Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam nadzieję że będę teraz mniej tyć. Bo mam obawy że dobiję do 20 kg. Już mam 10 na plusie. Chociaż w ostatnich 2 tygodniach jakoś wolniej leci a mała ładnie przybiera. Też z tych dolnych centyli wyskoczyła na 50

A ja wcale dużo nie jem. To pewnie te codzienne lody ;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Domi ja mam teraz brzuch jak Ty w 28 tygodniu ciąży 😱😂 to co to będzie na końcówce, trzeba będzie jakąś taczkę mi załatwić 😂😂😂
Domi_tur, tęczova lubią tę wiadomość
-
Lami ja pierdziele co za mendy.Jestes jeszcze w szpitalu?
-
nick nieaktualnyLami wspolczuje przeżyć
ale rozumiem trochę lekarzy, bo w tygodniu z takimi sprawami, jak Twoja powinno się udać do lekarza poz. Zresztą w weekend też raczej na nocną pomoc lekarską, a nie od razu do szpitala.
Sor jest od ratowania życia jednak, czyli dużo poważniejszych przypadków.
Inna sprawa, że jedni na drugich robią spychologię i odsylaja miedzy sobą, a Ty człowieku nie wiesz co ze sobą zrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 11:04
-
Domi dalej wyglądasz cudnie i na pewno będzie tak do porodu

Lami, co za ludzie... Raz byłam na IP z migrena w 1 ciąży, bo nie mogłam jeść i czułam, że zejdę... A tam czekałam 4h i nic, zrobili wywiad i kazali odpoczywac i się nie stresować.
Mam nadzieje, że jednak Ci pomogą
Alex uwierz, że skurcze bh w żaden sposób nie przygotują do bólu przy porodzie... Bo to nie ból tylko dyskomfort ;P prędzej ból jelit właśnie bym porównala do wczesnych skurczy
więc nic nie tracisz. Ostatnio czytałam, że te skurcze właściwie już nawet w 7 tyg występują, to się ich nie czuje, i zaczyna w połowie ciąży, z biegiem której się nasilają. Ale nie musisz czuć wcale 
-
Jeny szacun za rymy 😂😂 uśmiałam się. Ja w końcu nadrobiłam po urlopie na wsi z ledwie hulającym zasięgiem.
Lami no właśnie ja dlatego boję się chodzić do szpitala, bo czasami traktują człowieka jak nieproszonego gościa, chociaż ja ostatnio na sorze byłam miło zaskoczona. Mam nadzieję że ktoś Cie obejrzy jeszcze raz bo bardzo dziwna sprawa z tą raną.
Słoneczko super że masz teraz taki pozytywny czas, ja po weekendzie na wsi też jakoś bardziej pozytywnie 😊
Najważniejsze to żeby jajecxka były szczęśliwe 😂🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 11:11
Nona lubi tę wiadomość
-
Lami, co za porazka w tym szpitalu... niech to cos zejdzie samo, zebys nie musiala sie nimi denerwowac.
Nona, polip moze nie byc widoczny na usg, jedyna pewna metoda sprawdzenia tego jest histeroskopia i laparoskopia, tak powiedzial moj lekarz, bo sama bylam zdziwiona, ze mialam juz tyle razy usg, hsg i jeszcze ta histero... Okaze sie w czwartek, ale mi sie wydaje, ze to jednak kwestia hormonow. No i ja w ostatnim cyklu mialam plamienia bardzo wczesnie. Najpierw 6dpo, a pozniej od 9dpo do samego okresu. Trzymam kciuki, zeby u Ciebie byl to jednak dobry znak
Czytalam Wasze historie o tesciach z zapartym tchem :d Beti, masz racje. Moze lepiej, ze nie dbaja o kontakt z Wami skoro sa tacy.
Domi - piekny brzuszek ❤️
Sloneczko, ciesze sie, ze odzylas i, ze jest lepiej
Co do mieszkania, to wlasnie tak chcemy zrobic. W tym tygodniu jedziemy pierwszy raz zobaczyc mieszkanie, dostaniemy dokladne wymiary i zaczniemy powoli kupowac rzeczy na wyprzedazach. Cale wykonczenie beda robic nasi ojcowie, bo akurat tym sie zajmuja/zajmowali zawodowo, wiec obejdzie sie bez ekipy. No, ale to tak czy inaczej wielki wydatek. U nas wszystko byloby pieknie gdybysmy dostali kredyt tez na wykonczenie, a niestety sie nie udalo. No, ale nic... trzeba bedzie dac rade.
Ja mam dzis bolesne zderzenie z rzeczywistoscia. Od srody o niczym nie myslalam, odpoczywalam, nie martwilam sie... a dzis kupa pracy, stres przed histero, nawał wszystkiego.
Nona lubi tę wiadomość
-
Alex Arashe dobrze mówi, to nie jest ból, bardziej takie nieprzyjemne twardnienie. Ja często też mam tak że nawet samego skurczu nie czuje, tylko mam takie dziwne wrażenie że ciężko mi oddech złapać i wtedy rzeczywiście brzuch jak kamień. Czasem czuć jak tak od góry zaczyna twardnieć i przechodzi na cały brzuch. W literaturze często pisza że te skurcze są nieodczuwalne, ale to właśnie rzadko się sprawdza. Widocznie u Ciebie akurat tak jest.
Lami - no niestety lekarze tak lubią zrzucać odpowiedzialność. Ja bym właśnie poszła w trybie pilnym do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do jakiegoś specjalisty. Do dermatologa albo jakiegoś chirurga, no nie wiem. Wtedy rzeczywiście łatwiej to ogarnąć, ze skierowaniem Cię nie mogą zlekceważyć, a w ciąży jesteś w komfortowej sytuacji że muszą Cię przyjąć jak najszybciej. Albo właśnie leć na nocną opiekę.
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Lami mnie to nie dziwi. Nasza kochana służba zdrowia

Kurde dziewczyny. Niby mam już dziecko ale kminie czy mi to wystarczy na start. Mam 6 kompletów (pajac lub body+spodenki) na 56 i 10 kompletów na 62. Nie chcę kupować za dużo, wiadomo to na pierwsze góra 3 miesiące.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0021c9c8f223.jpg
A jutro o 17stej połówkowe. Oby Kuba został Kubą 😁
blair., Domi_tur, Ani0nka, Meggs, madziorek86, Dośka lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️

-
Dziewczyny a takie lekkie ćmienie w dole brzucha jak na okres? To nadal normalne? Bo czasem się pojawia po aktywnym dniu. Ale 10 razy słabiej niż na okres.
Bo takie twardnienia to głównie wieczorami czuję. Ale nie regularnie. A może po prostu nie zauważam tego
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alex jak to się nie utrzymuje, a pojawia zwykle po wysiłku, to nic złego. Może po prostu przesadzasz z tym wysiłkiem
Grunt że przechodzi po odpoczynku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 11:57

01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)