X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex piękna dziewczynka ❤️❤️
    Nona udanego wyjazdu 😊😊
    Czuje się jakby była sobota 😊

Nona, alex0806 lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:42

Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, nie kupuj. W necie - olx czy Marketplace można znaleźć w pełni sprawne gondolę+spacerówkę w kwotach 500-700 zł. Z dodatkami. Bezpieczeństwo i wygoda to podstawa, blokujące się kółka będą Cię doprowadzać do szału. Takie jest przynajmniej moje zdanie :)

Niezapominajka2, Magda - mbc, blair., Beti82, Nona, Ani0nka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Domi :)
    a fotelik - koniecznie osobno - dopasowany do auta :)
    https://mamygadzety.pl/fotelik-samochodowy-dla-niemowlaka/

Niezapominajka2, Nona lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ❤️
    Lami, dobrze, ze w pore zareagowalas z ta zakrzepica. Boje sie o to samo u siebie... Teraz jeszcze nie jest tragicznie, ale z roku na rok mam coraz bardziej zielona lydke od zylakow.
    Domi, nie martw sie tym rozejsciem miesni, po porodzie da sie to ogarnac. Moja kolezanka miala naprawde mocne rozejscie, jest mega chudzinka, a brzuch wisial jej jak worek. Poszla do tej Galińskiej, o ktorej Wam kiedys pisalam i po 3 miesiacach jest juz prawie ok.
    Niezapominajko, dziekuje :* Wszystko bylo ok, tylko stary sobie troche za bardzo poluzowal lejce na koniec wesela i mnie wkurzal. Tak, mam dzis w koncu wooooooolne!

Niezapominajka2, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, Alex gratuluję wizyt, cudowne zdjęcia! 😍

Wszystkim które są teraz na długoweekendowych wyjazdach życzę udanego wypoczynku, bo pogoda dopisuje!

Nikodemko też widziałam fotki z wesela! Pięknie wyglądałaś! Co do męża przeżywałam to samo dwa tygodnie temu co skończyło się, że mój nie mógł dostać się do domu 🤣

Nikodemka, Wik89, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko ja kupiłam używany wózek gondola+spacerówka za 500zl wlasnie, ale w pełni sprawny i w bardzo dobrym stanie.
    W planach mam kupienie później spacerówki lżejszej, takiej co się nada do samolotu, ale na początku mam zamiar korzystać z tej z zestawu, bo mozna ją i przodem i tyłem do kierunku jazdy zamontować. I rozklada sie do siedzenia i do leżenia.
    Do tego w cenie mialam juz śpiworek na zimę i okrycie na nóżki, jakis kocyk, folie p/deszczowa i jeszcze jakies pierdoly.

Raczej bym poszukała jeszcze na olxie wózka. Jest mnóstwo ogłoszeń, wózki często w super stanie i dobrej cenie :)
    Za samą gondolę, skoro spacerówka się nie nadaje i to jeszcze w kiepskim stanie to jakieś max. 200zl, a nie 500 ;)

A fotelik kupuję nowy, dobrany odpowiednio do auta :)

I btw od rodziny dostalismy tez spacerowke, glupio odmowic, ale jedno kolko urwane, caly porysowany i material naprawde mocno zniszczony, więc oczywiście nie chce tego wózka, ale co zrobić teraz będzie leżeć, tylko jednak był za free :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 12:09

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a ja złapałam jakaś schize ze ten mój kropek nie rośnie 😔 bo i ten crl za mały i brzucha prawie żadnego, ruchów nie czuć , a do tego waga minimalnie spadła 😔

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja nadrabiam z grubsza i najbardziej zszokowała mnie akcja Seliny... Strasznie fajna dziewczyna i strasznie mi przykro że się tak u niej porobiło, ale z doświadczenia wiem że lepiej tak, niż tkwić na siłę w kijowym związku. Na pewno za parę lat będzie szczęśliwa mama w udanym związku. Bardzo jej tego życzę.
    U mnie trochę lepiej, 4dc, wstaje z kolan i pomału zabieram się do życia, od jutra zaprzyjaźniam się z clo.
    Dziś siweto a my bezbożnicy od rana szpachlujemy kotłownie...
    Dziewczyny, miłego spokojnego dlugiego weekendu, ja co prawda jutro w pracy, ale zdalnie, więc z laptopem na kolanach. Może uda mi się coś ogarnąć w przerwach w domu, bo totalnie ostatnio nie mam czasu i siły na cokolwiek. I marzę o burzy!

Nona, Wik89, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 czerwca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:19

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

• PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, mi na tym etapie też waga jeszcze minimalnie w dół poszła lub stała w miejscu i też jeszcze ruchów nie czułam. Dopiero pod koniec skończonego 18 tygodnia poczułam. Ale rozumiem, że się martwisz. Ja też z tych co rozkminiają.

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, u mnie na sierpniowkach dziewczyna brzuszek zaokrąglony zauważyła dopiero okolo 28tygodnia, ale wyglądał jakby zjadła troszkę bobu:) taka uroda :) a jaki crl wymierzyła lekarka na wizycie?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:19

fiorella82 lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja tez dzis wolne ale spedzamy czas na mieacie, ktore jest calkowicie puste, haha bardzo przyjemnie sie jezdzi rowerem :) tak Niezapominajko, ja teraz w sumie codziennie staram sie robic chociaz pare km na rowerze, Nikodemka mnie zmobilizowala ;) tylko musze uwazac zeby nie przeciazyc kolana, ktore od paru lat po skreceniu kostki i zlym stawaniu mam w niezbyt dobrej kondycji i po kazdym sporcie boli :/

Wlasnie Nikodemko cudnie wygladalas! Ekstra kiecka i fryzura 🤩

Alex piekna dziewczynka 😍

Fiorella no to jedziemy na jednym wozku, ja dzis wieczorem zaczynam z clo (tzn 2 cykl)..

Ja dzis mialam znowu focha na meza, tym razem o wyjazd na weekend, ze nic nie zaplanowalismy a mielismy „gdzies” wyjechac, nie wiem, czuje, ze to przez te starania jestem czasem jak osa bez powodu :( no ale juz sie pogodzilismy :D

Nona udanego wyjazdu

Meggs...😘 sprobuj zajac czyms glowe bo stres wiadomo nie pomaga, a kiedy masz nastepna wizyte? Rozumiem ze wtedy badanie bedzie dokladniejsze w sensie pomiarow wszystkich?

Niezapominajka2, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, masz taką lekarkę, że na pewno powiedziałaby Ci, że jest źle. Zrób coś co Cię relaksuje najbardziej i uspokój troszkę myśli 😘

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na przyjazd siostry i się stresuję. Serio nie sądziłam ze ten brak pomierzenia mnie tak zestresuje. Zwłaszcza ze te aplikacje pokazują że crl powinien miec wymiar 13-14 cm. Wiem ze zawyzaja. Bo widziałam zdjecie usg z crl 11,5 i to odpowiadało połowie 17 tyg. U mnie lekarka zmierzyła ok 10.5 ale malych kolanami dotykał glowy, był podkulony więc nie biorę tego za miarodajny pomiar, mimo wszystko schizuję.
    Wizyta dopiero połowkowe 11 lipca, chyba ze w pon podjade do babeczki do ktorej chodzilam na monity.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png

Wysłany: 20 czerwca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te negatywne i smutne wiadomości na wrzrśniówkach dosłownie nie mogę tego czytać;( nie wiem, po prostu nie chce sie stresować. Bardzo mocno trzymam kciuki za Vian i Weronikę, ale te wiadomości mnie przybijają.

My też długi weekend spędzamy u rodziców, na działce dzisiaj pół dnia. Miałam mega ciężką noc przez zaparcia ale już na szczęście przeszło i teraz wróciłam do domu na małą drzemkę :)

Meggs ty się nie schizuj. Maluch rośnie. To są jeszcze milimetry tak naprawdę i już może co innego pokazać. Albo maluch się opije za duzo/za mało i też inna waga wychodzi. Ja z początku schizowałam bo moja tak słabo rosła a teraz się nagle 50 centyl prawie zrobił i nadrabia :) także luzik!

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko miałam rano pisać- wyglądalaś obłednie!!!😍😍

Meggs wszystko jest ok przeciez, meliska i poytywne nastawienie!

Oj, trzymam kciuki za mała siłaczke Weronike :(!
    A gdzie jest o Selinie informacja? Bo tez znam ale nic nie wiem..

My w domu wlasnie bo idzie burza po tych tropikach . A w przyszlym tygodniu ma byc 38 stopni;ooo

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ