X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Lami martwi mnie to... :( Mam nadzieję, że znajdą dzisiaj skuteczniejsze rozwiązanie!

A ja dzisiaj pod wieczór połówkowe. Bardzo prosimy o kciuki, jak zawsze się denerwuje

Biegającą-mama, przedszkolanka:), Niezapominajka2, Ani0nka, Wik89, Meggs, Cytrynowy sok, blair., Nona, Lami lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami współczuje ! Oby w szpitalu coś zaradzili !

Doska oczywiście jak za każda kciuki zaciśnięte !

A Ja właśnie wypiłam swoją szklaneczkę glukozy 😏 Trochę wstrzacha na początku, ale jest kącik dla kobiet w ciazy dwa fotele z podnóżkami to sie załapałam hehe oby baterii w telefonie starczyło 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 07:46

Niezapominajka2, Ani0nka, Dośka, Cytrynowy sok, Lami lubią tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:52

Dośka, Lami lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko spokojnie, malutka jeszcze nie raz da Ci taki występ akrobacji, że hoho 😁😘
    A mój synek wczoraj kopnął moją mamę, fajnie, że oprócz mnie i męża mógł to ktoś poczuć. Pamietam jak moja siostra była w ciąży i prosiłam ją kilkakrotnie, czy mogę dotknąć brzuszek aby poczuć kopniaki to się tak wzbraniała jakbym jej krzywdę miała zrobić😪 dziwny to przypadek bo ona to w ogóle nie lubi czułości jak życzenia się jej składa to najlepiej na odległość ale ja na serio nie mam z tym problemu aby komuś dać dotknąć mój brzuch. A Wy jak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 08:04

Wik89 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:52

Wik89, Ani0nka lubią tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko z racji tego , ze pracuje w szpitalu to pracowałam cały długi weekend 😭 I teraz mam 3 dni wolnego 🙂 Ale fakt cieszę się , ze mogę chodzić do pracy ! Mam urlop w połowie lipca 10 dni nad morzem a potem chciałabym jeszcze wrócić do pracy hehe ale zobaczymy jak wyjdzie. Lepiej mi się funkcjonuje jak mam plan dnia

Apropo kącika dla kobiet w ciazy fakt jest w takim zaułku, ze chyba ustawie sabie budzik i wykorzystam ta godzinę 😂

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami kurcze wspolczuje kolejnej bolesnej nocy 😢 trzymam kciuki, zeby dziś w szpitalu pomogli!

Dośka kciuki zaciśniete! Czekamy na relacje z wizyty ;)

Nona i jak tam sytuacja u Ciebie? Plamienie ustalo?

Wczoraj byla Noc Kupaly a my zamiast sie rzucic na siebie to padlismy o 23 od razu spac :P ale rano było <3 wiec chociaz tyle :P

Biegającą-mama, Dośka, Meggs, Cytrynowy sok, Lami, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, mówisz noc kupaly, może dlatego tak się wieczorem rzuciłam na męża, po wizycie rodziny :P

Lami uważaj z paracetamolem, bo wątroba dostanie. Nie powinnaś pewnie częściej niż co 6h, one i tak działają od 4 do 6, więc szybciej przyjęta dawka nie ma sensu, bo i tak nie zmieni Twojego odczucia. Choć wiem, że pewnie Ci ciężko :/

Nikodemko, zgodzę się z Lami, by kupować wcześniej. Miałam tak z podłoga drewniana, która dostałam za pół ceny, tak samo płytki i farby dobrej jakości, które zupełnie przypadkowo były wyprzedawane, bo zmieniali wystrój. Zawory kulowe np. W sklepie stacjonarnym małym hydraulicznym dostałam tak jak Lami mówi za 6 zł a nie za 20 :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami współczuję;( oby we Wrocławiu coś lepiej pomogli lekarze. Dawaj znać jak sytuacja!
    Ja w sumie nie daję nadać brzucha nikomu, tylko mężowi. Wkurzam mnie jak spotykam kogoś znajomego na mieście i dowiaduje się o ciąży a łapy od razu na brzuch i glaszczą. Kurde, mój brzuch, spadać. Jeszcze jakby ktoś spytał ale już kilka razy się tak znienacka zdarzyło. Następnym razem gryzę i kopię chyba ;p
    Ja dzisiaj znowu ciężka noc. U rodziców chłodek i dobrze się spało a po powrocie do domu masakra. Znowu od upału mi drętwieje lewa ręka i mrowią stopy jak tylko się położę do łóżka. To tak dziwne uczucie że nie wiem o co tu chodzi. Ma któraś z Was tak? Myślałam że to kwestia krążenia, że stopy to jeszcze zrozumiem. Ale czemu lewa ręka? To utrudnia mi zasypianie bo mam wrażenie że ciało mi przeszkadza i to nie moje ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, współczuję bólu 😞 oby dzisiaj Ci pomogli

Nona, nie lubię tych Twoich plamień. Ale nadal trzymam kciuki! 😘

Jutro idę zbadać proga. Chcę zobaczyć jak wygląda jego poziom podczas brania leków.
    W ogóle ten cykl jakiś dziwny mam. Owulację miałam tak bolesną, że na zakupach zgięło mnie w pół. Teraz bolą mnie jajniki, a jak się za mocno przeciagnę to zaboli jakby jakiś skurcz mnie w dole łapał (wina ciałek żółtych?). Cycki nie bolą nic a nic. Jedynie co to śpiąca jestem, ale to pewnie przez niedosypianie.

Powiem Wam, że odkąd mam tą pracę to przestałam się stresować. Wrócił mi normalny okres, przestały mi aż tak bardzo wypadać włosy. Czuję, że mój organizm odżywa 😀

Cytrynowy sok, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka, ja jej się nie dziwię, też jestem na to mocno wyczulona. Trzęsie mnie jak ktoś mnie obłapuje. Też tylko mąż może, a i to czasami nie jest przjemne jak mi się brzuch spina, bo teraz już często mam skurcze BH. Zawsze jak ktoś mi z łapami wyskakuje mam ochotę też tą osobę za brzuch złapać i zapytać czy to takie fajne :P

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami dawaj znać jak tam sytuacja.

Nona ja nie miałam żadnych ciążowych objawów. Jeszcze dzień przed testem piłam proseco. Smakowało jak cholera, chyba organizm wiedział, że to ostatnie 😜

Nona lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka ja właśnie nie potrafię rozpoznać czy mam te skurcze ;) bo nic nie czuję. Jeszcze wcześniej czytałam na wrześniówkach że im się brzuchu spinają na chwilę i puszczają a u mnie nic. Czasem wieczorem brzuch twardy ale jak polezę i wezmę magnez to przechodzi. I to tyle...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex tylko się cieszyć, one mogą występować nieodczuwalne ;)

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, jeju dawaj znać jak się czujesz!!!

Słoneczko - ból niefajny, ale jak praca daje oderwanie to nic tylko się cieszyć, głowa odpoczywa a jajniki robią swoje :)

Jeśli chodzi o brzuch to poza moją rodziną i może dwoma znajomymi, nikt się na szczęście nie pchał z łapami do mojego brzuszka. Jak spotykam kogoś znajomego i widzę, że wyciąga w moim kierunku ręce to sama zaczynam się głaskać i trzymać za brzuch :p Uważam, że to tak samo niestosowne jak ciągłe pytania ile ciężarna przytyła, kiedy planuje następne dziecko 😂 tym bardziej takie macanie do 27-28tygodnia, kiedy brzuszek jest ale jeszcze taki trochę ciążowy a trochę wzdęty, jak kuzynka wystartowała do głaskania u mnie w 24 tygodniu to jej zapytałam czy chce mi jelita wymasować :p
    Teraz mam piłkę to lubię jak mąż wieczorami głaszcze czy moi rodzice rozmawiając z Szymkiem próbują go obudzić żeby kopnął:)

Ani0nka lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Alex tylko się cieszyć, one mogą występować nieodczuwalne ;)
    Haha a później poród będzie masakrą pewnie :D Bo się nie przygotuję na bóle. Chociaż u mnie to może zaparcia i bóle jelit rekompensują.

Domi to ja nie wiem jaki ty miałaś malusi brzuszek do 28 tc :D U mnie to już kolos :D Teraz będzie pewnie wystrzelał do przodu :P

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie to jest gigantyczny żart. Ja pierdolę. Przyjechałam i poszłam na sor chirurgiczny, koleś wziął dokumenty, poszedł do lekarza, mówi, że mam iść na izbę ginekologiczną. Poszłam. Pytanie "Po co (kurwa) tam przyszłam?" Z wielkim fochem, że oni mi głowy nie wyleczą. Mówię, żeby dzwonili na sor, że byłam tam, najpierw i kazali sprawdzić co z dzieckiem. Przyszedł po 30 minutach lekarz, zrobił ekspres USG i znowu do mnie pretensje, że po co przychodzę. No kurwa mać, bo chce na niego popatrzeć. Z ironią do mnie, że mogłam iść do poz po skierowanie do specjalisty, bo skoro przyjeżdżam do szpitala to mam dużo czasu i mi się nudzi, szybciej załatwiłbym normalnie. Mówię, że jeszcze się nie zdarzyło żebym dostała się do lekarza specjalisty szybciej niż 7 dni, więc myślę, że jednak w szpitalu załatwię coś szybciej. Poza tym takie było wskazanie że szpitala, gdzie byłam wczoraj, w razie braku poprawy i bólu mam jechać do szpitala ponownie.
    Mówię im, że pęka mi łeb, łzy mi się cisną do oczu, na wymioty mi się zbiera. Mam siedzieć i czekać. No a najlepiej wyjść, poczekać 7 dni i iść gdzie indziej.
    Szkoda słów.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Haha a później poród będzie masakrą pewnie :D Bo się nie przygotuję na bóle. Chociaż u mnie to może zaparcia i bóle jelit rekompensują.

Domi to ja nie wiem jaki ty miałaś malusi brzuszek do 28 tc :D U mnie to już kolos :D Teraz będzie pewnie wystrzelał do przodu :P

Też mi się wydawało, że mam gigantyczny brzuch. Ale teraz jak na siebie patrzę to myślę że przez połowę ciąży głaskałam jelita 😂 tak do 25 był mały, potem zaczął cisnąć do przodu :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, nie pocieszasz ;p ja juz TEJ części ciała nie widzę. To znaczy że później znikną nawet stopy? ;p
    Lami, śmiech na sali... co oni, za karę tam siedzą? Jesteś w ciąży, przyjechałaś z bólem i w sumie z nagłym przypadkiem. Masz się teraz męczyć i liczyć na to że zanim się dostaniesz do specjalisty to samo zniknie?? Chorzy są! Siedzisz tam i czekasz mam nadzieję? Nie daj się zbyć

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed1ce57dff14.jpg

Stopy? No kiedyś widziałam, dobrze że mam hybrydę to mi mignie czasem jakiś kolor, że mi palce nie odpadły 😂

alex0806, Dośka, Arashe, Ani0nka, Cytrynowy sok, Szczęściara, madziorek86, sunshine03, blair., Niezapominajka2, tęczova, Magda - mbc, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ