Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dziś wizytujemy ❤️ Ciekawe ile ten mój Wiercipiętek waży😁 obstawiam z 440gram 😁
Lami, alex0806, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLami co do ikei to komoda 80cm bedzie za niska
ja mam 165cm i niestety komody malm nie moglam wziac bo 100cm bylo za wysoko, a 80cm za nisko.
Ostatecznie wzięłam komodę brimnes, bo dla mnie wysokością była ok (chyba93cm), choć sama komoda mniejsza jest trochę.
Musisz sobie stanąć przed komodą i przymierzyć do siebie jakby
Ja dla dziecka wzielam z ikei jeszcze okrycie kapielowe i dodatkowo 10takich malutenkich reczniczkow kwadratowych za 13zl
plus takie pudelka do organizacji w szufladach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 12:43
-
Niezapominajka, dokładnie. Póki co żadne badania albo leczenie nie jest obowiązkowe. To co robimy w ciąży to jest wyłącznie nasza sprawa i niezależnie od tego co kto zaleca to są jedynie zalecenia. Lekarka zachowała się po prostu niewłaściwie. Poinformowała o tym co zaleca, Meggs zdecydowała inaczej i to jest jej prawo. Nawet gdyby to chodziło o zespół Downa i ryzyko 1:10 to ma pełne prawo nic z tym nie robić.

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyginekolodzy nie robią usg piersi, tylko radiolodzy. Jeśli chodzisz na nfz to wez skierowanie i sie zapiszkark zakamuflowany na maksa wrote:Kurde, a ja nigdy nie miałam usg piersi, tylko raz w życiu badanie ręczne. Myślicie, że moja "zwykła gin mogę poprosić o usg na wizycie czy to trwa i trzeba umawiać?
a jesli prywatnie to trzeba sie umowic po prostu na usg do lekarza radiologa
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Kark!!! Marsz na USG!!! Idź do lekarza, który się w tym specjalizuje, wcale nie musi być ginekolog, nawet częściej robi to radiolog albo onkolog.kark zakamuflowany na maksa wrote:Kurde, a ja nigdy nie miałam usg piersi, tylko raz w życiu badanie ręczne. Myślicie, że moja "zwykła gin mogę poprosić o usg na wizycie czy to trwa i trzeba umawiać?
kark zakamuflowany na maksa, Nona lubią tę wiadomość

-
Są tacy, którzy robią, ale muszą mieć specjalny kurs, więc jest ich stosunkowo niewielu. Ja chodzę na USG piersi do ginekologa, ale nie w ramach wizyty tylko po prostu umawiam się na USG piersi.sunshine03 wrote:ginekolodzy nie robią usg piersi, tylko radiolodzy. Jeśli chodzisz na nfz to wez skierowanie i sie zapisz
a jesli prywatnie to trzeba sie umowic po prostu na usg do lekarza radiologa
-
nick nieaktualnyA no może gdzieś się taki znajdzierzepakowepole wrote:Są tacy, którzy robią, ale muszą mieć specjalny kurs, więc jest ich stosunkowo niewielu. Ja chodzę na USG piersi do ginekologa, ale nie w ramach wizyty tylko po prostu umawiam się na USG piersi.
ginka mi powiedziała, że najlepiej iść po prostu do lekarza radiologa i tak zakodowałam, bo kiedyś myślałam też, że to ginekolog robi
-
Ja w ciąży też nie miałam usg piersi. Miałam przed ciążą i ogólnie wyszły mi wtedy te gruczolako włókniaki ale teraz ich nie czuję. Wtedy robił mi usg mój gin i skierował do poradni chorób piersi. A tam stwierdzili że nic nie trzeba z tym robić bo się może same wchłoną...
W ogóle strułam się tymi wczorajszymi truskawkami ;( mam ochotę iść i pobić tę babkę ;/ czyści mnie ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 13:03
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyNo to git, i tak musimy zrobić Kajtkowi usg jamy brzusznej i rtg nadgarstka przed wizytą u endo, więc od razu też się z cyckami zgłosze 😂
Kurcze, właśnie się dowiedziałam przez przypadek, że 1.06 mój dziadek sobie złamał dysk, a babci takie żyły wyszły, że podobno ma jutro usg i będzie diagnoza czy ma zakrzepice czy nie 😐
Pojechałam do nich na chwilę bez zapowiedzi a tu taki zonk na dzień dobry. Jeszcze babcia mi mówi, że moja mama zakazała jej przez telefon mówić, bo jestem w ciąży zagrożonej i mam się nie denerwować 😦 Nosz kur 👿!
Najgorsze, że dziadziowi się alzheimer pogłębił. Jak tam byłam ostatni raz na Wielkanoc to po chwili widziałam, że mnie kojarzy i coś mu zaczyna świtać, a teraz jakby pani ze sklepu do niego mówiła i trzymała go za rękę 😞 Na święta jak pokazałam zdjęcie dzieci to od razu, a no tak, że to te maluchy, że duża dziewczynka i chłopczyk itd, a teraz pokazuję zdjęcia i już nic nie poznawał, jakbym właśnie pani na przystanku pokazała dzieci.
Ech, teraz codziennie coś. Wczoraj Abra, dzisiaj dziadziu i babcia, jestem psychicznie chyba bardziej zmęczona niż fizycznie.
Aha, bo ja wam chyba nie pisałam! Plewiłam sobie wczoraj rano przód ogrodu, dzieci obok się bawiły, młoda (sunia) leżała w cieniu. A u nas sam tył ogrodu (całość 180m długości 😐) jest nieogrodzony, bo tam przyszłe barany czekają na ogrodzenie 😌
No więc plewię Abra jest, dzieci poszły do domu sie już bawić, Abra leży te 10m ode mnie. Skończyłam po 15min, patrzę, a francy nie ma. Obchodzę dom, ogród, wołam, gwizdam, poszłam na sam tył do tego naszego nieogrodzonego zagajnika i nic. Tylko słyszałam, że daleko we wsi gdzieś psy szczekają.
Zwiała głupia pewnie za jakimś tropem sarny czy królika, ale to nic... Bo ona ma teraz cieczke.
I ja głupia chciałam jej zrobić dobrze, bo od 1.5tyg siedzi całe dnie w kojcu, M z tą nogą nawet na spacer jej nie weźmie, pomyślałam, ze i tak jestem obok to pobiega po ogrodzie. A ta zwiała.
Nerwy takie miałam, M nie było. Dzwoniłam po sąsiadach, nikt ruchajacych sie psów nie widział 😔 Wróciła po pół godzinie, legła pod drzwiami jak gdyby nigdy nic i zadwolona kopyta do góry - pieść mnie 😶
Jak zaczęłam po niej wrzeszczeć to 2 sekundy przebiegła te 25m do budy i nie wylazła z niej do nocy aż ją M poszedł karmić 👿
Teraz będzie stres przez następne kilka tygodni czy nadal ma plodne czy już się skończyły 😞😒 -
nick nieaktualnyBo jak to dziś po wizycie u diabo mój M stwierdził - ginekolog jest cipek, a nie od innych spraw 😌😅
Moja mnie na siłę na krzywą wysłała, co z tego, że od 5tc jestem na diecie i się kłuję, a dziś rani diabo mnie pochwalił, że dobrze, że się nie dałam, że chciałby mieć wszystkie takie pacjentki, które swój rozum mają, a nie ślepo co lekarz powie to rozkaz natychmiast wykonać 😏
Ok, szybko obiad ograniam, bo potem jedziemy do Sosnowca... Kolega M odbiera auto z salonu i koniecznie musi z nim jechać, a M wymyślił, że przy okazji pozwiedzamy sobie coś 😲 Bez urazy dla wszystkich, którzy mieszkają w Sosnowcu, ale... Zwiedzać Sosnowiec? Serio? Zonk totalny 😳
Wik89, Nona, blair. lubią tę wiadomość
-
Kochane jaki magnez , ktory sie dobrze wchlania polecacie?58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Kark, a Ty porządnie tupnij nogą, bo temu Twojemu chłopu to się trochę w głowie przewraca. Jak ma siłę zwiedzać, to niech trawniki z psem też poodwiedza. A nie wszytko na Twojej głowie. Jesteś w ciąży i to w 3 trymestrze jedną nogą, niech da sobie na wstrzymanie. Może nie ma jasnego komunikatu.
Nona, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
C,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:35
fiorella82 lubi tę wiadomość
-
Kark moja Babcia też chorowała na Alzheimera. Straszna i przykra choroba, dla osoby chorej jak i najbliższych. U niej też postępowała szybko i najgorsza jest bezradność dla rodziny wiedząc, że nie można tego postępu cofnąć lub chociaż zatrzymać.
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyNiezapominajko wydaje mi się, że to okrycie-ręczniczek jest spoko, ale czy na pewno to wyjdzie w praktyceNiezapominajka2 wrote:Ja chodzę do radiologów, tez tak mi podpowiedział ginekolog. Meggs w ogóle mój lekarz tez wyslal mnie z tym "podejrzanym czymś" na biopsje (mowie o lekarzu prowadzącym)... radiolog mówi, że kontrola przed porodem a w zaleceniach pisze, ze jak chce to mogę zrobić biopsje i mój gin juz się nie patyczkował, tylko dał skierowanie do onkologa. Powiedział, że po porodzie nie będę miała czasu latać po lekarzach innych niż pediatrzy i póki mam czas niech zobaczy to onkolog, jak powie, że biopsja niepotrzebna to się odczepimy. No tylko sposób przekazania tego był taki, że się nawet nie przyjęłam 😉😉
Sunshine czyli okrycie kąpielowe z Ikei jest ok? Idziemy w niedziele do znajomych w pierwsze odwiedziny do dziecka i chciałam właśnie okrycie kupić, bo wydaje mi się, że rzadko kupuje się tego za dużo ☺
Anionka ja stawiam, że będzie większy!!