Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Będziecie się śmiać, ale podskoczyłam dzisiaj na szybkie usg żeby mi pańcia pomierzyła kropka bo bym się stresowała tym do samych połowkowych 😊
Uf, wszystko dobrze 247 g żywej wagi co odpowiada 18+3 tyg. Noszę w brzuchu dodatkowa kostke masła 😁
Maluszek dokładnie sprawdzony pod kątem zespołu patau i brak jakichkolwiek cech które by go sugerowały! Dr nie widziała większego sensu sanco. Mamy się obserwowac z racji niskiej pappy pod kątem hipotrofii bo tutaj mamy zwiekszone ryzyko.
A oto Wikuś, lubi joge po mamusi, cały czas łapał stopy i przyciągał je do głowy 😁
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abfe70ab86ee.jpg
Domi_tur, OlivkowaMama, sunshine03, tęczova, Lami, blair., Ani0nka, alex0806, Cytrynowy sok, madziorek86, Szczęściara, Nikodemka, Nona, Dośka, Pestkaa, Biegającą-mama, Wik89, Słoneczko123, Beti82, Niezapominajka2, Malinowa91, przedszkolanka:), Arashe lubią tę wiadomość
-
Po wielkich bataliach u ginekologa poszłam spowrotem na sor przyjął mnie sympatyczny pan chirurg. Głowa wygolona, 3 osoby oczyściły mi ranę, pan powiedział, że dobrze że przyjechałam, bo pewnie bym eksplodowała z bólu, bo w środku pełno syfu było. Zalecił mi badania krwi, w tym crp, powiedział, że mam wrócić na izbę ginekologiczną, oni wyślą mnie na badania, a później lekarz ginekolog ma dostosować antybiotyk, bo nie wspomniał ani słowem o trombofilii i zakrzepicy w wypisie od nich i on jako chirurg woli żeby był dostosowany antybiotyk do stanu ciąży. Idę na tę izbę, położna mówi, że nie widzi stosowności skierowania mnie na krew, bo uwaga nie mam gorączki, więc po co badania! Nosz kurwa mać. I zdziwiona, że mam cały łeb zabandażowany. I z łaską, że mam czekać ok 2-3 godzin, bo lekarz robi zabieg, to zejdzie, zastanowi się czy skierować mnie na krew, jak wyrazi pozytywną opinię to następne 2 h na badania, ale oni swoje zrobili i nie wie po co wróciłam. Pierdolnęłam drzwiami, przyszła moja mama po 15 minutach i jej mówię, że szlag mnie trafi, że jedziemy do domu, ale zostawiłam tam wypis. Weszła do tej francy, powiedziała, że podważa decyzje lekarza chirurga, a ona, że już właśnie dzwoni po innego ginekologa! Okazało się że w tym wielkim szpitalu pracuje więcej niż jeden. Poszłam zrobić krew prywatnie, zaraz załatwię u swojej lekarki antybiotyk. A na tych dziadów jak tylko przestanie naparzać mnie głowa napiszę skargę.
Więc wrocławianki, broń Boże Kamieńskiego ginekologia!Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyOlivkowamama ja doświadczenia z dziećmi jeszcze nie mam, ale zestawów mam mniej i myślę, że wystarczy
szczególnie na 56 mam mniej.
Na 62 mam 8 body(w tym 5 z dlugim rekawem), 6 pajaców, 3pary spodenek ze stopkami (polspiochy?). Do tego 1 bluzę i 1 bluzowy kombinezon.
Na 56 mam 6 body, 4 pajace, 2 pary spodenek.
Najwyżej dokupię na bieżącoalbo jak przemyśle czy coś jeszcze dokupić
chociaż wydaję mi się, że tyle wystarczy
Może mi doradzicie w sumie, ile czego macieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 12:25
OlivkowaMama lubi tę wiadomość
-
Ja mam jeszcze chyba ze dwa komplety na 50cm, 52 już sobie daruje i 56 mam chyba 3 zestawy ale muszę pokupować
-
Lami miałam właśnie pytać, który to szpital. Nie5mam żadnego pozytywnego wspomnienia z sor-em na Kamieńskiego
Kiedyś łaskawie mnie przyjęli na kroplówkę z pyralginy jak im się z bólu brzucha wytarzałam na podłodze. Bo oczywiście badań mi nie zrobili żadnych. Obok mnie leżał z kroplóweczką koleżka lekarza po nocnym chlaniu, dostał elektrolity na wzmocnienie, zrobili mu próby wątrobowe, usg brzucha i przy okazji rtg nogi z konsultacją ortopedy "bo mu od dawna coś w kolanie strzykało". Kiedy ja siedziałam z kroplówką przyjechał też młody chłopak, który trzymał w ręce swoje dwa palce a jechał ze Świdnicy aż, uciął je piłą, ręka owiązana koszulką, z której kapała krew a lekarze śmiechy chichy, nikt go noe dotknął, wszyscy z zaciekawieniem siedzą na przeciwko niego i pytają jaką piłą sobie uciął, czy bolało, czemu palce nie są przywiezione w lodzie... Chłopak sam pozbierał paluchy, wsiadł w auto i przyjechał kilkadziesiąt km do szpitala a Ci 20 minut go trzymali na krzesełku bez badania bo zadawali pytania 🙄🙄🙄
Najważniejsze, że rana oczyszczona i będzie lepiej ❤️ mam nadzieję, że Niunia za chwilę się ożywi z radości, że wyszłyście z tego mordoru❤️ -
Meggs dzidzia cudna
Zazdroszczę, że wasi ginowie mają takie USG w gabinecie. Mój ostatnio sam ubolewał nad tym, że nie mógł zrobić buźki małej w 3d bo się super ustawiła.
Ja dzisiaj od rana szukam info w necie (tak wiem, dr google to głupota) o tym drętwieniu/mrowieniu/łaskotaniu ręki. Tylko na lewej to czuję, najgorzej w nocy bo spać nie mogę. Jakby mnie żyły albo krew pod skórą łaskotały. Takie dziwne do opisania. I wg wujka google to zespół cieśni nadgarstka częsty po 26 tc i przejdzie po porodzie... A jak żyć do tej pory?dzisiaj nawet teraz w trakcie dnia mam to odczucie. I trafia mnie już, bo to tak irytujące że nie mogę się skupić na niczym innym.
Meggs lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lami, dobrze, ze zadzialalas w pore i zostalo to oczyszczone. Szpital tragedia... u nas jest taki sam. Jak nie potrafia sobie poradzic z paskudzaca sie rana np na nodze to ja odcinaja. Nie zartuje, babcia mojego meza miala taka sytuacje.
Meggs, wcale sie nie dziwie, ze poszlasWikus cudowny!
Ja wlasnie odbylam powazna rozmowe z mezem. Do wrzesnia odpuszczamy z dalsza diagnostyka, ewentualnie wybierzemy sie do Wrony z jego wynikami. Ale owulaki itd odstawiamy w kąt. Myslenie o staraniach tez, na ile to mozliwe.
Czuje, ze po prostu przestalam wierzyc w to, ze sie uda, chce sie z tym pogodzic, bo sie udusze.
Od Was nie umiem uciecMeggs lubi tę wiadomość
-
Wiedziałam, że Kamieńskiego. Taka ruda położna? Dwa razy doprowadzili mnie tam do płaczu. Choćbym miała skonać więcej na SOR ginekologiczny tam nie pojadę. Im się kuźwa wydaje, że są bogami na tej izbie. Trzymam kciuki, żeby teraz było już tylko lepiej, ale naprawdę jak tylko masz siłę, to składaj skargę.
-
Ja co do ubranek mam tylko tyle, od lewej dwa bodziaki 50, dwa na 56, i dwa na 62 😂 a na gorze jakieś czapeczki i jakieś pajacyki czy jak to się tam zwie 😁
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0b221bb7af3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 13:19
OlivkowaMama, sunshine03, Nona, madziorek86, Pestkaa, tęczova, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Rzepakowepole, dokładnie, taka ruda stara z pudlem niewyczesanym na głowie za ramiona. Dziady cholerne. Nawet plakietki nie miała, żebym znała nazwisko.
Jak była u mnie ta pani położna kochana, która przyjdzie w przyszłym tygodniu nas edukować, to pytała jakie szpitale biorę pod uwagę, jak powiedziałam, że Kamieńskiego, to tylko rzuciła, że najlepiej to jak jest powód to zobaczyć jak się zostanie potraktowanym na izbie przyjęć, wtedy łatwiej podjąć decyzję o porodzie w danym miejscu. Już wiem co miała na myśli 😉Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
Nikodemko róbcie tak jak podpowiada Wam serce i tak by relacja między Wami nie ucierpiała. To bardzo ważne podczas starań, żeby się od siebie przy tym wszystkim nie oddalić i nie zapomnieć o samym sobie i własnym szczęściu tu i teraz 😊
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Lami dobrze, że chociaż jeden normalny się tam znalazł i zajął się tą raną! Mam nadzieję, że to już koniec męczarn!
Meggs ale słodziak!!!Dobrze zrobiłaś jesteście teraz spokojniejsi. Też zazdroszczę tego usg u mnie 2D niestety
Meggs lubi tę wiadomość
-
Lami co za dziadostwo, od samego czytania się aż wszystko w człowieku uruchamia 😤 u nas jest niestety podobnie
rozpasane święte krowy... eh...
Meggs dobrze, że poszłaś, stres nie jest Ci do niczego potrzebny, za to takie słodkie zdjęcia jak najbardziejhaha paczaj i podziwiaj
Nikodemko odpoczywajcie od tematu okołostaraniowego jeśli czujecie, że teraz tak trzeba, tylko gumki nie zakładajciehaha
Meggs lubi tę wiadomość