X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka ja tak samo! Mój się pyta czy chcę juz teraz a ja nie😂😂😂 słodyczy tez nie bo nie jadam ;p
    Od Poli na dzien mamy dostaje od 4 lat już i my mu tez dajemy zawsze ;)
    Ale Nona gratki za pomysl z wazonem 😀

Lami o kurcze, biedn Ty..
    Domi i Ty tak samo..a jak poczulaś że się rozeszły?

Nona, Julia93 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nona padlam hahaha to jest patent roku!
    Ja wczoraj mojego pytałam co mi kupi w nagrodę za poród, a on mnie zapytał co mu kupiłam w nagrodę za zapłodnienie 🙄😂
    Hahahaha 😀
    Ja za Pole dostałam bransoletkę i kwiaty a Pola róże 😊 teraz planuję ja dla Poli wziąc coś do szpitala i jak przyjdą do mnie to jej dam od brata ;)
    Za zapłodnienie nie planuje, w końcu to ja gruba chodze prawie caly rok😂

Nona, blair., Cytrynowy sok, Lami lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia to pewnie przędziorki, muszą bazować w jakiejś doniczce i zarażają nowe. Żeby się ich pozbyć wystarczy kupić preparat zwalczajacy te dziady i odizolowac zarażonego kwiatka 😀

Julia93 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się trzymają w domu tylko kwiaty które nie kwitną ;) bo inaczej padają. Mam aloesy, taką trawkę antysmogową, drzewko szczęścia i kaktusy :)
    Jadę do gina. W sumie to poproszę o kciuki żeby lalka była nadal główkowo i ładnie z wagą :) bo później to się może już nie obrócić. I mogłaby ładnie buzię do zdjęcia pokazać bo ostatnie zdjęcie buźki mam z połówkowych;)

Cytrynowy sok, Wik89, Pestkaa, Niezapominajka2, Nona, blair., tęczova, madziorek86, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kciuki zaciśnięte! :) I czekamy na foto! :)

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:18

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Cytrynowy sok dzieki za radę ;) wypróbuję napewno

Alex co to za cudo ta trawka antysmogowa? skąd to się bierze? :)
    Ja to tak nazywam bo nazwy nie pamiętam;p to taki chabaź w kształcie grubej trawy, coś takiego. I wiem że ma właściwości antysmogowe ale w sumie w Opolu to musiałabym mieć całe mieszkanie tego chyba ;p takie podłużne liście ma.
    Ja siedzę już u gina. Na 16 mam ale jest obsuwa. Weszła Pani przede mną. Także pewnie z 20 min do 30 i dopiero ja. Obym miała jakieś foty! :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak zawsze przed porodem kupuję prezent od nowego rodzeństwa i jak wracamy ze szpitala albo mnie odwiedzają to wyciągam z torby 😉
    Najlepsze jest zawsze jak dostaje taki 4-5 latek i jest konsternacja - skąd dzidziuś w brzuchu wziął np autko albo barbie 😂

Ja ogólnie kwiatów nie lubię dostawać, ale od M w ciągu 12 lat naszego bycia ze sobą dostałam może z 6 razy. I za każdym razem tak z zaskoczenia, bez okazji 😊 Także bardzo doceniam takie niespodzianki i się z nich cieszę, mimo, że kwiatów nie lubię 😏
    Np na dzień dziecka byliśmy w Pszczynie, w parku chodził chłopak z różami na sprzedaż i M podszedł i mi kupił różyczkę do kapelusza 😀
    Tylko potem i Basia i Tosia się awanturowały, że one nie dostały 😅

Miałam w życiu 2 kaktusy: jeden zgnił, a drugi się zasuszył. Także kaktusy to wcale taka łatwa sprawa nie jest 😅 Za to ogród mam cały w kwiatach i może dlatego nie lubię dostawać takich ciętych czy w doniczkach - wolę z leżaczka podziwiać i zachwycać się jaka ze mnie super ogrodniczka 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 15:59

Cytrynowy sok, Lami lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona: w cholere 😒 I mdłości i żyganie 👿 A po lutce mi nigdy nic nie jest 😯

Nona lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam. Ogólnie miałam wrażenie że w drugiej fazie cyklu mnie bardziej wysypuje. A jak zaczęło mi wysypywac plecy to wyszła za wysoka b12. Ale ogólnie bum hormonalny: lametta Plus dupkę to mnie ściął z nóg w grudniu. Pryszcze, zawroty głowy, kołatania serca, mdłości. Później się tylko pogłębiło ale przetrwałam :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia jest sporo roślin oczyszczających powietrze. Wpisz w google rośliny oczyszczające powietrze i Ci wyskoczy co i jak :)
    Ja w domu hoduję dracenę i bluszcz tylko z tego powodu, że wierzę, że mam dzięki nim czystsze powietrze :D niewiele roślin u mnie jest w stanir przetrwać próbę czasu, a te mam od roku i rosną bardzo ładnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam, ta moja to zielistka Sternberga ;p jaka nazwa. Trawka antysmogowa brzmi lepiej ;p tylko moja nie ma takich białych pasków, może za młoda albo co. Albo smog ją zjada ;p

Nona w ciąży gładka cera? Chyba jak niemowlaki już pod koniec z Ciebie wyjdzie i będzie miał gładką pupę ;p Ja od początku wyglądam jakby do mnie że srutów strzelali. Twarz, plecy wysypane. Włosy rosną jak szalone, wszędzie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 16:28

Nona lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wik89, madziorek86 lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam filmik z USG. Główka i udko o 2 tygodnie "starsze", a cała reszta 3-5 dni starsze. Planowany tp o tydzień szybciej, na 29 sierpnia. Może rozszyfrujecie ze zdjęć buziaka, widać poliko, zamknięte oczko i rączkę, którą trzyma się za ucho. A na drugim brakujące usta i nosek 😊 Śliczniutka jest 😍

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ef038252424.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ad92f19acf.jpg

Beti, mam 100 mg/1ml x 2 dziennie. Więc końska dawka 😂 Już czytam skrzynkę 😘

Wik89, madziorek86, Pestkaa, blair., Słoneczko123, Niezapominajka2, Dośka, Julia93, Szczęściara, przedszkolanka:), Ani0nka, tęczova, Cytrynowy sok, kark zakamuflowany na maksa, Arashe lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja od owulki do końca I trymestru miałam mase pryszczy 😋 uspokoiło się w drugim dopiero

Nona lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:17

Nona, Cytrynowy sok, Lami lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze kiepska cere w drugiej fazie cyklu, niestety duphaston jeszcze to nasilił :/
    Nona a może to ciąża u Ciebie :D kciuki

Nona lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, tylko nie daj sobie przesunąć w tym momencie tp. Dalej o obwiązuje ten z początku ciąży, choć wiem, że niektórzy lekarze lubią sobie przesunąć po połowie ciąży. Żeby Ci potem nie chcieli tydzień wcześniej wywoływać.

Magda - mbc, sunshine03, Lami lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ