WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój organizm chyba odreagowuje wczorajszy dzień.. już od rana na magnezie i no spie jestem a boli i kłuje szyjka i podbrzusze..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    U nas na sierpniówkach pisała jedna dziewczyna,chyba w kwestii imienia Jerzy, że nie chciała żeby zdrabniali jej dziecko Jurek więc nawet w przedszkolu poprosiła o mówienie do mierzy Jerzy, Jerzyk :) ze Stasiem można tak samo, rodzina musi się dostosować :)

Ale jak sobie przypomnę jak trudne było u nas wybieranie imienia to aż śmiać mi się chce 😂 dziewczynka miała być Zuzia i kropka. A to wymyślnie męża "Adam- wyrucham i spadam, Mateusz-wajchę przełóż" 😂 😂 😂

Moja mama przeczytała ostatnio gdzieś jakieś dziwne znaczenie imienia Szymon i pytała czy nie chcemy zmienić :) bo będzie uparty, chodził własnymi ścieżkami, z odmiennymi poglądami od innych... No kurde połączenie mnie i męża, my tacy trudni ludzie jesteśmy to jakiego imienia byśmy nie wybrali, to nie będzie łatwe dziecko 😂

śmiesznie z tym Jurkiem, bo przecież to bardzo naturalne, że Jerzy jest Jurkiem, jak jest maluchem może być Jerzykiem, ale watpie że nim pozostanie wsrod znajomych np. w 8 klasie :D
    My sie z mezem smiejemy, ze bedziejmy na swojego wolać „dżej dżej” bo bedzie Jerzy Jan czyli JJ :D

Pestkaa, Lami, Domi_tur, tęczova, madziorek86 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mojego kuszę, że jak się zgodzi na Juliusza zamiast Juliana ti na drugie damy Jacek i też będzie JJ 😂

Magda - mbc, Pestkaa, Lami, madziorek86 lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia ja też niby Aleksandra ale dla wszystkich od zawsze jestem Olą ;) Z tymi imionami to życie i tak zweryfikuje. Dzieci będą się nazywały po swojemu. Ja od Laury będę miała tylko Laurkę, bo nic innego mi nie pasuje :) A myślę że sama na siebie będzie mówiła Lala bo na początku nie wypowie imienia ;)
    Przedszko odpoczywaj:*
    Co do kopania to ja też czuje na dole, do pępka Max. Po bokach też trochę. A dzisiaj to się chyba próbowała odwrócić albo coś bo miałam cały brzuch po lewej stronie wypięty A po prawej wklęsłe. Teraz znowu tak zaczyna robić. Może coś próbuje;) chociaż ostatnio też miałam wrażenie że kopała na dole a to rączki były bo już leżała główkowo. Nie jestem w stanie tego określić, jutro się dopytam na usg ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A mój organizm chyba odreagowuje wczorajszy dzień.. już od rana na magnezie i no spie jestem a boli i kłuje szyjka i podbrzusze..
    odpoczywaj dziś przedszko :*

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie że moja już się z 4 razy obróciła i wróciła główką do góry. W ogóle chyba zmieniła rytm dnia. Wczoraj na wieczór i noc też cisza. Rano znowu bryka.

Już wczoraj doszłam do równowagi. Ściągnęłam sobie rodziców na popołudnie, więc jakoś przyjemniej było od razu. Za dużo rzeczy po prostu do ogarnięcia. W domku nic nie posuwa się do przodu. Już czuję taka presję, że wiecie chciałabym powoli szykować się na małą, a nie wiem gdzie. Bo jak nie zdążymy jednak tam, to tu trzeba by robić generalny wylot z ciuchami naszymi z komody i w ogóle. I chyba stąd taki niepokój, który mi się włączył przedwczoraj. Że niby zostało 2,5 miesiąca, a ja nie jestem otoczona rzeczami dla małej. A jak zachęcę się jej wychodzić wcześniej. Wiecie, ja w ogóle na ten ślub nie czekam, tylko na to, że 18 czerwca pojedziemy po USG 3 trymestru po komodę na ciuszki i przewijak 😂

Magda - mbc, Pestkaa, madziorek86 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, odpoczywaj 😘

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:37

przedszkolanka:), blair., Meggs, madziorek86 lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, doprowadzam Cie troche do porzadku, ciesz sie slubem, zebys potem nie zalowala :)

Lami lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Aleksander też jest Olkiem :) ale tak naprawdę, każdy zdrobni imię jak chce. Niefajne jest też poprawianie kogoś, tak jak Ciebie Nikodemko na sesji przez rodzica. Przecież to jest dziecko, ty byłaś miła i zdrobnienie było urocze. Bezsensu takie zachowanie. Z moim imieniem jak mama opowiadała też był "problem", bo ciągle jej się ktoś pytał a jak do mnie mówić zdrobniale, a mama mówiła, że jak kto chce :) i jestem Dasią, Daśką, Darusią, Darunią, Darką... często ktoś się pomyli i powie Dagmara, ale nie walę focha :)
    Imię ma się podobać przede wszystkim rodzicom. Ja uległam z imieniem dla małego przez mojego eM i jestem bardzo do niego przekonana, rodzinie średnio się podoba, no trudno :P U nas Jerzy jest bardziej Juruniem, bo sami zdrabniamy swoje imiona podobnie Darunia, Marunio. Ale Jerzyk, Jurek też bardzo nam się podoba, niech każdy mówi jak chce :)

Lami a dużo wam jeszcze zostało do ogarnięcia na nowym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 12:12

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko mój Aluś to wita się ze mną rano kopniaczkami i wieczorem na dobranoc też kilka dostaję🥰 w ciągu dnia bardzo mało czuję 😊

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko, jak bylam mala, to baardzo nie lubilam swojego imienia i kiedy poszlam na kolko plastyczne, gdzie nikt mnie nie znal, przedstawilam sie wszystkim Daria :D Uwielbiam to imię!
    Kark - jak bede miala syna, to chyba tez bedzie Julek :) U Ciebie Kajtek i Julek brzmi super!
    To prawda, Meggs, co za nogi 😍

Pestkaa lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko też miałam podobną sytuację :D mama dziecka była oburzona, że zwróciłam się do Aleksandra - Olek :D
    powiedziała tak mega wkurzona: "Proszę tak do niego nie mówić. To jest Alek!!!" :D

Nikodemka lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam nienawidzę od zawsze gdy ktoś mówi Dominiczka, jak chodziłam do przedszkola to każdemu zwracałam uwagę, że mogę być Isia ale nie Dominiczka jak Doniczka :p I osobiście nie widzę nic dziwnego w tym, że rodzice wolą by Aleksander był Alkiem i tak przedstawiają swoje dziecko, czy żeby Jerzyk nie był Jurkiem, a Marcelina nie była Marcyśką ze Złotopolskich😂
    Ale jak ktoś nie mówi od razu, a potem oburza się na fotografa to powinien popukać się w głowę 😁
    My patrzylismy przy wyborze imienia na zdrobnienia, żeby się nie rymowały potem głupio dzieciom w przedszkolu 😂😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam traumę Alicja-policja wiec nienawidzę swojego imienia. Ja będę prosiła by mówili do Aleksandra Alek ale jak ktoś powie Olek to przecież nie wyskoczę z awanturą 😁😁

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, no Jurunio będzie miał ciężko 'Jurek kiełbasa i sznurek" "Jurek ogórek" 😂 no cóż... szybka lekcja życia już w przedszkolu, później będzie mu łatwiej w dorosłym, brutalnym świecie :P

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi poprawkami to już chore :) każde imię ma zdobienienia różne, i nie ma tak, że jak się wybierze jedno to innego już użyć nie można :) też nie znosilam jak ktoś mówił do mnie Monisia czy Moniczka, ale to samo osobiście prosiłam by tego ktoś nie robił ^^

Julia po pęcherzu też można dostać z główki wcale nie lekko ^^ albo z kolanka nisko, gdy dziecko zwiniete z nogami przy twarzy, więc te uczucie wcale nie musi być oczywiste :)

Co do snów to śniło mi się że skończyłam 40 tc i czekalam na porod i w prywatnej placówce nie chcieli mnie zbadać tylko kazali przyjść następnego dnia na nfz :P

Julia93 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie Aga jestem 😁
    Aleksander bedzie Olkiem a Pola Polka i juz😀 a mój mąż Tomasz, dziwnie brzmi jak mowie Tomek😂😂

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:38

alex0806, Nikodemka, Pestkaa, blair., OlivkowaMama, kark zakamuflowany na maksa, tęczova, Szczęściara, Dośka, Meggs, przedszkolanka:), Beti82, Ani0nka, Lami, madziorek86, Nona, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe - ja tez nienawidze Moniczka! W ogole nie przepadam za swoim imieniem, chyba dlatego, ze bylam jedyna Monika w przedszkolu, szkole i na podworku... Jestem z rocznika, w ktorym byla moda na Ole, Kingi, Sandry, Olgi i czulam wtedy, ze moje imie jest jakies takie staroswieckie :D Juz nie mowiac o piosence „Monika dziewczyna ratownika”, ktorej nie znosze.

Arashe lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ