X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania niezapominajko - przy takich warunkach jakby chciał, to by wyszedł. Widocznie nie jest gotowy. A ja bym chciała, żeby wyszedł jak już będzie gotowy poznać świat :) Chyba że czeka na dyżur mojego lekarza - 11.6 :D

Domi_tur, Niezapominajka2, Pestkaa, blair., Ani0nka lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:08

Dośka, kark zakamuflowany na maksa, alex0806, Meggs, Domi_tur, Niezapominajka2, Beti82, madziorek86, Słoneczko123, Ani0nka, Arashe, Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, ja tez wierze do konca, zawsze tak jest, nawet jak sie mowi na glos co innego, chociaz staram sie mniej wierzyc, taki mam sposob na pogodzenie sie z kolejna porazka.
    Niestety czuje, ze to bedzie zly dzien... Wstalam lewa noga, chce mi sie plakac, bola mnie cycki i brzuch coraz mocniej. Nie panuje znowu nad swoimi myslami i co i raz pojawia mi sie w glowie, ze wlasnie mija rok staran. Myslalam, ze sie ustrzege przed tym przedokresowym stanem załamania, ale czarno to widze. Znowu zle sie czuje fizycznie i psychicznie.

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:08

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia to i ja i dzieci proponujemy M, a jemu nic nir pasuje 😒
    Już nawet zrezygnowałam z tych 7 liter, żeby tylko jakiekolwiek wybrać, a ten nic... 😐👿
    A nasze wspólne typy to:
    Anatol
    Antoni (nie jestem w stanie Kajetanowi przetłumaczyć, że Antonia to praktycznie to samo co Antoni 😌)
    Cezary
    Florian
    Franciszek
    Gabriel
    Ignacy
    Jacek
    Jan
    Juliusz
    Kaspian
    Leopold
    Stanisław
    Stefan
    Tadeusz
    Teofil
    Tymoteusz

tęczova lubi tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark mi najbardziej podoba się Stanisław, bo jak będzie chłopak, to właśnie nasz wybór hahaha :D

A oprócz tego Tadeusz i Ignacy. Lubię takie starsze imiona :)

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, nasz typ chłopięcy był Tymek. Ale Julek też bardzo mi się podoba. I jakoś tak Kajtek i Julek tak fajnie brzmią razem 😊

My ustawiamy się do trzech, chociaż pierwsze raczej wygrywa, ostatecznie zostały same skróty.
    Nina (zamiast Janina)
    Nela (zamiast Kornelia)
    Pola

I na drugie damy na pewno Wiktoria.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też Staś najbardziej chyba pasuje, tylko M ma 2 obawy:
    1) jego dziadek jest Stanisław i wszyscy do niego mówią Staszek, a nie Staś i on tak nie lubi 😌
    2) Barbara ma na drugie Stanisława i dla niego to jest dublowanie imienia jak ta Antonia i Antoni 😐

A M widziałam, że na Kaspian drgnął tylko go studzę, bo jak to zdrabiniać. Kaspek, Kaspuś 😲? Już Kajtka tak chciał nazwać, ale te same argumenty na nie podałam 😅

Lami, mój Typ No 1 od 10 lat to Tymek 😂 Nie wiem co M ma do tego imienia, że nigdy mu nie pasuje.
    Julek spoko, tylko ja chcę Juliusza, a M Juliana.

No i za Chiny dogadać się nie możemy 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 10:16

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jak Jerzykowi jest w brzuchu dobrze to niech grzecznie siedzi i czeka na odpowiedni moment :) my tu sobie urządzamy zakłady a to Maleństwo ma do wykonania kawał trudnej roboty! ❤️

Tęczova, bardzo się cieszę, teraz to juz kwestia miesiąca, po prostu za późno wpadlysmy na pomysł przypinek! :) ❤️

tęczova lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:09

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, ja jestem za Tadzikiem ❤️

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:09

Lami, Domi_tur, Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa, blair., Beti82, Ani0nka, Arashe, Szczęściara, Słoneczko123, Wik89 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na sierpniówkach pisała jedna dziewczyna,chyba w kwestii imienia Jerzy, że nie chciała żeby zdrabniali jej dziecko Jurek więc nawet w przedszkolu poprosiła o mówienie do mierzy Jerzy, Jerzyk :) ze Stasiem można tak samo, rodzina musi się dostosować :)

Ale jak sobie przypomnę jak trudne było u nas wybieranie imienia to aż śmiać mi się chce 😂 dziewczynka miała być Zuzia i kropka. A to wymyślnie męża "Adam- wyrucham i spadam, Mateusz-wajchę przełóż" 😂 😂 😂

Moja mama przeczytała ostatnio gdzieś jakieś dziwne znaczenie imienia Szymon i pytała czy nie chcemy zmienić :) bo będzie uparty, chodził własnymi ścieżkami, z odmiennymi poglądami od innych... No kurde połączenie mnie i męża, my tacy trudni ludzie jesteśmy to jakiego imienia byśmy nie wybrali, to nie będzie łatwe dziecko 😂

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czesto na sesjach dzieci z dosc „dziwnymi” imionami, ostatnio np byl Aurelian. Przy rozmieszaniu dzieci do zdjec wyglupiam sie, duzo mowie po imieniu i w jego przypadku nawet nie wiedzialam jak to zdrobnic... Powiedzialam do niego Aurelek i mama od razu mnie poprawila, ze nie Aurelek tylko Aurelian. Szczerze mowiac poczulam sie glupio i niezrecznie. Dlatego mysle, ze na te zdrobnienia tez trzeba jednak patrzec, bo na pewno nie uda sie przekonac calego swiata, ze chcielismy, zeby dziecko mialo na imie np Janek, a nie Jaś. Z ciekawostek, mialam ostatnio dwoch Eliotów :)

Wik89 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:37

przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na naszego Antka jak był malutki zdrabnialiśmy Toni i Tolek/Toluś. Ale później przyszło przedszkole i zrobił się typowy Antoś i Antek i nic nie zrobisz 😂

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dla Kajtusia M chciał Aleksandra. W końcu ma tak na 2gie imię, dlatego, że ja się nie zgodziłam. Głównie ze względu na zdrobnienie.
    U mnie jest wujek Aleksander, u M był dziadek Aleksander. U mnie się mówi Olek (sorki Przedszkolanko, nic nie poradzę 😌) i to mi się nie podoba, a u M się mówi Alek (😍😍😍) i za tym zdrobnieniem szaleję!
    Argument M był ten sam - przecież powiemy, że to Alek nie Olek, ale go zapytałam czy będzie z dzieckiem siedział 24h/dobę? Będzie biegał za każdym kto powiedział Olek i tłumaczył, że jego syn jest Alek?

Ja teraz mam tak, że w Anatol, Leopold i Teofil straaaasznie mi się zdrobnienia podobają - Tolek, Poldek i Teoś dla mnie mega! Ale już całe imię brzmi trochę dziwnie, pewnie by mi troche zajęło zanim bym się przyzwyczaiła 😅

• Meggs Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 20:52

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam 3 krówki i moje dziecko sobie uświadomiło, że skopanie matce żeber to zajebista zabawa 😌
    Chyba faktycznie za mało cukrów na tej diecie jem, że minimalna dawka, a on jak porąbany reaguje 😅

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ