Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem tego samego zdania niezapominajko - przy takich warunkach jakby chciał, to by wyszedł. Widocznie nie jest gotowy. A ja bym chciała, żeby wyszedł jak już będzie gotowy poznać świat
Chyba że czeka na dyżur mojego lekarza - 11.6
Domi_tur, Niezapominajka2, Pestkaa, blair., Ani0nka lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:08
Dośka, kark zakamuflowany na maksa, alex0806, Meggs, Domi_tur, Niezapominajka2, Beti82, madziorek86, Słoneczko123, Ani0nka, Arashe, Wik89 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Niezapominajko, ja tez wierze do konca, zawsze tak jest, nawet jak sie mowi na glos co innego, chociaz staram sie mniej wierzyc, taki mam sposob na pogodzenie sie z kolejna porazka.
Niestety czuje, ze to bedzie zly dzien... Wstalam lewa noga, chce mi sie plakac, bola mnie cycki i brzuch coraz mocniej. Nie panuje znowu nad swoimi myslami i co i raz pojawia mi sie w glowie, ze wlasnie mija rok staran. Myslalam, ze sie ustrzege przed tym przedokresowym stanem załamania, ale czarno to widze. Znowu zle sie czuje fizycznie i psychicznie.Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:08
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualnyCo do imienia to i ja i dzieci proponujemy M, a jemu nic nir pasuje 😒
Już nawet zrezygnowałam z tych 7 liter, żeby tylko jakiekolwiek wybrać, a ten nic... 😐👿
A nasze wspólne typy to:
Anatol
Antoni (nie jestem w stanie Kajetanowi przetłumaczyć, że Antonia to praktycznie to samo co Antoni 😌)
Cezary
Florian
Franciszek
Gabriel
Ignacy
Jacek
Jan
Juliusz
Kaspian
Leopold
Stanisław
Stefan
Tadeusz
Teofil
Tymoteusz
☺tęczova lubi tę wiadomość
-
Kark, nasz typ chłopięcy był Tymek. Ale Julek też bardzo mi się podoba. I jakoś tak Kajtek i Julek tak fajnie brzmią razem 😊
My ustawiamy się do trzech, chociaż pierwsze raczej wygrywa, ostatecznie zostały same skróty.
Nina (zamiast Janina)
Nela (zamiast Kornelia)
Pola
I na drugie damy na pewno Wiktoria.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyNo mi też Staś najbardziej chyba pasuje, tylko M ma 2 obawy:
1) jego dziadek jest Stanisław i wszyscy do niego mówią Staszek, a nie Staś i on tak nie lubi 😌
2) Barbara ma na drugie Stanisława i dla niego to jest dublowanie imienia jak ta Antonia i Antoni 😐
A M widziałam, że na Kaspian drgnął tylko go studzę, bo jak to zdrabiniać. Kaspek, Kaspuś 😲? Już Kajtka tak chciał nazwać, ale te same argumenty na nie podałam 😅
Lami, mój Typ No 1 od 10 lat to Tymek 😂 Nie wiem co M ma do tego imienia, że nigdy mu nie pasuje.
Julek spoko, tylko ja chcę Juliusza, a M Juliana.
No i za Chiny dogadać się nie możemy 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 10:16
-
Magda, jak Jerzykowi jest w brzuchu dobrze to niech grzecznie siedzi i czeka na odpowiedni moment
my tu sobie urządzamy zakłady a to Maleństwo ma do wykonania kawał trudnej roboty! ❤️
Tęczova, bardzo się cieszę, teraz to juz kwestia miesiąca, po prostu za późno wpadlysmy na pomysł przypinek!❤️
tęczova lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:09
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:09
Lami, Domi_tur, Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa, blair., Beti82, Ani0nka, Arashe, Szczęściara, Słoneczko123, Wik89 lubią tę wiadomość
U nas na sierpniówkach pisała jedna dziewczyna,chyba w kwestii imienia Jerzy, że nie chciała żeby zdrabniali jej dziecko Jurek więc nawet w przedszkolu poprosiła o mówienie do mierzy Jerzy, Jerzyk
ze Stasiem można tak samo, rodzina musi się dostosować
Ale jak sobie przypomnę jak trudne było u nas wybieranie imienia to aż śmiać mi się chce 😂 dziewczynka miała być Zuzia i kropka. A to wymyślnie męża "Adam- wyrucham i spadam, Mateusz-wajchę przełóż" 😂 😂 😂
Moja mama przeczytała ostatnio gdzieś jakieś dziwne znaczenie imienia Szymon i pytała czy nie chcemy zmienićbo będzie uparty, chodził własnymi ścieżkami, z odmiennymi poglądami od innych... No kurde połączenie mnie i męża, my tacy trudni ludzie jesteśmy to jakiego imienia byśmy nie wybrali, to nie będzie łatwe dziecko 😂
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Ja mam czesto na sesjach dzieci z dosc „dziwnymi” imionami, ostatnio np byl Aurelian. Przy rozmieszaniu dzieci do zdjec wyglupiam sie, duzo mowie po imieniu i w jego przypadku nawet nie wiedzialam jak to zdrobnic... Powiedzialam do niego Aurelek i mama od razu mnie poprawila, ze nie Aurelek tylko Aurelian. Szczerze mowiac poczulam sie glupio i niezrecznie. Dlatego mysle, ze na te zdrobnienia tez trzeba jednak patrzec, bo na pewno nie uda sie przekonac calego swiata, ze chcielismy, zeby dziecko mialo na imie np Janek, a nie Jaś. Z ciekawostek, mialam ostatnio dwoch Eliotów
Wik89 lubi tę wiadomość
-
My na naszego Antka jak był malutki zdrabnialiśmy Toni i Tolek/Toluś. Ale później przyszło przedszkole i zrobił się typowy Antoś i Antek i nic nie zrobisz 😂
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyU nas dla Kajtusia M chciał Aleksandra. W końcu ma tak na 2gie imię, dlatego, że ja się nie zgodziłam. Głównie ze względu na zdrobnienie.
U mnie jest wujek Aleksander, u M był dziadek Aleksander. U mnie się mówi Olek (sorki Przedszkolanko, nic nie poradzę 😌) i to mi się nie podoba, a u M się mówi Alek (😍😍😍) i za tym zdrobnieniem szaleję!
Argument M był ten sam - przecież powiemy, że to Alek nie Olek, ale go zapytałam czy będzie z dzieckiem siedział 24h/dobę? Będzie biegał za każdym kto powiedział Olek i tłumaczył, że jego syn jest Alek?
Ja teraz mam tak, że w Anatol, Leopold i Teofil straaaasznie mi się zdrobnienia podobają - Tolek, Poldek i Teoś dla mnie mega! Ale już całe imię brzmi trochę dziwnie, pewnie by mi troche zajęło zanim bym się przyzwyczaiła 😅 -
nick nieaktualny