Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to w ogóle jestem dziwna.... dzisiaj przez pół nocy śniło mi się, że lekarz się pomylił i testy wychodziły mi pozytywne. No więc co? Zrobiłam test i negatywny. Aczkolwiek prawda jest taka, że lekarz troszkę słabo podchodzi do tematu. Jedna wizyta i już diagnoza, że brak owulacji. Nie poznałam żadnych szczegółów. 5 minut, stówka w kasie i nawet nie mogę do niego dzwonić jak mam problem. W dupę z takim czymś.....
Tak czy inaczej ogarnęłam się z porażką i w poniedziałek zbadamy nasienie męża. Na szczęście wyniki odebrać można tylko osobiście, więc odbierzemy je dopiero w dniu wizyty. Mówię na szczęście, bo nie będę ich analizować w internecie, ani nic takiego tylko lekarz z grubej rury powie, jest ok, albo nie i już.
Jedna z Wielu.... tulę mocno i walczymy dalej.
Annie to może w drugiej ciąży będziemy chodzić razem? Fajnie, że myslicie nad drugim, ja sama tak samo bym chciała. Z tego co widzę to drugie dziecko baaaardzo często jest zupełnie różne od pierwszego.
Agulineczka może po prostu owu sie przesunęła w tył lub przód? Za szybko by mówić o braku owulki.
-
Hej Kochane, przepraszam za tak długą nieobecność, ale miałam problem z internetem, a na telefonie nie mogłam sobie przypomnieć hasła do belly
U mnie wszystko ok, choć mam już dość spore problemy ze snem i zastanawiam się jak to będzie do końca ciąży. Hania dziś w nocy tak kopała, że aż mnie mdliło (pewnie trafiała w żołądek), ale i tak kocham to uczucie
Jedna z wielu, przykro mi, ale nie poddawaj się... w końcu musi się udać
Agulineczka, mi z tego co pamiętam to w szczęśliwym cyklu też testy LH dziwnie wychodziły... z moich obliczeń owu była 13dc także wcześnie Nie ma co traktować tych testów jako wyznacznika, tylko się starać
Mi lejdi, nie mogę uwierzyć, że ten czas tak szybko leci. Cieszę się z dobrych wyników pappa i bardzo ładny bruszek.
Aicha, Twój brzusio już jest pokaźny, ale tak jak Ci pisałam ostatnio - wyglądasz ślicznie
Annie, ja też bym chciała drugie dzieciątko dość szybko, mam nadzieję, że po narodzinach Hani entuzjazm mnie nie opuści w tej kwestii.
Ja swojego brzuszka nie będę pokazywała, ale też już jest sporawy mam 8kg na plusie.AiCha4811, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Dobuska, piszesz już o tym lekarzu z kliniki? Czytałaś o nim opinie?
Dobrze, że robicie badanie nasienia. Rozjaśni Wam to obraz. U nas morfologia była słaba, ale mąż przez 2 miesiące brał profertil, biegał, zmienił całkowicie dietę i się udało. Nie wiemy czy to zasługa tych zmian, ale na pewno nie zaszkodziły
-
moniczko. wrote:Dobuska, piszesz już o tym lekarzu z kliniki? Czytałaś o nim opinie?
Dobrze, że robicie badanie nasienia. Rozjaśni Wam to obraz. U nas morfologia była słaba, ale mąż przez 2 miesiące brał profertil, biegał, zmienił całkowicie dietę i się udało. Nie wiemy czy to zasługa tych zmian, ale na pewno nie zaszkodziły
Właśnie też myślałam o spiochu dzisiaj, bo wychodzi na to, że tylko ja i ona nie jesteśmy lub nie byłyśmy jeszcze w ciąży. -
Z tego co pamiętam była tez tutaj Figa.
Co do mojej owu to wątpie, że już była, nigdy nie miałam wcześniej niz w 13dc. Moja faza lutealna trwa 13 dni więc jakby była wcześniej musiałabym mieć bardzo krótki cykl w co też wątpię. No nic pozostaje mi czekać.
Moniczko ja tez bardzo słabo spałam jak byłam w podobnym okresie ciązy co Ty i zostało tak do końca. Zdarzały się noce, kiedy się wysypiałam, ale były zdecydowanie rzadziej. Pamiętam, że zazdrościłam męzowi, który obok spłą twardo jak kamień, a ja o 3 nad ranem siedziałam z tabletem...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
CO do kolejnego dziecka to ja tez chciałam szybko, bo nie chcialam, aby między dziecmi była duża różnica wieku. Poza tym nie jestem już młoda ( w tym roku skończę 32), a że zawsze marzyłam o trójce wiedziałam, że nie ma na co czekać. Teraz to już nie wiem czy jest nawet sens myśleć o trzecim patrząc na moje lataSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hello, ja po wizycie U maluszka wszystko ok Tylko uparcie podginal i krzyzowal nozki, jednym slowem, krocza nie pokazal
Nastepna wizyta ok. 15 listopada, no i teraz w II trymestrze bedeje miec co 4 tygodnie.
moniczko milo Cie widziec/czytac! Ciesze sie ze wszystko ok o spiochu tez myslalam, i tez zauwazylam, ze zniknela...
agulineczka nie poddawaj sie, te testy nie dzialaja idealnie, a ovu nie dziala jak w zegarku. ja to rzucilam testy w kat. Polecam co 2 dni i do przodu!
Dobuska nie wiem, gdzie robisz to badanie, ale w Invimedzie ja mialam swietnie opisane to badanie, normy, wnioski, wszystko bylo. Ale jak idziesz od razu do lekarza to jeszcze lepiejFlowwer, yvonneSW, dobuska lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Faktycznie Aicha tak na to nie patrzyłam, ja szybko zaszłam i w jedną, w drugą ciążę, i pod tym względem patrze, ale z Waszej perspektywy, starań kilkuletnich to faktycznie nie ma co czekać, jeśli chce się mieć wiecej jak jedno.
-
dobuska wrote:
Właśnie też myślałam o spiochu dzisiaj, bo wychodzi na to, że tylko ja i ona nie jesteśmy lub nie byłyśmy jeszcze w ciąży.
Ja też nie jestem
No chyba, że nie jestem brana pod uwagę, ponieważ mam już dziecko.
Edit: dostałam dziś @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 11:02
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Dobuska. Super by było gdybyśmy razem były w ciąży Wierzę jednak, że Ty szybciej zajdziesz, bo ja jeszcze conajmniej 5 miesięcy muszę odczekać ze staraniami.
Widzę, że sporo z nas chce szybko mieć kolejne dziecko, super Fajnie jak będziemy starać się razem
Agulineczka. Jakie Twoje lata, nie przesadzaj Ja mam 36 lat i jeszcze myślę o drugim. Ty masz wiele więcej czasu
MiLejdi. Dobrze, że u maluszka wszystko w porządku. Szkoda, że jeszcze nie poznałaś płci.
Lola. Fruska. Ja też się zastanawiam jak sobie radzicie i jak dzieciaczki
Jedna z Wielu. Przykro mi
Czy Wam też Belly tak szwankuje z telefonu? Za każdym razem musze się logować i wyszukiwać na nowo nasz wątek. Kiedyś tylko odświeżałam stronę.mi_lejdi, dobuska lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziewczyny może ktoras z was mi wytlumaczy dokladnie co to znaczy ze brzuch sie stawia, twardnieje, jak to dokładnie wyglada, jak to rozpoznać. Jestem po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i czuje sie zawiedziona spodziewałam sie wiecej profesjonalizmu a nie kumpelskiego spotkania i malo smacznych zarcikow
-
Ja mam jakiś głupi dzień. W pracy koleżanka proponuje mi kontakt do lekarza, który pomógł jej córce zajść w ciążę, a z nikim nie rozmawiam o tym. Więc albo ludzie się domyślają, albo ktoś komu zaufałam plotkuje.
Wczoraj też musiałam zrezygnować z mężem z wyjazdu ze względu na finanse przez leczenie.
Masakra...
Mi Lejdi idę do Invimedu własnie, ale z racji dojazdu ponad 120 km nie będziemy jechać po sam wynik. Ale jak opisują to fajnie.
Jedna z Wielu no właśnie miałam na myśli to, że ani nie jestem w ciąży, ani nie mam jeszcze żadnego dzieciątka. Jednak myślę, że każda z nas tak samo cierpi podczas starań. Aczkolwiek mnie przepełnia oprócz żalu taki strach, że zostaniemy sami. Okropne uczucie. Życzę Ci, żeby to był Twój ostatni cykl! Pozytywne emocje i trzymam kciuki!
Annie no mam nadzieję!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 15:29
-
Annie u mnie też taka kicha z tym logowaniem
Przepraszam dziewczyny kochane ze kiepsko nawiązuje do waszych postów ale dzisiaj się źle czuje trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte bo msm zle przeczucia
Dobuska wlasnie dlatego ja sie w pracy nie przyznalam do staran:-\ bo niektorzy nie umieją trzymac języka za zębami choćby próbowali. Wiem ze to wkurzajace jak ktos odkrywa twoje karty ale pomyśl ze moze po prostu to byla jedna z tych cioc dobra rada co myślą że znają każdego na wylot i po prostu zgadywala ze moze macie jakis problem. Moja koleżanka tez mi poleciła ginekologa który specjalizuje sie w niepłodności a tez nie była świadoma że długo sie staramy. Postaraj sie nie myśleć o tym ze plotkuja tylko ze ktos bawi sie w psychologa. Chyba nie ma lepszej recepty na takie rzeczy w pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 19:50
-
Nie chce snuć czarnych myśli generalnie mam okropne klucia w roznych miejscach brzucha, mdli mnie, czasem mam dreszcze, brzuch co chwile twardnieje, domyślam sie co to moze byc ale poczekam spokojnie do tego co jutro powie lekarz, nie chce sie nakrecac. Zrobilam badania moczu jutro rano odbiore wyniki i zobaczymy czy cos sie dzieje czy po prostu to efekt przyrostu Leosia
-
Hej dziewczyny! Jestem lutówką 2016 i z sentymentem patrze na Wasze wątki Wiem że to nie miejsce na spam ale chciałabym zaprosić te z Was które miałyby ochotę do polubienia na fb sklepu internetowego dla niemowląt który prowadzi moja przyjaciółka
W ofercie ciekawa folkowa kolekcja dla najmłodszych, ubranka, kocyki i akcesoria
Link do fan page: www.facebook.pl/babelusklep/
Link bezpośrednio do sklepu: www.babelu.pl
Dajcie lajka, z góry dziękuję -
Dziękuję Kochane :*
Aicha nie denerwuj się bo to najmniej potrzebne. Wiem, że ciężko ,ale spróbuj. O której wizyta? Oczywiście kciuki moje masz !!!!!
Nie denerwuj się, proszę.
Dobuska kochana, nie będziecie sami, czasami nie stety trzeba długo czekać, ale warte wszystkiego, po burzy zawsze świeci słońce i dla Was zaświeci.
Co do logowania, to chyba już tak wszędzie zmienione. Do tej pory wystarczyło odświeżyć stronę, a tak po dłuższej bezczynności na forum automatic się uruchamia
Pozdrawiam Was i dziękuję za wsparcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 21:28
AiCha4811, dobuska lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml