Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedyny pozytyw z wczoraj jest taki (poza ponad 1,5 h opoznienia 😋) że Wikuś nadal jest Wikusiem i już nie ma szans ze cokolwiek mu tam odpadnie 😍
No i jak lekarka tam sobie badala te przeplywy , serduszko i go ogldala z kazdej strony to nic nie powiedziala, a jakby bylo coś zle na pewno bysmy sie dowiedzieli. Taka mam nadzieje przynajmniej 😋
Beti82, Nona, Niezapominajka2, alex0806, Dośka, Wik89, tęczova, Domi_tur, blair., Cytrynowy sok, madziorek86, sunshine03, Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:35
-
Nona, to że zlecono Tobie kolposkopię nie oznacza, że takie są procedury dla wszystkich. Procedury i zalecenia PTG są takie że kolposkopię wykonuje się przy nieprawidłowej lub wątpliwej cytologii.
Oczywiście że na wszelki wypadek można sobie zbadać wszystko. I zawsze lekarz może coś zalecić nawet jeśli to wykracza poza tradycyjną procedurę. Tylko że jeśli lekarz coś zaleca to powinien umieć wytłumaczyć dlaczego. Zwłaszcza jeśli zleca to prywatnie na nie na NFZ. Inaczej zawsze będą wątpliwości, że robi to dla kasy.
Meggs lubi tę wiadomość

-
Meggs super, że Wikuś jest Wikusiem

Beti no wspolczuje
tez sie obawiam tego sezonu urlopowego, że napiszę do gina i sie okaze ze nici z monitoringu albo coś. Hmm no to moze faktycznie zrob to MAR a z badaniem pc poczekaj do września (mam nadzieję, że w ogóle nie będziesz już musiała go robić
)
Beti82 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Beti82 wrote:No i dupa badania na wrogi śluz nie zrobie przez najblizsze 2 miesiace.Wlasnie sie dowiedzialam ,ze w moją owu w lipcu i sierpniu franca ma urlop.
Wiec zostaje mi test MAR
Co jeszcze moge zrobić?
Jak podejrzewasz problem immunologiczny to zrób ASA (przeciwciała p/plemnikowe z krwi). Ale skoro był biochem to znaczy, że organizm (ani śluz) nie zwalczył plemników i doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia. MUCHę robiłaś?
Beti82 lubi tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
[Q,
-
Cicho bo mi @ zaczarowałas i jej nie ma hahahaDomi_tur wrote:Beti, ja myślę że Ty już nic nie zrobisz😁😁😁
kark zakamuflowany na maksa, Wik89 lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84d60848fcd5.jpg
Od lewej 1, 2 czy 3.
Którą ubrać na wesele?
Mam w sumie 4 wesela wiec w każdej mogę pójść ale chciałabym abyście mi doradzily😊
alex0806, Nona, tęczova, blair., Niezapominajka2, kark zakamuflowany na maksa, madziorek86, Pestkaa, Szczęściara, Arashe lubią tę wiadomość
-
[Q,
Meggs, Wik89 lubią tę wiadomość
-
No to ja nie mam nic z tych rzeczy. Tylko plamienia z nadzerki przy wzierniku. I badanie oczywiscie prywatnie. Moja nic na nfz nie wystawia.Nona wrote:Zły wynik cytologii to nie jest jedyne wskazanie do przeprowadzenia tego badania. Badanie to jest zalecane również w wypadku m.in. zmian chorobowych sromu, zmian polipowatych i torbielowatych szyjki macicy, nawrotowych stanów zapalnych pochwy i szyjki macicy oraz niewyjaśnionych plamień kontaktowych z dróg rodnych. Miałam je 2 razy i gdyby mi LEKARZ o tym wspomniała-zrobiłabym. Robiłam na NFZ.
Nona lubi tę wiadomość