WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania niezapominajko - przy takich warunkach jakby chciał, to by wyszedł. Widocznie nie jest gotowy. A ja bym chciała, żeby wyszedł jak już będzie gotowy poznać świat :) Chyba że czeka na dyżur mojego lekarza - 11.6 :D

Domi_tur, Niezapominajka2, Pestkaa, blair., Ani0nka lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:08

Dośka, kark zakamuflowany na maksa, alex0806, Meggs, Domi_tur, Niezapominajka2, Beti82, madziorek86, Słoneczko123, Ani0nka, Arashe, Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, ja tez wierze do konca, zawsze tak jest, nawet jak sie mowi na glos co innego, chociaz staram sie mniej wierzyc, taki mam sposob na pogodzenie sie z kolejna porazka.
    Niestety czuje, ze to bedzie zly dzien... Wstalam lewa noga, chce mi sie plakac, bola mnie cycki i brzuch coraz mocniej. Nie panuje znowu nad swoimi myslami i co i raz pojawia mi sie w glowie, ze wlasnie mija rok staran. Myslalam, ze sie ustrzege przed tym przedokresowym stanem załamania, ale czarno to widze. Znowu zle sie czuje fizycznie i psychicznie.

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:08

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia to i ja i dzieci proponujemy M, a jemu nic nir pasuje 😒
    Już nawet zrezygnowałam z tych 7 liter, żeby tylko jakiekolwiek wybrać, a ten nic... 😐👿
    A nasze wspólne typy to:
    Anatol
    Antoni (nie jestem w stanie Kajetanowi przetłumaczyć, że Antonia to praktycznie to samo co Antoni 😌)
    Cezary
    Florian
    Franciszek
    Gabriel
    Ignacy
    Jacek
    Jan
    Juliusz
    Kaspian
    Leopold
    Stanisław
    Stefan
    Tadeusz
    Teofil
    Tymoteusz

tęczova lubi tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark mi najbardziej podoba się Stanisław, bo jak będzie chłopak, to właśnie nasz wybór hahaha :D

A oprócz tego Tadeusz i Ignacy. Lubię takie starsze imiona :)

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, nasz typ chłopięcy był Tymek. Ale Julek też bardzo mi się podoba. I jakoś tak Kajtek i Julek tak fajnie brzmią razem 😊

My ustawiamy się do trzech, chociaż pierwsze raczej wygrywa, ostatecznie zostały same skróty.
    Nina (zamiast Janina)
    Nela (zamiast Kornelia)
    Pola

I na drugie damy na pewno Wiktoria.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też Staś najbardziej chyba pasuje, tylko M ma 2 obawy:
    1) jego dziadek jest Stanisław i wszyscy do niego mówią Staszek, a nie Staś i on tak nie lubi 😌
    2) Barbara ma na drugie Stanisława i dla niego to jest dublowanie imienia jak ta Antonia i Antoni 😐

A M widziałam, że na Kaspian drgnął tylko go studzę, bo jak to zdrabiniać. Kaspek, Kaspuś 😲? Już Kajtka tak chciał nazwać, ale te same argumenty na nie podałam 😅

Lami, mój Typ No 1 od 10 lat to Tymek 😂 Nie wiem co M ma do tego imienia, że nigdy mu nie pasuje.
    Julek spoko, tylko ja chcę Juliusza, a M Juliana.

No i za Chiny dogadać się nie możemy 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 10:16

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jak Jerzykowi jest w brzuchu dobrze to niech grzecznie siedzi i czeka na odpowiedni moment :) my tu sobie urządzamy zakłady a to Maleństwo ma do wykonania kawał trudnej roboty! ❤️

Tęczova, bardzo się cieszę, teraz to juz kwestia miesiąca, po prostu za późno wpadlysmy na pomysł przypinek! :) ❤️

tęczova lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:09

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, ja jestem za Tadzikiem ❤️

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:09

Lami, Domi_tur, Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa, blair., Beti82, Ani0nka, Arashe, Szczęściara, Słoneczko123, Wik89 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na sierpniówkach pisała jedna dziewczyna,chyba w kwestii imienia Jerzy, że nie chciała żeby zdrabniali jej dziecko Jurek więc nawet w przedszkolu poprosiła o mówienie do mierzy Jerzy, Jerzyk :) ze Stasiem można tak samo, rodzina musi się dostosować :)

Ale jak sobie przypomnę jak trudne było u nas wybieranie imienia to aż śmiać mi się chce 😂 dziewczynka miała być Zuzia i kropka. A to wymyślnie męża "Adam- wyrucham i spadam, Mateusz-wajchę przełóż" 😂 😂 😂

Moja mama przeczytała ostatnio gdzieś jakieś dziwne znaczenie imienia Szymon i pytała czy nie chcemy zmienić :) bo będzie uparty, chodził własnymi ścieżkami, z odmiennymi poglądami od innych... No kurde połączenie mnie i męża, my tacy trudni ludzie jesteśmy to jakiego imienia byśmy nie wybrali, to nie będzie łatwe dziecko 😂

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czesto na sesjach dzieci z dosc „dziwnymi” imionami, ostatnio np byl Aurelian. Przy rozmieszaniu dzieci do zdjec wyglupiam sie, duzo mowie po imieniu i w jego przypadku nawet nie wiedzialam jak to zdrobnic... Powiedzialam do niego Aurelek i mama od razu mnie poprawila, ze nie Aurelek tylko Aurelian. Szczerze mowiac poczulam sie glupio i niezrecznie. Dlatego mysle, ze na te zdrobnienia tez trzeba jednak patrzec, bo na pewno nie uda sie przekonac calego swiata, ze chcielismy, zeby dziecko mialo na imie np Janek, a nie Jaś. Z ciekawostek, mialam ostatnio dwoch Eliotów :)

Wik89 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:37

przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na naszego Antka jak był malutki zdrabnialiśmy Toni i Tolek/Toluś. Ale później przyszło przedszkole i zrobił się typowy Antoś i Antek i nic nie zrobisz 😂

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dla Kajtusia M chciał Aleksandra. W końcu ma tak na 2gie imię, dlatego, że ja się nie zgodziłam. Głównie ze względu na zdrobnienie.
    U mnie jest wujek Aleksander, u M był dziadek Aleksander. U mnie się mówi Olek (sorki Przedszkolanko, nic nie poradzę 😌) i to mi się nie podoba, a u M się mówi Alek (😍😍😍) i za tym zdrobnieniem szaleję!
    Argument M był ten sam - przecież powiemy, że to Alek nie Olek, ale go zapytałam czy będzie z dzieckiem siedział 24h/dobę? Będzie biegał za każdym kto powiedział Olek i tłumaczył, że jego syn jest Alek?

Ja teraz mam tak, że w Anatol, Leopold i Teofil straaaasznie mi się zdrobnienia podobają - Tolek, Poldek i Teoś dla mnie mega! Ale już całe imię brzmi trochę dziwnie, pewnie by mi troche zajęło zanim bym się przyzwyczaiła 😅

• Meggs Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 20:52

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam 3 krówki i moje dziecko sobie uświadomiło, że skopanie matce żeber to zajebista zabawa 😌
    Chyba faktycznie za mało cukrów na tej diecie jem, że minimalna dawka, a on jak porąbany reaguje 😅

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ