Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami życzę, aby każdy dzień Waszego życia był tak piękny i szczęśliwy! Wszystkiego dobrego❤😘
Nikodemko mocne kciuki. Sama kupie bobo test i sikne przed @ zobaczymy co mi wyjdzie.
U Nas w nocy tez burza, ale taka wzglednie przyjemna chociaz boje sie burzy okropnie i glowe mam zawsze pod koldra😂😂😂
Lami lubi tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Lami - życzę Wam wszystkiego co najlepsze 😘 Dużo miłości i radości oraz całego wspólnego życia w zdrowiu! Samych wspaniałości! 😘
A sosnowy klimat super! Jest pięknie 😍
Fiorella - w takim razie czekamy na pozytywny teścik i żadne badania nie będą potrzebne 😘 Fajnie, że udało Ci się coś wyciągnąć od lakarza ☺
Nikodemko - kciuki 😊
Lami lubi tę wiadomość
-
Nie no, nie wierze. W moim alabie beta podrozala z 19zł na 43zł czaicie? 😳 Zaplacilam tyle, zeby sie dowiedziec, ze nie jestem w ciazy. Zajebiscie sie dzien zaczal :d
-
nick nieaktualnyJa siknelam od razu po powrocie do domu. Test z czułością 10 dr max, 11-12 dpo, porażająca biel... Jutro idę do swojego normalnego gina, ma mi podejrzeć czy coś niepokojącego nie wyrosło i ma przepisać clo. To będzie mój pierwszy cykl z clo i może jak się uda strzelimy HSG w sierpniu. Jakiś plan awaryjny jest. Brzuch mnie dziwnie boli od kilku dni i cycki, nawkrecalam sobie niepotrzebnie.Dobrze że siknelam, to w weekend przynajmniej się nie będę oszczędzać i pomogę w remoncie kotłowni, a podnosimy sami podłogę, więc trochę gimnastyki i dźwigania jest...
-
nick nieaktualny
-
Nikodemko jak ja robilam pierwszy raz bete w alabie to tez placilam 43 lub 44 zl, ale myslalam, ze maja po prostu takie ceny... u mnie w diagnostyce 22zl do przezycia, trzymam kciuki... za dwie godzinki bedzie wszystko jasne😊58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
No oszaleli! Moj plan o robieniu bety zamiast testow cholera wziela, bez przesady, nie bede tyle placic
Progesteron tez podrozal, ale o 5 zl.
Fiorella, przykro mi... ale tak jak mowisz, jest nowy plan, bedzie clo, uda sie. Ja tez czekam tylko az zaczne stymulacje, to duza nadzieja.
fiorella82 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, co do sanco/ nifty/ harmony.
Przed ciążą byłam PEWNA, że zrobię to badanie, zwłaszcza, że ja mam 33, a M. 37 lat. W 7 tygodniu, jak głupia lekarka źle zmierzyła pęcherzyk żółtkowy (po zewnętrznej, a nie po wewnętrznej) i była pewna, że są wady zarodka też odliczałam dni do zrobienia tego badania... Potem było USG i Pappa i mieliśmy podjąć decyzję, co do Sanco. I... nie zrobiliśmy, bo mój M. zadał pytanie, czy coś to zmieni i czy w razie "W" będziemy w stanie podjąć decyzję.
Wady letalne typu zespół Patau są widoczne na etapie usg, więc tu mieliśmy spokój. A czy Zespół Downa byłby dla nas przesłanką do aborcji? Znów- dawniej sądziłam, że na pewno, obecnie wcale nie wiedzieliśmy.
Jeszcze gdybałam, że przecież wiedząc np. o ewentualnym Zespole Downa można się przygotować do porodu i np. wybrać od razu ośrodek z dobrą kardiochirurgią (bo ZD często idzie w parze np. z wadami serca). Ale tu znów M. z ginekologiem mi powiedzieli, że wada serca- czy to samoistna czy wynikająca z ZD -wyjdzie na połówkowych, więc czas na przygotowania będzie.
Trudno mi powiedzieć, czy byłabym obecnie jeszcze spokojniejsza, gdybym miała Sanco. I tak - w trudnych chwilach - bałabym się, że jestem w tym 1% błędu, więc w dni kiedy mam nastrój na wkręcanie sobie nieszczęść to bym je sobie wkręciła. A ogólnie mam jakieś przeczucie, że będzie dobrze.
Myślę, że to totalnie indywidualne, czy warto robić czy nie.
Szczęściara, Meggs, kark zakamuflowany na maksa, tęczova lubią tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset, bardzo bardzo się z Tobą zgadzam. Ja dodam jeszcze, że dla mnie robienie wszystkich możliwych badań nie jest tożsame ze spokojną głową. Ja wiem, że nad swoją głową muszę pracować sama, bo mimo stu badań może mi się przyplątać coś, co mnie zestresuje. Mam poza tym świadomość, że ani siebie, ani dziecka nie uchronię przed wszystkimi nieszczęściami, niezależnie od tego, ile pieniędzy nie wydam, ile badań nie zrobię, jak się nie zabezpieczę.
Pamiętajcie jeszcze o jednym. Różne rzeczy nam są proponowane, często za ciężką kasę, bo dla medycyny, lekarzy, branży generalnie liczy się sukces położniczy. Ci to znaczy? To wczesne wykrywanie różnych rzeczy, narodziny zdrowych dzieci, postęp interpretowany tak a nie inaczej, możliwość zainterweniowania. Nie dla wszystkich kobiet to będzie znaczyło to samo. Nie każdej wczesne wykrycie da spokój, nie dla każdej sukcesem będzie urodzenie wyłącznie zdrowego dziecka (zdecyduje się też urodzić chore), nie dla każdej sto różnych interwencji będzie dobre.
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyDziewczyny nie ma sensu roztrząsać chyba więcej tematu tych badań

Kogo uspokajają, tego uspokajają. Kto chce wiedzieć więcej, to je zrobi. Kto nie, to nie.
Ktoś by urodził dziecko z ZD, a ktoś nie, to indywidualna sprawa.
Każda z nas chyba wie, co dla niej najlepsze
blair., Domi_tur, fiorella82, Dośka, madziorek86, Nona, tęczova, Beti82, Lami lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy tak samo - stwierdziliśmy, że porządne usg wystarczy, a jakby wyszło coś nie tak to będziemy myśleć nad wydaniem 2-3tys na porządne badania. Bo dla mnie pappa ma za duży margines błędu, a z drugiej strony mam podejście jak reset - to już moje maleństwo, czy byłoby chore czy zdrowe nic tego nie zmieni.
Aaa, dziewczyny - III trymestr!!!
Alex, świętujemy 😅? Ja przed chwilą wróciłam ze sklepu z ostatnimi rzeczami dla boba, teraz kończę kocyk po 3 dniach i będę się chwalić 😂
Fiorella, nie przesadź z tą podłogą, w środku dnia 12dpo jeszcze może wyjść biel nawet w ciąży 😉
Nikodemko, ceny kosmos 😳
Lami, bosko 😍😍😍 Oby pogoba była dziś idealna do 24.00 😊
Kurcze, za zaczynam III trymestr z +1.1kg 😦 Zaczyna mnie to martwić, skoro już mam niby problemy z anemią to co może być podczas karmienia 😞
Najgorsze jest to, że jem to żelazo co 3 dni teraz i jest tak, że 2 dni zatwardzenia, a 3dzień po tabletce biegunka nadal. Jak w lipcu mi wyjdzie już fajna hemoglobina to pierdzielę to żelazo 😒
Ja sprawdzalam na tej stronie od Nony, że u mnie euthyroxu 50 w promieniu 50km nie ma opakowania 50tabletek nigdzie, ale już 100tabletek jest w kilku aptekach w mieście... Takze chyba będę prosić o większe opakowania 😉
Dośka, Nona, Lami lubią tę wiadomość
-
Szczęściara pytaj 😊 myślę że każda chętnie tu pomoze i odpowie na tyle ile będzie potrafiła 😊
Ja dziś stanęłam na wadzę i mam już 1-1,5 na plusie 🙄🙄🙄 szok i niedowierzanie 😋
sunshine03, Szczęściara, Nona, Beti82, Lami lubią tę wiadomość

ale fakt, cena powala... U mnie w labach jest to max 25 zł.