X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola cudowne informacje!!! Gratuluję serdecznie!:) dobrze, ze porod w miare szybki :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola Lola ogromne gratulacje !!!!!! <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie zrobisz jak uwazasz, ja Ciebie nie namawiam do podawania smoczka. Wiem tylko, ze nam pare rzeczy ulatwil i syn nie wisial na piersi.
    A wcale nie uwazam, ze podawanie placzacemu dziecku smoczka jest czyms zlym, inne matki w tym momencie wyciagaja pierś jak inne metody zawodza, a wiadomo, ze nikt nie chce widziec nieokoju z swoim dziecku... i do jednego i drugiego dziecko szybko sie przyzwyczai. Tyle w temacie. Ja mialam to szczescie, ze moje dziecko nalezalo do tych bardzo spokojnych, ogolnie malo placzacych. I tak jak mi lejdi pisała, ja tez nie ze wszystkim sie zgadzam i wiadomo, ze lepiej posłuchać kogos z kim sie widzialo niz jakiejs wirtualnej dziewczyny z forum, wiec nie bede dalej doradzac.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. Gratulacje! Tak myślałam, że skoro milczysz to pewnie rodzisz ;) Dużo zdrówka dla Was i pokaż jakieś fotki jak będziesz gotowa :)

Anulka. Teraz Twoja kolej :)

Fruska. Jak się czujesz? Jak Marianka?

[Cut]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 18:20

dobuska, kaka470, yvonneSW, moniczko., Anulka0407, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola waga Piotrusia tez nie taka zla :) super:)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Annie zrobisz jak uwazasz, ja Ciebie nie namawiam do podawania smoczka.
    Nie wiem czy sie nie rozumiemy czy jak ;) Przecież podaje Emilce ten smoczek, decyzja już została podjęta kilka dni temu.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola no gratuluję!! Kolejne słoneczko fuksiar na świecie :))))

Mi lejdi też się martwiłam krwawieniem ze względu na endo. Siedziałam w toalecie i płakałam okropnie, ale przez 2-3 dni to było bardziej plamienie i to tylko na papierze to może aż takich szkód nie wyrządziło.
    Nie wiem sama, próbuję jakoś uwierzyc, ale kiepsko.
    Przy okazji gratuluję rozpoczęcia 13 tygodnia!:)))

Annie Emilka jest przepiękna! A to drugie zdjęcie takie, że bym ją zjadła:P

Agulineczka dziękuję

U nas w mieście ten cały Orkan, co chwile wybiegam na balkon i ratuję co się da. Wieje okropnie, a że mieszkam przy lesie to już mam wizje katastroficzne.

Annie1981 lubi tę wiadomość

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola Gratuluję zdrówka dla Was:-)

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Dziewczyny, z całym szacunkiem, ale w kwestii laktacji głównie wierzę doradczyniom laktacyjnym, które mają największe doświadczenie na tym polu. One twierdzą, że nakładki, smoczki, butelki, MM mogą prowadzić do powolnego zaniku laktacji. To, że komuś się udało, nie znaczy, że wszystkim się uda. Dlatego staram się tego unikać jak moge i nie podejmować ryzyka.

Agulineczka. Tak się cieszę, że w końcu dostałaś wyniki :) Trzymam kciuki za ten cykl :)

Kaka. Wspaniale wieści z wizyty :)

Moniczko. Odnośnie ruchów to tu w UK nie poleca się ich liczenia za to zachęcają poznać indywidualny rytm swojego dziecka, bo każde jest inne. Jeżeli na wizytach było wszystko ok to znaczy, że taki rytm ma Twój maluszek :)
    Postaram sie wrzucić jakąś fotkę.

AiCha. Współczuję tego stresu i cieszę się, że tylko na tym się skończyło. Ja również nie jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie.
    Jeżeli chodzi o męża to oczywiście szczęśliwy, ale usunął się w cień. Jest u mnie mama, która bardzo mi pomaga i nawet można powiedzieć, że momentami jest nadgorliwa ;) Zanim mąż zdąży pomyśleć to moja mama już ma Emilke na rękach ;)
    Staram sie go jednak angażować np. to on kąpie małą.

Muszle nawet się sprawdziły, sutki mają okazję sie wygoić. Teraz jednak mam kolejny problem - zatkane kanaliki. Położna kazała masować, ale to chyba nie działa. Dziś przychodzi znowu to jeszcze raz z nią o tym pogadam.

mi doradczyni laktacyjna w przychodni szpotalnej doradzila zeby sciagac mleko i podawac butelka...

Smoczek to jak dla mnie wybawienie. A muszle sama sprobujesz, sie przekonasz. Ja sprobowalam nakladek i nie mam pojecia jak to mialo pomoc. Co do bolow, jesli masz zmasakrowane sutki to znaczy, ze dziecko za plytko ssie i poszukalabym innego doradcy.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka bardzo sie ciesze!!

Przepraszam, ogladnelam temat, doczytam jak mi sily wroca...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    mi doradczyni laktacyjna w przychodni szpotalnej doradzila zeby sciagac mleko i podawac butelka...

Smoczek to jak dla mnie wybawienie. A muszle sama sprobujesz, sie przekonasz. Ja sprobowalam nakladek i nie mam pojecia jak to mialo pomoc. Co do bolow, jesli masz zmasakrowane sutki to znaczy, ze dziecko za plytko ssie i poszukalabym innego doradcy.
    To chyba nie byla certyfikowana doradczyni jak kazała podawać butelka.
    Co do moich skutków to cały czas uczymy sie prawidłowego przystawiania, ale myślę że one bardziej sa obolale dlatego, ze Emilka ssala prawie 24/7.Muszli już używam i jest poprawa.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ale super! Gratulacje!!! :) I jaki Piotrus zgrabniusi, zadne tam chuchro, chlopak jak trzeba :)

Annie Emilka przeslodka! <3 Czy mi sie wydaje albo karnacja ciemniejsza albo jeszcze ma troszke zoltaczki?

Ja to sie boje ze tu zaraz sie ktos zdnerwuje. moze zostawmy juz te smoczki i muszle ;) zawsze cenilam sobie te grupe za brak przemadrzania sie, bo wsrod kobiet z hormonami ciazowymi i poporodowymi, to slaby pomysl :P Niech kazdy postepuje w zgodzie ze soba :)

ja tam czekam na fotki bobasow!

Annie1981, moniczko. lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Nie wiem czy sie nie rozumiemy czy jak ;) Przecież podaje Emilce ten smoczek, decyzja już została podjęta kilka dni temu.

No właśnie źle zrozumiałam. Myślałam, że poszłaś za zdaniem doradczyni i zrezygnowałaś ze smoczka, bo boisz się o laktację. Każdy ma swój rozum i serce i na pewno wybierze to co dla jego dziecka będzie najlepsze :) Nam bynajmniej pomógł i nie żałowałam wprowadzenia. Koniec :)

Emilcia przesłodka - do schrupania! Ja już prawie nie pamiętam kiedy mój Wojtuś był taki malutki :) Cieszcie się sobą! Fanką kotów nie byłam i nie jestem, ale same ujęcie fajne.

Lola świetnie, że masz już za sobą poród. Końcówka ciąży nie jest za fajna. Witamy Piotrusia na świecie!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jaka u nas wichura:( Drzewa się w mieście walą, awarie prądu. Horror. A jeszcze muszę wyjść z pieskiem na siku:D

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety KP to dość kontrowersyjny temat i łatwo się poklocic ;)

MiLejdi. Na tej jednej fotce Emilka rzeczywiście miała zoltaczkę, ale fizjologiczna i nic z nią nie robiliśmy. Dziś już nie ma :)

Dobuska. Trzymaj się tam w tej wichurze. Mam nadzieję, że niedługo przejdzie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem, ale to w ogole nie jest warte zadnych klotni ;)

moja praca nauczyla mnie pokory. po pierwsze przekonanego nie przekonasz. po drugie czlowiek to nie matematyka, tu nie ma zadnych twardych teorii i uniwersalnych rozwiazan.
    Ja jako mloda mama na pewno bede bazowac na swoim niemalym doswiadczniu, ale i tak nastawiam sie, ze najpierw bede malego ludka poznawac i probowac roznych rozwiazan na roznych polach.
    Jesli mialabym, podac jakas zlota rade dla mlodej mamy, to nie napinac sie na zaden scenariusz i teorie. Bo im spokojniejsza mama, tym spkojniejswe dziecko.

Dlatego godze sie w glowie, ze moge miec cesarke, zwlaszcza jak bede rodzic takie kloce ja moja mama :P choc marzy mi sie porod silami natury...
    LOLA pierwszy porod tez mialas taki ekspresowy??

agulineczka lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, gratulacje! Tak myślałam, że Twoje milczenie spowodowane jest narodzinami Piotrusia. Ma piękną wagę, wcale niemałą :)

Właśnie dziewczyny, nie ma się co spierać w tych kwestiach, bo tak jak mi lejdi napisała: przekonanego nie przekonasz, a każda z nas na pewno robi i będzie robiła wszystko co najlepsze dla swoich dzieci :)

Dobusia, fajnie, ze się odezwałaś. Mam nadzieję, że to plamienie to nic poważnego. I nie smuć się Kochana... aura pogodowa nie sprzyja (u nas też ORKAN), ale już niedługo ujrzysz piękne II kreski.

Annie, Emilka jest tak śliczną dziewczynką, że nie mogę się napatrzeć na jej zdjęcia. Udała się Wam córeczka. Będziecie musieli jej w przyszłości (nastoletnie lata) mocno pilnować :D Ja już się śmieję do męża, że z moim przewrażliwieniem to Hania będzie miała ciężką młodość :D

Ja żyje po dentyście, choć przyznam, że ciężko było, ale już przestaje boleć. Jednak kanałówka w ciąży mnie nie ominie. Całe szczęście dziś obyło się bez znieczulenia. Tak czy siak by bolało, bo był stan zapalny więc pani doktor stwierdziła, że lepiej szybko to załatwić niż mnie kłóć i teraz jestem jej wdzięczna, choć się bardzo bałam.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Annie, Emilka jest tak śliczną dziewczynką, że nie mogę się napatrzeć na jej zdjęcia. Udała się Wam córeczka. Będziecie musieli jej w przyszłości (nastoletnie lata) mocno pilnować :D Ja już się śmieję do męża, że z moim przewrażliwieniem to Hania będzie miała ciężką młodość :D
    Dziękuję. Sporo osób tak mówi a ja nie wiem czy z grzeczności czy faktycznie taka ładna ;) W każdym razie mi sie podoba :) Mama mówi, że ona w rzeczywistości nawet ładniejsza niż na zdjęciach ;)
    Dobrze, że już jesteś po dentyscie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola gratuluję <3 Super że możesz już Piotrusia trzymać na rękach

Annie śliczna Emilka. Na prawdę to małe cudeńko <3

Za wszystkie staraczki trzymam kciuki :)

Ostatnio nie odzywam się na forum, bo...
    U mnie po woli... w bólach spojenia łonowego. Te ostatnie tygodnie są masakryczne. Nie mam już sposobu żeby je łagodzić.
    Do tego chyba dopiero teraz daje mi znać huśtawka hormonów, bo nastrój mam nie fajny, co chwilę płaczę.
    Wyprawka nadal nie skompletowana, nie mówiąc już o kąciku dla Mai.
    Powiem szczerze, że gdyby poród zaczął się sam w najbliższym czasie to mój mąż miałby przechlapane... Wielu rzeczy brakuje, nic nie jest ustawione, nic nie jest poprane... Brakuje mi na to sił, choć każdego dnia walczę żeby ten stan poprawić...
    Przepraszam, że tak pesymistycznie ale tak właśnie się czuję... dlatego tak rzadko się odzywam... ale nadal się turlam...

Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka już nie długo i życzę wytrwałości Kochana :* <3 <3 <3 myślami jestem z Tobą <3

dobuska <3 <3 <3

Annie mała jestpoprostu cudowna ♡♡♡♡♡♡♡

moniczko dobrze, że się udało bez znieczulenia i mam nadzieję, że już tak nie boli :*

Wybaczcie, jeśli coś ważnego pominąłam, ale z moją skleroza to już tak jest ;)

Miłego dnia Wam życzę :*

Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ