X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle jestem dziwna.... dzisiaj przez pół nocy śniło mi się, że lekarz się pomylił i testy wychodziły mi pozytywne. No więc co? Zrobiłam test i negatywny. Aczkolwiek prawda jest taka, że lekarz troszkę słabo podchodzi do tematu. Jedna wizyta i już diagnoza, że brak owulacji. Nie poznałam żadnych szczegółów. 5 minut, stówka w kasie i nawet nie mogę do niego dzwonić jak mam problem. W dupę z takim czymś.....
    Tak czy inaczej ogarnęłam się z porażką i w poniedziałek zbadamy nasienie męża. Na szczęście wyniki odebrać można tylko osobiście, więc odbierzemy je dopiero w dniu wizyty. Mówię na szczęście, bo nie będę ich analizować w internecie, ani nic takiego tylko lekarz z grubej rury powie, jest ok, albo nie i już.

Jedna z Wielu.... tulę mocno i walczymy dalej. <3

Annie to może w drugiej ciąży będziemy chodzić razem?:D Fajnie, że myslicie nad drugim, ja sama tak samo bym chciała. :) Z tego co widzę to drugie dziecko baaaardzo często jest zupełnie różne od pierwszego.

Agulineczka może po prostu owu sie przesunęła w tył lub przód? Za szybko by mówić o braku owulki. :)

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, przepraszam za tak długą nieobecność, ale miałam problem z internetem, a na telefonie nie mogłam sobie przypomnieć hasła do belly :)

U mnie wszystko ok, choć mam już dość spore problemy ze snem i zastanawiam się jak to będzie do końca ciąży. Hania dziś w nocy tak kopała, że aż mnie mdliło (pewnie trafiała w żołądek), ale i tak kocham to uczucie <3

Jedna z wielu, przykro mi, ale nie poddawaj się... w końcu musi się udać :)

Agulineczka, mi z tego co pamiętam to w szczęśliwym cyklu też testy LH dziwnie wychodziły... z moich obliczeń owu była 13dc także wcześnie :) Nie ma co traktować tych testów jako wyznacznika, tylko się starać :)

Mi lejdi, nie mogę uwierzyć, że ten czas tak szybko leci. Cieszę się z dobrych wyników pappa i bardzo ładny bruszek.

Aicha, Twój brzusio już jest pokaźny, ale tak jak Ci pisałam ostatnio - wyglądasz ślicznie :)

Annie, ja też bym chciała drugie dzieciątko dość szybko, mam nadzieję, że po narodzinach Hani entuzjazm mnie nie opuści w tej kwestii.

Ja swojego brzuszka nie będę pokazywała, ale też już jest sporawy :) mam 8kg na plusie.

AiCha4811, Annie1981 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, piszesz już o tym lekarzu z kliniki? Czytałaś o nim opinie?

Dobrze, że robicie badanie nasienia. Rozjaśni Wam to obraz. U nas morfologia była słaba, ale mąż przez 2 miesiące brał profertil, biegał, zmienił całkowicie dietę i się udało. Nie wiemy czy to zasługa tych zmian, ale na pewno nie zaszkodziły :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawi mnie co u SPIOCHA, widziałam, że usunęła konto :(

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Dobuska, piszesz już o tym lekarzu z kliniki? Czytałaś o nim opinie?

Dobrze, że robicie badanie nasienia. Rozjaśni Wam to obraz. U nas morfologia była słaba, ale mąż przez 2 miesiące brał profertil, biegał, zmienił całkowicie dietę i się udało. Nie wiemy czy to zasługa tych zmian, ale na pewno nie zaszkodziły :)
    nie nie, mowię o tym lekarzu tutaj. O lekarzu z kliniki niewiele mogę powiedzieć oprócz tego, że opinie ma całkiem ok.

Właśnie też myślałam o spiochu dzisiaj, bo wychodzi na to, że tylko ja i ona nie jesteśmy lub nie byłyśmy jeszcze w ciąży. :(

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam była tez tutaj Figa.

Co do mojej owu to wątpie, że już była, nigdy nie miałam wcześniej niz w 13dc. Moja faza lutealna trwa 13 dni więc jakby była wcześniej musiałabym mieć bardzo krótki cykl w co też wątpię. No nic pozostaje mi czekać.

Moniczko ja tez bardzo słabo spałam jak byłam w podobnym okresie ciązy co Ty i zostało tak do końca. Zdarzały się noce, kiedy się wysypiałam, ale były zdecydowanie rzadziej. Pamiętam, że zazdrościłam męzowi, który obok spłą twardo jak kamień, a ja o 3 nad ranem siedziałam z tabletem...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do kolejnego dziecka to ja tez chciałam szybko, bo nie chcialam, aby między dziecmi była duża różnica wieku. Poza tym nie jestem już młoda ( w tym roku skończę 32), a że zawsze marzyłam o trójce wiedziałam, że nie ma na co czekać. Teraz to już nie wiem czy jest nawet sens myśleć o trzecim patrząc na moje lata :/

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, Fruśka napiszcie coś jak sobie radzicie, jak się czujecie? jak dzieciaczki?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, ja po wizycie :) U maluszka wszystko ok :) Tylko uparcie podginal i krzyzowal nozki, jednym slowem, krocza nie pokazal :P
    Nastepna wizyta ok. 15 listopada, no i teraz w II trymestrze bedeje miec co 4 tygodnie.

moniczko milo Cie widziec/czytac! ;) Ciesze sie ze wszystko ok :) o spiochu tez myslalam, i tez zauwazylam, ze zniknela...

agulineczka nie poddawaj sie, te testy nie dzialaja idealnie, a ovu nie dziala jak w zegarku. ja to rzucilam testy w kat. Polecam <3 co 2 dni i do przodu! ;)

Dobuska nie wiem, gdzie robisz to badanie, ale w Invimedzie ja mialam swietnie opisane to badanie, normy, wnioski, wszystko bylo. Ale jak idziesz od razu do lekarza to jeszcze lepiej :)

Flowwer, yvonneSW, dobuska lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Aicha tak na to nie patrzyłam, ja szybko zaszłam i w jedną, w drugą ciążę, i pod tym względem patrze, ale z Waszej perspektywy, starań kilkuletnich to faktycznie nie ma co czekać, jeśli chce się mieć wiecej jak jedno.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Właśnie też myślałam o spiochu dzisiaj, bo wychodzi na to, że tylko ja i ona nie jesteśmy lub nie byłyśmy jeszcze w ciąży. :(

Ja też nie jestem <3
    No chyba, że nie jestem brana pod uwagę, ponieważ mam już dziecko.

Edit: dostałam dziś @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 11:02

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu, Dobuska :'( :'( :'(

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. Super by było gdybyśmy razem były w ciąży :) Wierzę jednak, że Ty szybciej zajdziesz, bo ja jeszcze conajmniej 5 miesięcy muszę odczekać ze staraniami.

Widzę, że sporo z nas chce szybko mieć kolejne dziecko, super :) Fajnie jak będziemy starać się razem :)

Agulineczka. Jakie Twoje lata, nie przesadzaj ;) Ja mam 36 lat i jeszcze myślę o drugim. Ty masz wiele więcej czasu :)

MiLejdi. Dobrze, że u maluszka wszystko w porządku. Szkoda, że jeszcze nie poznałaś płci.

Lola. Fruska. Ja też się zastanawiam jak sobie radzicie i jak dzieciaczki :)

Jedna z Wielu. Przykro mi :(

Czy Wam też Belly tak szwankuje z telefonu? Za każdym razem musze się logować i wyszukiwać na nowo nasz wątek. Kiedyś tylko odświeżałam stronę.

mi_lejdi, dobuska lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może ktoras z was mi wytlumaczy dokladnie co to znaczy ze brzuch sie stawia, twardnieje, jak to dokładnie wyglada, jak to rozpoznać. Jestem po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i czuje sie zawiedziona :-\ spodziewałam sie wiecej profesjonalizmu a nie kumpelskiego spotkania i malo smacznych zarcikow :-(

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś głupi dzień. W pracy koleżanka proponuje mi kontakt do lekarza, który pomógł jej córce zajść w ciążę, a z nikim nie rozmawiam o tym. Więc albo ludzie się domyślają, albo ktoś komu zaufałam plotkuje.:/
    Wczoraj też musiałam zrezygnować z mężem z wyjazdu ze względu na finanse przez leczenie.
    Masakra...

Mi Lejdi idę do Invimedu własnie, ale z racji dojazdu ponad 120 km nie będziemy jechać po sam wynik. :) Ale jak opisują to fajnie. :)

Jedna z Wielu no właśnie miałam na myśli to, że ani nie jestem w ciąży, ani nie mam jeszcze żadnego dzieciątka. Jednak myślę, że każda z nas tak samo cierpi podczas starań. Aczkolwiek mnie przepełnia oprócz żalu taki strach, że zostaniemy sami. Okropne uczucie. :/ Życzę Ci, żeby to był Twój ostatni cykl! Pozytywne emocje i trzymam kciuki! :)

Annie no mam nadzieję! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 15:29

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie u mnie też taka kicha z tym logowaniem :-\
    Przepraszam dziewczyny kochane ze kiepsko nawiązuje do waszych postów ale dzisiaj się źle czuje :-( trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte bo msm zle przeczucia :-\
    Dobuska wlasnie dlatego ja sie w pracy nie przyznalam do staran:-\ bo niektorzy nie umieją trzymac języka za zębami choćby próbowali. Wiem ze to wkurzajace jak ktos odkrywa twoje karty ale pomyśl ze moze po prostu to byla jedna z tych cioc dobra rada co myślą że znają każdego na wylot i po prostu zgadywala ze moze macie jakis problem. Moja koleżanka tez mi poleciła ginekologa który specjalizuje sie w niepłodności a tez nie była świadoma że długo sie staramy. Postaraj sie nie myśleć o tym ze plotkuja tylko ze ktos bawi sie w psychologa. Chyba nie ma lepszej recepty na takie rzeczy w pracy :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 19:50

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:12

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce snuć czarnych myśli generalnie mam okropne klucia w roznych miejscach brzucha, mdli mnie, czasem mam dreszcze, brzuch co chwile twardnieje, domyślam sie co to moze byc ale poczekam spokojnie do tego co jutro powie lekarz, nie chce sie nakrecac. Zrobilam badania moczu jutro rano odbiore wyniki i zobaczymy czy cos sie dzieje czy po prostu to efekt przyrostu Leosia

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem lutówką 2016 i z sentymentem patrze na Wasze wątki :) Wiem że to nie miejsce na spam ale chciałabym zaprosić te z Was które miałyby ochotę do polubienia na fb sklepu internetowego dla niemowląt który prowadzi moja przyjaciółka ;)
    W ofercie ciekawa folkowa kolekcja dla najmłodszych, ubranka, kocyki i akcesoria :)

Link do fan page: www.facebook.pl/babelusklep/
    Link bezpośrednio do sklepu: www.babelu.pl

Dajcie lajka, z góry dziękuję:):)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane :*

Aicha nie denerwuj się bo to najmniej potrzebne. Wiem, że ciężko ,ale spróbuj. O której wizyta? Oczywiście kciuki moje masz !!!!!
    Nie denerwuj się, proszę.

Dobuska kochana, nie będziecie sami, czasami nie stety trzeba długo czekać, ale warte wszystkiego, po burzy zawsze świeci słońce i dla Was zaświeci.

Co do logowania, to chyba już tak wszędzie zmienione. Do tej pory wystarczyło odświeżyć stronę, a tak po dłuższej bezczynności na forum automatic się uruchamia :\

Pozdrawiam Was i dziękuję za wsparcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 21:28

AiCha4811, dobuska lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ