X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa próbuję nie oglądać Twoich zdjęć na insta bo mnie zazdrość ogarnia 😂❤️

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do truskawek to mam ostatnio to samo... Na początku sezonu jak kupowałam były pyszne. A ostatnio co biorę to po kilku godzinach są sflaczałe i nawet te co z wyglądu jeszcze dają radę to w smaku jak sfermentowane 🤢

Byliśmy dzisiaj z mężem na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia. Na wstępie każdy miał powiedzieć coś o sobie. Niesamowicie się wzruszyłam jak jedna dziewczyna wyznała, że starali się z partnerem 6 lat. Próbowali też in vitro, które też nie wychodziło. Pogodzili się, że nie będą mogli mieć dziecka. I po chwili ona zaszła naturalnie. Ten temat poczęcia jest jednak czasem nieodgadniony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 22:00

Nona, Wik89, blair. lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:06

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziewczyny co jest dobre na przebarwienia? :( Nigdy wczesniej nie mialam z tym problemów jednak od momentu brania euthyroxu musze bardzo uwazac :(
    I przez te remonty na dzialce wyszlo mi centralnie na czole :(

Ja mam skórę bardzo podatną na przebarwienia i przebarwienia to straszne mendy są :/ Beti dobry krem z wysokim filtrem na co dzień, nawet jak jest pochmurno. Najlepiej starać się chronić buzię i nie wystawiać jej na słońce. Dobrze jest mieć też jakiś kosmetyk z "rozjaśniaczem" w składzie np. wit C albo wit. B3. A jakby po lecie Ci np. zostały plamki to super jest sobie zrobić jesienną kurację serum rozjaśniającym np. https://www.mazidla.com/mazidla-serum-na-przebarwienia albo
    https://www.biochemiaurody.com/sklep/serum-bright.html
    to są sklepy z półproduktami kosmetycznymi i kupujesz zestaw DIY, łatwe do ogarnięcia (tak naprawdę mieszasz zgodnie z instrukcją) i voila, masz bardzo dobrej jakości kosmetyk, z dobrym składem za spoko cenę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betiii, pamiętam że Ty zglebialas temat AMH, kiedy robić? 3-5 DC, rano? Ma to w ogóle jakieś znaczenie? Kazali mi zrobić, choć w sierpniu miałam 4,88, ale żeby sprawdzić czy co czegoś nie zaburzyla i dla świętego spokoju zbadam, choć sama nie wierzę w to badanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• Meggs Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dzisiaj kontrolną wizytę.
    Wszystko oki, maluszek ładnie się ruszał. Serduszko zwolniło do 153 ud/min.
    Mamy zmierzony tylko crl, który wynosił ok 10.5 cm , powinnien być minimalnie większy ale kropek się kulił dzisiaj. Nie wiem czemu nie zmierzono obwodów głowki i brzuszka ani wagi. Ale wszystko ponoć wygląda dobrze. Choć mnie już martwi ten crl że maluch gorzej przyrasta.

Ogólnie dostaliśmy mega zjebe ze nie zdecydowaliśmy sie na sanco. Że mamy takie wysokie ryzyko patau, ze jestesmy skrajnie nieodpowiedzialni 😔 serio poczułam się dziwnie. To nasza swiadoma decyzja. Wynik sanco niczego dla nas już by nie zmienił, a takie straszenie chyba nie jest na miejscu. Zastanawiam sie czy na reszte ciazy nie przeniesc sie do dr Wrony, on do pappy podszedl sceptycznie i nie widział koniecznosci sanco. Mial bardziej ludzkie podejście.... moja to jednak potrafi być francą.

przedszkolanka:), Niezapominajka2, tęczova, Nikodemka, Cytrynowy sok, Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa, Arashe lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs nie znam sie na tym ale jak na laika to wydaje mi sie takie podejscie gin faktycznie dziwne, to chyba powinna byc indywidualna decyzja rodzicow a lekarz moze mowic co jest zalecane czy roponowane i tyle.. eh. Nie przejmuj sie😘

Lami wspolczuje zguby 😥 oby karta szybko sie znalazla, szukajcie do skutku!

Fiorella widomo jak to jest podczas okresu, czasem cala nadzieja i wiara ze kiedys sie uda nas opuszczają :( ale wierzyć musimy! Wkrotce sie uda!

Beti no to oby Twoje wyliczenia na wrzesien nie byly potrzebne :D

Nona to odliczamy do 26.06 :)

Nona, Beti82 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

tęczova, blair. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• tęczova Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, to jest Wasza decyzja czy robicie czy nie, skoro nic by to nie zmieniło to po co robić, nie jej to oceniać. Ta Twoja zraziła mnie do siebie - odwołałam u niej wizytę i od razu się zapisałam na inny termin, to zadzwonili do mnie, że mam przedpłacić wizytę bo tak lekarka zażądała. Dawaj do Wrony :)

blair. lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Meggs, dawaj do Wrony :) Spotkamy sie w kolejce przy Twojej drugiej ciazy :d
    Fiorella, dobrze, ze mamy to forum i przechodzimy to razem, bo w przeciwnym razie czulabym sie chora psychicznie. Staralam sie dzis nie myslec o ciazy, o tym, ze znowu mam okres, ze znow nie wyszlo... I calkiem niezle mi szlo, ale teraz leze w lozku i czuje to samo, co Ty. Wczoraj szukalismy stolarza do mieszkania, mniej wiecej wszystko sobie planowalismy i obydwoje omijalismy temat pokoju dla dziecka. Niby juz ustalalismy, ze ma byc biurem, ale i tak wiem, ze kiedy do niego wejde, bedzie jeden wielki placz. Juz chce mi sie plakac na sama mysl.

fiorella82 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • blair. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:35

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od czerwca zeszlego roku czyli od wprowadzki do mieszkania „trzeci pokoj” byl graciarnia i nie urzadzalismy go, jakos chyba podswiadomie odkladalam to bo liczylam na to, ze moze wkrotce bede go urzadzac czekajac na dziecko. Ale coz, nie wyszlo poki co, wiec wlasnie w zeszlym miesiacu zaczelismy go powoli udzadzac z mysla o biurze i jednoczesnie pokoju goscinnym. Ciesze sie, bo jakos mi ulzylo. No ale wiadomo, ze wolalabym urzadzac poloj dzieciecy niz biuro :D
    Ja tez sie bardzo ciesze ze mam forum i Was, bardzo mi pomaga Wasze wsparcie i czytanie Waszych postow jak mam slabszy dzien, a wiem ze czesto tylko Wy mnie zrozumiecie, i staraczki i ciezarowki po staraniach :)
    Dobranocki!

Nikodemka, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • blair. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:31

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:41

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:35

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😚
    Eh. Powiem Wam ze tylko sie zestresowałam ta wizyta i zasmuciłam. Nie zmierzyła i nie zwazyła malucha, bo powiedziała ze na tym etapie sie tego nie robi, bo jest jeszcze za mały (dopiero od połowkowych). I teraz nie wiem czy robi tak zawsze czy tylko to moje dziecko takie niewymiarowe 😔 bardzo sie boje tej hipotrofii przez to obnizone bialko pappa.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Niezapominajka2, kark zakamuflowany na maksa, Wik89, Ani0nka, Nikodemka lubią tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:41

‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ