WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti super, że sierściuch się odnalazł :)
    Przedszkolanko, a co badasz? ja idę jutro, a wizyta w piątek. Odliczam dni, nie mogę się doczekać...
    Słoneczko to będzie super dzień dla was, wierzę w to ;)

My wczoraj malowaliśmy łóżeczko 😊 dostałam na free od znajomych i nie mogłam sobie odpuścić zrobić je po swojemu, jest śliczne szaro-brudno-błękitne ah! <3

madziorek86, Lami, Dośka, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, u mnie bez zmian :)
    Tak sobie myślę od wczoraj, że skąd ja będę wiedziała, że to już? :D

madziorek86, sunshine03, Pestkaa, Wik89, tęczova, Lami, Ani0nka, Dośka, PierwiastkaZuza, Słoneczko123, Arashe, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, dawaj foto 😍

madziorek86 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 00:01

sunshine03, Pestkaa, Wik89, kark zakamuflowany na maksa, tęczova, Lami, Dośka, Szczęściara, Słoneczko123, Arashe, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, uparciuszek z tego Jerzyka :) Widać, że postawi chłopak na swoim i wyjdzie kiedy zechce :) A tyle stresu było z tą szyjką! :)
    Ponoć niektórym przed porodem opada brzuch, mają biegunki. Ale to wiadomo, że każda z nas inaczej pewnie się do tego przygotuje :)
    Pestka, fotkę łóżeczka prosimy :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, u mnie bez zmian :)
    Tak sobie myślę od wczoraj, że skąd ja będę wiedziała, że to już? :D
    Magda maszeruj po schodach więcej :D
    Jerzyk uparcioszek jeszcze będzie przenoszony 🤣🙈

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja kiedyś oglądałam filmik na yt (taka seria szkoły rodzenia) i tam lekarz na pytanie kiedy kobieta będzie wiedzieć, że to już, odpowiedział z serdecznym uśmiechem, że porodu nie da rady przeoczyć :P

Kurczę dziewczyny łóżeczko jest rozczłonkowane i całkowicie niefotogeniczne :P ale ok, wrzucam tylko z produkcji haha ale nawet koloru nie widać, przez mocne słońce 92f5ce8c3f14f100med.jpg
    Obiecuję wrzucić zdjęcie, jak złożymy ;)

Wik89, tęczova, madziorek86, Dośka, Beti82, Arashe lubią tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, pomyśl nad szelkami zamiast obroży. Dla kotów, które wychodzą, obroża nie jest bezpieczna. Najlepiej byłoby mu na działce zbudować wolierę, żeby miał ograniczona przestrzeń - z góry przede wszystkim. Ostatecznie pomyślałabym nad długa smyczą. Koty domowe naprawdę nie potrzebują biegać bez ograniczeń po działce. Są różne metody, żebyś Ty czuła się bezpieczniej a kot przede wszystkim.

PierwiastkaZuza lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko powodzenia na wizycie😘
    U mnie chyba 8 dpo, temp dobra ale juz nieraz mialam taka wlasnie ok 8dpo wiec staram sie nie myslec o tym.
    Mąż od ostatniej wizyty u androloga bierze wszystkie suple i clo codziennie sam z siebie, nastraja mnie to pozytywnie, przynajmniej tym sie nie musze teraz frustrowac ;) testuję jednak nie w srode tylko w czwartek rano, zle obliczylam
    Pestko bedzie pieknie!
    Powodzenia na wszystkich badaniach!
    Nona, widze, ze poszlas w parzyste :D
    Nikodemko jak panienski sie udal?:)

Pestkaa, Niezapominajka2, Słoneczko123, Arashe, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak jak pisze rzepakowe, szelki lepsze. I ciasno zapięte muszą być (oczywiście w granicach rozsądku), żeby się nie wysunął. Najlepsze są szelki typu guard, bo z każdej strony masz pasek i łapy go blokują :) Do tego jakaś linka i będzie dobrze :)

Pestka widać kolor :) aż jestem ciekawa efektu końcowego :)
    Ja też czekam aż teść przywiezie wkrętarkę i będę miała skręcone łóżeczko :) Miał być dzisiaj, ale przyjedzie jutro albo w czwartek dopiero :(

Pestkaa lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szelek tylko trzeba kota przyzwyczaić. Nasz do tej pory dostaje paraliżu jak tylko mu je zakładam. Stoi w miejscu i ani drgnie 😏

Słoneczko najlepszego z okazji rocznicy! Ja zbieram się za niedługo do apteki i na pocztę wysłać przypinkę 😁

blair., Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, szelki muszą być odpowiednio mocno zapięte, bo koty są zwinne i potrafią się z tej uprzęży uwolnić :D
    Jak byłam dzieckiem to miałam szalonego kota, chodziłam z nim na spacery i jak coś huknęło na dworze to smycz z szelkami zostala mi w roku, a kot zwiał :)

My kupiliśmy komodę na rzeczy bobasowe i dzisiaj będę ją skręcać, jak tylko wrócę z tej glukozy :D

madziorek86 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, sama komody nie skręcaj :) To cholerne tetris. My naszą skręcaliśmy w 1,5 godziny chyba. Niby napisane żeby śrubokrętem, ale to wtedy chyba ze 4 byśmy to robili i nadal nie stałaby gotowa. Wkrętarką trzeba. To śrubokrętem to tylko się niepotrzebnie namachasz, szczególnie przy tych prowadnicach do szuflad :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, koniecznie nam pokaż po skręceniu! Bo będziemy Cię co dwa dni męczyć. Już wygląda na cudeńko 😍 Ależ macie profesjonalne narzędzie, zazdrość! Chyba wybiorę się do Ciebie w odwiedziny z kilkoma meblami i farbą 😂

Magda, no nieźle. Twój Jerzyk to pewnie się w pięć minut zdecyduje, że to już już ten moment 😂 Schody dobry pomysł, a nie windą 😂 Wyślij wieczorem męża, dam mu gigant piłkę do skakania.

A u mnie dzisiaj sen wymarzonego porodu. Że siedzę w domu do oporu, skaczę sobie na piłce. W końcu zebrałam się do szpitala, a położna mówi, że najgorsze skurcze za mną i teraz parte i po wszystkim. A ja taką zaskoczona mówię, że chociaż nałożę sobie podkład i pomaluję rzęsy, żeby mieć ładne zdjęcie. A ona że za późno, że nigdzie nie wstaję. Więc pocisnęłam dwa razy i było dziecko 😂 Marzenie...

Ależ wszystkie pokolei macie te rocznice ślubu! Fajno 💗

alex0806, Wik89, tęczova, Pestkaa, Magda - mbc, Dośka, madziorek86, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim marzeniem jest praca w Ikei przy skręcaniu mebli 😍 Jak mnie to relaksuje! W październiku chciałam nas zgłosić do konkursu na skręcanie na czas mebli, kuchnia była do wygrania, narobiłam się dekoracji z przetworów, wymyśliłam zajebisty wierszyk, cyknełam super focie i się okazało, że zgłoszenia były do 20 a ja wysłałam jakoś 21 😭😭😭

sunshine03, Pestkaa, OlivkowaMama lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Sunshine, sama komody nie skręcaj :) To cholerne tetris. My naszą skręcaliśmy w 1,5 godziny chyba. Niby napisane żeby śrubokrętem, ale to wtedy chyba ze 4 byśmy to robili i nadal nie stałaby gotowa. Wkrętarką trzeba. To śrubokrętem to tylko się niepotrzebnie namachasz, szczególnie przy tych prowadnicach do szuflad :)
    Alex ja uwielbiam skręcać meble z ikei 😁 więc nikomu nie dam odebrać mi tego zadania 😁 wkrętarkę mąż mi już naszykował, także wracam do domu, śniadanko i biorę się za robotę :D

Lami, Meggs, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja też uwielbiam skręcać meble 😍

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie cierpię skręcać mebli :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno to duzy sukces marketingowcow ikei, ze przekonali swoich klientow ze to skrecanie ich mebli to przyjemnosc a nie koniecznosc :D ja tez lubię ;)

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami zapraszam! coś zmalujemy :D

Lami lubi tę wiadomość

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ