X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:41

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś wizytujemy ❤️ Ciekawe ile ten mój Wiercipiętek waży😁 obstawiam z 440gram 😁

Lami, alex0806, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami co do ikei to komoda 80cm bedzie za niska :) ja mam 165cm i niestety komody malm nie moglam wziac bo 100cm bylo za wysoko, a 80cm za nisko.
    Ostatecznie wzięłam komodę brimnes, bo dla mnie wysokością była ok (chyba93cm), choć sama komoda mniejsza jest trochę.
    Musisz sobie stanąć przed komodą i przymierzyć do siebie jakby :D

Ja dla dziecka wzielam z ikei jeszcze okrycie kapielowe i dodatkowo 10takich malutenkich reczniczkow kwadratowych za 13zl :D plus takie pudelka do organizacji w szufladach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 12:43

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, dokładnie. Póki co żadne badania albo leczenie nie jest obowiązkowe. To co robimy w ciąży to jest wyłącznie nasza sprawa i niezależnie od tego co kto zaleca to są jedynie zalecenia. Lekarka zachowała się po prostu niewłaściwie. Poinformowała o tym co zaleca, Meggs zdecydowała inaczej i to jest jej prawo. Nawet gdyby to chodziło o zespół Downa i ryzyko 1:10 to ma pełne prawo nic z tym nie robić.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a ja nigdy nie miałam usg piersi, tylko raz w życiu badanie ręczne. Myślicie, że moja "zwykła gin mogę poprosić o usg na wizycie czy to trwa i trzeba umawiać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Kurde, a ja nigdy nie miałam usg piersi, tylko raz w życiu badanie ręczne. Myślicie, że moja "zwykła gin mogę poprosić o usg na wizycie czy to trwa i trzeba umawiać?
    ginekolodzy nie robią usg piersi, tylko radiolodzy. Jeśli chodzisz na nfz to wez skierowanie i sie zapisz :) a jesli prywatnie to trzeba sie umowic po prostu na usg do lekarza radiologa

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Kark!!! Marsz na USG!!! Idź do lekarza, który się w tym specjalizuje, wcale nie musi być ginekolog, nawet częściej robi to radiolog albo onkolog.

kark zakamuflowany na maksa, Nona lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    ginekolodzy nie robią usg piersi, tylko radiolodzy. Jeśli chodzisz na nfz to wez skierowanie i sie zapisz :) a jesli prywatnie to trzeba sie umowic po prostu na usg do lekarza radiologa
    Są tacy, którzy robią, ale muszą mieć specjalny kurs, więc jest ich stosunkowo niewielu. Ja chodzę na USG piersi do ginekologa, ale nie w ramach wizyty tylko po prostu umawiam się na USG piersi.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Są tacy, którzy robią, ale muszą mieć specjalny kurs, więc jest ich stosunkowo niewielu. Ja chodzę na USG piersi do ginekologa, ale nie w ramach wizyty tylko po prostu umawiam się na USG piersi.
    A no może gdzieś się taki znajdzie :D ginka mi powiedziała, że najlepiej iść po prostu do lekarza radiologa i tak zakodowałam, bo kiedyś myślałam też, że to ginekolog robi :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży też nie miałam usg piersi. Miałam przed ciążą i ogólnie wyszły mi wtedy te gruczolako włókniaki ale teraz ich nie czuję. Wtedy robił mi usg mój gin i skierował do poradni chorób piersi. A tam stwierdzili że nic nie trzeba z tym robić bo się może same wchłoną...

W ogóle strułam się tymi wczorajszymi truskawkami ;( mam ochotę iść i pobić tę babkę ;/ czyści mnie ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 13:03

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Meggs lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to git, i tak musimy zrobić Kajtkowi usg jamy brzusznej i rtg nadgarstka przed wizytą u endo, więc od razu też się z cyckami zgłosze 😂

Kurcze, właśnie się dowiedziałam przez przypadek, że 1.06 mój dziadek sobie złamał dysk, a babci takie żyły wyszły, że podobno ma jutro usg i będzie diagnoza czy ma zakrzepice czy nie 😐
    Pojechałam do nich na chwilę bez zapowiedzi a tu taki zonk na dzień dobry. Jeszcze babcia mi mówi, że moja mama zakazała jej przez telefon mówić, bo jestem w ciąży zagrożonej i mam się nie denerwować 😦 Nosz kur 👿!
    Najgorsze, że dziadziowi się alzheimer pogłębił. Jak tam byłam ostatni raz na Wielkanoc to po chwili widziałam, że mnie kojarzy i coś mu zaczyna świtać, a teraz jakby pani ze sklepu do niego mówiła i trzymała go za rękę 😞 Na święta jak pokazałam zdjęcie dzieci to od razu, a no tak, że to te maluchy, że duża dziewczynka i chłopczyk itd, a teraz pokazuję zdjęcia i już nic nie poznawał, jakbym właśnie pani na przystanku pokazała dzieci.

Ech, teraz codziennie coś. Wczoraj Abra, dzisiaj dziadziu i babcia, jestem psychicznie chyba bardziej zmęczona niż fizycznie.

Aha, bo ja wam chyba nie pisałam! Plewiłam sobie wczoraj rano przód ogrodu, dzieci obok się bawiły, młoda (sunia) leżała w cieniu. A u nas sam tył ogrodu (całość 180m długości 😐) jest nieogrodzony, bo tam przyszłe barany czekają na ogrodzenie 😌
    No więc plewię Abra jest, dzieci poszły do domu sie już bawić, Abra leży te 10m ode mnie. Skończyłam po 15min, patrzę, a francy nie ma. Obchodzę dom, ogród, wołam, gwizdam, poszłam na sam tył do tego naszego nieogrodzonego zagajnika i nic. Tylko słyszałam, że daleko we wsi gdzieś psy szczekają.
    Zwiała głupia pewnie za jakimś tropem sarny czy królika, ale to nic... Bo ona ma teraz cieczke.
    I ja głupia chciałam jej zrobić dobrze, bo od 1.5tyg siedzi całe dnie w kojcu, M z tą nogą nawet na spacer jej nie weźmie, pomyślałam, ze i tak jestem obok to pobiega po ogrodzie. A ta zwiała.
    Nerwy takie miałam, M nie było. Dzwoniłam po sąsiadach, nikt ruchajacych sie psów nie widział 😔 Wróciła po pół godzinie, legła pod drzwiami jak gdyby nigdy nic i zadwolona kopyta do góry - pieść mnie 😶
    Jak zaczęłam po niej wrzeszczeć to 2 sekundy przebiegła te 25m do budy i nie wylazła z niej do nocy aż ją M poszedł karmić 👿
    Teraz będzie stres przez następne kilka tygodni czy nadal ma plodne czy już się skończyły 😞😒

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak to dziś po wizycie u diabo mój M stwierdził - ginekolog jest cipek, a nie od innych spraw 😌😅
    Moja mnie na siłę na krzywą wysłała, co z tego, że od 5tc jestem na diecie i się kłuję, a dziś rani diabo mnie pochwalił, że dobrze, że się nie dałam, że chciałby mieć wszystkie takie pacjentki, które swój rozum mają, a nie ślepo co lekarz powie to rozkaz natychmiast wykonać 😏

Ok, szybko obiad ograniam, bo potem jedziemy do Sosnowca... Kolega M odbiera auto z salonu i koniecznie musi z nim jechać, a M wymyślił, że przy okazji pozwiedzamy sobie coś 😲 Bez urazy dla wszystkich, którzy mieszkają w Sosnowcu, ale... Zwiedzać Sosnowiec? Serio? Zonk totalny 😳

Wik89, Nona, blair. lubią tę wiadomość

• Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jaki magnez , ktory sie dobrze wchlania polecacie?

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, mi pani w aptece powiedziala, że tylko magnez b6, dokupiłem forte, bo lepiej cenowo wychodzi. Więcej dziewczyn go bierze.

Malinowa91, Nona lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, a Ty porządnie tupnij nogą, bo temu Twojemu chłopu to się trochę w głowie przewraca. Jak ma siłę zwiedzać, to niech trawniki z psem też poodwiedza. A nie wszytko na Twojej głowie. Jesteś w ciąży i to w 3 trymestrze jedną nogą, niech da sobie na wstrzymanie. Może nie ma jasnego komunikatu.

Nona, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:35

fiorella82 lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark moja Babcia też chorowała na Alzheimera. Straszna i przykra choroba, dla osoby chorej jak i najbliższych. U niej też postępowała szybko i najgorsza jest bezradność dla rodziny wiedząc, że nie można tego postępu cofnąć lub chociaż zatrzymać.

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Ja chodzę do radiologów, tez tak mi podpowiedział ginekolog. Meggs w ogóle mój lekarz tez wyslal mnie z tym "podejrzanym czymś" na biopsje (mowie o lekarzu prowadzącym)... radiolog mówi, że kontrola przed porodem a w zaleceniach pisze, ze jak chce to mogę zrobić biopsje i mój gin juz się nie patyczkował, tylko dał skierowanie do onkologa. Powiedział, że po porodzie nie będę miała czasu latać po lekarzach innych niż pediatrzy i póki mam czas niech zobaczy to onkolog, jak powie, że biopsja niepotrzebna to się odczepimy. No tylko sposób przekazania tego był taki, że się nawet nie przyjęłam 😉😉

Sunshine czyli okrycie kąpielowe z Ikei jest ok? Idziemy w niedziele do znajomych w pierwsze odwiedziny do dziecka i chciałam właśnie okrycie kupić, bo wydaje mi się, że rzadko kupuje się tego za dużo ☺

Anionka ja stawiam, że będzie większy!! ;)
    Niezapominajko wydaje mi się, że to okrycie-ręczniczek jest spoko, ale czy na pewno to wyjdzie w praktyce :D

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ