X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka ja tak samo! Mój się pyta czy chcę juz teraz a ja nie😂😂😂 słodyczy tez nie bo nie jadam ;p
    Od Poli na dzien mamy dostaje od 4 lat już i my mu tez dajemy zawsze ;)
    Ale Nona gratki za pomysl z wazonem 😀

Lami o kurcze, biedn Ty..
    Domi i Ty tak samo..a jak poczulaś że się rozeszły?

Nona, Julia93 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nona padlam hahaha to jest patent roku!
    Ja wczoraj mojego pytałam co mi kupi w nagrodę za poród, a on mnie zapytał co mu kupiłam w nagrodę za zapłodnienie 🙄😂
    Hahahaha 😀
    Ja za Pole dostałam bransoletkę i kwiaty a Pola róże 😊 teraz planuję ja dla Poli wziąc coś do szpitala i jak przyjdą do mnie to jej dam od brata ;)
    Za zapłodnienie nie planuje, w końcu to ja gruba chodze prawie caly rok😂

Nona, blair., Cytrynowy sok, Lami lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia to pewnie przędziorki, muszą bazować w jakiejś doniczce i zarażają nowe. Żeby się ich pozbyć wystarczy kupić preparat zwalczajacy te dziady i odizolowac zarażonego kwiatka 😀

Julia93 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się trzymają w domu tylko kwiaty które nie kwitną ;) bo inaczej padają. Mam aloesy, taką trawkę antysmogową, drzewko szczęścia i kaktusy :)
    Jadę do gina. W sumie to poproszę o kciuki żeby lalka była nadal główkowo i ładnie z wagą :) bo później to się może już nie obrócić. I mogłaby ładnie buzię do zdjęcia pokazać bo ostatnie zdjęcie buźki mam z połówkowych;)

Cytrynowy sok, Wik89, Pestkaa, Niezapominajka2, Nona, blair., tęczova, madziorek86, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kciuki zaciśnięte! :) I czekamy na foto! :)

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:18

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Cytrynowy sok dzieki za radę ;) wypróbuję napewno

Alex co to za cudo ta trawka antysmogowa? skąd to się bierze? :)
    Ja to tak nazywam bo nazwy nie pamiętam;p to taki chabaź w kształcie grubej trawy, coś takiego. I wiem że ma właściwości antysmogowe ale w sumie w Opolu to musiałabym mieć całe mieszkanie tego chyba ;p takie podłużne liście ma.
    Ja siedzę już u gina. Na 16 mam ale jest obsuwa. Weszła Pani przede mną. Także pewnie z 20 min do 30 i dopiero ja. Obym miała jakieś foty! :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak zawsze przed porodem kupuję prezent od nowego rodzeństwa i jak wracamy ze szpitala albo mnie odwiedzają to wyciągam z torby 😉
    Najlepsze jest zawsze jak dostaje taki 4-5 latek i jest konsternacja - skąd dzidziuś w brzuchu wziął np autko albo barbie 😂

Ja ogólnie kwiatów nie lubię dostawać, ale od M w ciągu 12 lat naszego bycia ze sobą dostałam może z 6 razy. I za każdym razem tak z zaskoczenia, bez okazji 😊 Także bardzo doceniam takie niespodzianki i się z nich cieszę, mimo, że kwiatów nie lubię 😏
    Np na dzień dziecka byliśmy w Pszczynie, w parku chodził chłopak z różami na sprzedaż i M podszedł i mi kupił różyczkę do kapelusza 😀
    Tylko potem i Basia i Tosia się awanturowały, że one nie dostały 😅

Miałam w życiu 2 kaktusy: jeden zgnił, a drugi się zasuszył. Także kaktusy to wcale taka łatwa sprawa nie jest 😅 Za to ogród mam cały w kwiatach i może dlatego nie lubię dostawać takich ciętych czy w doniczkach - wolę z leżaczka podziwiać i zachwycać się jaka ze mnie super ogrodniczka 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 15:59

Cytrynowy sok, Lami lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona: w cholere 😒 I mdłości i żyganie 👿 A po lutce mi nigdy nic nie jest 😯

Nona lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam. Ogólnie miałam wrażenie że w drugiej fazie cyklu mnie bardziej wysypuje. A jak zaczęło mi wysypywac plecy to wyszła za wysoka b12. Ale ogólnie bum hormonalny: lametta Plus dupkę to mnie ściął z nóg w grudniu. Pryszcze, zawroty głowy, kołatania serca, mdłości. Później się tylko pogłębiło ale przetrwałam :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia jest sporo roślin oczyszczających powietrze. Wpisz w google rośliny oczyszczające powietrze i Ci wyskoczy co i jak :)
    Ja w domu hoduję dracenę i bluszcz tylko z tego powodu, że wierzę, że mam dzięki nim czystsze powietrze :D niewiele roślin u mnie jest w stanir przetrwać próbę czasu, a te mam od roku i rosną bardzo ładnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam, ta moja to zielistka Sternberga ;p jaka nazwa. Trawka antysmogowa brzmi lepiej ;p tylko moja nie ma takich białych pasków, może za młoda albo co. Albo smog ją zjada ;p

Nona w ciąży gładka cera? Chyba jak niemowlaki już pod koniec z Ciebie wyjdzie i będzie miał gładką pupę ;p Ja od początku wyglądam jakby do mnie że srutów strzelali. Twarz, plecy wysypane. Włosy rosną jak szalone, wszędzie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 16:28

Nona lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wik89, madziorek86 lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam filmik z USG. Główka i udko o 2 tygodnie "starsze", a cała reszta 3-5 dni starsze. Planowany tp o tydzień szybciej, na 29 sierpnia. Może rozszyfrujecie ze zdjęć buziaka, widać poliko, zamknięte oczko i rączkę, którą trzyma się za ucho. A na drugim brakujące usta i nosek 😊 Śliczniutka jest 😍

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ef038252424.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ad92f19acf.jpg

Beti, mam 100 mg/1ml x 2 dziennie. Więc końska dawka 😂 Już czytam skrzynkę 😘

Wik89, madziorek86, Pestkaa, blair., Słoneczko123, Niezapominajka2, Dośka, Julia93, Szczęściara, przedszkolanka:), Ani0nka, tęczova, Cytrynowy sok, kark zakamuflowany na maksa, Arashe lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja od owulki do końca I trymestru miałam mase pryszczy 😋 uspokoiło się w drugim dopiero

Nona lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:17

Nona, Cytrynowy sok, Lami lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze kiepska cere w drugiej fazie cyklu, niestety duphaston jeszcze to nasilił :/
    Nona a może to ciąża u Ciebie :D kciuki

Nona lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, tylko nie daj sobie przesunąć w tym momencie tp. Dalej o obwiązuje ten z początku ciąży, choć wiem, że niektórzy lekarze lubią sobie przesunąć po połowie ciąży. Żeby Ci potem nie chcieli tydzień wcześniej wywoływać.

Magda - mbc, sunshine03, Lami lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ