamiast Juliana ti na drugie damy Jacek i też będzie JJ 😂

Magda - mbc, Pestkaa, Lami, madziorek86 lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia ja też niby Aleksandra ale dla wszystkich od zawsze jestem Olą ;) Z tymi imionami to życie i tak zweryfikuje. Dzieci będą się nazywały po swojemu. Ja od Laury będę miała tylko Laurkę, bo nic innego mi nie pasuje :) A myślę że sama na siebie będzie mówiła Lala bo na początku nie wypowie imienia ;)
    Przedszko odpoczywaj:*
    Co do kopania to ja też czuje na dole, do pępka Max. Po bokach też trochę. A dzisiaj to się chyba próbowała odwrócić albo coś bo miałam cały brzuch po lewej stronie wypięty A po prawej wklęsłe. Teraz znowu tak zaczyna robić. Może coś próbuje;) chociaż ostatnio też miałam wrażenie że kopała na dole a to rączki były bo już leżała główkowo. Nie jestem w stanie tego określić, jutro się dopytam na usg ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A mój organizm chyba odreagowuje wczorajszy dzień.. już od rana na magnezie i no spie jestem a boli i kłuje szyjka i podbrzusze..
    odpoczywaj dziś przedszko :*

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie że moja już się z 4 razy obróciła i wróciła główką do góry. W ogóle chyba zmieniła rytm dnia. Wczoraj na wieczór i noc też cisza. Rano znowu bryka.

Już wczoraj doszłam do równowagi. Ściągnęłam sobie rodziców na popołudnie, więc jakoś przyjemniej było od razu. Za dużo rzeczy po prostu do ogarnięcia. W domku nic nie posuwa się do przodu. Już czuję taka presję, że wiecie chciałabym powoli szykować się na małą, a nie wiem gdzie. Bo jak nie zdążymy jednak tam, to tu trzeba by robić generalny wylot z ciuchami naszymi z komody i w ogóle. I chyba stąd taki niepokój, który mi się włączył przedwczoraj. Że niby zostało 2,5 miesiąca, a ja nie jestem otoczona rzeczami dla małej. A jak zachęcę się jej wychodzić wcześniej. Wiecie, ja w ogóle na ten ślub nie czekam, tylko na to, że 18 czerwca pojedziemy po USG 3 trymestru po komodę na ciuszki i przewijak 😂

Magda - mbc, Pestkaa, madziorek86 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, odpoczywaj 😘

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:37

przedszkolanka:), blair., Meggs, madziorek86 lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, doprowadzam Cie troche do porzadku, ciesz sie slubem, zebys potem nie zalowala :)

Lami lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Aleksander też jest Olkiem :) ale tak naprawdę, każdy zdrobni imię jak chce. Niefajne jest też poprawianie kogoś, tak jak Ciebie Nikodemko na sesji przez rodzica. Przecież to jest dziecko, ty byłaś miła i zdrobnienie było urocze. Bezsensu takie zachowanie. Z moim imieniem jak mama opowiadała też był "problem", bo ciągle jej się ktoś pytał a jak do mnie mówić zdrobniale, a mama mówiła, że jak kto chce :) i jestem Dasią, Daśką, Darusią, Darunią, Darką... często ktoś się pomyli i powie Dagmara, ale nie walę focha :)
    Imię ma się podobać przede wszystkim rodzicom. Ja uległam z imieniem dla małego przez mojego eM i jestem bardzo do niego przekonana, rodzinie średnio się podoba, no trudno :P U nas Jerzy jest bardziej Juruniem, bo sami zdrabniamy swoje imiona podobnie Darunia, Marunio. Ale Jerzyk, Jurek też bardzo nam się podoba, niech każdy mówi jak chce :)

Lami a dużo wam jeszcze zostało do ogarnięcia na nowym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 12:12

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko mój Aluś to wita się ze mną rano kopniaczkami i wieczorem na dobranoc też kilka dostaję🥰 w ciągu dnia bardzo mało czuję 😊

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko, jak bylam mala, to baardzo nie lubilam swojego imienia i kiedy poszlam na kolko plastyczne, gdzie nikt mnie nie znal, przedstawilam sie wszystkim Daria :D Uwielbiam to imię!
    Kark - jak bede miala syna, to chyba tez bedzie Julek :) U Ciebie Kajtek i Julek brzmi super!
    To prawda, Meggs, co za nogi 😍

Pestkaa lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko też miałam podobną sytuację :D mama dziecka była oburzona, że zwróciłam się do Aleksandra - Olek :D
    powiedziała tak mega wkurzona: "Proszę tak do niego nie mówić. To jest Alek!!!" :D

Nikodemka lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam nienawidzę od zawsze gdy ktoś mówi Dominiczka, jak chodziłam do przedszkola to każdemu zwracałam uwagę, że mogę być Isia ale nie Dominiczka jak Doniczka :p I osobiście nie widzę nic dziwnego w tym, że rodzice wolą by Aleksander był Alkiem i tak przedstawiają swoje dziecko, czy żeby Jerzyk nie był Jurkiem, a Marcelina nie była Marcyśką ze Złotopolskich😂
    Ale jak ktoś nie mówi od razu, a potem oburza się na fotografa to powinien popukać się w głowę 😁
    My patrzylismy przy wyborze imienia na zdrobnienia, żeby się nie rymowały potem głupio dzieciom w przedszkolu 😂😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam traumę Alicja-policja wiec nienawidzę swojego imienia. Ja będę prosiła by mówili do Aleksandra Alek ale jak ktoś powie Olek to przecież nie wyskoczę z awanturą 😁😁

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, no Jurunio będzie miał ciężko 'Jurek kiełbasa i sznurek" "Jurek ogórek" 😂 no cóż... szybka lekcja życia już w przedszkolu, później będzie mu łatwiej w dorosłym, brutalnym świecie :P

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi poprawkami to już chore :) każde imię ma zdobienienia różne, i nie ma tak, że jak się wybierze jedno to innego już użyć nie można :) też nie znosilam jak ktoś mówił do mnie Monisia czy Moniczka, ale to samo osobiście prosiłam by tego ktoś nie robił ^^

Julia po pęcherzu też można dostać z główki wcale nie lekko ^^ albo z kolanka nisko, gdy dziecko zwiniete z nogami przy twarzy, więc te uczucie wcale nie musi być oczywiste :)

Co do snów to śniło mi się że skończyłam 40 tc i czekalam na porod i w prywatnej placówce nie chcieli mnie zbadać tylko kazali przyjść następnego dnia na nfz :P

Julia93 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie Aga jestem 😁
    Aleksander bedzie Olkiem a Pola Polka i juz😀 a mój mąż Tomasz, dziwnie brzmi jak mowie Tomek😂😂

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:38

alex0806, Nikodemka, Pestkaa, blair., OlivkowaMama, kark zakamuflowany na maksa, tęczova, Szczęściara, Dośka, Meggs, przedszkolanka:), Beti82, Ani0nka, Lami, madziorek86, Nona, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe - ja tez nienawidze Moniczka! W ogole nie przepadam za swoim imieniem, chyba dlatego, ze bylam jedyna Monika w przedszkolu, szkole i na podworku... Jestem z rocznika, w ktorym byla moda na Ole, Kingi, Sandry, Olgi i czulam wtedy, ze moje imie jest jakies takie staroswieckie :D Juz nie mowiac o piosence „Monika dziewczyna ratownika”, ktorej nie znosze.

Arashe lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ