X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti super, że sierściuch się odnalazł :)
    Przedszkolanko, a co badasz? ja idę jutro, a wizyta w piątek. Odliczam dni, nie mogę się doczekać...
    Słoneczko to będzie super dzień dla was, wierzę w to ;)

My wczoraj malowaliśmy łóżeczko 😊 dostałam na free od znajomych i nie mogłam sobie odpuścić zrobić je po swojemu, jest śliczne szaro-brudno-błękitne ah! <3

madziorek86, Lami, Dośka, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, u mnie bez zmian :)
    Tak sobie myślę od wczoraj, że skąd ja będę wiedziała, że to już? :D

madziorek86, sunshine03, Pestkaa, Wik89, tęczova, Lami, Ani0nka, Dośka, PierwiastkaZuza, Słoneczko123, Arashe, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, dawaj foto 😍

madziorek86 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 00:01

sunshine03, Pestkaa, Wik89, kark zakamuflowany na maksa, tęczova, Lami, Dośka, Szczęściara, Słoneczko123, Arashe, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, uparciuszek z tego Jerzyka :) Widać, że postawi chłopak na swoim i wyjdzie kiedy zechce :) A tyle stresu było z tą szyjką! :)
    Ponoć niektórym przed porodem opada brzuch, mają biegunki. Ale to wiadomo, że każda z nas inaczej pewnie się do tego przygotuje :)
    Pestka, fotkę łóżeczka prosimy :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, u mnie bez zmian :)
    Tak sobie myślę od wczoraj, że skąd ja będę wiedziała, że to już? :D
    Magda maszeruj po schodach więcej :D
    Jerzyk uparcioszek jeszcze będzie przenoszony 🤣🙈

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja kiedyś oglądałam filmik na yt (taka seria szkoły rodzenia) i tam lekarz na pytanie kiedy kobieta będzie wiedzieć, że to już, odpowiedział z serdecznym uśmiechem, że porodu nie da rady przeoczyć :P

Kurczę dziewczyny łóżeczko jest rozczłonkowane i całkowicie niefotogeniczne :P ale ok, wrzucam tylko z produkcji haha ale nawet koloru nie widać, przez mocne słońce 92f5ce8c3f14f100med.jpg
    Obiecuję wrzucić zdjęcie, jak złożymy ;)

Wik89, tęczova, madziorek86, Dośka, Beti82, Arashe lubią tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, pomyśl nad szelkami zamiast obroży. Dla kotów, które wychodzą, obroża nie jest bezpieczna. Najlepiej byłoby mu na działce zbudować wolierę, żeby miał ograniczona przestrzeń - z góry przede wszystkim. Ostatecznie pomyślałabym nad długa smyczą. Koty domowe naprawdę nie potrzebują biegać bez ograniczeń po działce. Są różne metody, żebyś Ty czuła się bezpieczniej a kot przede wszystkim.

PierwiastkaZuza lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko powodzenia na wizycie😘
    U mnie chyba 8 dpo, temp dobra ale juz nieraz mialam taka wlasnie ok 8dpo wiec staram sie nie myslec o tym.
    Mąż od ostatniej wizyty u androloga bierze wszystkie suple i clo codziennie sam z siebie, nastraja mnie to pozytywnie, przynajmniej tym sie nie musze teraz frustrowac ;) testuję jednak nie w srode tylko w czwartek rano, zle obliczylam
    Pestko bedzie pieknie!
    Powodzenia na wszystkich badaniach!
    Nona, widze, ze poszlas w parzyste :D
    Nikodemko jak panienski sie udal?:)

Pestkaa, Niezapominajka2, Słoneczko123, Arashe, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak jak pisze rzepakowe, szelki lepsze. I ciasno zapięte muszą być (oczywiście w granicach rozsądku), żeby się nie wysunął. Najlepsze są szelki typu guard, bo z każdej strony masz pasek i łapy go blokują :) Do tego jakaś linka i będzie dobrze :)

Pestka widać kolor :) aż jestem ciekawa efektu końcowego :)
    Ja też czekam aż teść przywiezie wkrętarkę i będę miała skręcone łóżeczko :) Miał być dzisiaj, ale przyjedzie jutro albo w czwartek dopiero :(

Pestkaa lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szelek tylko trzeba kota przyzwyczaić. Nasz do tej pory dostaje paraliżu jak tylko mu je zakładam. Stoi w miejscu i ani drgnie 😏

Słoneczko najlepszego z okazji rocznicy! Ja zbieram się za niedługo do apteki i na pocztę wysłać przypinkę 😁

blair., Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, szelki muszą być odpowiednio mocno zapięte, bo koty są zwinne i potrafią się z tej uprzęży uwolnić :D
    Jak byłam dzieckiem to miałam szalonego kota, chodziłam z nim na spacery i jak coś huknęło na dworze to smycz z szelkami zostala mi w roku, a kot zwiał :)

My kupiliśmy komodę na rzeczy bobasowe i dzisiaj będę ją skręcać, jak tylko wrócę z tej glukozy :D

madziorek86 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, sama komody nie skręcaj :) To cholerne tetris. My naszą skręcaliśmy w 1,5 godziny chyba. Niby napisane żeby śrubokrętem, ale to wtedy chyba ze 4 byśmy to robili i nadal nie stałaby gotowa. Wkrętarką trzeba. To śrubokrętem to tylko się niepotrzebnie namachasz, szczególnie przy tych prowadnicach do szuflad :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, koniecznie nam pokaż po skręceniu! Bo będziemy Cię co dwa dni męczyć. Już wygląda na cudeńko 😍 Ależ macie profesjonalne narzędzie, zazdrość! Chyba wybiorę się do Ciebie w odwiedziny z kilkoma meblami i farbą 😂

Magda, no nieźle. Twój Jerzyk to pewnie się w pięć minut zdecyduje, że to już już ten moment 😂 Schody dobry pomysł, a nie windą 😂 Wyślij wieczorem męża, dam mu gigant piłkę do skakania.

A u mnie dzisiaj sen wymarzonego porodu. Że siedzę w domu do oporu, skaczę sobie na piłce. W końcu zebrałam się do szpitala, a położna mówi, że najgorsze skurcze za mną i teraz parte i po wszystkim. A ja taką zaskoczona mówię, że chociaż nałożę sobie podkład i pomaluję rzęsy, żeby mieć ładne zdjęcie. A ona że za późno, że nigdzie nie wstaję. Więc pocisnęłam dwa razy i było dziecko 😂 Marzenie...

Ależ wszystkie pokolei macie te rocznice ślubu! Fajno 💗

alex0806, Wik89, tęczova, Pestkaa, Magda - mbc, Dośka, madziorek86, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim marzeniem jest praca w Ikei przy skręcaniu mebli 😍 Jak mnie to relaksuje! W październiku chciałam nas zgłosić do konkursu na skręcanie na czas mebli, kuchnia była do wygrania, narobiłam się dekoracji z przetworów, wymyśliłam zajebisty wierszyk, cyknełam super focie i się okazało, że zgłoszenia były do 20 a ja wysłałam jakoś 21 😭😭😭

sunshine03, Pestkaa, OlivkowaMama lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Sunshine, sama komody nie skręcaj :) To cholerne tetris. My naszą skręcaliśmy w 1,5 godziny chyba. Niby napisane żeby śrubokrętem, ale to wtedy chyba ze 4 byśmy to robili i nadal nie stałaby gotowa. Wkrętarką trzeba. To śrubokrętem to tylko się niepotrzebnie namachasz, szczególnie przy tych prowadnicach do szuflad :)
    Alex ja uwielbiam skręcać meble z ikei 😁 więc nikomu nie dam odebrać mi tego zadania 😁 wkrętarkę mąż mi już naszykował, także wracam do domu, śniadanko i biorę się za robotę :D

Lami, Meggs, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja też uwielbiam skręcać meble 😍

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie cierpię skręcać mebli :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno to duzy sukces marketingowcow ikei, ze przekonali swoich klientow ze to skrecanie ich mebli to przyjemnosc a nie koniecznosc :D ja tez lubię ;)

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami zapraszam! coś zmalujemy :D

Lami lubi tę wiadomość

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ