Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeggs nie schizuj zrób sobie herbatkę
Ja brzucha w 17tyg.jeszcze nie miałam. Dopiero po polowkowych mi wystrzelił, a i tak jest mniejszy niż np. Ani0nki, która ma termin miesiąc po mnie
(Edit:przejrzalam fotki i dopiero, jak skończyłam 22tydzien to brzuch się zrobił ciążowy, wcześniej był jak poobiadowy najwyżej)
I wszystko jest okwaga właśnie koło 20tygodnia zaczęła szybować szybko w górę i wtedy najwięcej przytyłam
Nie martw się na zapasoczywiście przy niedowadze wskazane jest, żebyś przytyła w ciąży ciut więcej niż norma przewiduje, ale to jest bardzo indywidualna sprawa, kiedy i ile kg przybędzie.
Jeśli boisz się, że maluch za mało urośnie to zawsze możesz przeliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne i wyliczyć, ile de facto zjadasz dziennie oraz czy % bialek, węglowodanów i tluszczy jest ok
Jak byłam na początku studiów na diecie na przytycie (ważyłam 45kg i to było za mało przy 165cm) i jak wszystko musiałam liczyć wagowo i kalorycznie to okazało się, że mimo że mi się wydawało, że dużo jem to kalorycznie było za słabo, żeby mieć wagę i funkcjonowanie w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 15:50
-
Sunshine bo ja nie miałam żadnych mdłości ani wymiotów w ciąży 😆 i jadłam tak samo albo i więcej, stad już 8kg na plusie 😱🙈 i brzuch jak w 8 miesiącu
-
Meggs jeszcze będziesz narzekać ze gruba jesteś zobaczysz 😁😘
madziorek86, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Nona, odpoczywajcie, zwiedzajcie, łapcie energię na wyjeździe!
Alex, super, że wizyta udana! Ładne zdjęcie na pamiątkę ❤️
Nikodemko, jak pięknie wyglądałaś! ❤️ Taka ładna z Was para z mężulkiem! Takie dobre twarzyczki i duszyczki po oczach widać 😊
I kochana, zamów sobie te testy z dna. Wiesz co, w trakcie starań liczyłam każda stówkę, że kolejny wydatek, ale jak już dwie kreski były to nagle wszystkie wydatki przestają mieć znaczenie i sobie myślisz, że mogłaś to zrobić jeśli to miałoby pomóc tej kruszynce. Jak masz takie problemy z tymi żyłami, to może faktycznie coś jest na rzeczy. Lepiej zrobić i wykluczyć i ewentualnie mówić "taka moja uroda", a jak coś wyjdzie to wejdzie heparyna. Ty szczuplutka, to może tak tego nie widzisz, ale u mnie odkąd heparyna weszła to zeszczuplały mi nogi, palce u rąk mniejsze się zrobiły. Po prostu krążenie ruszyło.
Domi kochana, oklejaj brzuszek i dbaj teraz o siebie 😘 Jeszcze kilka tygodni i Szymuś będzie z Wami. Ostatnia prosta.
Meggs, kochana, na pewno wszystko jest dobrze z Twoją dzidzią. Po prostu jak piszesz, był wygięty w kłębek. A jeśli się martwisz, to podejdź gdzieś indziej na USG 😘
Fiorella, teraz szybko zleci do owulaki. A będziesz miała monitoring?
Przedszkolanko, to czekamy na zdjęcia w kiecce! 😊
Niezapominajko, tak jak piszą dziewczyny, daj spokój z wózkiem. Ta gondola to akurat na najkrócej wystarczy, stąd jej stan. Po znajomości to chyba najgorsze układy są 😀
My wczoraj skręciliśmy u małej komodę, siostra zaproponowała, że pożyczy nam na dłuższy czas fotel wygodny z Ikei do karmienia (szwagier pewnie już nie będzie go chciał spowrotem, bo wiecznie narzeka, że zawalidroga), także jej pokoik powoli się wypełnia. Jak będziecie szukać wanienki to ta z Ikei wydaje się świetna! Nie jest długalaśna, więc nie nawylewa się z niej wody przy zahaczanie o framugi.
A dzisiaj leżymy cały dzień, ja z nogą na ścianie. Nie mam energii. Mojego chyba jakoś oświeciło od tego ostatniego usg. Nawet sam oglądał filmik, zrobił folder na ps i laptopie "Nina" i powrzucał wszystko. Aż mam mu ochotę na niedzielę kupić jakiś prezent. Najchętniej jakieś bodziaki i koszulkę w zestawie, ale pewnie stacjonarnie nigdzie tego nie znajdę.
Nona, madziorek86, Niezapominajka2, przedszkolanka:), blair., Nikodemka lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lami polecam wanienke z ikei 😀 drugi raz i u nas będzie😀
Co do męża to na pewno będzie mu miło;)
Meggs co do brzucha to mi w pierwszej ciazy jeszcze w 5 mcu nie było widac a dziewczyny na studiach (nie przyznalam sie,ze jestem w ciazy) myslaly,ze przez wakacje przesadzilam z zarciem 😀 poza tym Ty jestes mega chudzina i u Ciebie przy porodzie moze byc malusi jak u innej juz w 4 miesiacu.
Nona udanego wypoczynku!
My nie mamy,córka nie bawi się w ogole lalkami,nie lubi. U nas kroluja misie,wszelkie mini zwierzaczki z zestawami ,naklejanki/bajki itp. Ale idziemy za 2 tyg.na urodziny do 4latki i mamy zamiar Barbie kupic bo wiem ze ona lubiNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAni0nka wrote:Sunshine bo ja nie miałam żadnych mdłości ani wymiotów w ciąży 😆 i jadłam tak samo albo i więcej, stad już 8kg na plusie 😱🙈 i brzuch jak w 8 miesiącu
już mam +6kg, a po tym urlopie spokojnie już będzie +8kg 😁
A po 1.trymestrze było -1kgAni0nka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNona całe pudło Barbie, Kenów i akcesoriów 😏 Bawiła się Tosia, a od jakiegoś czasu bawi się Basia, więc chyba pudło przeniosę do jej pokoju ☺
Meggs, ja przytyłam też aktualnie 1.5kg, wg widelek minimum powinnam mieć już 5kg na plusie. Maluch raz wychodzi do przodu, raz do tyłu i tak to jest, to tylko pomiar, lekarz się o dziesiąte milimetra machnie i już dni lecą. Spokojnie 😊
My już po grillu, jutro rano zbieram wiśnie przed wyjazdem, a potem pakowanie.
Ale cały czas myślę o Vian i jej córeczce. Niby goście a ja raz po raz mam w głowie co by było, jakby młody się teraz urodził itd...Nona lubi tę wiadomość
-
Kark mam to samo. Nie wchodzę na wrzesniowki. Za bardzo mnie to stresuje. Tak samo jak durna czasem jakąś historię przeczytam o porodzie martwego dziecka przez przypadek. Mrozi mnie to. I normalnie zaczynam wyć, stresując małą tym samym. Chce wierzyć że po tylu niepowodzeniach w końcu będę za kilka tygodni szczęśliwą mamą...
Julka możesz mi podesłać linka na fbLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Wik89 wrote:Beti jak tam?
Tylko chyba Nona zostala w najblizszych dniach do sikania -
M,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:36
-
Szczęściara, ponieważ jesteś ostatnia zafasolkowana to musisz wciągnąć następną na fiolet. Proszę wymyślić jakiś wiersz, czy zaklęcie.
Która to taki rym miała? Pestka?
Siedzę pierwszy raz w tym sezonie na ogródku z kawą i tak cudownie deszcz pada i takie powietrze łaskawe. Niby jestem w domu cały czas, a żadnego kwiatka nie posadziłam nawet, tak tu smutno... Doniczki puste. Sąsiadki (takie emerytowane plotkary - jedną mam nad sobą, drugą obok) nie wiedzą jak zagadać. Na zmianę tylko "jak dawno pani nie widać, na ogródku pogadać nie można, gdzieś w rozjazdach cały czas jesteście". Jak im za dwa miesiące wystawie płaczącego bobasa na trawkę to zatęsknią za ciszą i spokojem 😂Magda - mbc, tęczova, Beti82, Wik89, Cytrynowy sok, Pestkaa, blair., madziorek86 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero